- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
és brd, gregory91
Köszönöm, hogy írtatok. Jelenleg 3 különböző gépen tapasztalom ezt, ezért tudom, hogy nem egyéni gond. Sőt még a 8 magos mobilt is ki tudja akasztani a rossz cache kezelés, amit pl az Opera művel Androidon. Még azt sem lehet beállítani, hogy bezárás után takarítsa ki, csak manuálisan lehet... Windowson szintén.
Tudom kicsit offnak tűnik itt a téma, de a rendszeren is múlik hogyan kezeli a lapozófájlt, virtuális memóriát stb. Ezért merült fel bennem már a Win lapozófájl kikapcsolása.Jelenleg 2 megoldást próbálgatok Firefoxban. Chrome, Opera még ennyit sem enged trükközés nélkül.
1. FF-nek tiltom, hogy lemezre írjon.
browser.cache.disk.enable - false
browser.cache.memory.enable - true
browser.cache.memory.capacity -1, vagy valami korlátozott érték. Nem tudom mennyi lenne az ideális 500 MB, vagy 1 GB?2. Engedem, hogy lemezre írjon, de korlátozom a méretet.
browser.cache.disk.capacity nem tudom mennyi legyen
browser.cache.disk.smart_size.enabled falseqdak: Ezt a módszert nem ismerem. Így már a memóriában sem tárolja feleslegesen a már megnézett képeket, szöveget?
browser.cache.disk.smart_size.enabled = true
browser.cache.memory.capacity = 0 -
RR-13
őstag
Az MBR-t helyreállítottam az általad leírt 3 paranccsal.
És azután próbáltam a 2020-as frissítéseket, és már nem omlott össze a boot.Csak azt nem értem, hogy a fix parancsok előtt miért tette tönkre a frissítés... ezt jó lett volna tudni.
Vagy lehet, hogy eleve hibás volt valamennyire, de annyira nem, hogy ne bootoljon be, viszont ezeket a frissítéseket már nem bírta
Köszi szépen a segítséget. -
RR-13
őstag
Köszi szépen a javaslatod. Viszont, ha MBR hiba van, akkor ez miért nincs addig, amíg a 2020. januári frissítéseket nem teszem fel
Sőt a tavalyi frissítések után nincs ilyen gond, csak a 2020-asok után.És, hogy futtassam a parancssort, ha nem tölt be a Win7 OP rendszerem
A partícióm aktív volt eddig is. -
-
RR-13
őstag
Hidd el én sem értem ezt, mert még életemben így nem jártam frissítéssel, hogy a rendszer "összeomlik", és soha többet nem tölt be... teszteltem 3x, és mindháromszor ugyanazt produkálta a 2db januári összegző frissítés.
Nekem egyébként Home Premium SP1 32 Bites rendszerem van. -
-
King Unique
titán
Legyen, bár azt nehezen hiszem, hogy a bootoláshoz okvetlenül ilyen beállítás kellene a pendrive-nál. Meg ugye pontosan miről is van szó, mert pl. a PowerISO esetében a write method = USB-HDD, ellenben arra sehol nincsen utalás, se screenshot, hogy magánál a pendrive-nál is eleve helyi lemez (fixed disk) tulajdonság kellene, illetve olyanra állítaná be a program... Ahol az utóbbi ráadásul fix, firmware szintű beállítás, végleg megváltoztatni is max. úgy lehet, ellenben a Windowsban a driver szimpla babrálásával max. ott lesz érvényes az a beállítás.
-
King Unique
titán
A linkelt leírás a fixed/removable disk beállítás témáját taglalja, arra vonatkozott az előbbi válasz is. Plusz a cikkben ráadásul a több partíció használata miatt, ellenben az pl. a W10-nél pont felesleges, mert a régebbi Windowsokkal ellentétben az már natívan támogatja ezt cserélhető lemezeknél. Aztán mint az előbb már le volt írva, ahhoz hogy bootolni lehessen a Windows-telepítőt pendrive-ról, nem szükséges helyi lemezként (fixed disk) beállítani a pendrive-ot, működik az az alapértelmezett cserélhető lemezként (removable disk) is. Meg az, hogy ténylegesen lehet-e róla bootolni, az többek között az ISO-tól, annak kiírásától és a BIOS boot beállításaitól is függhet. Ha nálad nem, akkor ott egyéb gond van... Meg ez a removable/fixed disk alapvetően hardveres tulajdonság, amit véglegesen a firmware módosításával lehet megváltoztatni.
-
hotkar
senior tag
Én a [FreeFileSync]-et használom Win7 alatt már két éve. Nagyon barátságos kezelőfelülete van, sok beállítási lehetőséggel (pl lekezeli a téli-nyári időszámítás miatt becsúszó 1 órás eltéréseket, beállítható egyirányú tükrözés, inkrementális mentés, stb).
Adnak hozzá egy RealTimeSync nevű progit is, amellyel megteheted, hogy egy adott nevű eszköz felcsatlakoztatása esetén automatikusan is elinduljon a mentés. Ezt kipróbáltam, működik, de végülis a manuális mentésnél maradtam.
Azt hiszem, a RealTimeSync csak némi adomány fejében jár (én 2 eFt-ot fizettem).
-
King Unique
titán
"Ezt még próbálhatod: [link]"
Az ilyet azért nem feltétlen kellene erőltetni, mert mondjuk könnyen BSOD, vagy egyéb probléma lehet a vége... Meg a pendrive-ok és a memóriakártyák Windowsoknál alapértelmezetten eleve cserélhető lemezként vannak kezelve, ami normál esetben nyilván jó telepítési adathordozóhoz, arról a Windows-telepítő bootolásához, a BIOS-ban az USB-HDD beállításhoz, stb. A helyi lemez beállítással egyes pendrive-ok gyártói (pl. SanDisk) leginkább pl. a WTG, illetve annál ezen ok miatt szórakoztak, de azt is firmware szinten, fixen beállítva, nem az előbbi tákolással. Plusz ha annyira helyi lemezként kezelt USB-s tárolóeszköz használata a cél, akkor adott a külső HDD/SSD használata (azok eleve olyanok), nem kizárólag csak pendrive-ról lehet Windowst telepíteni.
-
qdak
addikt
Megoldva, nem tudom mi a bánatot lehet ugy elállítani, hogy törölni tudsz, de futtatni nem
holott a profilnál minden jog be volt pipálva...ja és az admin módot sem lehetett engedni!
--->
Safe mode
run
cmd /adminsecedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose
felhasználói jogok reset
-
ULPIUS
őstag
Köszi srácok, megcsináltam amit írtatok de semmi se változott
Ugyanazt csinálja....
Az alapértelmezett op. r. ez az egyetlen win 7 ami rajta van, ki se lehetne választani mást
Csomó gépemre, ezerszer telepítettem már win 7et de ilyennel még sose találkoztam...még kalóz verziónál se
Más ötlet? Telepítéskor valamit rosszul csinálhattam?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest