Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlackWoOd

aktív tag

válasz X-COM #899 üzenetére

Köszi, megoldódott.

Kicseréltem a jó kis hardveres modemet egy gazdaságos (=óccsó noname x@r) szoftmodemre, amihez a leguccsó driver a win2000-es volt, azzal megy rendesen a fax kérdés. :DDD

• BlackWoOd

aktív tag

válasz X-COM #897 üzenetére

A csengetéses dolgot végigjátszottam, 2,4 csengéssel ugyan ez a szitu.
    Látszólag nem akarja más folyamat felvenni 1. csörgésre, a fax-figyelőben pedig ráadásul látszik, hogy próbálkozna valamit a bejövő hívással (felveszi), de nem ad faxhangot.

• BlackWoOd

aktív tag

Gondom volna.
    Központi fax-ot szeretnék barkácsolni W2k3 szerverre.
    Odáig megy a dolog, hogy modem feltelepült, fax is, meg is van osztva, át is van irányítva helyi Exchange szerver postafiókra (fax@helyiszerver.local).

A megosztott faxon a kimenő faxok a kliensekről tökéletesen működnek (megosztott nyomtatóként van a fax). (Illetve majdnem, mert némelyik kliensnél jogosultsági problémákra hivatkozva nem hajlandó csatlakozni a faxhoz, de ezt a kérdést még valószinüleg meg tudom oldani.)

A fogadás körül gondok vannak.
    A faxszolgáltatás-kezelő szerint a fax automatikusan fog válaszolni 1 csengés után, és alapértelmezett útvonalként továbbítja is a holmit a megadott postafiókba.
    A hiba: valóban felveszi a modem a vonalat 1 csörgés után, de a vonalban nem ad faxhangot, csak fülel (illetve a modem hangszóróján hallom, hogy valamit zizeg, de a faxon a vonalban nem hallani a fax-füttyöt).
    A faxfigyelő hibaüzije: ''A bejövő hívásra nem válaszolhat faxhívásként.''

Ez van az eseménynaplóban, a linken csak annyi van, hogy ''sajnáljuk''.

Esemény típusa: Hiba
    Esemény forrása: Microsoft Fax
    Esemény kategóriája: Bejövő
    Esemény azonosítója: 32092
    Dátum: 2005.09.13.
    Idő: 16:51:52
    Felhasználó: -
    Számítógép: <********>
    Leírás:
    A faxszolgáltatás nem tudta a faxot fogadni. Feladó: . Hívóazonosító: . Címzett: Fax. Lapok száma: 0. Eszköznév: Rockwell 56000 External Modem PnP.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Valakinek van valami ötlete, merre nézzek szét?

Ja, igen. A modemet egy XP-s gépen kipróbáltam, küld, fogad szépen, ''ugyanazzal'' az alap ''Rockwell 56000 Ext Modem PnP'' driverrel, amit a rendszer telepít hozzá.

Új hozzászólás Aktív témák