Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!

Új hozzászólás Aktív témák

• T J

tag

válasz King Unique #71151 üzenetére

Akkor csak neked még egyszer: nem adathordozó hiba!

A gyári iso semmilyen rufus-beállítással, semmilyen bios-beállításra nem ment fel.
    Ugyanarról a pendriveról, a vágott iso elsőre felment, default beállításokkal.
    De ha a logika nem lenne elég: pendriveon a rufus cellavizsgálat sem talált hibát.
    Természetesen a gyári iso-t is megpróbáltam defaultban, többször is.
    Sikertelen kísérletek után pendrive partition masterrel törölve, nehogy valami rajta maradjon.
    SSD biosból több alkalommal törölve, nehogy valami rajta maradjon.

Azzal ne törődj, hogy az ms support mit ír! Fogalmuk sincs hogy a hibakódjaik mit jelentenek, és egyetlen értelmes javaslatuk nem volt. Kipróbáltam őket, azért mondom. Szerintem nem is dolgoznak ott élő emberek, csak Cortana. Az utolsó hely, ahol egy problémára megoldást érdemes keresni, az az ms support, bármelyik másik fórumon előbb találni hasznos tippet.

Hogy darabolással működött vona, ... nyilván, hiszen a két iso között ennyi volt a különbség. Persze ha futott volna a gépemen az MCT. De akár feltehetné az ms a telepítő fájljait használatra kész állapotban is. Nem, inkább írtak hozzá egy toolt. :W

Hogy a w10 telepítő fájlmérete nem szabványos a fájlrendszerrel, amit a korabeli bios kezelni tud, az nem adathordozó hiba, és nem is user error, hanem abszolút ms-error.
    A helyes kérdés nem az, hogy miért nem vágtam ezzel vagy azzal, ... hanem hogy miért van ilyesmire egyáltalán szükség?
    Miért nem használható "out of the box" a w10 telepítő? Amit már tudtak az elődei 20 évvel ezelőtt, és a linux is legalább 6-8 éve.
    MS jó nagyot lépett vissza ebben. És 10 év / 20 javító csomag után se jutott eszükbe, hogy javítani kéne. Inkább iratnak a szupporttal hülyeségeket.

Amiben előre léptek, az a felhasználói szokások figyelése. A W10 nem is operációs rendszer, hanem egy op-rendszer funkciókkal is rendelkező kémprogram.

Remélem megnyugodtál, és nem írod le többször, hogy adathordozó hiba.
    Peace.

• T J

tag

válasz King Unique #71149 üzenetére

Miből jutottál arra a következtetésre, hogy hibás volt az adathordozó?
    Az iso volt a "hibás": a túlméretes .wim fájl miatt nem ment fel uefiben, ... vágva felment.
    Ugyanarról az adathordozóról.

• T J

tag

válasz Doky586 #71124 üzenetére

Alaplap: Asrock Fatality B450 gaming ITX/ac
    SSD: Samsung 980 M.2 NVMe 500GB
    Természetesen az alaplap támogatja az nvme-t, a lap hátulján van egy "M.2 Ultra" foglalat (jelentsen ez bármit is). Most is abban van, BIOS látja, LINUX Manjaro is látja és hibátlanul üzemel róla, csak a w7 telepítő nem látja. Tehát az ssd működik, lap támogatja és jól is van behelyezve.
    Asrock w7 és w11 drivereket ad a laphoz.
    Samsungnál nem találtam semmilyen drivert.

Zoz:
    Kösz a tippet, majd letöltöm ezeket is. Következő próbálkozásom a win klónozás, mert ehhez megvan minden, csak egy kis tudás hibádzik még.

Csupingo:
    Lehet hogy valamit én csinálok rosszul usb ügyben, de már nincs ötletem mit csináljak másképp, és mivel sikerült hardveresen (ha nem is elegánsan) megkerülnöm a problémát, már nem foglalkozok vele. Neked milyen alaplapra sikerült? NVMe az is? Ha sata-s lenne már túl lennék rajta.
    Nálam a csillagok együttállása se kedvez, mert csak 4 usb2 van össz a lapon, ami akár lehet mind cpu-ból kivezetett, ábrát nem találtam róla, de egyikben se látta az egeret, szóval ... vagy csak próbálom menteni a bénaságom. :B

Most a klónozással fogok próbálkozni, mert az tűnik egyszerűbbnek. Az iso szerkesztéshez még meg kell igyak néhány kávét. :)

• T J

tag

válasz Csupingo #71119 üzenetére

Drivereket? Végülis az usb drivereket elvileg hozzáadja. NVMe-t nem tudom.
    Meglévő és korábban kipróbált telepítő DVD-ről vettem az iso-t, és futtattam le az usb-patchert. Aztán ezt az iso-t rufussal pendrivera raktam MDR, BIOS, NTFS beállításokkal.
    Telepítő nem látta se az usb-egeret, se az nvme-t.
    Anandtechen olvastam, hogy csak a lapkakészletből kivezetett usb-t látja, nálam lehet egyik se olyan a 4-ből, mert az előlapiban se látta. Mindegy, mert ezeket az akadályokat már kiküszöböltem hardveresen: ps2 egér, sata DVD-olvasó, sata HDD a drivereknek. Csak az nvme-t kéne még megoldanom.

De épp olvasom az indítóban FireSoul cikkét a rendszerpartíció klónozásáról. Ez működhet nálam, ha a sata HDD-re telepítem és onnak átklónozom az NVMe-re? Feltelepítve a windows már látja az nvme-t? Vagy elég ha a klónozó program látja?
    Még olvasom a cikket, .... de jótanácsot szívesen fogadok.

• T J

tag

Hali
    W7 telepítő nem látja az M.2 NVMe SSD-t.
    Kérdés: ha az SSD-t átmenetileg beleteszem egy pcie adapterbe, akkor látni fogja? SATA-sba gondolom igen, de az lassít rajta, a pcie-ben lehet benne is hagynám, mert ott jobban hűthető, mint az alaplapi aljzatában.

Új hozzászólás Aktív témák