- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddt99
tag
Jaj, hát légy kicsit élelmesebb
A másik topikban van majdnem ezer üzenet, szerintem jópár kérdésre választ találsz köztük. Itt a linkje: Bővebben: link
A Picvideo codec esetében nézz körül kicsit a neten, mert én olyat is hallottam már, hogy rossz bácsik feltörik a programokat, meg ilyesmi... Manapság mindenféle dolgok történnek
A körülményeiddel kapcsolatban pedig arra gondoltam, hogy milyen programmal veszel fel, milyen beállításokkal/codec-kel próbálkoztál eddig, milyen az oprendszered, milyen a konfigurációd, mert például ettől is függ, mennyire bírja a géped a capture-t, és milyen codec a legjobb neked, stb. Ha pontosan leírod a körülményeidet, könnyebben tudunk segíteni -
Toldo
csendes tag
Hali!
Köccke a segítséget!Melyik topikba menjek át? Amiket ajánlottál program és kodek nem ingyenes és csak 30 napig használható! Neked hogy megy 30 nap múlva? (mert nem csak 30 napig szeretnék felvenni
)
Mit értettél azalatt, hogy több információ kellene? pl.:?
Előre is köccke! -
ddt99
tag
Nézzetek át a másik tv2000 expert topic-ba, ott inkább előfordulnak az emberek.
Szaggatós felvétel kapcsán többet kéne tudnom a körülményeidről, de javaslom a Picvideo Mjpeg codec-kel való felvételt (verzió: 3.x, 17-20 közötti beállítás, advanced deblocking kikapcsolva, normalized bekapcs, dupla sorfelvétel tapasztalat alapján, ha bírja a géped igen). Felvevőprogramnak pedig az iuVCR-t, gyors és jó. -
EWToto
csendes tag
Hali az a TV2000XP Expert TVtuner nekem sem ad hangot felvétel után .../
Tényleg jó lenne, ha valaki tudna segíteni. Nem Codek problem és nem is hardwer ...
Előre is kössz -
Toldo
csendes tag
Halihó!
Hát senki nem válaszol és nem is segít
Nem vagyok happi -
Toldo
csendes tag
Hi!
Lenne egy nagy gondom: mégpedig az, hogy amikor a TV-ből szeretnék felvenni valamit akkor jó minőség esetén szaggatNem tudom megoldani csak, ha divX-vel kódólom alacsony minőségben, de úgy megnézhetetlen!
Ja és a felvett videókon felül mindig megjelenik egy fehér csík, úgy mintha gyenge lenne a jel?!
Ha valaki tudna segíteni vagy megosztaná nekem a tapasztalatait nagyon örülnék neki!
Előre is kösz a segítő(i)mnek!!! -
Hikvision
senior tag
ez szerintem beállítás probléma lesz.
-
T. Peet
tag
Sziasztok. A témában szereplő kártyával lenne egy kis problémám. Amikor visszanézem a rögzített anyagot, valamiért nincs alatta hang. Próbáltam 1000 féle codec-el hátha az a gond, de nem lett így se jó. Mpeg2-be rögzítettem. Kipróbáltam azt is, hogy virtual dubbal átkonvertáltam avi-ba, de továbbra sincs semmi eredmény. Egyébként a rögzítés alat van hang.
Találkozot már valaki ilyen gondal?
Mi lehet a megoldás?
Köszi. -
Toldo
csendes tag
Hali!
Nekem is ilyen tv tunerem van (tv2000 xp cx2388x chipsettel), és nagyon érdekelne a kódolt csatornák ''láthatóvá tétele''.
Ha valaki tud valamit, akkor előre is kösz! -
Lala6
őstag
Hát, hogy melyik csatornán jön nálad.
A CableCrypt BT878-al nekem működött anno, most én is dekoder progit keresek a connexant CX23881-hez, eddig sajnos sikertelenül, még a tuner progikat is csak mostanában készítik fel az új chip kezelésére(ért. béta állapotban vannak(DScaler, Chris TV)) -
Tommancs
csendes tag
Nem csillagpontos rendszerekhez ajánlom a CableCrypt nevű programot. Ez állítólag tényleg működik!
-
adam
csendes tag
Hi!
Nekem BT878 van és kb 20 progit kipróbáltam (amit különböző topikokon javasoltak), de egyik sem jött be.
Meguntam és vettem egy decodert!
Ezt javaslom, bár pénzbe került de nem sokba és az összes TV-n jön a kívánt csatorna. (kicsit csillapítja a többit így a azok picit romlottak,de nem vészes és pár eft-ért lehet venni plusz erősítőt is)
Bye -
Christoph
aktív tag
Én Xvid-be szoktam rőgzíteni, 640*480-ba ffdshow-val, ez elvégzi a deinterlace-t is, de eléggé megizzasztja a gépet, a hang mp3-ba megy. Ha mpeg2-be veszek fel akkor a windvr 3-t használom, nem a gyári szoftvert, ezzel dvd felbontásba közel dvd minőségben lehet rőgzíteni, és nem foglal olyan sok helyet sem.
-
td
senior tag
A kártyával kapcs. amúgy vegyesek az érzelmeim. Állóképet elég rossz minőségben ment, és a belekódolt teletext is látszik a felső sorban.
10 mp WMV, annak ellenére, hogy 500K lett, ''csíkos'', de nagyon (csak a vízszintesen mozgó pali). Valszeg az interlace miatt van, eddig csak az alap profilokkal próbáltam. Remélem, lesz ez még jobb is. -
ArGab
őstag
Nyugi, ez tömörítetlen volt. MPEG2-ben megáll 50-60 megából is egy perces anyag. De ez elég magas, 6 megás bitrátával rögzítve 720*576-os felbontással. A bitrátát szerintem simán lejjebb is lehet venni.
DVD-re még egyszer sem próbáltam írni, de a Direct burnt én azért nem próbálnám meg (egyébként van rá lehetőség VCD, SVCD és DVD formátumban is).
Majd csak nyáron lesz idő bedigizni a családi videókat, és ezeket meg is szerkesztem előtte, úgy mennek majd DVD-re. -
td
senior tag
Az nem is rossz, nekem 1533-as AMD-m van, de csak 256MB RAM (266-on).
Azt nem tudod, hogy mennyi az az ''elég sok hely''?
Pl. 720*576*<színmélység>*FPS*60*60*2
vagyis:
720*576*3*24*60*60*2 = 214.990.848.000 => 205.031,25MB (200GB) ?
szerk: ja, és ha DVD-formátumban veszel fel, akkor az TV-re ''orientált'' (értsd: interlace-es)?
[Szerkesztve] -
ArGab
őstag
Nekem ilyen van. MPEG2-ben 720*576-ban megy a felvétel, ez szinte a bemenő kép minőségű. Mindez egy 2,2-es P4 + 512 MB + 9200se. De vettem már fel Xvid-ben is, de ez csak 384*288-ban megy, felette akad.
Egyébként tömörítetlenül elég sok helyet foglal, és szerintem minőségben sem jelentős a különbség.
Szerk.: MPEG1-hez azt hiszem, úgy 1 GHz is elég, MPEG2-höz pedig 1.5 GHz körül. Valaki majd megerősít.
[Szerkesztve] -
td
senior tag
Sajnos nem tudok megoldást, de épp ilyen kártyát tervezek venni, és megkérdezném, hogy jó vétel-e?
Milyen erős gép kell ahhoz, hogy kapásból tömörítve mentsem el, jó minőségben az anyagot?
És ha nem tömörítve mentem, akkor mennyi helyet foglal (pl. 2 órás film), és mennyi idő a tömörítés? -
kocsonya
tag
Hi!
Az a gondom, hogy a fent emlitett kartya CX2388X-es chippel van szerelve, es nem talalok hozza sehol sem dekoder progit. Forumokat is olvastam mar, de mindenhol csak a BT878as chipekkel mukodo progit talaltam. Ha esetleg tud valaki megis ilyen progirol, az kuldjon egy linket lecci. Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB 4K UHD
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest