- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partyface007
őstag
válasz gyurkikrisz #36909 üzenetére
hát az elég balgaság lenne tőlük...
-
Partyface007
őstag
válasz gyurkikrisz #36904 üzenetére
mostmár megkavartatok :-)
ha a 8.1 tud futtatni 8-ra írt alkalmazást akkor az OS visszafelé kompatibilis
8.1-en változik az applikációk kiterjesztése/formátuma... ha jól tudom, akkor egy 8.1-re megírt natív alkalmazás nem fog futni 8-on?
-
Partyface007
őstag
"mert a 8.1 appok nem futnak 8.0-án"
ha nem futnak akkor NINCS visszafelé kompatibilitás nemdebár? :-)
most csak a kijelentést taglalom nem a valóságtartalmat szóval döntsétek el :-)
amúgy tudom mit jelent a visszafelé kompatibilitás csak wp-n nem vagyok tisztában ezzel hogy is működik
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
A Here Drive+ még mindig csak 8 kompatibilis
gyanítom amíg nem lesz 8.1-el is addig nem lesz dev. preview sem....vélemények?
-
Partyface007
őstag
válasz kolosanyi #36780 üzenetére
nem akarom védeni őket de ezek a számlázási gondok a nagy cégek jellemzői
én pl állandóan vívok a telekommal itthon...
képtelenek kiszámlázni azt az összeget amit a hűségidő aláírásakor mondtak...
mindig több mert egyszerűen képtelenek figyelembe venni az összes kedvezményt amit kapok
-
Partyface007
őstag
válasz legiaap #36698 üzenetére
én nem vagyok ennyire elkeseredve, összeségében nagyon sok újítást hoz a 8.1 (a Cortana ha nem fog működni emiatt nem fogom fejbe lőni magam :-) )
engem csak az bosszant hogy MS észrevehetné már hogy az USA-n kívüli piac összeségében nagyobb mint a hazai :-)
nem találtam olyan kimutatást hogy a wp aránya hogyan oszlik el a különböző régiókban de gyanítom Európa és Ázsia (együtt) kb/legalább ugyanolyan részesedéssel bír mint az USA.
Azért vannak biztató jelek hogy egyre inkább próbálnak a felhasználók kedvében járni...
-
Partyface007
őstag
nem tudom hogy használnám-e hosszú távon csak az elv idegesít hogy miért fáj az nekik hogy használhasd?
Sőt tovább megyek elvileg ugye nem csak USA-ban akarnak terjeszkedni....
itt lenne egy szolgáltatás ami tényleg sok embert vonzhat és akár emiatt vesz wp-t mert látta a demót és "hű ez király ilyen kell nekem" majd esetleg nem informálódik a vásárlás elött megfelelően és csak akkor szembesül a problémával amikor már megvan a telefon és nem működik
gondolod majd mindenki régiót fog változtatni? :-)
akkor mondják azt ok az USA-n kívül nem működik/ nem feltétlenül fog működni megfelelően az egyéb lokalizációs támogatás hiánya miatt de dolgozunk rajta....
igazán rájöhetnének már hogy van élet Amerikán kívül is
-
Partyface007
őstag
válasz Oppenheimer #36642 üzenetére
hát akkor bek....tják....
miért jó ez nekik ?
végre csinálnak valami jót ami előre mutat erre USA only...
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
http://wmpoweruser.com/bad-news-for-cortana-fans-it-will-be-us-only-for-quite-a-while/
ez igaz?
-
Partyface007
őstag
droidról váltottam nemrég mert egyrészt kezdem unni a google egyeduralmát, na meg annyira jól sikerült a robotos rendszeren a frissítés 4.4 meg 4.4.2 után hogy a gyári e-mail app nem szinkronizálta a leveleket reset után se (na meg reméltem hogy a 8.1-el nő a felhasználói élmény :-) ) de iphone-t nem vennék sose
elvből...
:-)
-
Partyface007
őstag
válasz hülyegyerek #35813 üzenetére
nem mondtam hogy régebbi, csak annyit mondtam hogyha már nokia akkor nekem a 925 jobban tetszik és én az hasonlítottam a 8x-hez..... nem a 920-at.
ennyi
-
Partyface007
őstag
Dave
én spec pár napja vettem 8x-et fontos a navi ezért megvettem a here drive+ -t még így is beljebb vagyok mintha 925-t vettem volna. Mert ugyan itt folyik a fight 720 vs 8x de a 720 régebbi modell és nekem nagy és nehéz tehát max a 925-t vettem volna. De inkább maradtam a 8X-nél mert szebb könyebb.... sokkal jobban tetszik... nekem elég a 16GB és a kisebb kijelző, szerintem ez az ideális telefon méret
Fogadd el hogy nem csak a Nokia létezik és nem mellesleg szubjektív dolgokról vitatkoztok...
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35670 üzenetére
nem értem én az MS-t....
ez kb úgy néz ki mint desktopon az aero felület (kb ahoz tudom hasonlítani) azt kivették win7 felett a desktop vonalon erre az egységesség nevében wp 8.1 megkapja ezt a hasonló fícsört :-)
a start menü-t amiért nyivákol az egész internet bezzeg nem rakják vissza még most se amikor lejár az xp támogatása és nagyon sok felhasználó (köztük nagyon sok cég) hiányolja a 8/8.1-ből ......
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #35659 üzenetére
mivel külön fizet 4 évet a here license-kért nem látom akadályát hogy ne tehetné ingyenessé....
de nem vagyok jogász....
szóval passz
-
Partyface007
őstag
válasz btudos #35658 üzenetére
és mi a megbízható akkor? :-)
ez jó lesz?
http://www.microsoft.com/en-us/news/press/2013/sep13/09-02announcementpr.aspx
Nokia will retain its patent portfolio and will grant Microsoft a 10-year license to its patents at the time of the closing. Microsoft will grant Nokia reciprocal rights to use Microsoft patents in its HERE services. In addition, Nokia will grant Microsoft an option to extend this mutual patent agreement in perpetuity.
In addition, Microsoft will become a strategic licensee of the HERE platform, and will separately pay Nokia for a four-year license.
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35656 üzenetére
http://www.hwsw.hu/hirek/50871/microsoft-nokia-felvasarlas-lumia-windows-phone-okostelefon-piac.html
"Eközben a Microsoft a tulajdonossal megegyező jogokat gyakorol a Here fölött, így házon belül készítheti a Windows Phone-os vagy Windows 8-as alkalmazást, mozgásterét az egyezség szerint a finnek nem csorbítják majd."
szóval passz...
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35654 üzenetére
miért nem úgy van minden szabadalma az ővé lesz 10 évig?
http://hvg.hu/tudomany/20130903_megveszi_a_microsoft_a_nokiat
a redmondi cég megveszi a Nokiát, annak készülékgyártással és szolgáltatásokkal foglalkozó részeit is. Az üzlettel a Microsoft 10 éves tartósbérlet szintjén hozzájut a finnek teljes licencportfóliójához és térképeihez is.
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz consono #35648 üzenetére
akkor viszont nem látom értelmét hogy leállítanák a wp-s vonalat már csak azért sem mert hamarosan az MS kezébe kerül a here drive is :-)
ennek kapcsán amúgy nem lepne meg ha a Microsoft kiterjesztené a here drive+-t ingyen minden wp telefonra... ezzel is növelve a platform népszerűségét....
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Oppenheimer #35635 üzenetére
én spec azon se lepődnék meg ha teljesen leállítanák a waze fejlesztését minden platformon (mármint a wazét mint márkát kivonnák a forgalomból) és integrálnák az egészet a google maps-be...
nyilván ez csak akkor lehetséges ha nem tartalmaz valami kitételt a vételi szerződés erre vonatkozóan.....
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35599 üzenetére
ööö
most megnéztem (outlook.com-ra bejelentkezve) a régi gmail-es fiókomat ami ugye egyben live fiók is és mellesleg össze van rendelve a régi skype-os fiókommal ott sincs ez a funkció illetve van egy 1 éves outlook.com fiókom amit ténylegesen levelezésre használok ott sincs....
szóval értem én hogy egy hete kaptál e-mailt hogy ezt kiveszik de akkor azokban miért nincs? :-)
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35594 üzenetére
értem akkor itt van a kuyta elásva
a skype accountom az egy nagyon régi gmail-es cím-el van összerendelve akkor még nem volt outlook.com csak hotmail
van egy régebbi outlook.com fiókom de mivel azt se használom skype-ra ott sincs a beállításokban ez a massaging history option....
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #35585 üzenetére
már ott kezdődik hogy ninncs messaging history menüpont se a beállításokban se ahogy az oldal közepén látszódik...
http://www.thewindowsclub.com/enable-save-chat-history-outlook-com
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
-
Partyface007
őstag
válasz SpongyaBob #35548 üzenetére
ki akartam próbálni és biztos én vagyok a béna de mi az az üzenetelőzmények?
-
Partyface007
őstag
válasz Giovan! #35403 üzenetére
ha már a kívánságoknál tartunk akkor jöhetne egy olyan progi (netán beépítve az oprendszerbe) hogy időhöz és/vagy helyhez kötve be lehessen állítani hogy mit kapcsolsz ki be a telefonon (location, wifi,mobilnet, csengőhang, rezgés) és a két utóbbihoz lehessen beállítani white list-et (magyarul hívásszűrés) :-)
-
Partyface007
őstag
válasz Partyface007 #35383 üzenetére
amúgy mellékesen egy érdekes dolog
nexus 4-ről váltottam ahol a 4.4-es verzióban (ha jól emlékszem) volt egy közismert bug ami nagyon sok embernél jelentkezett: mégpedig hogy a gyári beépített e-mail kliens nem volt hajlandó Exchange serverrel szinkronizálni... állandó hibaüzik- hol jöttek a levelek hol nem de inkább nem
ezt a 4.4.2 ben hivatalosan javították kapott a telefon egy resetet (hiába), utána már úgy kapott resetet hogy vissza se állítottam a programokat a mentésből nehogy valami third party cucc hülyítse meg a telcsit de sajnos mindezen fáradozások ellenére kellett egy másik app ami csodák csodájára tökéletesen működött csak a gyári nem....
mindebből azt akarom kihozni hogy azért a zöld robotos rendszernél is vannak gondok és ugye a nexus 4 az nem egy rossz telefon azért még ma sem ráadásul az a teljesen "gyári" androidot kapja meg mindenféle mókolások nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35353 üzenetére
nem állítottam hogy nem így van :-)
de attól a véleményem még élén eddig azért nem váltottam wp-re mert féltem hogy instabil a rendszer
nem mondom hogy nincsenek még hiányosságok a konkurenciához képest de abszolút használható a rendszer, pozítívan csalódtam.pont amiatt csúsztatnak az időponton (szerintem) hogy ne adjanak ki félkész nem működő rendszert amit majd toldozni foldozni kell mert ez jelen pillanatban nem fér bele nekik mivel versenyben akarnak maradni.
persze így is lesznek gondok mert mint tudjuk tökéletes program / operációs rendszer nem létezik
ez az én szubjektív véleményem nem muszáj elfogadni :-)
-
Partyface007
őstag
válasz Воланд #35326 üzenetére
hehe
google kezdi észrevenni hogy wp egyre inkább terjed és nem akarja hogy a felhasználók átszokjanak az MS szolgáltatásaira...nálam már késő :-)
címjegyzékem volt az utolsó fontos dolog ami a google-nál volt de most hgy vettem egy 8x-et az is átkerült outlook.com -ba :-)
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Lenne egy ravasz fogós frissítéssel (OTA) kapcsolatos kérdés:
Ha telefon kártyafüggetlen (HTC 8X) de vodafone.de a hálózat magyar vodafone-os a SIM kártya akkor a telefon hova megy a frissítésekért? :-)
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Írtam már 8x topicban de nem kaptam még senkitől informatív választ hátha itt tudja valaki a megoldást a következő problémára:
Pénteken vettem egy HTC 8x-et a telefon független (megy telenor-os és vodafone-os SIM kártyával is) de bootnál vodafone logó van illetve a szolgáltatónál vodafone.de van
Model:HTC Windows Phone 8x by HTC
Carrier: Vodafone.de
OS version: 8.0.10501.127én Vodafone-os vagyok a Telenor-os kártyám az csak feltőltős és nincsen rajta internet hozzáférés (kaptam is sms-t nem tudom hogy ez számít-e
namármost olvastam hogy másnak megjelent a data sense ha beletett másik sim kártyát és futatta a connection setup-ot nekem sajnos nem... beállítom az apn-t kézzel
http://www.telenor.hu/beallitasok/windows-phone
de akkor se sőt mikot futtatnám a connection setup-ot akkor kiírja hogy helyezzek be sim-et vagy airplane módban vagyok. Lehet olyan kártyával kéne próbálkozni amin aktiválva van az internet elérhetőség/adatforgalom?
köszi előre is
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Homályosítson már fel valaki legyen kedves hogy ha a telefon default accountja (@outlook.com) lesz de magyar a régió szempontjából akkor sok mindent nem fogok elérni a store-ban? érdemes ezt átkonfigurálni USA-ra pl.? lehet-e érdemes-e egyáltalán és ha igen ez mennyire "legális"?
-
Partyface007
őstag
válasz Integrale #33848 üzenetére
Sziasztok!
Csak hogy bekapcsolódjak mondok 2 alapvető dolgot ami nagyon hiányzik wp-n (nekem legalábbis, de gyanítom sok embernek jól jönne):
profile színtű testreszabhatóság: (mikor hol ne adj isten ezek kombinációjában esetleg naptár bejegyzéshez köthető viselkedés ) csengetési mód, hangerő,csengőhang, wifi, mobilnet, hívászűrés..... stb. beállításának és kikapcsolásának lehetősége
másik funkció hogy a htc-ket leszámítva nincs notification led és alapvetően erre sincs olyan helyettesítő megoldás (ha jól tudom) ami ezt tökéletesen kiváltaná. Mivel a glance screen folyamatos működtetése gyanítom elég energiaigényes funkció (a villogó ledhez képest mindenképpen)
javítsatok ki ha tévedek....
szóval én igazán nagy MS rajongó vagyok de sajna amíg ezek a funkciók nincsenek addig marad a droid pedig nagyon tetszik a 720 vagy a 925 pl.
-
Partyface007
őstag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy van-e valahol egy aktuális cikk hogy mit tud most jelenleg a wp8 a legfrissebb (talán black) frissítéssel (esetleg összehasonlítás hogy mit fejlődött a kiadása óta), Illetve hogy az e-mail kliensben van-e lehetőség hogy Exchange-nél elfogadjon bármilyen tanúsítványt?
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kuponkunyeráló
- CASIO órák kedvelők topicja!
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...