- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- Apple Watch
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
rauschie #731 üzenetére
Nem az, bár ha nincs otthon dekopírod akkor valószínű állványos fúrógéped sincs de azért leírom
Szerettünk volna tökéletes köralakot gépházra és elkezdtünk gondolkodni mivel is lehetne ezt kivitelezni, mindenféle megfordult a fejünkben de túl sok lett volna állandóan az utómunka így arra a következtetésre jutottunk, hogy szerszámot kell készíteni (szerintem boltban lehet is ilyesmiket kapni de ha az emberek megvan minden eszköze hozzá akkor miért ne csinálja nemde?)
Szóval a cucc úgy néz ki, hogy van egy központi felfogatórész ami a fúró tokmányába megy be, a felfogatórészen van egy furat amibe bekerül egy állítható hosszúságú fémrúd a végén egy vágóéllel. A fémrudat meglapoltuk és egy csavarral be is lehetett tökéletesen rögzíteni kívánt hosszal (sugárral) a központi felfogatórészbe. A közp. felfogrésznek az alja egy 5mm-es átmérővel végződik.
Ezt az egész cuccot befogtuk egy állványos fúró tokmányába, alátettük a vasat amire egy 5,5mm-es lyukat fúrtunk, beállítottuk a megfelelő helyre a megfelelő sugárral és szép lassú fordulaton(3-500rmp) elkezdtük kivágni a lemezt.
Utána elég durva frizbit kaptunk, tökéletes gyilkolóeszköz
Ezután már csak le kellett reszelgetni a peremet és kész is volt a köralak, ami tényleg kör!!! -
Winner_hun
félisten
válasz
rauschie #731 üzenetére
Nem kivitelezhetetlen, csak akkor kell egy reszelő is.Naszóval. Az első lukakat a gép tetejére vátam ki. Először azt csináltam, hogy felrajzoltam a ventik helyét, majd fúrtam egy 10es lukat, amibe bedugtam a dekopírt és elkezdtem vágni. Nem a leggyorsabb dolog volt, ezután taktikát váltottam. A kört kifurkáltam 3-as fűróval, majd végigtoltam rajta a dekopírt, majd a legvégén egy dremmelszerű csiszolóakármivel kör formát adtam neki. asszem így volt, másfél éve vágtam ki a gép tetejét
Winner_hun
és nem lesz átírva, egyenlőre
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 - i7-10850H I 16GB I 1TBSSD I 15,6" FHD I Cam I HDMI I W11 I Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest