- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
glett
tag
elvileg az s3-mal mennie kéne. Ha valami gond lesz ezzel a driverrel, akkor sem kell az egészet újratelepíteni! (nem win)
Egyszerre érdemes csak egy-egy dolgot változtatni a beállításokban, mert ha vmi nem jó, akkor egyszerű megtalálni a hibát.
A geforce-kártyákhoz külön driver kell, az nem része az alapcsomagnak, szerintem, de az nVidia honlapjáról letölthető.
Ciao
glett -
Cathfaern
nagyúr
Jaj. Bocs, ez csak kiszaladt a számon :)
Szóval konzol előszedése: nos két féleképp lehet, vagy egy grafikus felületű konzolt használsz (most nem tudom a GNOME-nak mi az alapértelmezettje, de a ''felső tálcán'' ott van az ikonja), vagy a ctrl+F1/F2/F3...-al átváltasz karakteres módba (az F1 ugyebár az épp futó, így oda hiába lépsz be, nem tudsz mit kezdeni, mert épp fut a grafikus felület). Vissza a ctrl+F7-el lehet lépni.
MOD: Most azon filózok, hogy lehet hogy shift+ctrl+F1 billenytű? :F De régen használtam linuxot! :(
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
A legújabb UHU nem béta, hanem rc (relase candidate). De ez lényegtelen.
Nos, a net nem is fog menni, ha az UHU vezérlőpulttól várod a segítséget. Nekem azzal legutoljára talán az 1.0-ban ment (de lehet, hogy az 1.0 rc3-ban).
Megoldás:
konzolba beírod:
adsl-setup (megjelenő kérdésekre értelemszerűen válaszolva)
majd
adsl-start
s már megy is a net. -
glett
tag
''Ott miért nem írták a köcsögök, hogy ez nem végleges/Full??????!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dögöljenek meg!!!!!!!!!!!!!''
:( sőt :(((
Desztilláljunk, kérem... Remélem nem kell magyarázni, hogy ezek a srácok az UHUnál mennyi energiát fecceltek a dologba...
Mit töltöttél le? Ha a fájlnévben ott van az, hogy pl -rc4- de ha mostanában volt akkor rc5, akkor az egy release candidate, azaz nem végleges. Ettől még az esetek igen nagy százalékában a felmerülő gondok megoldhatók, de a ''végleges'' verzió előtt pont azért jelentetik meg ezeket is, hogy kijöjjenek a hibák, és a visszajelzésekből tanulva jobbá tegyék a majdani tényleges 1.1-es verziót.
Szerintem ne ijedj meg, jó lesz az... A linux világban az, hogy valami nem végleges (béta) nem azt jelenti, hogy nem működik, vagy szar, hanem hogy nem tesztelték elég ideig, és lehetnek benne bugok. Ettől még az esetek túlnyomó többségében használhatóak a béta verziók is... Például az én gépemen a csomagok legalább 95%-a béta, és nincsenek gondjaim. (illetve egy sem zavaró egyáltalán)
Ciao
glett -
hirtelen nem vágom, de biztos kéne lenie s3 -as drivernek.
a 2. cd a forrás, vagy mi a szösz. átlag juzernek felesleges letölteni.
az meg, hogy egy nem végleges verziot szedtél le, szerintem nem baj. :)
de kell ot lennie egy 1.0-ás véglegesnek is. mondjuk én már rég szedtem. sőt az 1.1rc5-ös nálam szépen kifagyott. de ahol eddig olvastam róla, mindenki dicsérte. :) -
inditani a ''startx'' paranccsal kell.
nekem nvidia kártyám van, és a telepitésnél vesa drivert kinált fel a linux.
állitottam még akkor a felbotáson, majd nyomtam egy tesztet. a gombot meg tudtam nyomni
15 másodpercen belül, ugyhogy a telepitést be is lehetett fejezni.
nyomj egy mc-t, ha nem indul az x, és tallozz az /etc/x11 könyvtárba.
nyistd meg az ''XF86Config'' fájl-t, és keress egy ''Driver'' bejegyzést. ha nvidiad van akkor
ird át : '' Driver ''vesa'' '' -ra. mentsd le. és probáld inditani az x-et. :) -
-
Sipi
addikt
Csak azért igyekszem lehetőleg mindig így írni, hogy eloszlassam a félreértéseket.
A Linux csak a kernelt jelenti (a memória-, diszk-, IO-kezelő rendszert), ezt írta Linus Torvalds.
Ehhez programok is kellettek (pl. hogy be lehessen lépni), ezt jórészt a GNU (GNU is Not Unix) alapítvány készítette. Ezért illik inkább GNU/Linuxnak nevezni a teljes rendszert, hiszen a többezer programot nem Linus írta. :)
Az UHU teljesen magyar fejlesztésű, grafikusan kezelhető rendszer, főleg asztali gépnek.
Az ingyenes SuSE-ban nincsenek fizetős programok, papíralapú dokumentáció, kevesebb a support. De egy CD-n minden lényeges dolog elfér. Ha pedig kell még valami, letöltöd. :)
Személy szerint inkább az UHU-t ajánlanám, a SuSE elég elvadult mára. (Szerintem ők a Microsoft előtt sikeresen megvalúsították a szöveges alapú registry-t.) A Mandrake sem rossz, ez már szerver célra is jó. Nekem jobban tetszik, de az UHU magyar nyelvű. Viszont ezt egyszer próbáltam és voltak vele gubancok.
Sipi -
Sipi
addikt
Lényegében mindegyik. :)
A GNU/Linuxoknak nincs egységes képe. Olyanra alakítod, ami Neked tetszik. Ha Windows-szerűre akarod a kinézetét állítani, akkor olyan lesz.
Egyszerűbben kezelhető a SuSE, Mandrake, UHU (magyar).
(A SuSE-nak is van ingyenes, 1 CD-s verziója.)
Nagyobb leírásokat találhatsz még a fórumon, a Linuxos témákban.
Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest