- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kory24
őstag
válasz
Doky586 #82725 üzenetére
Azt a hsz-t most olvasom, tényleg félreértelmezhető.
De én csak az eredeti illető (Orgi) és a Te hozzászólásodra reagáltam, így utólag lehet kicsit túl aggresszíven is :s
Sorry.Lényeg, most már mindenki érti mi és hogyan történt.
Hasznos infó, bár nem tudom hányan használhatnak S-es windowst, de nekik ezt jó tudni, mert akkor nagyon ajánlott váltani hisz ingyenes
-
kory24
őstag
válasz
Doky586 #82722 üzenetére
Hol olvastad, hogy Store-os alkalmazás telepítéssel indította el a váltást????
Idézem neked, ha netán nem menne visszaolvasás:
" Csak el kellett indítani mondjuk egy Firefox telepítést, kiírta, hogy nem ajánlja, de a felugró ablak alján van egy mindenképpen folytatni akarja-szerű szöveg... na ez bevisz a Store-ba és ott ingyenesen enged átváltani,"
Tehát mivel NEM Store-os alkalmazást próbált telepíteni egy Windows S rendszerben (ami attól S, hogy csak Store-os alkalmazások telepíthetők), ezért a windows felajánlotta neki a store áruházon keresztül az ingyenes váltást a hagyományos tehát nem S-es windows változatra.
Az, hogy most milyen nem store-os alkalmazás telepítéssel indította el a folyamatot teljesen irreleváns....
De ha már a szövegértés sem megy, akkor teljesen felesleges neked bármit is magyarázni, úgyse érted, vagy nem akarod érteni vagy nemtudom, mert már oylan szájbarágósan el lett magyarázva, hogy egy óvodás is megértené....
-
kory24
őstag
válasz
Doky586 #82719 üzenetére
Nemigaz nem érted....
Csak okoskodsz itt, és nem bírod beismerni benézted...Bármilyen nem store-os alkalmazással elindithatta volna a windows 10 váltást nemcsak konkurens böngészővel. (pl spotify, total Commander, winrar, avast,.... Stb)
Érted már?
Szerk. :
Ja és mielőtt bele kötnél tudom spotify-nak van store-os valtozata is, hogy értsd a hagyományos (nem uwp) appra gondoltam... -
Orgi
addikt
válasz
Doky586 #82705 üzenetére
Bocsi, de félreértetted a dolgot, a kiinduló kérdésemben annó benne volt, hogy Windows S-ről szeretnék rendes W10-re váltani és ez iránt érdeklődtem. Pont az a lényeg, hogy szeretnék alkalmazásokat telepíteni, a Store-on kívülről.
De magát a Windows S-ről W10-re váltást a Store-on keresztül kell megcsinálni, ott jelenik meg ez a lehetőség.Mire ezt beírtam, olvastam az újabb hozzászólást is. Bármilyen program telepítésénél (ami nem Store-os) feldobja az ablakot, amin keresztül beadta a lehetőséget váltásra, hogy én pont a firefoxot indítottam, az teljesen irreleváns.
De igazából rajtad kívül mindenki jól értelmezte a dolgot különben. -
kory24
őstag
válasz
Doky586 #82705 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy a Store-ban tudott váltani sima windows 10-re, ami nem S-es.
De sehol nem írja, hogy neki szüksége lenne Store béli alkalmazásokra.csak, hogy Windows 10 S-ből Windows 10 akart és ehhez szükség volt a egy sima ff telepítő indítására, amisorán elkerült a Store-ba és itt tudott váltani sima win10-re.
De bocs, ha rosszul értelmezem...
-
Orgi
addikt
válasz
Doky586 #82500 üzenetére
Sziasztok,
csak gondoltam megosztom a korábbi kérdésemre a választ is, hátha segít a jövőben vkinek. Szóval hétvégén megkaptam apám Windows S-es laptopját, amit ingyenesen engedett átváltani a Store sima Windows 10-re. Csak el kellett indítani mondjuk egy Firefox telepítést, kiírta, hogy nem ajánlja, de a felugró ablak alján van egy mindenképpen folytatni akarja-szerű szöveg... na ez bevisz a Store-ba és ott ingyenesen enged átváltani, adatvesztést meg semmi ilyesmit nem tapasztaltam, pár pillanat volt csak.
-
válasz
Doky586 #82624 üzenetére
Mert pl. ennalam van masik 5 fele lemezkep formatum amihez hozza se szagol. Zommel regi nosztalgia Sony ps jatekok amikkel sokat nosztalgiazok. Vagyis csak nosztalgiaznek mert a w10 es az epsxe ps emulator sincs nagyon koszono viszonyba sajnos.
Off, a DT az xp-n meg tokeletes, egy nyulfarknyi beepulo, semmi virust nem tesz fel, sajnos az a valtozat w10 lnkompatibilis. -
Orgi
addikt
válasz
Doky586 #82496 üzenetére
De miért? Úgy olvasom most már ingyenes az átváltása rendes Windowsra, bár még nincs előttem a gép...
vagy félreértem ezt? -
mckay
aktív tag
válasz
Doky586 #82475 üzenetére
Kiderült, hogy a merevlemeznek nincsen baja, más miatt lehetett lassú a Windows.
Legalábbis tesztek nem mutatnak semmit, ma több progival is benchmarkoltam.
Sebaj, már nem fogom elárulni a tulajnak, hogy feleslegesen költettem el vele 12 rugót.
:-)
No meg ha szektor gyengeség lett volna, három klónozásból egyszer azért csak szól volna egy progi, hogy elakad vagy ilyesmi. De nem akadt, nem jelzett.És hát ne olvassuk félre: ha másik programot használtam, akkor nem lett az eszközkezelőben semmi felkiáltójeles.
Míg az Acronis progival rakás találat van guglival, hogy klónozás után egy-két illesztőprogi 32 error code.Nem muszáj tanulságként elfogadni, de ha valakinek jól jön az infó, akkor mégsem hiába vetettem képernyőre.
-
mckay
aktív tag
válasz
Doky586 #82413 üzenetére
:-)
Van rajta olyan program, amit nem tudok reprodukálni. Egyedi fejlesztésű, a fejlesztő nincs itthon.
Amúgy nem olyan egyszerű klónozni, gyakorlatilag éjjel vagy vasárnap lehetne. De legfőképpen az a baj, hogy már használták két napot: most keresgéljem ki, milyen doksit hova mentettek?Jobb lenne ezt a driver gondot megoldani, biztos van megoldás, hogy egy nyüves hangkártya működjön.
Ha nem jut eszembe semmi, délután veszek egyet és elviszem hozzájuk.
Remélem az működni fog, nem mondja majd, hogy error code 32... -
BullZeye
veterán
válasz
Doky586 #82380 üzenetére
A problémának ehhez semmi köze, de intel rapid start fölösleges, nem is használjuk, alvó üzemmódból így is másodpercek alatt feléled.
Intel Smart Connect is gyárilag kikapcsolva, és mivel nem használnánk ki a funkciót sosem volt bekapcsolva.
Nem eszköz éleszti fel, hanem Windows task random időpontban, éjjel-hajnal-reggel-délelőtt-délután, előfordult szinte bármikor.
Messze túl mutat a probléma az eszközkezelőn/vezérlőpulton/energiagazdálkodáson, ezért nem is ezt kérdeztem, mint írtam ezeken már Windows telepítés alatt túl vagyok group policyval, registryvel.
(#82378) Geth
Mert feleségem Aimpon zenét hallgat, és zeneközben megnyomja a sleep gombot, ha nincs szüksége a gépre/zenére, és mikor újra felkel a gép folytatja ahol megszakadt.
Valamint minden központi NAS-ról megy, onnan dolgozik, ott tárol mindent, ha pl megvan nyitva egy excel fájl a NAS-on, akkor már nem engedi sleepbe a gépet a Windows, és ezt nem is szeretném megváltoztatni. -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #82319 üzenetére
Az átirkálás tökmindegy, a régebbi disken lévő ESP okozza a problémát. A Win törekszik arra, hogy ebből ne hozzon létre újat.
Tehát ha van egy disked működő EFI módban telepített Winnel, és beraknál egy másik disket, hogy a jövőben arról bootolj, és az elsőt valamikor szeretnéd pl. kivenni, akkor a korábbiakon túl +1 lépés van:
Az ESP partíciót törölni kell a "rossz" diskről, legkésőbb azelőtt, hogy a Setupban kéred az új partíciókat az új diskre.
Ha ez elmarad, akkor csak 2 (msr + data) partíciót hoz létre az új disken.
Ha az ESP-t törlöd, akkor létrehozza rendesen mind a 4-et amit szokott (és javítja a Boot Manager bejegyzést is az EFI-ben, valamint visszarakja az 1. helyre), később kivehető a régi disk.
Talán annyi előnye van, hogy nem kell rögtön ledarálni a régi disken lévő data-t, hátha van rajta mentendő adat, amit majd az új rendszer alatt ráér mozgatni.
(Vagy kis boot menü bővítéssel bootolható a korábbi disken lévő Win is, természetesen Fast Startup nélkül)(elég király a 14-es vmware, nem is tudtam, hogy 64 bites win guestnél már default az efi)
-
wanted5
őstag
válasz
Doky586 #82038 üzenetére
Az írott dolgok hátránya, hogy nem feltétlen adja át az írás mögött rejlő dolgokat. Én most megpróbálok semmit se belelátni az írásodba, mert általában ebből vannak a félreértések, nem óhajtok karatézni egy szakmai topikban. De nem mindenkinek feneketlen a batyuja, és azt használja, amije van, és örül annak, hogy legalább annyi van.
Ha tudsz tanácsot, tippet, segítséget nyújtani a problémával kapcsolatban azt megköszönöm, de ne menjünk át offba. Köszönöm
-
wanted5
őstag
válasz
Doky586 #82031 üzenetére
Pont az lenne a lényeg, hogy ne működjenek egyszerre, mert asztalnál használva zavaró gépelés közben, ha odaér a csuklóm. De ha felkapom a gépet és kirántom az egeret, akkor pedig jó lenne, ha működne.
Synaptics oldalán azt írják, hogy szerezzem be a gyártótól a drivert, de a Dell elég alapos szokott ilyen téren lenni, szerintem nem véletlen nincs fent az oldalukon.
A fura az, hogy működött a dolog, semmit nem változtattam.
-
I
tag
válasz
Doky586 #81968 üzenetére
Gyerekek, ne szórakozzunk már, ismerem hogy amíg szól a WMP addig nem kapcsol ki a monitor, de kis helységünkben hol az én gépemről szól zene, hol a kollégáiméról. Csak abban reménykedtem, a fórum ólvasók között csak van valaki, aki ismer, vagy tud írni egy scriptet erre a kérésemre.
-
-
válasz
Doky586 #81838 üzenetére
Az te vagy, de nézzük már az ideális esetet, hogy védelem gyanánt szolgál és a felhasználók többségének segítség, olyat pedig nem szoktak vagy akarnak futtatni, aminél akadályt jelenthet.
Nem beszélve arról, hogy újabban már úgy írják adott illesztéseket és alkalmazásokat, hogy figyelmeztetnek rá, ha nem tudnak úgy futni, bekérik a jelszót és annak birtokában kikapcsolják arra az időre, de aztán automatikusan vissza is zárják!King Unique: Ubuntut használok most (18.04 LTS) és szerencsére már az is tökéletesen működik bekapcsolt Secure Boot mellett is, egyedül akkor kapcsolja ki - jóváhagyás után, jelszót bekérve hozzá -, amikor bejelölöm a telepítés során, hogy külső gyártótól származó illesztőket is telepítsen, de aztán az is automatikusan visszakapcsolja.
-
válasz
Doky586 #81835 üzenetére
Letilthatod, de az nem igaz, hogy semmi szükség rá, nagyon is hasznos tud lenni, ne legyen már könnyű dolga firmware szinten érvényesülnie a kártevőknek.
Dell laptopod van?
A javasolt beállításokat írtam le, gyakorlati tapasztalat alapján - konkrétan a laptop gyártója tekintetében -, gondolva a későbbiekre is. -
kekigyu
aktív tag
válasz
Doky586 #81571 üzenetére
Volt Win 10 már ezen az asztali gépen, de pro és kms kiskapus virágbolti aktiválással. Legális windows még sosem. Home főleg nem. Ha ezekből lenne az aktiválás akkor is 180 napra előre lenne aktiválva ha minden igaz. Arra gyanakszom, hogy volt egy china win-es tabletem amit a microsoft fiókommal használtam, most belépve ms fiókba arra is azt írja hogy win 10 home. Lehet, hogy azzal akadt össze ez a telepítés?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Doky586 #81201 üzenetére
az e-450 azért kicsit táposabb lény, azon még talán wow-oztam is win7 alatt (egy 12,5"-os waio-n)
Sakab, nem vesztessz vele semmit, max 1-2 hajtépős órát, feldobod a gépre, és meglátod, hogy Neked megfelel-e az a tempó, amit win7-el produkál, de a 10-et em ajánlom arra a platformra -
pc360
addikt
-
pc360
addikt
válasz
Doky586 #80841 üzenetére
Ez nem elég indok. A gépemből bármiféle kiszűrődő hang sok, ergó a leállítást fogom alkalmazni, nem pedig HDD-ket cserélek. Meg mégis mire? RE4-em van...
Sokszor megkérdőjelezhető a szándék, de ez nem az a kategória. Főleg akkor, ha HDD-cserével végződik a tanács, ami nyilvánvalóan nem kivitelezhető csak úgy. Szarabb típusra meg pláne.
Majd ha olcsón kapni a több terás SSD-ket, akkor megszűnik ez a jellegű probléma, addig viszont olyan eszközhöz nyúl az ember, amihez tud. A nyilvánvaló gumibakozáson túl erre viszont jelenleg nem tudok jobbat, mint az automatikus leállítás.
-
pc360
addikt
válasz
Doky586 #80839 üzenetére
Pörögnek + zajt adnak ki = kopnak. Mint minden csapágy, ahol 2 szilárd anyag közvetlenül érintkezik, hiába az olajon futás. A sokszori indítás rosszabb lehet, de ilyen havi egyszeri elérésnél biztosan fölösleges művelet a folyamatos futtatás. Felhasználástól függően kell megtalálni az egészséges egyensúlyt. Akit meg inkább érdekel a zajkibocsájtás, ahogy engem is, ott inkább a leállítás felé billen a mérce.
-
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #80836 üzenetére
Számomra a leállítás csak egy okból fontos: KEVESEBB ZAJ. Tehát nem érdekel hogy több áramot fogyaszt e vagy sem, így kopik e vagy ha áll stb. ez nem érdekel.
Remélhetőleg még max 5 évig lesz ez téma utána már a PC-mben csak SSD lesz a HDD-k meg száműzve lesznek egy NAS-ba.
-
pc360
addikt
válasz
Doky586 #80836 üzenetére
Szerintem nem rossz a leállítás funkció. Minek pörögjön és kopjon folyamatosan, ha nem muszáj, és csak napi párszor, vagy még annyiszor se nyúl az ember hozzá? Itt nem az áramfogyasztás a lényeg, hanem a HDD kímélése, és a fölös zajra sincs szükség. Ebben az esetben hülyeség a leállítás funkció kiiktatása, de hogy nem számít fordítva lovaglásnak, az egészen biztos.
126. napja mennek folyamatosan non stop 7/24-ben akkor is ha csak naponta 1x kell valami róluk
Létezhet erre bármiféle észszerű indok?
-
válasz
Doky586 #80825 üzenetére
Akkor minek egyáltalán..?
nekem a háttérvinyó vagy adattár azt jelenti hogy kizárólag passzív tartalom van rajta, nálam speciel film, képek , mp3 hegyek és word meg txt meg pdf fájlok. Egy árva exe sincsen rajta. Namost ha pl. 2 órán keresztül hozzá sem nyúlok hanem böngészek a neten, akkor miért ébresztgeti fel...? 10-20x?
Pl most teljes csend van itt ahol vagyok most, a fórumba írkálok sacc. fél órája, semmi más nincs megnyitva csak az Opera meg a Viber fut háttérbe és és ezalatt vagy 5x hallottam felpörögni. Oka? Ismeretlen. Értelme..? Nincs, vagy legalábbis számomra felfoghatatlan. -
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #80825 üzenetére
Ezt nem értem, szerintem nem erre gondolt. Nekem van 1 SSD és egy HDD a gépben a HDD-n csak adat van tehát elvileg nincs rajta semmi olyan amit óránként kellene az SSD-n lévő windows-nak ellenőriznie. Ezzel lehet valamit kezdeni.
Persze ha:
- játszani kezdek akkor induljon hiszen a játékok oda vannak telepítve
- ha elindítom a foobar-t a zenelejátszót akkor ugye ébredjen
- vagy ha adatot másolok stb.de egyébként jó lenne ha nem zargatná, az energiagazdálkodásban az van beállítva hogy 10 perc tétlenség után kapcsoljon ki.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Doky586 #80802 üzenetére
Ne mond, hogy ez a normális működés.....
Mert nem.
1 hétig használtam, minden bekapcs után fekete képernyő és az egérmutató fogadott.
Restart után javult csak meg.....volt , hogy 2X is kellett a restart.A normál működés nem ilyen.
Meguntam, újrahúztam, azóta jó.Ennyi.
Nem azért van a "drágaszágomban" SSD, hogy fél órát várjak míg őfelsége befejezi a sz@rást ! -
vlevi
nagyúr
válasz
Doky586 #80709 üzenetére
Az oké, hogy nem hasznalsz 128 particiot, de a gpt elotti idokben, mbr-el csak 4db particiod lehetett, ha ennel tobb kellett, akkor csak logikai particio letrehozasra volt lehetőség, dr ahhoz az egyik particiot kellett felhasznalni. Es a Windows mar ekeve felvesz 3, de lehet 4 particiot csak a rendszer telepítése soran.
Ezert (is) kell a gpt. Nem mellesleg a gpt sokkal hiba tűrőbb, lemezhuba eseten sokkal kevesbe valószínű a particios tabla sérülése. -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #80702 üzenetére
Ez megint a szokásos csúsztatás, mert pont hogy vannak a több partíció mellett ez esetben reális és logikus okok, érvek... Az pedig egyértelmű, hogy a "másik" csak amolyan kényszermegoldás egyes Windows-verziók korlátozása miatt. Ha pedig a Microsoft is bevezeti a több partíció támogatását, avagy éppen másik desktop OS-en eddig is működött és kihasználták ezt a lehetőséget a userek, akkor meg pláne hiába magyarázod az ellenkezőjét... Az elfogult itt pedig inkább az, aki nem képes haladni a korral és megszokásból csak azért is egy régi megoldást favorizál erővel, holott van már helyette újabb is. Az pedig egyértelmű, hogy ha már a kezdetőktől támogatta volna a Windows a pendrive-oknál a több partíció kezelését, akkor vélhetően azzal a favágó módszerrel sem nagyon szórakoztak volna egyesek kényszerűségből...
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #80676 üzenetére
Inkább az idézőjel lett volna a helyes, vö: átvitt értelem vs módosító aposztróf.
A gagyi-s magyarázat nagyon izzadtságszagú
Az, hogy bootol-e aktivált partíció nélkül, nem szokták beleírni semmilyen doksiba, én nem találkoztam olyannal, amiben ez említve lett volna, így nehéz is előre tájékozódni. Ettől még lehet az az értékesebb választás a rendelkezésre álló információk alapján, nem fekete-fehér dologról van szó. Tehát nem gagyi, ha érted.A bajnál én nem látom milyen alternatív jelentésre gondolsz, mert az eredeti jelentéssel is helyes.
Ha valaki csinál egy telepítős/helyrerakós pendrive-ot, aminél szempont, hogy minél több szituációban működjön, akkor rárakja az aktív flaget a partícióra, mert nem mindenhol megy anélkül, ahol meg menne, ott meg nem okoz bajt, gondot, problémát. Ez csak logika, az meg objektív -
King Unique
titán
válasz
Doky586 #80668 üzenetére
Már megint szimplán csúsztatsz és kamuzol, persze máshogyan nyilván nem menne, tudjuk...
Nem emlékszem, hogy valaha is állítottam volna a felhozott 2 dolgot általánosítva. Arról volt szó, hogy nem minden esetben annyival egyszerűbb és célszerűbb a sima fájlkezelős másolás. A Rufus használata sem volt általánosan kötelezőként említve, max. olyan formában, hogy az inkább megcsinálja bootolhatóra úgy a pendrive-ot, hogy az régi és új gépeken egyaránt működjön. Meg nem mellesleg ingyenes, portable stb.
Az pedig szintén röhejes, hogy nemrég még le is írom, hogy egy újabb, UEFI hardvernél működött nálam CSM módban a legacy boot aktív partíció nélkül is, erre ráfogod, hogy az ellenkezője volt állítva és szerintem egyáltalán nem működhet... Itt vagy a szövegértelmezéssel van komoly gond, vagy az emlékezet ennyire hiányos, vagy szimplán csak kamuzol megint...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Doky586 #80653 üzenetére
Ha van valami hardver, ami nem támogatja az uefi bootot, akkor nem tudod kikapcsolni a csm-t.
Nekem pl amd 7850 vidkari volt a gépben (i5-3470 profi, Asus p8b75 lapban), emiatt nem lehetett kikapcsolni a csm-t. Váltottam Nvidia 1060-ra, azóta I van kapcsolva a fém, de, ahogy írtad, nem vettem észre semmi különbséget. -
Ferenc.
tag
válasz
Doky586 #80591 üzenetére
Igen, most már megértettem mindent, itt mindig tanul az ember!
Elsőnek az villant be, hogy átvert az eladó és mind a négy kulcs ugyan az valójában, de ugye mos tmár letisztázódott a helyzet, s nem is lehet az eredetit kiolvasni hanem a digital license-t aminek köze nincs az eredetihez.
Itt kérdeznék akkor még egy utolsót ezekkel a licenckulcsokkal kapcsolatban.
Ugye retail kulcsot vettem, tehát ha lesz másik számítógépem akkor átvihetem arra és így tovább, bármilyen gépre átvihető de csak egyszerre egyen.De a költöztetés, hogy működik? Csak simán beírom az új gépre és kész, azon aktiválódik a másikon ahol eddig volt az pedig aktiválatlanná válik? Vagy fordítva van s addig nem használhatom a kulcsot(mert nem tudom ír-e ilyet hogy már használatban van), s csak akkor ha az előző gépről el lett távolítva, így ezután lehet az új gépre beadni? Vagy hogy van ez?
Köszönöm.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #80579 üzenetére
Tegyünk még egy próbát
Itt ahol a táblázatban "Digital license"-t látsz, nincs egyedi product key. Nemhogy tárolva nincs, hanem egyáltalán nincs.
Ekkor van a megfelelő generic kulcs tárolva a rendszeren. De egyedi product key nem létezik, lásd: Microsoft doesn't keep a record of purchased product software keys.
A táblázatban látszik, hogy nem csak a "free upgrade" esetén van így, hanem pl. akkor is, ha 8.1 Coreban MS store-ban veszel egy 10 Pro licenset upgradelésre.És végül, bár [link] nem MS forrás, szóval biztos nem elég "bizonyíték":
A clean install erases all traces of the original key. An upgrade stores the previous key in the new registry as well as retaining it in the old (Windows.old)
A ShowKeyPlus amúgy mutatná a régit is, de mint ahogy a készítője írja, csak addig tudja, amíg megvan a .old mappa, hiszen annak regitry-jét mountolja be, hogy kiolvassa belőle.
Tehát 1 Win 1 kulcs, ha az pedig a generic... -
Geth
veterán
válasz
Doky586 #80573 üzenetére
Nem is neki válaszoltam.
Amúgy ha upgrade volt, vagy régebbi (W8/7) kulcs lett megadva, szerintem sehogy nem lehet kiolvasni utólag a konkrét régi kulcsot, mert nem az a kulcs kerül be valójában, hanem a generic.(#80575)
neked is ez lesz, ha újratelepíted (home-pro tól függően)..Ha bolti, Retail W10 kulcsal lett aktiválva a rendszer, akkor ha újratelepíted:
- vagy megadod újból telepítésnél -> az lesz bent
- vagy nem adsz meg kulcsot -> generic lesz bentUtóbbi esetben, ha valaha volt upgrade, vagy régi kulcs használva az adott gépen, akkor amiatt amit korábban írtam, aktiválni fogja magát, de semmi köze nem lesz a Retail kulcshoz
Tehát a generic lesz továbbra is kiolvasható.
Ha utólag adod meg a saját kulcsodat, sikeres aktiválás után már azt fogod tudni kiolvasni szerintemMásképpen: a W10 csak W10 kulcsokat tud tárolni. Az egy másik dolog, hogy elfogadja a régi kulcsokat, de azokat nem tárolja, helyette marad a generic.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #80568 üzenetére
Amit látsz, az a generic Retail kulcs (van Generic Volume License Key is).
A generic azt jelenti, hogy mindenkinek ez van bent alapból, ha nem ad meg egyedi kulcsot (például Retail esetén tényleges egyedi kulcsot, volume esetén MAK, stb).
A generic ugyanúgy SKU-nként eltér, de a kulcsok listája publikus.
Egy generic kulcs jó installra, de aktiválásra nem. Ez kerül be akkor is, amikor telepítésnél nem adsz meg kulcsot.
Annyi történt W10-nél Retail esetben, hogy ha ezt a kulcsot látja a rendszer, és nincs aktiválva, akkor időnként megnézi a hardverazonosító alapján MS szerveren, hogy tartozik-e hozzá license (pl. free upgrade).
De ilyenkor nincs valódi Retail W10 kulcs, tehát végig a generic van bent.
Akinek bolti, Retail kulcsa van, szerintem továbbra is azt tudja kiolvasni.Tldr upgrade esetén mindenkinek ugyanaz a kulcs, ha az SKU azonos, pl Pro N.
-
lovi27
addikt
válasz
Doky586 #80568 üzenetére
Megtalálható. Letöltöd a nirsoft.net-ről a produkey portable programot és azzal meg tudod nézni a 25 karakteres termékkulcsot. Az általad is próbált parancs a 25 karakter utolsó 5 karakterét írja ki oda. Így nem csoda, hogy az enyém más. Persze, ettől az utolsó 5 még éppen egyezhetne is, de nem...
-
-
válasz
Doky586 #80308 üzenetére
Bocs, nem vagyok szakértő. Nekem lényeg mindegy miért áll le a teleptő, és fogalmam sincsen, hogy milyen folyamatok okozzák az inkompatibilitást. Sokat segített volna, ha szarkazmus helyett kifejted a probléma technikai lényegét. Abból lehet tanulni.
Meg is válaszolom az általam feltett kérdést, mert azóta szerencsére kijött a javítás:
Az Intel válasza:
We have an update for this thread, Intel and Microsoft have identified the root cause and are in the process of completing final data analysis and validation to confirm that the solution will resolve issues with the Windows 10 April 2018 update. A solution will be provided in an upcoming update to the Windows 10 OS. When we have more details we will post to this thread.
-
movax
őstag
válasz
Doky586 #80157 üzenetére
"Telemetria: azzal nincs gond. Frissítés közben rájukkérdez (tiszta installkor is egyébként) és 'természetesen' mindegyikre nem-el válaszolok amit be is tart. Az update megosztáson nem variált (LAN only volt és maradt is)."
Ööööö...
ez igaz, de ez csak a jéghegy csúcsa. A valós telemetriának igen kis része az, amire rákérdez.
-
quailstorm
félisten
válasz
Doky586 #80150 üzenetére
Telemetria, kéretlen appok automata telepítése mindenképp. A frissítések netes megosztására is nézz rá.
-
Cr00py
senior tag
válasz
Doky586 #80055 üzenetére
twofatcat -től már megkaptam a linket picit korábban, de azért köszönöm.
Ha nem szeretném a 1803-t, akkor a gépházban lévő funkciófrissítések halasztása ( max 365 napig ) elég?
1709-re ettől függetlenül még az összesítők megjönnek, nem?ha nem, az sem gond.. manuálisan is fel tudom tenni, az már a legkevesebb.. a lényeg, hogy maradjak 1709-n, az legalább működik.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #80046 üzenetére
"Az is elég fura hogy a UEFI-ről fényképeket készítesz "
Miért fura? Nem tudtam, hogy lehet úgy is. Most váltottam 10 éves gép után. Arról nem lehetett. Annak viszont nagyon örülök, hogy Te már a születésed előtt is ismerted ezt a funkciót.
"gondolom valahol valami állítási lehetőséget nem vettél észre. "
Elképzelhető.
-
baracsi
tag
válasz
Doky586 #79943 üzenetére
szó nem volt windows home-ról, idézem: windows 10 + office + adobe acrobat pro + egy adatbázis kezelő illetve egy számlázó alkalmazás nyilván a licence az más kérdés, de a saját ügyviteli rendszerünket éppen futtatják ilyen környezetben, az adobe termékekről természetesen nem tudok nyilatkozni
remote desktop pedig van MAC-re: [link]
-
TBMC
addikt
válasz
Doky586 #79873 üzenetére
értelek.
de tudtommal van rá lehetőség.pl: windows 7 link
Zoz: köszi! a termsrv hackelése mennyire stabil? érdemesebb inkább windows servert telepíteni a pcre? tekintve, hogy nem vagyok nagy windowsos. melyik lehet a célszerűbb, akár számomra egyszerűbb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest