- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
Aktív témák
-
Zoltán
őstag
Egyelőre hihetetlen furcsák nekem ezek a Linuxos elérési utak. Pedig nem is Windowson nőttem fel, hanem Amigán.
-
Zoltán
őstag
Hát, akkor majd megpróbálom megint azzal. De félek, hogy megint újratelepítés lesz belőle. Én nem értek még annyira hozzá, hogy ha gond van, akkor kézzel, grafikus felület nélkül megcsináljam. Legalábbis az előbb nem ment.
Úgy látom ennek a Linux-témának a kényes pontja a driver-támogatotság. Pl.: az USB-s pendrivomat tudom majd használni? Vagy a Canon S200x-es nyomtatóm? Tartok tőle: nem. -
Zoltán
őstag
Megnéztem az S3 honlapján is meg a Driverguide-n is, de semmi. Van valakinek ötlete?
-
Zoltán
őstag
Valahogy be kéne állítani a monitorvezérlőmet, mert ez így nagyon lassú. Még az ablakok mozgatása is. Lehet letölteni vajon hozzá linuxos drivert?
-
Zoltán
őstag
Na, itt is az első kérdés: A monitorvezérlőmet ''vesa'' ként ismeri fel. Viszont így nem tudom állítgatni a Hz-et meg a felbontást. Hogyan tudom beállítani, hogy S3 Trio 3D AGP 2X legyen? Csak sima S3triot, meg Vigre-t meg Savaget találok, de amikor ezeket állítottam be az első telepítésnél, akkor újra kellett telepítenem.
-
Zoltán
őstag
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI SEGÍTETT, HOGY LINUX-FELHASZNÁLÓ LEGYEK! :DD
Tehát most már megy a Net is, most is a Galeon-ból írok. Persze még nagyon sok mindent kell majd beállítgatnom, most kezdem csak ''Linuxos életemet'' , szóval biztos nyaggatlak még titeket itt. :) -
Zoltán
őstag
válasz
Don Vittorio #99 üzenetére
De az is a Bibliában van, hogy ''ti apák ne ingereljétek fiaitokat...''
-
Zoltán
őstag
Úgy döntöttem, hogy ha csak a net nem megy, akkor végülis minden más megy, tehát átváltoztathatom az avatarom Linuxosra! Most tök jó nekem! :)
-
Zoltán
őstag
Naszóval most kicsit lenyugodtam mert most megy!!!!!!!! Szóval mégis lehet Linuxos belőlem!!!!!!! Újra kellett telepíteni, mert nem lehetett kézzel sem elindítani azt az izét, ha meg a drivert meg akartam változtatni, akkor fagyott. Még az egér drivernél is. De a lényeg, hogy most megy. :) :) :)
De a Net még nem megy. ADSL van. Szerintem az a gond, hogy a hálókártyám sem ismeri fel. Realtek rtl 8029-es. Találtam egy olyan részt a Gnome-ban, hogy UHU vezérlőpult, vagy hasonló. Na ott van olyan hogy hálóztatok állítgatása, de nem megyek semmire vele. Van aki le tudná nekem lépésről-lépesre írni, hogy hogyan kell netet csinálnom? Tehát:
Matáv ADSL
Realtek rtl 8029
Klasszikus, fekete ADSL modem
UHU-Linux 1.1 , feltehetőleg béta.
Köszönöm mindenkinek aki eddig segített!!!!!!!!!!!! -
Zoltán
őstag
Szóval. S3 Trio 3D AGP 2X -em van. Nem tudom, hogy ez a gond-e vagy sem. Nagyon szeretnék Linuxra váltani, de egyelőre csak szenvedés az egész. De nem akarom feladni.
Meg a másik problem, hogy ebből az UHU-ból 2 félét találtam. Volt 2 cd-s, meg 1. Én a legfrissebbet szedtem le, az csak 1 cd-s volt, de telepítéskor azt írta ki, hogy ez csak valami tesztverzió. Csak az a furcsa, hogy az ftp.uhulinux.hu / uhu /legújabbról szedtem le, és csak ez volt ott. Ott miért nem írták a köcsögök, hogy ez nem végleges/Full??????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dögöljenek meg!!!!!!!!!!!!! De akkorsem vagyok hajlandó windowsra visszatérni!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na, szóval mindegy...
Ja az xf86cfg meg csak fagy, semmire se jó.................. De most akkor kipróbálom, amit javasoltál, oszt meglátjuk, köszi...............
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Köszi!
Fel is telepítettem az UHU-t, de van egy kis problémám! Sajnos azt írja, hogy nem tudja telepíteni (vagy elindítani?) az ''Xszervert'' , ''azaz a grafikus felületet'' Azt írja, hogy indítsam el parancssorból, de nem megy. Mit csináljak? Lehet ez azért, mert rossz VGA drivert adtam meg? Meg azt is írja, hogy ezután indítsam újra a nemtom mit, talán gnu-t? Segítsetek megint!
Szóval, hogy an kell indítani az xszervert?????????????????????????????????? -
Zoltán
őstag
Köszi!
Fel is telepítettem az UHU-t, de van egy kis problémám! Sajnos azt írja, hogy nem tudja telepíteni (vagy elindítani?) az ''Xszervert'' , ''azaz a grafikus felületet'' Azt írja, hogy indítsam el parancssorból, de nem megy. Mit csináljak? Lehet ez azért, mert rossz VGA drivert adtam meg? Meg azt is írja, hogy ezután indítsam újra a nemtom mit, talán gnu-t? Segítsetek megint! :O -
Zoltán
őstag
Na, lejött végre az UHULinux!! Fel is írtam a Cd-re, de nem tudom még, hogy jól-e, mert nem kérdezett rá, hogy lezárja-e a Cd-t. Le kell? Nem multisesson-ben írtam.
A ftp://ftp.uhulinux.hu/uhu/1.1-rc5/ -ról szedtem le. És ott van mellette egy uhu-linux-1.1-rc5.md5 nevű kis file, az mire jó? Köszi.
Illetve: Ha szűz vinyóra akarom tenni a Linuxot, amin csak ez a Linux lesz, akkor is kell előtte particionálnom, vagy a telepítőjében el tudom végezni a kellő beállításokat?
Köszi. -
Zoltán
őstag
Na, nekiálltam leszedni az UHU-t. 4 óra lett volna. Azért csak volna, mert 3,5 óra után apám kikapcsolta a gépet! Azt hitte, hogy bekapcsolva felejtettem!!!!!!!!!!! És a szemét, még csak nem is szólt előtte, pedig majdnem egy szobába voltunk!!!!!!!!!!!!
Most kezdtem újra. -
Zoltán
őstag
válasz
ahojpoblacsek #28 üzenetére
Azt honnan tudom, hogy amit letöltök az elég új-e? Egyébként holnap este kezdem el letölteni az UHU-t. Aztán a Gimpet, meg az Open Office-t,...
-
Zoltán
őstag
Továbbá: Matáv ADSL-t tudok majd Linux alatt is hasznánli? TEhát az Axelero ad majd nekem progit hozzá Linuxra is?
-
Zoltán
őstag
Nademost itt van egy csomó file. Melyik kell nekem?
-
Zoltán
őstag
Én még csak most kezdeném a linoxos életemet :) Szóval néha kínai amiket írtok, de azért köszi. Szóval az már biztos, hogy az UHU-val kezdem, de honnan tudom letölteni az *.iso filét, amit kiírva Cd-re megkezdhetem a telepítést?
Oké, megvan, csak www.uhu.hu helyett a www.uhulinux.hu -n kellett keresnem.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Helló!
Melyik az a Linux-disztribúció, amelyik leginkább Windows-szerű, tehát amit az is tud alapszinten kezelni, aki Windows-hoz szokott? Ja és ingyenes disztribúció kellene. Illetve az, hogy honnan lehet leszedni az *.iso file-ját.
Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- HP notebook topic
- Xbox Series X|S
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Motoros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest