- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz bluemirage #76292 üzenetére
Igazából nem sok minden (a magyar swype-ot, illetve egy kiforrottabb böngészőre vágynék), csak bosszant, hogy nem azt látom, hogy törnék magukat, hogy még jobb legyen a rendszer, kis törődésre vágyok na. Ha tényleg azt akarnák, hogy nagyobb szereplők legyenek, akkor sokkal gyorsabban kellene fejleszteniük, dobálniuk kellene ki az újabb frissítéseket, hibajavításokat, hogy az emberek lássák, hogy van jövője, ennek a rendszernek, mivel fejlődik.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz kiszi07 #75863 üzenetére
Mit értesz nem működik alatt. Nem az van nálad is mint nálam, hogy elég lassan nyitja meg az adott kiválasztott mappát? Anno én is azt hittem, hogy nem jó az app. Nekem viszonylag sok kép van a telefonon, és mikor rákattintok a Filmtekercs mappára, akkor kell neki kb. fél-1 perc mire megjelennek a képek. Sajnos semmi nem jelzi ilyenkor, hogy dolgozna.
-
SOAD19
addikt
válasz Francia91 #75675 üzenetére
Sokszor hagytam, nem vettem észre, hogy teljesen lemerült kikapcsolásig. Lehet ez nem tett jót neki. Majd valamikor elviszem szervizbe, még van pár hónapom, júliusban lesz két éves... Halogatom, mert nincs póttelefonom. Meg először egy másik, hasonló teljesítményű töltővel akarom ipróbálni, hátha csak a töltő adta be az unalmast.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz Nooeca #75534 üzenetére
"Nem tudok olyan appról, amely olyan mint az androidnál, hogy megadom a kódot és összekötöm vele a telefont a géppel - hozzáférek a fájlaihoz."
Esetleg az Easy transfer app?
-
SOAD19
addikt
válasz lugosi #75042 üzenetére
Nekem is ma jutott eszembe, hogy utánanézzek, hogy mikorra várható végre a megjelenése. Azért nem ártott volna valahogy úgy haladni a fejlesztésével, hogy 1-2 hónap késéssel, de megjelenjen az asztali w10 után. Abszolút nem értek hozzá, de laikusként azt hinné az ember, hogy az pc-s wint kicsit nagyobb meló összehozni... Vagy a telefonosnak később kezdtek neki, és emiatt vannak ennyire megcsúszva?
-
SOAD19
addikt
válasz MC Pite #73987 üzenetére
Szerintem igen, vagyis én sem találok opciót a menet közbeni útvonal leírásának az előhívására.
Gyalogos mód: A Here Maps-szet elindítva a jobb alsó sarokban lévő 3 pöttyös Beállítások menüben az útvonaltervezes alatt. (elindítás után felül lehet választani a 3 alternatíva közül, köztük a gyalogos módot is.
Itt, a Maps-szen belül a kiindulási pont is szabadon megadható az útvonaltervezéskor. A Here Drive az már ténylegesen a navigálásra való.
Bankautomata, benzinkút, parkoló: Here Drive-on belül Beállitások/Térképbeállítások/Megj. térképen menüpont alatt bejelölöd őket és azután már remélhetőleg mutatja a térképen őket. -
SOAD19
addikt
válasz MC Pite #73984 üzenetére
Hali!
"bármilyen ponttól bárhová, gyalogos navi"
A Here Maps-szel, ezek megoldhatóak. Útvonal áttekintés a Here Diveban is megtekinthető: beütöd a célt, majd katt az "Autóval ide". Ezután a térképen kijelöli az útvonalat, ill. ezen az oldalon a tervezett menetidő és km mellett lévő ikonnal levezeti az útvonalat.
-
SOAD19
addikt
válasz Mr. Nimbus #73433 üzenetére
Kispályás! [link]
Nincs nagy varázslat benne, csupán 3 évet idő utaztam előre. -
SOAD19
addikt
válasz csabyka666 #73304 üzenetére
Hali!
Beállítások/takarékos üzemmód/akkumulátorhasználat fülre lapozva, majd az adott app-ra kattintva.
-
SOAD19
addikt
Ahogy olvasom, pár hsz-szel fentebb más is írta, hogy nála se tökéletes a OD. Nekem már a kezdetek óta kínlódik, talán, mikor automatán volt a feltöltés, akkor lehet jobb volt, de így kézi feltöltéssel kínszenvedés nálam. Volt hogy 10 kép alatti mennyiséget, vagy 3-4 próbálkozásra tudtam felszenvedni a OD-ra. Pedig a wifi jel erősségével se lehet gond, itt van a router 1 méterre. Sajnálom, hogy ennyi bajom van a telefonnal, mert nagyon bejön a kezelőfelület, nem nagyon akarnék váltani androidra, bár olyanom még nem volt. Lementem a képeimet, aztán elviszem szervizbe az usb csatlakozó, és lassú feltöltés miatt, aztán meglátjuk mi lesz. Bár kb. 1,5 év múlva "kellene" váltanom, kb. 3 évente szoktam telefont cserélni.
-
SOAD19
addikt
válasz Melack #72605 üzenetére
Nem rég raktam fel a w10-et a gépre, és nem ismeri fel a telefont, vagyis felismeri, mert a hardver eltávolításnál kiírja a típusát, de az eszközkezelőben azt írja, hogy hiányzik az illesztőprogram.
Ezért próbáltam volna OD-val lementeni a képeimet, és idegesít, hogy ennyire kínlódik nálam, míg másoknál hibátlanul működik az app értékelésénél olvasva. Valószínűleg az usb csatlakozó hibás nálam, mert eléggé sokáig töltődik fel a telefon (de lehet aksi baja is van), ill. mikor rádugom a gépre, akkor sokszor azt csinálja, hogy csatlakozik-leválasztódik a gépről, nem mindegy, hogy milyen szögben van bedugva a kábel.
De, amúgy az OD-nak se így kellene működnie, ez nem normális, hogy 50 képpel órákat kell játszanom, hogy végre feltöltsem.(#72610) mirci18
Igazad van, csak várni kellett kb. 1-2 percet, hogy betöltsön, de legalább jelezné valami, hogy dolgozik ilyenkor.
Ezzel már apránként le tudom tölteni a képeket. Megkövetem a Easy Transfert. -
SOAD19
addikt
válasz SOAD19 #72566 üzenetére
Erre valaki?
Más: Most az Easy Transfer-rel próbálnám lementeni a képeimet. Elindítom a böngészőben, majd rákattintok a Picture mappára, de nem nyitja meg, rákattintok a letöltés, mondom, akkor letöltöm az egész mappát, de erre se reagál, csak tölt és tölt. Próbáltam ff-szal, edge-dzsel is.
Kezdem kicsit megutálni a telefont, ill. a wp-t. Tudnám lementeni a fontos dolgaimat a telefonról, aztán adnék neki egy hr-t. -
SOAD19
addikt
Hali!
Nektek a Onedrive normálisan működik? Nem nagyon tudok, vagy csak nagy kínlódva feltölteni rá képeket telefonomról, videóról meg ne is beszéljünk. Kézi feltöltés van beállítva.
A gépemen w10 van, és nem ismeri fel a 1020-asomat, bár ez lehet azért van mert az usb csatijával gond lehet. Bár már olvastam többektől is, hogy nem mindig ismeri fel a gép a telefont. Szóval most eléggé fontos lenne, hogy OD-ra tudjam feltölteni a képeket, majd onnan a gépre. Kijelölök 20-30 képet, majd elindítom a feltöltést, ekkor pár másodperc után kilép a kezdőképernyőre. Elindítom újra az alkalmazást, rábökök a "Folyamatok"-ra, ahol kis várakozás után kiírja, hogy "Hiba történt próbáljam meg később", ekkor kijelölök itt pár képet és újraelindítom. Tegnap még így sikerült nagy nehezen feltölteni pár képet, de most nem nagyn akarja. Illetve, most is kijelöltem 50 képet elindítom a feltöltést, majd kidob, újra elindítom az appot, majd kidob, még egy kör, majd telefon újraindul.
Törölni nem lehet az app-ot... Hard reset segítene vajon, nálatok normálisan működik az alkalmazás?Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz ZavaBalazs #72168 üzenetére
Hmm... Köszi! Lehet zargatnálak ez ügyben kicsit privátban. Vagy van valahol pontos leírás, ezen művelet végrehajtásáról?
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Gery1987 #71473 üzenetére
Igen, mikor visszanézem, akkor elforgatva jeleníti meg. Ilyenkor meg kell szerkesztenem, el kell forgatnom a képet. A telefont hiába forgatom el, akkor megint elforgatja, és így nem olvasható a szöveg, csak a szerkesztés a megoldás. De, ha ugyanúgy kezemben tartva a telefont, de már függőleges helyzetben fotózok le mondjuk egy üzleti nyitvatartási idejét, akkor nincs gond. Kizárólag, ha nem függőlegesen tartom a telefont.
Most nézem, hogy ha elforgatom a telefont, és így fotózok le valamit az asztalon, akkor is elforgatja a képet.Itt van két kép is a telefon képernyőjéről lementve, hogy teljesen érthető legyen a dolog. Mindkét kép úgy készült, hogy a telefont normál módon van a kezemben (nem elforgatva, mint mikor videót nézünk), és így lőttem egy képet közel függőlegesen tartva, majd egyet úgy, hogy közelítettem a vízszinteshez.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Az miért van, hogy a Lumia kamerával az asztalon fekvő újságról készítek egy képet, úgy, hogy a telefont felé emelem, nem elfektetve , és visszanézve, elforgatva jeleníti meg. Viszont, ha függőlegesen tartva, szintén nem elfektetve lövök képet, akkor jól jeleníti meg.
Remélem érthető a problémám.
Ötlet? -
SOAD19
addikt
válasz tomboy0013 #71365 üzenetére
Nálam is jelen van, ez, hogy lassan tölti be a képeket, igaz nálam akadnak 10 megás képek is, bár néha átteszem őket a gépre, és a telefonon, csak az 5 MP-eseket hagyom.
Sokszor, ha kell pár kép a telefonról, akkor mailben elküldöm magamnak, sokkal gyorsabb így. -
SOAD19
addikt
válasz whited #70941 üzenetére
Zárolási képernyőre, én a Lock Screen Changer-t használom, bár lehet fizetős már, de hátha van kipróbálásra lehetőség.
Háttérképből meg alig találok jót, amin látszódnak normálisan a szavak, ikonok, így nincs szükségem, hogy váltogassa.
Jelenleg ez a hátterem: [link]Az ilyen, sötétebbek jönnek be, mert könnyen kivehetőek, olvashatóak a csempék.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Narakh #70907 üzenetére
Már korábban is olvastam, hogy videóknál sokszor nem sikerül neki feltölteni, bár nekem fényképeknél is kínlódik, kijelöltem valamelyik nap is 10 kép felett, ebből sikerült neki 1-et feltölteni. Pedig a routertől 1-2 m-re voltam, úgyhogy, erre nem fogható. Nálam gyakorlatilag sose sikerül slőre feltölteni az összes kijelölt képet, kell még 1-2 próba mire felmegy az összes. Ez mitől lehet? Elég idegesítő tud lenni. Azt vettem észre, hogy miután kijelöltem neki, hogy melyik mappába töltse fel, utána elkezdi, majd pár másodperc múlva kidob a kezdőképernyőre. Ez nálatok is így van?
-
SOAD19
addikt
válasz ZavaBalazs #70809 üzenetére
Ok-s, tiszta.
-
SOAD19
addikt
válasz ZavaBalazs #70800 üzenetére
Inkább 2, az a 3 év, legalábbis a ph! cikk alapján. Én nem érzem, hogy annyira gyenge lenne a hardver, inkább magával a rendszerrel szemben van hiányérzetem. Nem rég a 1020-as topikba beírt egy fórumtag, aki 1020-ról váltott 930-ra, és elmondása szerint, nem túlzottan érzékelt nagy előrelépést sebesség, felhasználói élmény tekintetében, és szerinte nem biztos, hogy érdemes rá váltani.
[ Szerkesztve ]
-
-
SOAD19
addikt
Hali!
Mostanában észrevettem, hogy néha nagyon lassan töltődik fel a telefonom (4-5 óra), máskor meg a régi kb. 1,5 óra alatt kész van. Tapasztalt már valaki ilyesmit, remélem nem az aksi döglődik. Még csak egy éves a telefon. Az mennyire árt az aksinak, hogy teljesen, kikapcsolásig merül a telefon? Gondolom van beépítve valami védelmi áramkör, vagy ilyesmi, ami nem engedi, hogy túlzottan lemerítse az ember a telefont, és még azelőtt kikapcsol a telefon, mielőtt ez megtörténne. Vagy tévedek, és lehetőleg még bekapcsolt állapotban tegyem fel töltőre?
Köszi!
-
SOAD19
addikt
válasz kovacsroli #69837 üzenetére
A fórumtárs vélhetően arra volt kíváncsi, hogy kocsiban/zárt helyiségben vagy szabadban kellett újrakalibráltatnod az iránytűt.
-
SOAD19
addikt
Hali!
Azt vettem észre, hogy offline nem működik a gps. Valami beállítás van elállítva?
-
SOAD19
addikt
Igen, átállnak, ezekre a kör alakú profilképesdire, már a fb messengerben is ezek vannak.
A régi ie alatt a 8.1-est érted, vagy egy régebbi verziót. A 8.1-es nem az igazi, el-el ugrál, és sokszor a lenyíló menüknél, csak egy pillanatra nyílik le, és egyből visszacsukódik. Akkor nem sok előrelépés van, ezen a téren?!
Az zavar még, hogy gyors zoomolásnál nem tölti be egyből az oldalt, hanem ilyen szürke mezők vannak.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Nekem is jó ideje kínlódik/-ott mind telefonon, mind asztali gépen firefox alatt. Viszont jó pár hete telefonon megszűnt, és pc-n pl. Chrome-mal nem dob ki hibaüzenetet, de FF-szal még mindig kínlódik. Megoldással nem tudok szolgálni sajnos, de hátha megjavul idővel nálad is.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Hali!
Csak kíváncsiságból... 8.1 alatt már nem nagyon lehet elérni, hogy a csempék ne legyenek átlátszóak? Kíváncsiságból ki akartam próbálni, hogy milyen volt korábban, mikor még nem volt háttér állítási lehetőség és átlátszó csempék. A hátteret kinyomtam, de nem annyi változott, hogy témaszín lett a hátterem. Jó pár app-nál próbáltam a beállításánál megkeresni, hogy állítható-e, hogy átlátszó csempe legyen, vagy,sem, de nem nagyon volt ilyen beállítási opció.
Ne is nagyon próbálkozzak, ez már a múlté?Köszi!
-
SOAD19
addikt
Nálam a 1020-nál is ilyen, de eddig fel se tűnt.
-
-
SOAD19
addikt
válasz #42308056 #68531 üzenetére
Szeretem a filmjeit, az alakításait az tény. Igaz, még a születésem előtt eltávozott az élők sorából, de számomra a filmjei ötökzöldek, jobban szórakoztat, mint a mostani mozifilmek, vígjátékok. Manapság alig tudok említésre méltó filmet mondani. De, lehet bennem van a hiba.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz ricsip #68520 üzenetére
Direkt azért vettem a 1020-ast, hogy kiváltsak vele egy alsó kategóriás kompakt fényképezőt. Eleve nem is volt fényképezőm, így gondoltam egy merészet, és megvettem a 1020-ast, ami mindig kéznél van. Kompromisszumos megoldás. Egy komoly fényképezőt nem használnék ki túlzottan.
-
SOAD19
addikt
válasz Pikkolo^^ #68517 üzenetére
Inkább jöjjön egy 20valahány mpixeles, a képi feldogozásra egy külön feldolgozó egységgel, mint a 808-asban.
Hátha gyorsabb lenne így, mint a mostani 1020-asunk. Múltkor unokatesóm óvodás ballagását voideóztam, majd mikor egy virág bolt ív alá álltak egymás után a ballagók, akkor át akartam váltani fényképezőre, hogy az kép formájában örökítődjön meg. A rokon kis csaj előtti kis srácnál (mikor ő állt a reflektorfényben) már átlőttem fényképezőbe, de pont lekéstem a kis csajról... -
SOAD19
addikt
válasz ZavaBalazs #68512 üzenetére
Szerintem nem 1040, mivel csak nem fejlődnének vissza. A képen, ha jól látom nem xenon vaku van, hanem 3 led villanó.
-
SOAD19
addikt
válasz #56474624 #68411 üzenetére
Amit az áruházban látsz képet, az a Livesight funkció. Ezzel az utcán állva tudod megnézni körbefordulva, hogy merre milyen üzlet, étterem található, (a telefon kamerája bekapcsol fordulsz körbe és kis ikonok jelennek meg) . Ezt a funkciót ott találod, ahol a fórumtárs írta. A GMaps-t is kipróbálhatod, ahogy az előbb is írtam.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz INTELligent #68261 üzenetére
Anno ezzel én is megszívtam. Unokatesóm lányával próbáltunk a telefonomról átküldeni zenét a telefonjára. Az istenért nem találtuk, hogy lehetne bluetoothon keresztül átküldeni, aztán csak leesett. Az előző telefonomnál nem kellett külön bekapcsolni, ha jól rémlik, hanem rákérdezett, mikor át akartam küldeni valamit.
-
SOAD19
addikt
válasz INTELligent #68255 üzenetére
Hali!
Beállítás/hangok/Emlékeztetők. Remélem ez volt a keresés tárgya, ha nem ez kell, akkor sorry.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz ZavaBalazs #68004 üzenetére
Az easy transfer-rel én is zenei albumokat, azaz több mappát akartam volna felmásolni a telefonra sikertelenül. Akkor, úgy látom marad a kábeles megoldás erre.
Közben olvasom, hogy tömörítve megoldható, de azért illene, hogy meg lehessen ezt oldani enélkül is.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Morris #67673 üzenetére
Én már megvárnám, míg kijönnek az új modellek a w10-zel, így a 930-as ára is biztos sokat fog esni, persze lehet nálad is az van, mint a debreceni topikban az egyik fórumtársnál, hogy egy nagyon jó ajánlata volt 930-ra. Akkor lehet érdemes cserélni szerintem, de újat én biztos nem vennék, míg ki nem jön az új csúcsmodell. Hátrány nem hiszem, hogy érné a 930-at a 925-höz képest, csak erősebb hardver... inkább fordítva gondolnám.
-
SOAD19
addikt
válasz #56474624 #67404 üzenetére
Kell nekem telefonon írni, ilyen hosszú bejegyzést. Néha tényleg előfordult párszor, de most kellemetlenül érintett, főleg, hogy már befejeztem az írasomat, és csak egy mondattal akartam volna kiegészíteni...
De legalább, vissza tudtam volna hozni, miután újra megnyitom az ie-t, mint pl. word-nél is, ha újra indul a gép.
Bezzeg, a többi lap az megvan.
Na, mindegy, inkább aludjak. Fél 5-kor kelek, mondom csak megírom az adott hsz.-t, ha már belekezdtem, erre meg...
'cakát!(#67405) Burt1793
Hosszú is volt, meg azért esze-veszett gyors se vagyok, ill. próbálok tagoltan írni. A városon topikjába akartam megosztani a hétvégén szomszédomban történt tűzesetet, hogy tanuljon más is belőle. Röviden ennyi lett volna a lényege:
Serpenyőben égő olaj oltásának legjobb módja, hogy fedőt dobsz rá, így nem kap oxigént.Nagyon várom én is a word flow-ot, ill. a .... edge nevű új böngészőt, mert van hova fejleszteni a mostani ie-t.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
Írok fél óraja egy hszt, be akarok szúrni egy smileyt, erre kidob a böngészőből, kicsit most feszült vagyok!
-
SOAD19
addikt
-
SOAD19
addikt
válasz Bobrooney #66937 üzenetére
"Ha nem ment el az aksi 3 napot már minden baja volt az embernek, ma meg teljesen megszokott hogy napi szinten töltve vannak."
Bár, ennek szerintem senki se örül. Én már annak is örülnék, ha erős használat mellett kibírna 1 egész napot, és 3-4 óra netezés, vagy 2 óra navigáció ne merítené le teljesen.
(#66939) emvy
Mondjuk, ebben is van igazság!
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz yootti #66905 üzenetére
Ha sikerül megjavíttatni, akkor utána lehet érdemes lenne ezt az appot felrakni, aminek segítségével a bekapcsoló gomb használata gyakorlatilag megszűnik.
(#66907) klz80
Nekem meg kifejezetten tetszik a glance screen. Például tanfolyamon is, csak elhúzom előtte a kezem, és már látom, hogy hány óra. Azért is jó, mert sokszor nem veszi a telefon a dupla koppot a feloldásra.
-
-
SOAD19
addikt
Ha van kedvetek, akkor töltsétek ki, ha már gondoltak ránk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!