- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Clemi
veterán
Felment hibátlanul a .164 A frissen beírt esemény megjelenik, de a névnapok sajna nem
-
Clemi
veterán
Másnak is van olyan bug, hogy a zárolási képernyőn nem jelennek meg a naptár események? Se névnap, se találkozó, semmi, csak az óra és a dátum és hogy milyen nap van. Ráadásul eddig kikapcsolásnál is kiírta, hogy ne feledjem hogy ma xy névnap van, de most azt se.
-
Clemi
veterán
Kérdés, talán tudjátok a választ! A FB-on lévő fénykép mappáimat vajon miért nem látom a fényképek alkalmazással, illetve sehogy nincs átjárás, így például az Instagramra (6Tag) nem is tudok csak a telefonon fizikailag meglévő képet megosztani, viszont amit megosztok rajta, az megjelenik a FB-on, vagyis csak egyirányú az átjárás.
A másik kérdés, hogy az Flickr mappáimat valahogy láthatóvá lehet tenni a telefonon a megosztások között? Csak mert az Flickr kliens telepítve van, de csak azzal férek hozzá a szerveren lévő mappákhoz. -
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #12385 üzenetére
Mikor feltettem legutóbb a rendszert és hozzá persze az Insidert, akkor ott figyelt a három választási lehetőség az eddigi kettő helyett, vagyis megjelent Release Preview lehetőség. Melyikkel járok jobban? Az eddigi megszokottak szerint a Fast Ring-et választottam.
-
-
Clemi
veterán
Nektek működik rendesen a Naptár csempe? Nekem be van ragadva már jó néhány napja egy FB esemény, ami már nincs is mert töröltem, ráadásul ha megnyitom a naptárt ott nem is szerepel. Hiába kapcsolom ki-be a FB eseményeket, hiába szinkronizálom a FB eseményeket a FB alkalmazásban, hiába veszem le és teszem ki ismét a csempét semmi változás.
-
Clemi
veterán
Csak egy tapasztalat a HR-t elkövetőknek. Hiába a belakott W10M legfrisebb buildról mentés, nem szabad a visszaállítást választani, ha valami hiba miatt kell a HR, mert a rendszer a hibát is visszateszi. Tapasztaltam! Történt ugyanis, hogy nekem egy korábbi (jó pár builddal ezelőtti) frissítés hibásan futott le de csak annyi volt a bibi, hogy az ébresztő hangoknál nekem nem voltak meg a rendszer gyári hangjai. Csináltam egy kábeles visszaállítást 8.1-re, azon nem engedtem visszaállítást, majd erre engedtem rá a W10M legfrissebb buildját az Insiderrel, viszont elindítottam a visszaállítás előtti mentés visszaállítást. Minden rendben volt, megvoltak a csengőhangok az ébresztőnél (már a programok töltődtek vissza) és épp azt a részt piszkáltam, mikor a szemem láttára változott meg a menü, vagyis tűnt el a sor az ébresztőnél amire bökve a rendszer hangjai közül lehet választani, és maradt csak az alapértelmezett és a saját hang sor.
Persze csinálhattam egy újabb HR-t de immár elkezdtem nulláról belakni, és azóta jó, sőt jobb mert például az üresjárati fogyasztás az állandó 1,3%-ról 0,7-1,0%-ra csökkent. -
Clemi
veterán
Azt észrevette már valaki, hogy ha be is zárok minden korábban megnyitott folyamatot, (hosszan a vissza nyil és minden ablak bezár egyenként) és csak a kezdő képernyő marad, ha ilyenkor megnyomom a vissza nyilat, teljesen random előszed még valamilyen esetenként több korábbi műveletet illet az ablakot, ahonnan kiléptem?
-
Clemi
veterán
Abba belegondoltatok, hogy ha megérkezik a "nagy és hatalmas végső" W10M akkor mire fogtok várni, mi fog a találgatások és a feszült izgalmakkal tele várakozás helyébe lépni?
-
Clemi
veterán
válasz
#02683648 #11928 üzenetére
Fordítsuk meg ezt a témát úgy, hogy megvettem egy gyártó x100e forintos termékét, és nem tudom használni bizonyos funkcióját amiért szintén fizettem, mert a gyártó nem biztosítja hozzá a megfelelő szoftveres felületet. Így már gondolom más a gyerek fekvése nem?
Azért szoktam olvasni máshol nem kis kirohanásokat, mikor egy-egy hardverhez a gyártó nem ír megfelelő drivert és csak a rendszerbe beépítettet lehet használni, az pedig közel sem biztosít hozzáférést olyan mélységben a hardverhez, mint a gyártói.
Akkor most hogy is van ez? A gyártó szabja meg nekem, hogy más platformot használjak az ő termékéhez, ha használni akarom minden funkcióját? Lehet erre azt mondani, nem kell annak a gyártónak a termékét használni. Az a baj, hogy elég nagyszámban van jelen a piacon olyan gyártó, akinek a termékével nem lehet a W10M rendszert használó készülékekkel össze kapcsolódni. Jelen esetben részemről fényképezőről van szó és egyik gyártó se ír megfelelő programot. -
Clemi
veterán
Hogy lekopogjam nálam is (930) mondhatni hibátlan a 107-es build (bár előtte se igen futottam hibába) az akkuidő szerintem nem változott, ahogy az edge lassúsága sem ha a fülek ikonra bökök, na meg a visszalépésnél az oldal újratöltése is jelen van de minden alkalommal.
Ami baromira zavar, hogy kideríthetetlen okból és rendszertelen időközönként beragad valami, és olyankor üresjáratban óránként 3-4%-ot képes merülni a telefon az átlag 1-1,3%-hoz képest. Ilyenkor hiába nézem át a takarékos üzemmódban a listát, még véletlenül se találom meg, hogy mi van beragadva.
Ettől eltekintve nekem nagyon bejön a W10M viszont néhány céget simán büntetném pár millára, amiért direkt kijelentik, hogy NEM fogják W10M platformra megírni az alkalmazásukat. -
Clemi
veterán
válasz
Ádám16 #10061 üzenetére
Az appokról csak annyit, hogy a W10M rendszerre egyik fényképezőgép gyártónak sincs olyan alkalmazása, amivel WiFi kapcsolatot lehetne létesíteni. Az én gépemben (Fuji) még NFC is van, csak épp nincs alkalmazás a telón ami elindulhatna ha párosítom a két eszközt. Bezzeg droidra és almára van. Megkérdeztem a gyártót, és úgy nyilatkoztak, nem is terveznek erre a platformra alkalmazást portolni. Droidra egyből lehet áttölteni a kiválasztott képet, távirányítani a gépet, átadni a geotagginget stb. A Sony gépekkel pont ugyanez a helyzet.
-
Clemi
veterán
Tudom senkit nem vigasztal, de ami tény az tény. Már nem is emlékszem hány build jött ki azóta mióta legutóbb HR-t csináltam, és azt is csak azért, hogy hátha úgy visszakapom a gyári ébresztő hangokat.
A lényeg, hogy nekem úgymond tökéletesen hiba nélkül működik a W10M bármilyen HR és friss belakás nélkül, például a swipe is hibátlanul mondhatni 100%-os pontossággal ajánlja fel a szavakat amiket bírok, bár ritkán használom. Az akku idő nekem pont olyan mint a 8.1 alatt volt, még soha egyetlen egyszer sem indult újra, nem fagyott le, hibátlanul szinkronizál a OneDrive tárhellyel a telefon (képek videók) gyors pörgős a rendszer.
Egy szó mint száz, a rendszer pörgős hibátlan, mindössze az alkalmazásokkal illetve azok hiányával, vagy a meglévők hiányosságaival van bajom, sokszor nem kicsi, de tudom, hogy az alap rendszernek ehhez semmi köze. A legnagyobb bajom, ami miatt erősen fontolgatom, hogy hagyom a francba az egész rendszert, az a néhány spéci alkalmazás teljes hiánya, amit a másik két platformra legyártó csapatnak esze ágában nincs megcsinálni erre a rendszerre.Nagyjából úgy vagyok ezzel, mint a Linux disztrókkal, hogy egyik jobb mint a másik, de amíg az a néhány spéci program amit szinte naponta használok még nyomokban sem létezik rajtuk, addig lehet bármilyen csili vili tökkirály meg állat, semmit nem ér.
-
Clemi
veterán
Na meg még ez is ...... cseppet gáz azért nem?
-
Clemi
veterán
W10M ide, WP8.1 oda, Android vagy IOS a lényeg az elérhető alkalmazás. Speciel nem arra gondolok, hogy az egyikre 50e a másikra 150e darab van az áruházban, (csak írtam valami számot) hanem spéci alkalmazások hiányoznak teljesen. Ilyen például az, hogy a lakásban 2 olyan fényképező is van, ami tudna kapcsolódni a telefonhoz, lehetne távirányítani, (távkioldó helyett) azonnal áttölteni képeket, de ugyan mi kel hozzá? Nos a spéci alkalmazás, ami naná hogy nincs és nem is tervezik hogy legyen (megkérdeztem a supportot) W10M-re. Tudom ezért nem az MS a felelős, de akkor kicsoda? Nekem is erősen érik, hogy dobom a Windows mobilokat. Ja és ez csak egy példa volt, mióta Lumiákat használunk ez már a sokadik terület, ahol nem a kevés alkalmazás a gond, hanem hogy se híre se hamva semminek erre a rendszerre. Na ez a gáz. Nem kicsi de nagy.
-
-
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #8451 üzenetére
Nekem is felment hiba nélkül.... de itt mit is javítottak? Az ébresztő hangoknál még most sincsenek meg a gyári hangok csak az egy alapértelmezett.
-
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #8014 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem is 930 van, és az első build óta minden verzió megfordult rajta. Persze voltak hibák de újraindulás soha egyik builden sem, semmilyen program használata közben. Alkalmazások szoktak kilépkedni, pl a sygic korábbi verziója, vagy a UCbrowser, de restart soha.
-
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #7870 üzenetére
Nekem akkor bizonyított, mikor Ausztriában a Here nem talált a környéken ATM-et se bankfiókot, a Sygic meg a bőség zavarával elkápráztatott és pontosan oda navigált az éppen keresett bankfiókhoz az ATM miatt. A Here egyébként nem működik a W10M-en, a Térképek igen, de abban meg nincs hangos navigáció. Elmehet a here a csába, holott a Here miatt dönöttem anno a WP mellett.
-
Clemi
veterán
Részemről megoldódott a Sygic universal app mizéria, amiről korábban írtam. Korrekt segítséget kaptam a supporttól, igaz már én is agyaltam ezen a megoldáson, csak épp nem jött össze valami hiba miatt.
A lényeg, hogy létre kell hozni egy Sygic fiókot és oda bejelentkezni mindkét programmal. Ezen a fiókon keresztül szinkronizálódik a vásárlás. Persze én is ezt próbáltam, csak épp a régi programmal nem tudtam bejelentkezni, hiába írtam be a belépési adatokat, szürke maradt a bejelentkezés gomb.
Ma az emailt megkapva megint megpróbáltam és sikerült. -
Clemi
veterán
válasz
this is life #7784 üzenetére
Már írtam a fejlesztőknek, de konkrétan le se sz..nak mert semmi válasz, hogy miért is kell 2x kifizetnem azt a nem kevés pénzt a prémium verzióért.
-
Clemi
veterán
Csak azért hogy más példa is legyen, az én L930-as kütyümön a rendszer tökéletesen fut. Amivel gondok vannak azok az alkalmazások, amiket még nem írtak át. Az új FB például folyamatosan az arcomba tolja, hogy márpedig ő most nem tud szinkronizálni, de később mégis megteszi, bár a hajam kitéptem, mire a FB fiókom kapcsolat listáját szinkronizálta a telefonnal.
A Here cuccok nekem nem indultak el, majd nagy lelkesen töröltem őket, hogy majd újra telepítem, viszont ezt buktam (csak ezért nem csinálok HR-t). Az Edge továbbra is rakás szar, de legalább nem lépked ki, ellentétben az UC browserrel ami baba lenne, de az meg összeomlik állandóan.
Az univerzális appok közül nálam csak a Sygic van telepítve, de az meg annak ellenére, hogy a sima verziót megvettem, ismét meg akarja magát vetetni (meg anyád!!!), viszont a sima app szintén összeomlik időnként.Egy szó mint száz, szvsz a rendszer már stabil csak az alkalmazások nincsenek még a helyzet magaslatán.
Apropó! Nekem az ébresztőnél továbbra is hiányoznak gyári hangok
Igaz van helyette korlátlan lehetőség más hangokra, csakhogy nekem pont a "Nokia Clock" a kedvenc ébresztő hangom azt meg sehol nem találom
Másnak megvannak a gyári ébresztő hangok?
-
Clemi
veterán
válasz
burasu4 #7491 üzenetére
Nekem a Gépház/Rendszer/ menüben nincs mozgás követés menüpont, csak a Gépház/Extrák menüben mozgásadatok, az viszont üres.
Egyébként nekem is felment simán a 10586.11 annak ellenére, hogy ha jól emlékszem nekem volt HR. Most nem akadt el az adatok áttelepítésénél, bár gyanúsan gyorsan végzett. Az áruház nekem semmilyen frissítést nem csinált és a sebességben se veszek észre változást.
-
Clemi
veterán
Az hogy a fenébe van, hogy mióta frissült az áruház, hiába nézem, semmilyen alkalmazáshoz nincs frissítés, előtte meg minden volt minimum 3-4.
-
Clemi
veterán
válasz
burasu4 #6949 üzenetére
Igen a Sysapp valóban listázza, de csak kattints rá, letölteni már nem lehet. Nekem is feltette a rendszer de elindítani egyszer sem sikerült se a Drive-ot se a Maps-ot. A Térképek alkalmazás valóban jó, pöpecül navigál is, csak épp semmilyen hangja nincs, de még a beállításokban sem szerepel semmi a hangos navigálással kapcsolatban.
-
Clemi
veterán
Nálam is ugyanott akadt el és én kb 30-40 perc után lesz ami lesz, újraindítottam. Újraindítás után persze végigfutott. Nem tudom ez okozta vagy nem de ezek után az ébresztőnél nekem nincsenek rendszerhangok, csak egy alapértelmezett és a sajátok amiket bárhonnan beállíthatok, még a onedrive mappából is, valamint se a Here maps, se a Herdrive+ nem volt hajlandó elindulni és a onedrive-ra csak manuálisan megy a fényképek videók feltöltése, de az is csak nyögve nyelősen.
Akinek végig futott elsőre hiba nélkül az áttelepítés, mennyit állt azon a bizonyos százalékon?
Egyébként mondhatni én egy szűz 8.1-re tettem fel a 10581-et mivle épp csak beélesítettem a Microsoft fiókom, feltettem az insidert és így akadt el 2x egymás után ugyanott.
-
Clemi
veterán
válasz
sugarforce #6804 üzenetére
Nekem is ilyen
bármit csinálok
-
Clemi
veterán
válasz
Zsoleszhun #6725 üzenetére
Nekem a Lumia Camera már el se indul, csak az üzenetet kapom, hogy elbúcsúzunk ettől az alkalmazástól, bla bla bla és használjam az újat.
-
Clemi
veterán
válasz
saiyajin #6651 üzenetére
- A gyari kamera app es a Lumia camera is gyakran crash-el.
A mai frissítés nekem eltávolította önhatalmúlag a Lumia Camera-t. A Store-ból letöltöttem, feltettem ismét, de ha indítanám jön a kedves üzenet, hogy "Elbúcsúzunk, az új Kamera nevű programban minden korábbi funkciót megtalálok" vagy valami hasonló.
-
Clemi
veterán
válasz
Zsoleszhun #6646 üzenetére
Részemről az ébresztőnél teljesen hiányzó gyári rendszerhangok teljes hiánya miatt csináltam egy teljes ujrázást. Kábelen alap 8.1 semmi visszaállítás, majd erre a legújabb build, de megint elakadt az áttelepítésnél ráadásul ugyanott
a gyári hangok viszont nem lettek meg továbbra sem
Az előző build alatt még mentek a Here cuccok, de ahogy elnézem tényleg egybe gyúrták a három programot a térképek alkalmazásba. Ami végül is nem baj, csak erről lökhettek volna valami infótna és ha meg nem működik, akkor mi a fenének települ a rendszerrel?
Más: most tolt valami konfiguráció frissítést és ez legalább helyre tette a gépházban az extrák menü nem működő pontjait, bár a mozgásadatok még most se megy. Ezen kívül lehet tudni vajon mi frissült még?
-
Clemi
veterán
Kérdés:
Nektek elindul valamelyik Here+ alkalmazás? Nekem egyedül a Here transit megy. A másik kettő csak üres ikonok nélküli kezdő képernyővel válaszol az indításra, de olyan szinten, hogy csak a képernyő lezárása és feloldása adja vissza az ikonokat. -
Clemi
veterán
Most azt vettem észre, hogy a záró képernyőre a névnapokon kívül mást nem jelenít meg és az időjárás is eltűnt, pedig a frissítés után még ott volt.
Másnak is ilyen??
-
Clemi
veterán
Egyedül azt nem értem, hogy az ébresztő hangoknál miért nem lehet a rendszer saját hangjai közül választani nálam. Talán mert az áttelepítésnél elakadt 63%-nál, ahol fél óra helyben tötyörgés után kikapcsoltam és vissza?
Ezen kívül tényleg pöpec a rendszer szerintem -
Clemi
veterán
Részemről az új bulidban annyi az észrevétel, hogy minden sokkal gyorsabb, gördülékenyen, pergős. Viszont van azért hiba is, ami nincs dokumentálva.
Az ébresztő hangoknál vagy a saját hangok közül lehet választani de azt több helyről, vagy a gyári hangok közül az egy darab alapértelmezettet. Az edge-ben megjelent a szinkronizálás de nem lehet bekapcsolni mert a piros szöveg szerint Microsoft fiókba bejelentkezés (naná hogy be vagyok) vagy spéci vállalati fiók kell hozzá. -
Clemi
veterán
Nálam még a frissítések jönnek le (29 volt) de az már kibukott, hogy nem lehet ébresztő hangot választani, illetve lehet, az alapértelmezett és a saját hangok közül
-
Clemi
veterán
Asszem nálam cumi van
Fél órája áll a frissítés az adatok áttelepítése 5/9 lépésen 63%-on
Szerintetek meddig várjak?
Mod: Simán kikapcsoltam és be, erre pikk pakk befejezte... A boot az sokkal gyorsabb lett azt máris látom...
-
Clemi
veterán
Most direkt kipróbáltam! 2011-ig visszamenőleg megvan az összes banki sms-em! Akkor még L620-ál kezdtem, és azóta volt 820 520 930 és mindenféle rendszer verzió, mert folyamatosan insider használó vagyok. Most épp három W10M build után vagyok 8.1-én a 10575-ig.
-
Clemi
veterán
Ehhez a biztonsági mentés és visszaállítás témához: Az sms és a névjegy nem telefonhoz, nem rendszerhez (8.1 vagy 10) kötött, hanem felhasználói fiókhoz. Mostanában oda-vissza váltigattam a telefonokat és a rendszer verziókat, a 930-on hol visszaállítást választottam, hol nem. Egy dolog nem változott, illetve kettő! Amint bejelentkeztem az MS fiókomba és bekapcsoltam az üzenetek biztonsági mentését és hozzá az időt amire visszamenőleg kíváncsi vagyok, az sms-ek és persze a névjegyzék Megjelent a telefonon hiánytalanul. Az üzenetek és a névjegyzék folyamatos szinkronban van az MS fiókkal, míg az alkalmazások, azok adatai, a telefon beállításai csak az időszakos mentéssel töltődnek fel a szerverre a biztonsági másolattal, és ezek már készülék függők, de csak készülék, mert a 8.1 mentést rá lehet tölteni a 10-re és fordítva, csak épp nem ajánlott mert okoz némi kavarodást.
-
Clemi
veterán
A fogyasztás tegnap jó volt, de éjszaka valamiért 60%-ot merült. Gondolom, hogy nálam akadt be egy alkalmazás, am szívta az akkut.
Nézd meg légyszi a takarékos üzemmód menüben, hogy melyik alkalmazás tekerte a rendszer a háttérben. Nálam a szinkronizálás akadt be 3x egymás után a 10572-nél, hogy már nem merem feltenni. Az akkumulátor használatnál egyébként a Microsoft üzenetek-nél jelezte a brutális háttér fogyasztást, de a telefonon a névjegyzék megnyitásánál is futott felül a szinkronizálás szöveg és a pöttyök, és a fiókoknál a Microsoft fiók is szürke volt szinkronizálás szöveggel, több órán keresztül.
-
Clemi
veterán
Arra jöttem rá, hogy a W10M 10572 a Microsoft fiókba bejelentkezéskor megadott outlook címet valamiért exchange fióknak állítja be (a fiók ikonjáról legalábbis ez derül ki). Na de miért? Az, hogy én nem választottam az tuti. Köze lenne az Office365-höz?
Csak azért, mert megint feltoltam a 10572-t a 8.1-re és megint kezdi a végtelenített szinkronizálást... -
Clemi
veterán
válasz
Plazmacucci #6090 üzenetére
Ez a ne szinkronizálj nem az én választásom egyik rendszeren sem
Egyszerűen ha megnyitom a névjegyzéket, magától elkezdi a szinkronizálást. Ha belépek a fiókok menübe, ott is csak annyit látni, hogy a Microsoft fiók szinkronizál és szürke a fiók neve. Magyarán elkezd futni a háttérben és lelőni se lehet. Az éjjel a W10M 10572 build alatt vettem észre, hogy nem akarja befejezni, vagyis mikor felment elkezdte én meg lefeküdtem és hajnalban csak azt vettem észre, hogy tűz forró a telefon és már alig van benne szufla és rendületlenül szinkronizál.
Na ekkor toltam neki kábelen egy 8.1-et de azon is folytatta. Kapott egy HR-t de semmi változás. Csináltam megint egy kábeles újratelepítést, de folytatta tovább rendületlenül. Na ekkor hagytam magára a telefont, és most mire hazaértem, befejezte. Most megy fel rá épp a 10572 megint. Ha ismét belekezd a frissítésbe és nem hagyja abba emberi időn belül, akkor következik a FW csere. -
Clemi
veterán
Megtörtént a kábeles visszaállítás 8.1-re. Amit furcsálltam, nem kért biztonsági kódot, mikor bejelentkeztem a Microsoft fiókkal, ellenben a szinkronizálás most is beragadt. Most épp megy a 8.1-en a HR.
Szerintetek mi okozza ezt a hibát? -
Clemi
veterán
Nemrég kezdtem el belakni a 10572 buildot. Valóban lényegesen gyorsabb, már a bootolás is, viszont ez az első build, ami nem szinkronizálja le az sms-eket,
ráadásul az MS fiók szinkronizálása beragadt és vagy fél órája szinkronizál, de hiába indítom újra a telefont, visszalép ugyanoda és szinkronizál.
A többiről majd holnap, de nem mind arany ami fénylik. Például eddig a fényképek élőcsempére ki lehetett választani, hogy a kedvenc képeket jelenítse meg, de most még a kedvencek közé vétel szív ikonja is eltűnt a képeknél. De itt van az a baromság is, hogy a képeket eredeti méretben, vagy max teljes képernyőn jeleníti meg. Elég szarul néznek ki a kijelző közepén a front kamerával készül képek, de a szerkesztett képek is, amik FHD-nál kisebb méretűek lesznek. -
Clemi
veterán
Hali,
Ma reggel a 10549.4-re milyen frissítés jött a reggel a fastringen tudja valaki? Nem mertem elindítani, mert csak este leszek hálózaton. -
Clemi
veterán
válasz
burasu4 #6018 üzenetére
Nekem nincs a telefonon a Messaging Skype Beta, csak a Skype videó (a Skype is települt a rendszerrel) amit semmire nem tudok használni, mert nincs róla kimenő hívás, de eltávolítani se lehet. Csak a régi nevén üzenetek hub van, ami a telepítés után azonnal frissült Microsoft Üzenetek néven, de az alkalmazások között a név nem változott.
-
Clemi
veterán
válasz
burasu4 #5947 üzenetére
Tegnap, nagy dérrel durral nyomtam egy HR-t a 10549.4-en a Microsoft üzenetek brutális fogyasztása miatt. Megjegyzem nem ez volt az egyetlen gond, mert sokszor a kezdő képernyő se töltődött be egy-egy visszalépés után, meg úgy az egész rendszer olyan sántikálós darabos volt. Mindezt annak ellenére művelte, hogy a 8.1-re frissítés után HR-t kapott.
Nos a tegnapi HR után nem engedtem rá semmilyen mentést, csak elkezdtem módjával belakni így ezeknek köszönhetően az üresjárati fogyasztás gyakorlatilag megszűnt, a korábbi zabáló, a Microsoft üzenetek mindössze 4,9%-ot fogyasztott a 24 óra alatti teljes fogyasztásából, ami a teljes üzemi fogyasztás 10.9%-a volt.
Az egész rendszer sokkal de sokkal simább, gördülékenyebb és gyorsabb lett. Minden funkcióját nem tudtam használni a telefonnak, mivel a melóban nem volt rá módom, de a korábbi napokhoz képest semmilyen hibával nem találkoztam.(#5962) galmat
Erős a gyanúm, hogy a 640-en nem az igazi még a rendszer, mert:
- Görgetésnél pl. Edge-ben összevissza ugrál néha, főleg ha folyamatosan húzom az ujjam, nem görgeti szépen az oldalt. A másik, hogy a rendszerben mindenhol néha hatalmasat képes görgetni egy mozdulatra. Egyszer se vettem még ilyet észre.
- Outlook Posta csempén nem jelennek meg az értesítésről a számok (ellenben végre a szinkronizálás és az értesítések a Műveletközpontba megbízhatóan befutnak) Minden értesítési szám megjelenik a záró képernyőn és csempén is, még akkor is, ha a legkisebbre van állítva.
- SMS-nek továbbra sem jön meg az értesítése, hangjelzés nincs Van hang és számmal értesítés a csempén.
- Térképek alkalmazás bezoomolva, amikor 3D épületek is vannak, továbbra is szaggat Mint a vaj, de ez valószínű a 930-as hardvere miatt.
- OneDrive-ra továbbra sem tölti fel automatikusan a friss fotókat Azonnal felmegy minden fotó.
- melegedés és gyors aksi merülés semmit nem javult, üzemidő még mindig fele a 8.1-esnek ... Nekem minden buildnál közel ugyanannyi volt eddig. (kivéve most a legutóbbit ami azóta nálam megjavult.)
- Kamera app működés közben vibráló kijelzőt produkál. Lumia Camera törlődik a W10-ben, így nincs normális kamera alkalmazás... Egyáltalán nem törlődik a Lumia Camera, sőt az az alapértelmezett, és semmilyen vibrálást nem vettem észre eddig.
- Alkalmazás listában hiányoznak néhol az ikonok Minden ikon a helyén van.
- Outlookban továbbra sincs egységes bejövő postaláda. Érthetetlen. Ez feature nem bug és ezt a funkciót eddig se szerettem, mert kezelhetetlen volt nekem a többféle fiók tartalma. -
Clemi
veterán
A legfrissebb build 8.1-re telepítés után HR-t csináltam, ma megismétlem, de nem engedek vissza rá semmilyen mentést. Lehet nem oldja meg a hibát amit tapasztaltam, de hátha.
Annyi bukott ki nálam, hogy merül mint a Titanic készenlétben is. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a Microsoft Üzenetek fogyaszt a háttérben sokat, nagyon sokat, legalábbis a Takarékos üzemmód akkumulátor használat menüje szerint csak ezt listázta, ami háttérben fogyaszt.LÉgyszi nézzétek meg, hogy másnak is annyit fogyaszt-e az üzenetek HUB.
Ilyen diagramot produkált a teló, mindezt úgy, hogy gyakorlatilag nem használtam.
Mindezt többszöri újraindítás és szoft reset (bekpcs+hangerő fel) ellenére
-
Clemi
veterán
válasz
moleculez #5887 üzenetére
Ha nem nyúlok a telefonhoz, valóban változatlan, viszont amint elkezdem használni, merül mint a vízbe dobott kő. Egyébként meg az üzemidőhöz annyit, hogy megfigyeltem, hogy töltés után szinte minden alkalommal 3-5%-os merülést művel, amíg újra nem indítom, pedig minden task bezárva és a takarékos üzem program se árulja el mi az ami ilyenkor fogyaszt a háttérben.
Ma volt az új builddel az első napom, mikor használtam is, de nagyon nagyon hajlok a 8.1 downgrade felé, mert kora délutánra csak 19%-om maradt, pedig reggel 93%-al kezdtem, eddig azért 45-50% maradt az akkuban, mire hazaértem, de most mire elindultam, (mikor észrevettem hogy nagyon merül, utána már nem használtam tovább) már csak 13% volt. -
Clemi
veterán
A folyamat úgy zajlott, hogy az előző W10M build-ról csináltam egy mentést és azt választottam mint visszaállítási pontot.
Közben nagy nehezen végzett a teló... már csak a finomhangolás marad, de azt már holnapra hagyom... De hogy rezeg folyamatosan a csengetés alatt (a saját csngőhangommal is), az a legkirályabb -
Clemi
veterán
Nem tudom más is járt-e így de lövésem nincs hogyan tovább.
Vissza tettem a 8.1-et, felment rá a 10549.4 build. Azonnal egy alaphelyzetbe állítással kezdtem, majd megkezdődött a visszaállítás. Az a gáz, hogy a felhasználói fiókhoz kötött alkalmazásoknál állandóan elakad a felhasználói adatok visszaállításánál. Ilyenkor egy újraindítás kibillenti a látszólagos lefagyásból, de most például már vagy 10 perce és 2 újraindítás ellenére se lépett tovább, csak egy bejövő hívás után lépett tovább.
Ha összejön egyszerre 2 ilyen program, akkor teljesen beáll az adatok visszaállítása. Ilyenkor mi a francot lehet vajon csinálni, hogy továbblépjen? Amelyik programnál megáll, az nem is jelenik meg a programok között.
Most épp a Twitteren áll vagy 10 perce. (Közben én indítottam egy hívást és arra megint továbblépett... de ez megőrjít, ennek nem így kellene mennie!) -
Clemi
veterán
Az 549-nél olvastam valami olyasmit, hogy már végig rezeg a telefon a csengőhang alatt. Igaz ez, vagy valamit félre olvastam?
-
Clemi
veterán
válasz
Gusztáv #5544 üzenetére
Nekem minden nap 6-10 frissítés van és csak manuálisan frissül, még csak nem is jelez a telefon. Attól meg agylobot kapok, hogy nem derül ki mi frissült az adott programban.
Ma például a megint az outlook posta és naptár (nekem szinte minden nap frissül) a számológép, a Here Drive+, Filmek+TV a Windows kamera és a Microsoft fényképek.A két utolsónál tudja valaki mit frissítettek? Ezeket szinte naponta használom.
-
Clemi
veterán
válasz
Steelers #5460 üzenetére
Na csak hogy ne legyen olyan egyszerű, most épp az MSN időjárás csempe se mozdul.... Néha villan egyet, de csak a "nem átlátszó" csempe látszik egy napocskával a közepén. Ez azért elég gáz, pedig a program már W10M felületű.
Záró képernyőre egyébként egyik időjárás appot se tudtam kitenni eddig. Most feltettem az Avesome Lock programot és az kiteszi.
-
Clemi
veterán
Kérdés: Ha valaki használ még Amzaing Weather HD programot, annak működik háttérben? Nálam hiába van beállítva, hogy futhat a háttérben és óránként frissítsen, nem frissít, csak ha belépek a programba. A kitűzött csempe pedig egyáltalán nem frissül, még azután sem, hogy beléptem a programba.
-
Clemi
veterán
Kérdések:
Az első, hogy W10M nem készít automtikusan biztonsági másolatot a rendszerről? Most szólt a telefon, hogy "régen készített már biztonsági másolatot..." és valóban, két hetesnél régebbi az utolsó.
Másik kérdésem, hogy másnak se frissülnek automatikusan az alkalmazások? Be van állítva, hogy frissüljön, de tegnap és ma is délután 5 körül rákerestem a frissítésekre, és talált is, tegnap 8 ma pedig 7 alkalmazást amit frissített.
-
Clemi
veterán
Ez az alkalmazások automatikus frissítése nálam továbbra se megy
Tegnap már olvastam cikket, hogy frissült pár dolog, de direkt nem kerestem rá a telefonnal. Persze nem is jött értesítés. Most rányomtam a frissítések keresésére és tessék:Ami frissült: Xbox, OneDrive, Shazam, Windows diktafon, Timber, Fhotoroom, Facebook, Calculator, Outlook posta és naptár, meg talán az árfolyamok, de annak a neve arab betűkkel van írva
-
Clemi
veterán
válasz
Zsoleszhun #5239 üzenetére
Nem működik és szerintem nem is fog.
-
Clemi
veterán
válasz
viewdetails #5192 üzenetére
Vágom
Bár ma például nem indult újra.
-
Clemi
veterán
válasz
viewdetails #5189 üzenetére
De a Bing van beállítva záróképernyő háttérnek. Talán az okozhatja a restartot? Mondjuk a nem frissít magától dolgot meg nem értem. A 8.1-el egyébként nekem mindig éjszaka frissített, vagy nagyon kora reggel, mert mikor felkeltem mindig várt az értesítés, hogy frissített.
Ami érdekes, hogy a térképek viszont immáron frissülnek a háttérben, (a 8.1 alatt nem vettem ezt észre) ezt pedig onnan tudom, hogy ma délben illetve pont 11.55-kor elindultam otthonról, és amint kiértem a WiFi hatósugárból jelzett a telefon és az volt az üzenet, hogy a térképek letöltése szünetel, amíg WiFi-re nem csatlakozok ismét. -
Clemi
veterán
Kérdés, csak hogy másnak is ilyen-e:
1.) Azt vettem észre, hogy minden nap magától újraindul egyszer legalább a telefon, jellemzően délelőtt valamikor. Mindig csak azt veszem észre, hogy nem vagyok a hálózaton, és külön meg kell keresnem a PIN beírós képernyőt, mert ha ilyenkor felébresztem a telefont, akkor a záró képernyő után a főképernyőre dob, amin csak a felső sarokba nézve derül ki, hogy nem vagyok a SIM-re bejelentkezve.
2.) Az alkalmazások nem frissülnek maguktól, pedig az van direkt beállítva. Ma is miután olvastam a cikket, hogy frissült néhány program, az áruházba belépve manuálisan kerestem rá a frissítésekre és 9 programra hozott fel frissítést.
Ezek annyira nem zavarnak, csak érdekel, hogy éljek ezzel együtt, vagy valami matatás kell a rendszerben
-
Clemi
veterán
930 + W10M tulajokat kérdezem, hogy elnémul-e a telefon ha felkerül rá a Viber? Nálam telepítve volt, de nem volt élesítve, mert nem használom. Most elindítottam, élesítettem a kapott kóddal, de már a kapott kód sms-nél néma volt a telefon.
Leszedtem, de csak restart után lettek rendszer hangok ismét. -
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #5031 üzenetére
Nos kinek a pap, kinek a papné
Szvsz egyszerűbb a PC-n az intézőben megnyitva a OneDrive mappában rendezgetni, mint a telefonon válogatni... de persze ki mit szokott meg, kinek mi a munka módszere.
-
Clemi
veterán
válasz
tomboy0013 #5022 üzenetére
Nekem is felmegy minden azonnal a háttérben. Az üzemidő ahogy észrevettem épp csak egy kicsivel gyengébb. Ma éjszaka pl kb 1%-ot merült óránként, tegnap meg 1,3-at. Ami zabálja az a böngésző továbbra is, bár nem az Edge-t használom hanem az UC-t mert az Edge még nagyon gagyin működik.
-
Clemi
veterán
.ezzel együtt, most, hogy nyomtam egy HR-t, és nekiálltam visszaállni online mentésből, a visszaállás egyik pontján, sms-t kérhettem a telefonomra, mint biztonsági azonosítást - igen ám, de a teló még nem jutott el addig, hogy fogadjon sms-t, hiszen épp a beállításokban volt! - Loooool
- még jó, hogy volt másik számom is megadva, amire már tudtam fogadni az sms-t?!
Ezen azért minden alkalommal jót derülök, mikor ezt olvasom! A biztonsági azonosításhoz lehet kérni emailben és telefon hívással a szükséges kódot. A folyamat legelején a "kód kérése szöveges üzenetben" mezőre bökve lenyílik a választó menü. Már anno a legelső HR óta én a telefon hívást választom. Ilyenkor amint beírtam az telefonszám utolsó négy számát, néhány mp múlva csörög a telefon és egy gépi hang (magyarul, ha magyar nyelven van a szoftver) kétszer lediktálja a számsort. Egy néhány HR után a rendszer már emlékszik, hogy milyen módon kéri valaki az azonosítást így nekem már a telefon hívás az alapértelmezett.
-
Clemi
veterán
Ez most vajon pontosan mit is frissített? Csak mert vagy 10 percig fogaskerekezett, most meg épp az adatok áttelepítését végzi már újabb 10 perce és még sehol nem tart
-
Clemi
veterán
Nos megszületett az eredmény. Az égvilágon semmi különbség nincs a fogyasztásban kikapcsolt NFC-vel, vagyis akárcsak eddig mióta a W10 van a telón, 1,7% a nyugalmi fogyasztás a 930-on, szemben a WP8.1 alatti 1-1,3%-al. Hogy valójában mi szívja az akkut nem tudom kideríteni, mert a takarékos üzemmod statisztikája szerint csak a "Default Windows Lockscreen" fut a háttérben, ennek ellenére merülget.
Lehet hogy az Insider Pro szívja (a lista szerint nem fogyaszt semmit háttérben), viszont annak hiányában az óránkénti merülési ütemet mivel tudnám vajon megnézni? -
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
Csak PIN kód kérés van, amit vagy kikapcsolsz, vagy használsz.
Kezdőképernyőhöz kapcsolódva:
Nálam restart után az egy dolog, hogy elég lassan indul a telefon, a szolgáltató logó után egyszerűen lekapcsolja a kijelzőt. Ha ilyenkor felébresztem, akkor a záró képernyőt kapom és csak annak a feltolása után jön a SIM PIN kód kérő képernyő. Ez másnál is ilyen? Ez egy bug még, vagy feature lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple MacBook
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest