Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ityam

őstag

válasz Upo #15155 üzenetére

így utánagondolva úgy lehetne elvben megoldani ha az 1 kijelzőt fel lehetne 2 külön kijelzőre bontani virtuálisan amiből az egyik az elsődleges kijelző amin megjelenik a játék és a másik virtuális "monitoron" van a billentyűzet amin van a billentyűzet. persze ez is lehet nem működne mert a virtuális bill külön program és átváltana autómatikusan arra mint aktiális ablak és nem érvényesülne a lenyomott gomb a mostanra inaktív állapotba került(hiszen kikattintottam belőle így már nem aktív épp) játékban.
    Billes dokkóval már elveszti a tablet jellegét. nem olyan könnyű utazás közben már az érintő kijelzőt használni ha dokkban van :(

• ityam

őstag

válasz Upo #15153 üzenetére

Köszi az infót megsaslgatom ha lesz egy kis időm.

Egy olyan igényem merült még próbálgatás közbe fel hogy az esetleg megoldható e hogyha tablet módban használom akkor fixen kint legyen úgy a billentyűzet hogy a virtuális billentyűzet alatti terület ne legyen a desktop része. Magyarul ne rakjon ki alá semmilyen ablakot. Ne kelljen mindent átméretezni ha megnyitok hogy ne lógjon be a virtuális billentyűzet alá. Lévén hogy elég nagy a tablet és főleg hosszú. egy fix virtuális billentyűzettel egész jól lehetne használni. Már windows asztalnál is segítség lenne de ha már egy programot elindítok teljes képernyőn(esetleg játékot) akkor már azt biztos kitakarja a virtuális billentyűzet. Ezért lenne ideális ha nem lenne az asztal része a billentyűzet alatti terület.
    De hogy ilyen hack létezik e azt nem tudom.

• ityam

őstag

válasz tlac #15151 üzenetére

Azt nem találom hogy hol lehet vajon beállítani.
    Ennek a tabnak van egy billes dokkolója. Ha kiveszem belőle azt nevezem én tabletes üzemmódnak. De úgy csak ha a tálcán a jobb alsó sarokban rányomok a billentyűzetre akkor jön fel a bill vagy rejtődik el. Autómatikusan nem jön fel aha írható mezőbe lépek mint más androidos vagy ios es tabletnél. :(

• ityam

őstag

Sziasztok!

Elővettem kicsit a Dell Latitude 7275-ös tabletem. Kicsit gondoltam próbálgatom, mert miért ne ha már megvettem :D
    Semmi konkrétra nem vettem így most gondolkodok hogy mire is használjam.
    Az feltűnt hogy tartalomfogyasztásra/böngészésre nem ideális nekem tablet üzemmódban.
    Azt nem lehet elérni a win10nél hogy ha olyan mezőbe kerül a kurzor ahova írni lehet akkor automatikusan felhozza a virtuális billentyűzetet?
    Ne manuálisan kelljen be és kikapcsolni? Androidnál és ipadnál ahogy működik az jó lenne, csak nem tudom win10 alatt ez megoldható e?
    Pl böngészőben ha rámegyek hogy begépeljek egy url-t akkor jó lenne ha felugrana alapból a bill.
    1909 es build van fent win10 ből. updateen nem jön frissebb. Nem tudom érdemes lehet e ráforcolni telepítővel újjabbat ? Úgy hallottam az új verziókban jobban ráfeküdtek a tabletes üzemmódra de nem tudom mennyire igaz ez.

Próbáltam pár régebbi játékot(Pl Kings Bounty) amit ezer éve szerettem de érintőkijelzővel nagyon nem úgy megy az irányítás ahogy kéne :(. Látszik hogy ezek a játékok nem érintőkijelzőhöz lettek tervezve. Félek ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni.

• ityam

őstag

Sziasztok!

Vettem egy Dell 7275 ös táblagépet billentyűzetes dokkolóval. Gondoltam kipróbálok rajta pár régebbi játékot amikkel szívesen játszanék és akár megfelelő sebességet is produkálhat a szerkezet hozzá és nem kell benne nagyon billentyűzetgombokat és jobbegérgombot használni. Ezek a kritériumokazért kellenek mert ügyebár csak balegérgombot lehet egyszerűen és gyorsan érintőkijelzővel csinálni.
    Sajnos mindkét reménybeli játékom nem elvárásoknak megfelelően működik irányításügyileg.
    Kings Bounty(heroes of might and magic jellegű játék aki nem ismerné azzal a külömbséggel hogy a világtérképen nem körökre osztott a mászkálás hanem real time): Egérrel ha játszik az ember és valahova kattint a képernyőn akkor a hős odasétál arra a helyre ahova az egérrel kattintottam egyet(nem kell duplaklikk). Ezt a billentyűzetes tapipados dokkon ha megteszem akkor megy is ahogy kell, de ha az érintőkijelzőt érintem meg valahol ami elvileg az adott helyen egy kattintást kéne jelentenie akkor baszik megmozdulni a hősöm. Sok sok nyomkodásból nagynéha egyszer elindul oda ahova nyomok de hát ez nem megfelelő egy játéknál természetesen.
    Defense Grid 2(Tower defense játék): sajnos itt sem működik ugyanaz hogy ahova nyomok oda vigye a kamerát. Ha egy helyen állok a kamerával és nyomok mégegyszer balklikket akkor elő kéne hogy hozza hogy milyen tornyot szeretnék építeni de ezt is b@szik megtenni.
    Ha nyomva tartom a kijelzőn az újjam és úgy húzogatom az ujjam a kijelzőn akkor kb azt csinálja amit kell(kis hibák ebben is vannak azért), de az más funkció hogy balegérgomb nyomtatartás mellett mozgatom az egeret.
    Lényeg hogy nem teljesen úgy működik aa balegérgomb leszimulálása egy érintős windows10 es tableten ahogy kéne.
    Azt szeretnék kérdezni hogy ilyen jellegű problémák más tabletnél is vannak vagy ez lehet csak az enyimnél van. Ha valaki próbált ilyen jellegű irányításos játékokat játszani és nála nem volt gond akkor megköszönöm ha megírja milyen tablettel próbálta és melyik játékot.
    Lehet hogy többféle érintőkijelző driver van amit lehetne használni az eltérő működés kiküszöbölésére? Windows vezérlőpulton keresztük érintőkijelzős beállítások mindhatni nagyon karcsúk és azok önmagukban nem tudják megoldani a problémát.

Minden segítséget köszönök.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés