- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
Minták automatikus beküldése a potenciális veszélyforrásokkal kapcsolatosan. Turn on, oszt megnyugszik. Azt írja, hogy amennyiben vélhetően személyes adatot tartalmazna a minta, akkor majd kéri a hozzájárulásodat. Másik opció, hogy úgy hagyod és együtt élsz a felkiáltójellel. Szerintem nyugodtan be lehet kapcsolni.
-
King Unique
titán
Ja, azt valóban benéztem és hirtélen kevertem a két topikot, ez tényleg a Windows 11 topik, elnézést.
Igen, közben már megtaláltam, hogy nyilván nem a normál felállás, PC-n a szokásos Windows és / vagy Linux rendszerek telepítése miatt van esetedben kikapcsolva a Secure Boot, hanem hackintosh tákolás miatt.
-
King Unique
titán
"jah, de nem véletlen írtam, hogy buherálás nélkül"
Ha már felajánlja a Windows Update Windows 11-re az in-place upgrade-et kikapcsolt Secure Boot mellett is és a PC Health Check alkalmazás szerint minden oké, akkor nyilván megoldató az upgrade, úgy meg hogy likelve lett szükség esetén hogyan lehet kijátszani az egyes követelményeket, pláne nincs miről beszélni. A Windows 11-re frissítés és annak technikai részletei meg egyébként értelemszerűen inkább annak a topiknak a témája és nem ennek.
"a teljes képernyős cucc jött be, persze rányomtam, hogy most nem kérem, de amilyen agresszív a windows frissítése módja, lehet ennek ellenére majd egyszer mégis felpakolja"
Nem, nem pakolja fel, max. ha a kedves felhasználó maga engedélyezi és kattint oda, de az utóbbi esetben ugye nincs min csodálkozni, + linkelve lett hogyan lehet letiltani.
"uefi módban van secure boot nélkül
uefi egy szabványos cucc, a secure boot pedig egy microsoft-os ragály"A Secure Boot is egy szabványos cucc lásd pl. default kulcsok, normál esetben bekapcsolt Secure Boot mellett szokás modern OS-t UEFI módban telepíteni, nem kikapcsolt állapotban.
Ebből még mindig nem derült ki, hogy esetedben vajon miért van kikapcsolva a Secure Boot, mégis mi oka van, amikor a modern Windowsok mellett már a legtöbb Linux disztribúció is natívan támogatja egynéhány éve... -
Geth
veterán
-
King Unique
titán
Ha technikailag akár nem támogatott hardverkonfigurációra is megoldható a Windows 11 telepítése, akkor nyilván kikapcsolt Secure Boot mellett is működhet.
Ellenben az nem világos, hogy ha modern, UEFI-s PC az alany, akkor mért van kikapcsolva a Secure Boot és miért "nem is lesz" bekapcsolva, amikor UEFI szerinti telepítésnél adja magát a bekapcsolt állapot, meg modern PC-re amúgy is UEFI szerint és bekapcsolt Secure Boot mellett szokás és javasolt Windows 10/11-et telepíteni, nem az elavult legacy (CSM) mód szerint.
"win10-em van és 11-re akar frissülni"
Mármint a gépház Windows Update menüben és a teljes képernyőn megjelenő Windows 11-re frissítés csak opcionális, nem kötelező, meg csak akkor történik meg az upgrade, ha a felhasználó maga kattint a letöltés és telepítés engedélyezésére, akár blokkolható is hogy ne ajánlja fel a Windows Update, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Steam topic
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Formula-1
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Futás, futópályák
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest