- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Igen, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, mindkét esetben egy Hyper-V alatt futó Windowsról van szó, tehát licenszügyileg nincs gond. A régi 2008-ason van 200 RDS CAL-unk, ennek egy részét szeretném átmozgatni az új, már beaktivált RDS szerverre. Ezt szeretném külső segítség nélkül elvégezni, innen elvesz, oda áttesz, de ha nem, akkor telefonos segítséggel, úgy, hogy a régi szerver is aktív maradjon. Tehát két aktív RDS szerver különböző zónákban és a 200 RDS CAL mondjuk 100-100-ra szétosztva. Így leírva nem bonyolult :-)
-
looser
addikt
Szia, igen, a role telepítve van, közben sikerült beszélni egy hölggyel az MS aktivációs vonalon, ő segített aktiválni az új szervert. Migráció esetén olyasmire gondoltam, mint pl. egyes hw kulcsos vagy meghatározott alkalommal telepíthető szoftvereknél, amikor revoke-olni kell a régi gépről a licenszt (amit visszaír floppyra, usb kulcsra, interneten stb.) és az új gépre beaktiválja. A hölgy szerint ez megoldható, de inaktiválnom kell a másik szervert (?!?...lehet, hogy rosszul értettem) és akkor lehet áttenni. Ezt - gondolom, mivel a másik gép kilát az internetre - lehet online revoke-olni, de én semmiképpen sem szeretném megszüntetni egyelőre, csak az licenszek (RDS CAL) egy részét szeretném áttenni, ez gondolom telefonálás vagy internet nélkül is megoldható, házon belül. Szerintem túlmagyaráztam :-))
Lejárt az enterprise szerződésünk, de a meglévő RDS CAL-ok gondolom átvihetők még, nem? -
kraftxld
félisten
Csinálsz a két portból egy team-et, majd a team-hez csinálod a virtual switch-et, és kilövöd, hogy ne használja management interface-ként.
Majd a másik két kártyából csinált team-re rakod a replikációt.
Mert ne kösd össze közvetlenül, csak a szopás van vele, nem clustert építesz, plusz mi értelme van? Mindkét team-hez kell külső elérés ebben a változatban (egyik team management + replication, a másik team meg a VM-be menő forgalom) -
kraftxld
félisten
PSexec-el engedélyezd a távoli powershell-t. [link]
psexec \\[computer name] -u [admin account name] -p [admin account password] -h -d powershell.exe "enable-psremoting -force"Majd csinálsz egy géplistát, az alapján egy loop-ot, és remote powershell-el végigtolod ezeket a parancsokat amit írtál.
-
Mr Bond 007
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest