- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
A probléma nélam is létezik, nekem feltűnően az ATI Control Panel vagy mifene telepítésétől kezdve csinálja ezt. Aztán valamelyik nap belebotlottam a system-log-ba, és ott minden második event egy 1000-rel jelölt hiba, ami arra utal, hogy a registry-t nem tudja unloadolni. Microsoft tudásbázis szerint a köv service-pack telepítésének meg kellene oldalnia a problémát, más javítás nincs... Még nem mertem kipróbálni, jelenleg SP2-nél tartok.
-
cspety
tag
Igen persze a nem válaszolók lelövésére vár ennyit.
-
esteban
senior tag
Tegnap elegem lett belole es abbol, hogy keresgelem a megoldast, igy ujra telepitettem .. most megy .. de vigyazok a driver telepitesekkel ...
-
cspety
tag
A WIN2K lekapcsoláskor alapból 10-15 sec-et vár a még futó progik lelövésére. Tehát, ha van vmi futó progid, azokat csak 15 sec elteltével lövi le, ergo addig nem kapcsol ki. Ezt is a regedit segítségével állíthatod át rövidebbre.
A másik dolog: én észervettem, hogy pl 3dmark telepítését követően sokkal lassabban kapcsol le a gép. Lehet, hogy vannak más hasonló progik is, amelyek így viselkednek! -
KovacsUr
addikt
_Telepítéskor_ is be volt kapcsolva? Ha nem, valószínűleg újra kell telepítened az operációs rendszert... Ha igen és Windows 2000 Servered van, a shutdown utáni kikapcsolás alapból nincs engedélyezve. Idézet tsibétől:
ATX-es házad van? Ballagj el a registryben a HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon kulcsig, és itt a PowerDownAfterShutdown REG_SZ. változónak adj 1 értéket. Akarom mondani, nézd meg, hogy 1-en van-e Módosítás után indítsd újra a gépet, és csak ezután várd el tőle a szabályos gépleállítást.
Ha a probléma ezek után sem oldódik meg, nézd meg, hogy a BIOS-ban engedélyezve van-e az APM management funkció. Ha igen, akkor a windowsban kell körülnézned, ugyanis az alapból letilthatja az APM eszközt.
Ezt a következő megoldással aktivizálhatod:
My Computer / Manage / MANAGE / Device Manager. A View menüpontnál nyomj neki egy Show hidden devices-t, ekkor megjelenik egy NT APM/Legacy Interface Support nevű device is, ezen belül pedig egy NT APM/Legacy Interface Node. Ha ezen egy X jegyzést látsz, akkor le van tiltva az eszköz, ezt a felső jobb szélen található ikonsor segítségével tudsz engedélyezni. (Vagy rákattintasz jobb gomb / enable )
Ha nincs is ilyen NT APM/Legacy Support device-d, akkor Control Panel / Add new hardware / New Device pontnál jelöld ki neki az NT APM Legacy Support-ot. Ezzel fent is van a támogatás. -
esteban
senior tag
Na elkezdtem nezegetni a lelki vilagat:
Az elso ami feltunt a 50% koruli proci terheles:
ezek futnak: ICQ, PCCiLLIN , A4Tech software, Necckep (ez ugye raul 50MB-re :) )... a task m. szerint a renszer hasznalja ezt a 50%-t ..de mire??? modem ?
ja: Duron1300+512MB -
erdoke
titán
Egyrészt már van SP4, legalábbis az angol. Másrészt tweaker progikban lehet engedélyezni a gyorsleállítást, illetve érdemes megnézni, nincs-e beállítva egy ''Clear pagefile at shutdown'' a biztonsági beállításoknál, mert az is elcsöcsöl egy ideig leálláskor.
Nekem az XP indulását lassítja le borzasztóan vmelyik SP2 Q update.:( -
fenesiistvan
csendes tag
2 félle módon lehet kikapcsolni a gépet. van az ugynevezett normal shutdown meg a force shutdown. amikor a startmenuben megnyomod a shutdown-t, akkor egy normal shutdown hajtódik végre. a force shutdown nemállitja rendesen le a programokat meg a serviceket. kiirja a hdd-re a kiirandó adatokat + pár feltétlenül szükséges lépés oszt annyi. a normal shutdown meg szépen leállit minden service-t, unloadolja a drivereket. ha semmi komoly progi nemfut a gépen (pl. ha játékra használod) akkor érdemes lehet használni a force shutdown-t. 5 perc alatt lehet egy progit irni ami ezt elintézi, minden windows programozó tud ilyet irni.
-
BBoy
tag
Igen az SP3 nekem is fenn van, de szerintem nem az rontja el, mert nekem install után rögtön az jött, de ott még nem volt semmi változás! Lehet, hogy vmi konkrét szoftver okozza a problémát, de nem tudom kiszűrni, mert azért van 1-2 progi felinstallva :)
Lehet, hogy vmi background service miatt szarakszik ennyit, de kimondott szerversw-t nem futtatok a gépen!
De kérdem én a POWER gomb egyszeri megnyomására miért kapcsol le tényleg szinte pillanat alatt a gép! És nem szabálytalan leállításra gondolok! Én hallottam már vmi kétféle shutdown-ról vmi soft-shutdown meg hard-shutdown (valoszínűleg az utóbbi a hard verzió lenne?!). Erről nem tud vki vmit mondani?! -
esteban
senior tag
<off> fiatalok mar nem is tudjak micsoda is ez :) <on>
Semmi extra alkalmazas nem fut, felek Supercow -nak lesz igaza es a SP3 a hunyo :( ... nem fogo ujra telepiteni az egeszet .. 2 hete mast se csinalok csak az irodai gepre varazsolom a LINUX-ot az otthonira meg a w2000-et ...
Az hogy nem kapcsolja ki nem is igazan erdekelne, de:
1., sokaig var mire eljut odaig, hogy 'kapcsojjaki'
2., ezek utan 4mp -ig nyomni kell a gombot mire leall .. ez ugye nem normalis ... -
Out
addikt
Nem fut a gepeteken semmilyen server program ami miatt sokaig tart a windoznak, hogy mentsen meg kilepjen belole?
esteban: jo az alairasod :DD -
esteban
senior tag
Problema ua. , csak nekem ki sem kapcsolja a gepet a vegen. (ACPI engedelyezve, powerdown flag 1-re allitva! ...) :|
-
BBoy
tag
Sziasztok!
Windows 2000-nél van olyan problémám, hogy ha SW-sen ''Star Menu -> Shut Down...''-ba állítom le a gépet, akkor nagyon lassan áll le! (2-3 perc ''Saving your settings...'' + 1-2 perc ''Shutting down windows...'') A fura, hogy mikor feltelepítettem a Windows-t, akkor még viszonylag gyorsan leállt a rendszer!
Az viszont még furcsább, hogyha a POWER gombbal kapcsolom le a gépet, akkor pedig nem is ír ki olyat, hogy ''Saving your settings...'' hanem egyből a ''Shutting down windows...'' felirat jön be, de pillanatok alatt kikapcsol a gép! (Nem 1-2 perc után!!!)
Nem tud vki vmi SW-s megoldást, ami ilyen gyorsan lekapcsolja a gépet? Vagy egyszerűen mitől lehet, hogy ilyen tetű a windows leállításkor?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest