- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Magisk
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
üdv! nem kimondottan xp kérdés, hanem ntfs, de xp-n csinálja...
egy könyvtárban összegyűjtve volt vagy 15000 apró fájlom (hangminták), amitől atomra lelassult az egész gép, és ennek a könyvtárnak csak a megnyitása olyan 1 perc volt...! mikor ki akartam írni dvd-re, hogy eltűnjön ez a sok kis sz.. a fájlrendszerből, állandó buffer underrunok voltk. miután csináltam inkább egy image fájlt, kiderült, hogy azért, mert a fájlokat olyan 100kb/s sebességgel tudta olvasni (mindezt egy raid0 köteten ami olyan 100+mb/s-t tud átlagban)
na és persze a metadata fájl is hatalmasra nőtt és ezermillió fragmentre tört (ettől is lassult be a gép). persze miután mindent kiírtam, töröltem, és defragoztam mindent, akkor ismét helyreállt a régi rend és sebesség.
de mivel ez nálam időről időre visszatérő probléma, kéne rá valami megoldás, de nem nagyon találtam...
elméletileg az ntfs szemrebbenés nélkül visz több százezer fájlt is egy könyvtárban, viszont nálam a 15000-nél már igencsak megrebbent a szeme...! lehet valami finomhangolás kéne neki? de ilyenről nem találtam infót. valaki esetleg?
a másik, hogy a metadatát nem lehet valahogy rögzített méretűre beállítani, hogy ne töredezzen annyira? -
moonman
titán
válasz
[pod]Diablo #45 üzenetére
''bekapcsolva dugtam be ''
jóisten! szerencse, hogy nem szállt el a gép.
jumperek gondolom ott is masteren vannak, ezért nem indul, ezenkívül biosban legyen minden drive autodetect. -
[pod]Diablo
őstag
a 80gigás vinyóm már mükszik,most az lenne a gond hogy ma vettem egy 160-gigás vinyót és mikor megjött kikapcsoltam a gépet és bedugtam és mikor bekapcsoltam a gépet akkor
nem indult el hanem csak a felső sarokba viloogot egy fehér vonal,fekete képpel,és vártam vagy fél órát és semmi.Akkor kihúztam és akor elindult,be is lépett és akkor így bekapcsolva dugtam be és akkor meg ujraindult és megint csak pityogott -
törölt tag
Nah, újdonság?
-
törölt tag
válasz
[pod]Diablo #40 üzenetére
Ha leformáztad, végülis nem nagy baj. Formázás után is csodákra képes ez a progi, célszerű lenne így ráengedni, sokmindent meg fog találni.
Ahová írtál (windows telepítés, stb), az elveszett (ezen program számára). A többit egyébként jó eséllyel visszahozod. -
törölt tag
válasz
[pod]Diablo #37 üzenetére
Ne formázd le.
OnTrack Easy Recovery 6, és egy másik partíció szükséges. Utóbbit rendezd el magadnak, előbbiben ha kell, segítek.
Ha a merevlemez képes az olvasásra, ez visszahozza róla a dolgokat. Ha nagy a baj, készülj fel, hogy fájlnevek nélkül.
Amikor hirtelen nem tudsz semmit olvasni, akkor az jó eséllyel MFT elszállás. -
törölt tag
Komolyan, már hiányzott egy ember ebből a topicból, aki löki a demagóg fat32-es dumát
Van egy BMW-d, és elromlik benne az ülésfűtés, méghozzá azért, mert örökké bekapcsolva hagytad mondjuk. Megoldás szerintem: oda kell figyelni, meg kell javítani. Megoldás szerinted: vegyé' trabantot! Abban nincs ülésfűtés... -
moonman
titán
válasz
[pod]Diablo #35 üzenetére
igen, még azt írta, hogy a következő újraindításra lett ütemezve, csak nem láttad mert nem parancssorba írtad.
indítsd újra és imádkozz -
moonman
titán
válasz
[pod]Diablo #33 üzenetére
szerintem itt valami fájlrendszer-sérülés lesz, erről az oprendszer annyira nem tehet, talán valami vírus bejutott.
egy chkdsk /F -et nyomj a kérdéses meghajtóra, restart aztán meglássuk. -
[pod]Diablo
őstag
-
c41r0^
őstag
aki NTFS-t akar, az tudja a következményeit (legalábbis elvárható), aki pedig FAT32-vel van boldogan, az meg azt használja.
Mind2 fájlrendszernek megvannak a pozitívumai és a hátrányosságai (bár NTFSnél csak akkor, ha nem értenek hozzá...), de a mérleg simán az NTFS felé billen, még egy otthoni user számára is.
Csak Mbit, gondolkozni is kéne, nem pedig ''nekem ilyen van, ez azért jobb, és csakazértis'' felfogásban dumálni, de ezt már kivesézték többen... -
moonman
titán
válasz
[pod]Diablo #28 üzenetére
''a gépem magától letörölt mindet a vinyóról''
ja sűrűn előfordul. namost akkor hogy is volt? -
[pod]Diablo
őstag
ujj fejlemény a gépem magától letörölt mindet a vinyóról.viszalehet hozni,azért lenne naghyon fontzos mert 80-gigás a vinyó és 60-giga volt rajta elfglalalva és mire mindent megint megcsinálok
.
HELP ME -
[pod]Diablo
őstag
én azt szeretném kérdezni hogy akkor mit csináljak hogyha beszart a vinyóm vagyis azt írja ki hogy futassam a chkdsk-t és mikor elindítom és lefutatom semmi ugyanazt írja ki,és ami azon a vinyón volt abból semmit nemtudok elindítani. HELP ME
-
tandris
csendes tag
értem... szóval ezt megszívtam! azért köszi!
-
sh4d0w
félisten
megint és megint és megint... MS télleg eldughatná mélyebbre ezt az opciót... ''Szar Windows'' - idézet unixos rencergizdától, aki szintén ráfutott ugyanerre
-
tandris
csendes tag
most próbáltam a GetDataBack for ntfs nevü progit, ezzel sikerült a filet másolni, és nincs bekapcsolva a ''tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében'' pont a spec-en belül, megnyitni mégsem engedi! lehet megbolondulok ha nem tudom vhogy visszaszerezni...
-
tandris
csendes tag
formáztam a c meghajtót, nincs meg a profil... de utána ugyanolyan néven hoztam létre az újat! mindig az a neve!
igen, ettől tartottam... ez az ntfs lényege...
azért szivesen veszem a tanácsokat ha vki tud vmit! -
X-COM
nagyúr
ha meg van az eredeti profilod \documents and settings\felhasználó, akkor ez segíthet
Bővebben: link
ha nincs, akkor elvesztek az adataid, ez a funkció ''sajnos'' pont ilyen célt szolgál.
ne használj titkosítást, vagy, ha mégis, akkor csinálj másolatot a titkosító kulcsról. -
tandris
csendes tag
Sziasztok! Nagyon érdekes (és számomra rejtélyes) a helyzetem: megpróbálok rövid, de részletes és érthető lenni... szóval xp-t használok, felhasználóbelépéskor jelszót kér. Csak egy felhasználó volt mindig beállítva. Pár file-nál, amik nem tartoztak volna másra a következőt állítottam be (hálózatba volt másik géppel, ezért láttam jobbnak, bár nem tudtam mire szolgál): jobb gomb -> tul. -> spec, majd pipát tettem a ''Tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében'' ponthoz. Utána nem is volt gond vele, csak mikor formáztam a c partíciót... (a fileok a d parton voltak). Ugyanazt a nevet adtam a számítógépnek, és ugyanaz lett a jelszavam is (indulásnál amit kér, a felhasználóknál), mint előtte, azóta mégsem tudom kikapcsolni ezt a bizonyos ''Tartalom titko...'' pontot. Átnevezni engedi a file-t, attribútumot is enged módosítani másolni, megnyitni azonban nem!
Elég fontos fileokról van szó különben nem panaszkodnék itt... ha valaki, v ismerőse ért hozzá legyen olyan kedves h segít... v legalább megpróbál!
Előre is köszi mindenkinek!
Üdv.: Andris -
pubwart
aktív tag
ajánlom neked:
Start menü -> Beállítások -> Vezérlőpult -> Mappa beállításai
Fájltípusok fül, majd ott van egy ilyen poció, hogy ''Egyszerű fájlmegosztás használata'' Ezt a pipát szedd ki
Majd Win intézővel keresd meg a könyvtárat, rá egy jobb klikk, majd tulajdonságok
Biztonság fül.
Ott vagy szürke le fullosan, vagy fehét lesz az ablak, a fehér szerencsésebb
ha szürke, akkor akkor kattincs a speciálisra és ott egy új ablakban lesz két kikálandó kocka. Nah mindkettő legyen üres. A felső üresítése közben lesz majd egy kérdése, és ott majd a másolásra kattincs rá, mikor kérdezni
ezek után pucolj ki mindent onnan csak a SYSTEm maradjon, minden engedélyel mega rendsuergazdák minden engedélyej
Így mennie kell -
KuZo
tag
Sziasztok!
Adott egy Windows XP Professional NTFS fájlrendszerrel. Sajnos az XP leomlott és hiába húztam rá egy újat a régi helyére (a fájlrendszer ép maradt), nem férek hozzá a dokumentumaimhoz...
Nincs jogosultságom belépni a ''Documents And Settings'' könyvtár alatt lévő régi user könyvtáramba... SEGÍTSÉG!!! Minden adatom ott van...
Ötletek?
Minden segítséget megköszönök!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Crypto Trade
- Eredeti játékok OFF topik
- Formula-1
- iPhone topik
- Napelem
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest