Keresés

Aktív témák

• KovacsUr

addikt

válasz esteban #2 üzenetére

_Telepítéskor_ is be volt kapcsolva? Ha nem, valószínűleg újra kell telepítened az operációs rendszert... Ha igen és Windows 2000 Servered van, a shutdown utáni kikapcsolás alapból nincs engedélyezve. Idézet tsibétől:

ATX-es házad van? Ballagj el a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon kulcsig, és itt a PowerDownAfterShutdown REG_SZ. változónak adj 1 értéket. Akarom mondani, nézd meg, hogy 1-en van-e Módosítás után indítsd újra a gépet, és csak ezután várd el tőle a szabályos gépleállítást.

Ha a probléma ezek után sem oldódik meg, nézd meg, hogy a BIOS-ban engedélyezve van-e az APM management funkció. Ha igen, akkor a windowsban kell körülnézned, ugyanis az alapból letilthatja az APM eszközt.

Ezt a következő megoldással aktivizálhatod:
    My Computer / Manage / MANAGE / Device Manager. A View menüpontnál nyomj neki egy Show hidden devices-t, ekkor megjelenik egy NT APM/Legacy Interface Support nevű device is, ezen belül pedig egy NT APM/Legacy Interface Node. Ha ezen egy X jegyzést látsz, akkor le van tiltva az eszköz, ezt a felső jobb szélen található ikonsor segítségével tudsz engedélyezni. (Vagy rákattintasz jobb gomb / enable )
    Ha nincs is ilyen NT APM/Legacy Support device-d, akkor Control Panel / Add new hardware / New Device pontnál jelöld ki neki az NT APM Legacy Support-ot. Ezzel fent is van a támogatás.

• BBoy

tag

válasz esteban #5 üzenetére

Igen az SP3 nekem is fenn van, de szerintem nem az rontja el, mert nekem install után rögtön az jött, de ott még nem volt semmi változás! Lehet, hogy vmi konkrét szoftver okozza a problémát, de nem tudom kiszűrni, mert azért van 1-2 progi felinstallva :)

Lehet, hogy vmi background service miatt szarakszik ennyit, de kimondott szerversw-t nem futtatok a gépen!

De kérdem én a POWER gomb egyszeri megnyomására miért kapcsol le tényleg szinte pillanat alatt a gép! És nem szabálytalan leállításra gondolok! Én hallottam már vmi kétféle shutdown-ról vmi soft-shutdown meg hard-shutdown (valoszínűleg az utóbbi a hard verzió lenne?!). Erről nem tud vki vmit mondani?!

• supercow

őstag

válasz esteban #2 üzenetére

ez nekem is volt, valamelyik SP elrontja a shotdown rendes működését, és csak a win reinstall segített :(

Aktív témák