Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- CES 2026: Az állásodba kerülhet az egészséged
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
Aktív témák
-
válasz
moonman
üzenetére
Jogos! :-)
Éppen ezért használom a Paragon Backup and Recovery 2011-et (free). Kiírtam vele egy boot CD-t, amivel a tiszta rendszeremet (C) lementettem a második partícióra. Utána ráeresztettem az update-t és automatikusan feltelepített minden frissítést, SP1-et, stb. Ezt is lementettem. Ezek után szépen feltettem minden szoftvert, amit csak szeretek és a kész rendszert is lementettem. Havonta egyszer csinálok egy backup-ot a rendszerről (a dokumentumokat, képeket, adatokat, stb. másik partíción tárolom és automatikusan külső merevlemezre archiválom), így teljes a biztonság és ha bármi gond van, csak beteszem a boot CD-t és visszaállítom a rendszert.
A használata tök egyszerű, kezdők is simán elboldogulnak vele (default beállításokon hagyok mindent), teljesen megbízható (szektoronként másol) és legalább nem kell telepítgetnem. A mentés, vagy visszaállítás átlagosan 5 perc SSD-vel (10 perc HDD-vel), szemben a több órás, vagy akár egész napos telepítési procedúrákkal. Ennél jobb megoldás nem nagyon van szerintem. (egy barátom erre valami DOS-os programot használ, de én nem értek hozzá) A cég összes gépe így van lementve, egy külön erre a célra beállított USB-s vinyóra. Bármelyik észlény hazavágja a rendszert, nem kell nyűglődnöm, hogy mi nem jó, csak visszaállítom és minden mehet tovább. Ami frissítés meg kijött az utolsó mentés óta, (update, vagy szoftverfrissítések) azt úgy is leszedi a rendszer.
Amúgy, nekem gyorsult a SP1 feltelepítése után, bár nem szedtem le külön, hanem az update tette fel automatikusan. Egy dolgot azonban észrevettem. Csak annyi frissítést szabad egyszerre telepíteni, amennyit automatikusan kijelöl, mert ha nem így csinálom, valóban gázos lehet. (pl. mindent kijelölök amit csak talál, akkor néhány tutira hibát jelez majd).
Kolléganőm (2 hónapos nem gagyi) gépe IDE módban lassabb és megbízhatatlanabb lett SP1 után. Újratettük az elejétől AHCI-ra állítva és láss csodát, neki is gyorsult a rendszer. Nem is értem miért így volt beállítva... Mondjuk ennek nem tudom mennyi köze van hozzá, de tény.
Szóval:
- Nem telepítgetni, hanem menteni és archiválni!
- Eredeti Windows, mert azzal nem lesz gond (ezért imádom a Dell telepítőjét)
- Ha a drájverek jók, nincs velük probléma, felesleges frissítgetniKellemes hétvégét mindenkinek!
:-)
Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest