Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

őstag

válasz movax #23681 üzenetére

:K
    ...hasonló tapasztalatok, Linux-ok lazán száguldanak az EU-s (presztízs-)selejtezett laposokon, (feleslegesen)lecserélt (Ny-Eu-s)banki-önkormányzati brand-asztalikon(DELL/HP/No-name...).
    :C :DD

Én kb fél-tucat helyre tettem Linux-ot: tizesből+(e-HUF) megtáltosodtak az előtte kidobásos gépek ennyi összegből.
    Egy kis (128-256GB-os)SATA-SSD+(4+GB)RAM-mal.
    A használt alternatívák 50-60e HUF-tól indulnak, teljesítmény kompromisszumokkal, kérdő-jelekkel általában.
    Bevallom nem tipikusan Bp-Buda-i lakosú ismerősök, hanem már a nyugdíjból gazdálkodós réteg, kapcsolattartásra, net+mozi+pénzügyek területekre.

Az új-garanciás, friss-ropogós, W11-es természetesen jobb, csak...

• Geth

veterán

válasz movax #23681 üzenetére

Ah, akkor ez csak egy vélemény, jogos.
    Én ugyanezeket (ügyfélkapuzás, netbankolás, mail, böngészés - én ezt röviden netezésnek rövidíteném, rendes Start menü, rendes tálca, egyszerű és átlátható felületetek, nem kell félni a kártevőktől, jól futott az adott hardveren, végig frissült magától rendben, fájltípus-megnyitás nem mászott el, stb.) megcsináltam anno Win10-el, évekig nem nyúltam hozzá.
    6 éves munkagép megy itt is Win10-el, közel non-stop.
    Egy olyan pont jó lett volna, amiben tényleg kidomborodik valami előny :)
    (Szerintem ennyire basic használatra tökmindegy melyik élő platformot választja magának az ember. Én csak azért pakoltam Win-t ide-oda, mert arra van meg az automatizációm, linux esetén csak szerverre csináltam meg a pár perces deploy-t.)

Új hozzászólás Aktív témák