Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Ha volt is ilyen eset, akkor korábban miért nem küldött rossz adatokat? Szerintem, ha korábban jó volt az aksi, akkor csak tönkremehetett. Ha rossz adatot küld a bios a winnek, akkor a probléma rögtön azután jelentkezik, hogy a win7 telepítése megtörtént. Legalábbis szerintem.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Ilyenkor az szokott jönni, hogy dehát nem az OSnek vettük a vinyót. Én tényleg nem értem a rinya tárgyát soha, 72 gigás a rendszerpartícióm (régen SCSI vinyón volt és megtartottam a méretet
) és 30G hely van rajta. Mondjuk a rendszervisszaállítás ki van kapcsolva, de ha be lenne, akkor is lenne rajta kb ~20G hely. -
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
Pontosan, a Vista kikövezte az utat a win7-nek. Bár azért mit ne mondjak sok volt a fikázó droid, aki a Vista idejében fújszarfosreszeliahddtállandóan, bezzeg a Win7nél már milyen fasza volt az előtöltés, hogy gyorsabban indulnak a programok.
Én még megjelenéskor felraktam az akkori fél giga rammal megáldott csodagépemre, de gyorsan le is szedtem mert lassú volt, de nem kezdtem el fikázni.
Aztán később is P4en használtam 2giga rammal teljesen jó volt és kényelmesebb volt, mint az XP, igaz addigra már SP1 volt.
Volt már rajta korábban IE7? Én tegnap raktam fel az RC-t, rebootot kért, a végleges ma nem kért.
-
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
"kell"-ene. És ha az adott szoftver gyártója nem teszi meg, akkor is sz@rszemét ms, miért nem tudták normálisan megcsinálni, meg hasonlók"
Mert a buta user csak azt látja, hogy "ezenazújwinennemmegysemmimekkoraszar".
"Ha azt vesszük, akkor az emberek nagy része nem is vált állandóan os-t. Ugye a legtöbb cégnél még xp van"
Otthoni felhasználók (főleg a warezolók) azért elég gyorsan váltanak. Cégeknél meg az van, amit te is mondasz.
"Viszont mindig van egy szűk réteg, aki ilyen, vagy olyan úton, de a legfrissebb os-t szerzi be és azt használja és néha az ezer éves hardverét, programját akarja ráerőszakolni, inkább kevesebb, mint több sikerrel."
Ők alkották a Vista fikázók magját...
-
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
"Hát igen, normálisan megírt programok esetén szvsz nem lenne rá szükség"
Ez sem mindig igaz, persze lehetne jóval kisebb kompatibilitási probléma rendesen megírt alkalmazásokkal, de ha valami gyökeresen változik, akkor avval nem lehet mit kezdeni, fejleszteni kell, a usernek meg frissíteni az elavult vackait, ahelyett, hogy a rendszert fikázná. Vagy nem kell OS-t váltani állandóan, mert értem én, hogy az ezeréves, de tökéletesen használható premieret pl. nem akarja lecserélni, mert rohadt drága.
Komptibilitási mód volt az XPben is, winsxs meg sehol.
Sőt külső tool már a win2khoz is elérhető volt az MStől, ott volt a CD-n csak nem volt benne úgy a rendszerben a menü, mint most. Persze nem kizárt, hogy azóta változtattak és bővítettek a kompatibilitási módon és több mindent variál, mint a küldött verzió az indított exének, de szerintem ehhez nem nagyon nyúltak. Ezért is nem segít sokszor semmit.
Mondjuk őszinténszólva az idejét sem tudom már mikor nyúltam ehhez a funkcióhoz utoljára. -
fatal`
titán
válasz
IfjVerIstvan
üzenetére
Hoppá, erről nem tudtam, hogy ez már a pingvint is kezeli.
Köszi az infot 
-
fatal`
titán
válasz
Воланд
üzenetére
Ha ettől megszabadulnánk, akkor meg senki nem venné meg az os-t és mindenki fikázná, hogy dehát nem kompatibilis semmivel.
De a winsxsnek semmi köze a jobb clickkel állítható kompatibilitási módhoz, ami csak egy egyszerű stringet cserél ki (küld) az alkalmazásnak, amit indítasz.
-
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Én is kikapcsolom, de nem döntöm össze a rendszert. Egyébként sokszor nem segít az sem, meg vírusok előszerettel tanyáznak benne így aztán amikor lepucolja a szerencsétlen megint ott van. Mondjuk win 7 alatt nem találkoztam ilyennel csak XP alatt.
És ha nem indul a rendszer és nincs másik géped, akkor hogyan keresel hibát?
No offense én csak helyspórolásra írtam, onnan indult az egész. Nem mondtam senkinek, hogy kapcsolja ki végleg, csak ideiglenesen. -
fatal`
titán
válasz
polonic
üzenetére
Én egy szóval sem mondtam, hogy összességében felesleges, sajnálom, ha ez jött le a hszemről. Másképp fogalmazva: Számomra felesleges ezért nekem ki van kapcsolva. Ő meg helyet akart felszabadítani, ezért bátorkodtam ezt tanácsolni. Gondolom SP1 telepítéshez kell neki. Én nem mondtam, hogy hagyja úgy, utána nyugodtan visszakapcsolhatja.

-
fatal`
titán
válasz
sfdrakex
üzenetére
"Az hogy több magyar oldalon is fent van, semmit se jelent. Egyébként szerinted a MS rászokott arra hogy nem a saját Windows Update helyén terjeszti a frissítéseket, hanem mindenféle más oldalakon?"
Először mindig a partnerek kapják és csak utána az egyszeri user. Vistanál is kb 1 hónap eltérés volt mire felkerült a microsoft.comra, updatere mégkésőbb.
-
fatal`
titán
Van valakinek a hivatalos (technet, msdn, ha kijött már egyáltalán) SP1 RTM MD5 checksumja?
-
fatal`
titán
válasz
Chris Kiki
üzenetére
Remek, csak az admin fiók alapból le van tiltva ugye.

-
fatal`
titán
válasz
Daniel Alves
üzenetére
LinuxCD be, adatmentés, winreinstall. Esetleg vinyó másik gépbe be és ugyanez. Vannak külső, cdről bootolható eszközök erre a célra, de nekem nem működtek.
-
-
-
fatal`
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
Nem teszteli, a Vista sem tesztelte csak DX9re. Bekapcsolni semmit nem kell, magától aktiválja, ha olyan alkalmazást indítasz el, ami támogatja. Jelenleg a DiRT2-ről és az Unigine Benchmarkjáról (Heaven) tudom, hogy támogatja a DX11et. Van még játék, csak nem jut eszembe melyik.

-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Morden24
üzenetére
Én ugyanígy vagyok az Aviraval. Ami a frissen fordított, saját exémet vírusnak jelöli (ami természetesen nem az, nem tudom mi baja vele) az tűnjön a gépemről.

#26554: Akkor magára vessen, ha nem frissíti az adatlapját. És lecserélné egy szarabbra? Nem hiszem. Ma meg már nem kapni újonnan csak 64bites procit.
Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)