Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bsh

addikt

üdv! nem kimondottan xp kérdés, hanem ntfs, de xp-n csinálja...
    egy könyvtárban összegyűjtve volt vagy 15000 apró fájlom (hangminták), amitől atomra lelassult az egész gép, és ennek a könyvtárnak csak a megnyitása olyan 1 perc volt...! mikor ki akartam írni dvd-re, hogy eltűnjön ez a sok kis sz.. a fájlrendszerből, állandó buffer underrunok voltk. miután csináltam inkább egy image fájlt, kiderült, hogy azért, mert a fájlokat olyan 100kb/s sebességgel tudta olvasni (mindezt egy raid0 köteten ami olyan 100+mb/s-t tud átlagban)
    na és persze a metadata fájl is hatalmasra nőtt és ezermillió fragmentre tört (ettől is lassult be a gép). persze miután mindent kiírtam, töröltem, és defragoztam mindent, akkor ismét helyreállt a régi rend és sebesség.
    de mivel ez nálam időről időre visszatérő probléma, kéne rá valami megoldás, de nem nagyon találtam...
    elméletileg az ntfs szemrebbenés nélkül visz több százezer fájlt is egy könyvtárban, viszont nálam a 15000-nél már igencsak megrebbent a szeme...! lehet valami finomhangolás kéne neki? de ilyenről nem találtam infót. valaki esetleg?
    a másik, hogy a metadatát nem lehet valahogy rögzített méretűre beállítani, hogy ne töredezzen annyira?

Új hozzászólás Aktív témák