- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Bator92 #10743 üzenetére
Szerintem a 2232BW játékra elég jó monitor Samsung panellel és ahogy hallom , iponból ilyennel jön , úgyhogy nem kockáztatnék a 225ösökkel...
Sky-Cyno : Igen , elég vegyesek a vélemények a Pixmániáról. A T220 60 körült viszont ha csak samu panellel gyártják , akkor egész jó vétel , de 51ért a 2255ös ViewSonic a Logiknál is van ám meg az A-plaza-nál , és 10zel olcsóbb webkamerával , hangfallal nála , így viszont már más a helyzet.
[link]
-
-
Ti4x
aktív tag
És ez a ViewSonic most 49e forint itthon webkamerásan , hangfalasan. Nem értem , miért kellene 22es TN panelesben drágábbat venni... Ha valakinek nem tetszik a dizájnja , az kivétel , elfogadva és ha a pixmánia sem tetszik (bár most rendelt onnan egy ismerős egy ilyet és no problem) , akkor A4Teamben 57e.
Egyedül talán a reakciója nem a legjobb de legalább egy közepeset simán kaphat.
-
Ti4x
aktív tag
Tudom , hogy a Dellben is TN van.
De TN és TN között is lehet ám különbség... Igen , minél kisebbek az oszlopok , annál jobban közelít a valós színekhez. Nézd csak meg a ViewSonic VX2255wmbt , a legjobb színekkel rendelkező TNes , amit eddíg láttam. Hasonlítsd csak össze mondjuk egy C-s 226BWvel vagy 2232BWvel.
-
Ti4x
aktív tag
S-PVA?? A T220ban TN panel van. És a Dell még mindíg színhűbb nála : [link], a 2255ös ViewSonicról nem is beszélve...
Cyno : 8 napon belüli elállásod van... 70ért egy 24es TFT simán megéri , ha tényleg olyan jó , mint ahogy ott leírták , kéne még több helyen utánanézni. Kindertojás...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
dani0904 #10725 üzenetére
Skylaner az illetékes , majd ha negjön , biztos informál.
Szerintem 60 körül már megérheti és az újabb játékok már bőven támogatják a 1680*1050es felbontást , de ha nem , akkor sincs baj , van kisebb wide is : 1280*800 , 1440*900 , 900*600... Sőt , a még régebbieknél , ahol nincs lehetőség widera , ott meg be lehet állítani , hogy középen legyen 4:3-ban a kép , mellette két fekete csíkkal.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
szeva000 #10719 üzenetére
Azt hallottad amúgy , hogy a 20as P-MVA paneles Asus PW201 (webkamerás , hangfalas)64ezerre le van most árazva a JokerPCben? Debug mondta , hogy 150körül lehetett látni , és még mindíg van ahol annyi. 150 helyett 64 , P-MVA , 20 col , szerintem bestbuy , mint a Lenovo.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
szeva000 #10717 üzenetére
Elhiszem én egyébként , sőt , asszem a Dell 2407WFPt én sem venném meg az iszonyatos input lagg miatt. Úgy általánosságban , a kommersz kategóriákra szoktam mondani , hogy nem hallok jókat a BenQkról , meg például az Asusról. Például van 29 ezerért is 19es BenQ , amire kért egy srác , hogy mondjak neki valamit , erre írtam neki , hogy amúgy sem a legjobbak , hát még a legolcsóbb a márkáján belül. Minden TFTt lehet szeretni. És láttam pár Iiyama-t is , amin egyszerűen meglepődtem , hogy milyen jókra értékelik. Egyébként én sem szeretem , hogy állandóan Samsung meg LG... Mert általában ez megy. Ezértis szeretem például a ViewSonicot , Dellt , HP-t , Philipset és ugyanakkor ezeknek is vannak nem jól sikerül darabjaik. Nincs "istenítés" , de vannak jó modellek , amiket igencsak érdemes az árukért pölö Lenovo L220X 85-90 körül , a ViewSonic VX2255wmb 50 körül , stb.
-
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zorius #10712 üzenetére
5ms , elírták a digitalversuson , nem szeretném , hogy félreindformálódj , én is csodálkoztam , leellenőriztemi. És tényleg a TN panelesek között ennél színhűbb TFTt még nem láttam , 1.8 deltaE...
+webkamera , ami tényleg jó is és hangfalak is vannak az oldalán , 51ért nagyon megéri szerintem. Ha érdekel , itteni PH-s srác , aki vette , megkérhetem , hogy mondja el tapasztalatait , ha gondolod.
Ejjha , most megnéztem mégegyszer , a boltban , ahol leelenőriztem , ott írták el , a viewsonic honlapján is 3 van írva , tényleg annyi...
[link]
-
Ti4x
aktív tag
Én nem kockáztatnék , nekem bőven megérne +1100 Ftot , hogy nagyobb eséllyel kapjam a samu panelt , mint ahogy a példa mutatja. A logik bizonytalan , rendelt már onnan valaki 2232BWt? Lehet érdemes lenne utánakeresni fórumokban , hátha valaki mondd valami okosat... Ha tetszett a Philips 220CW , nem gondolkodtál el rajta amúgy , hogy azt vedd?
Mindenki : Tud valaki valamit erről a BenQ G2400Wről? Amit tesztet linkeltem feljebb 10ből 9.5 pontot kapott , a Dellnél is jobban tetszett a teszternek és ha van 70ért egy tényleg ennyire jó 24es TFT , akkor az nem mindegy...
-
Ti4x
aktív tag
Viszont találtam mégegy csodát...
A BenQ G2400W-t. Itt egy kis összehasonlító tesztféleség róla. 69-70ért láttam az olcsóbbaton , és megfontolandó.
Zorius : Igen nagyon jó az kategóriájában a Dell E228WFP , viszont ez a ViewSonic : [link] 62-63-ról 51re van leárazva pixmánián és egyik ismerősöm vett is egyet. Csak áradozott róla eddíg és a webcam is jó rajta azt monjda , a hangszórókat meg még nem próbálta. Ez így jóval olcsóbb és a 22esek között ennek vannak a legjobb színei , úgyhogy a Dell nem biztos , hogy annyira megéri így már , de ettől függetlenül nagyon jó választásnak tartom.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zorius #10683 üzenetére
Na erre passzolok... Rev A01eset kaptam , próbálkoztam a szervíz menüvel , nyomogattam a gombokat úgy , ahogy kell , de nem nagyon akart csinálni semmit... Mondtam magamban , megpróbálom több ideig nyomva tartani a gombokat úgy , ahogy kell a menühöz , aztán egy olyan hibás képet produkált a TFT , hogy egyből húztam ki a konnektorból. Többet nem mertem szervízmenüsködni , elég ocsmány volt , amit láttam , nem akartam , hogy a zsír új monitorom tönkremenjen.
-
Ti4x
aktív tag
Látom azt írtad , hogy el vagyok ájulva a Dell E228WFP képén... Ami részben igaz is , összehasonlítva pár TFTvel , de az csak jelent valamit , ha a tesztekben ilyeneket látok :
I am incredibly impressed ;
holy shit , impressive ;
Overwhelming ;
the image quality is outstanding...
Az utolsó a PRAD nevezetű tesztoldal E228WFPs irományában található , ők már végigpróbáltak pár TFTt , ez szerintem több , mint meggyőző , ezért is vettem meg.Mellesleg Wwhy sem közömbös iránta , aki szintén ért a dolgokhoz , igaz én csak egy user vagyok infókkal és tapasztalatokkal...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10669 üzenetére
Én ezt olvastam a linken , így már nem egy ember : read some many reviews on sites ....lot of ppl get that * X-xxxxxxxLx-xxxx: AU Optronics panel.
Nagyon esik akkor az ára... 75ért vetted Sky , nem? aztán szetségöltél pár napja, hogy lement 70re , ha jól emlékszem , most meg már 61. Nem semmi , ahogy zuhan...Szeva : Jaja , jó kis TFT , tény... Kicsit kár , hogy ilyen robosztus a kinézete , de ami belül van , tényleg jó. Ronda és finom...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10664 üzenetére
[link] Itt láttam az AU-sról , ha gondolod. Én ennél tovább nem mentem , mert hiába mégha csak Samsunggal lehetne kapni ezt a T220at , 70 körül szerintem akkorsem nem ér annyit , főleg , hogy egy ViewSonic VX2240W 57ezer , ami már nagyon jó.
Aki meg kiadná érte a plusz 10-15 ezret , szíve joga...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10664 üzenetére
Az első amit belinkeltem , azon igazad volt , nem volt sehol feltűntetve , de a másodiknak már valami ilyesmi volt a címe , hogy : T220 oh , they did it again , és írta a srác , hogy már több helyen is írják , hogy jelentkeznek az AU-s T220ak. Mélyebbre nem mentem , nem asztalom a Samu , ha valakit érdekel járjon utána , én csak ennyit mondtam.
Egyébként lehet szeretni egy hideg színű , utánhúzásos , inputlaggos , borzasztó bevilágítású , ocsmány dizájnú TFT-t is , csak ember kell hozzá... Ez kábé olyan , mint az első dobfelszerelésem. Alig pár ezer forintért vettem , néhány tamot meg egy cint félcolos cső tartott vízvezeték alkatrészekből összerakva , a többit meg egy fater által szétszerelt kocsitetőcsomagtartó alkatrészekből összeheggesztett állványkészlet. A cinek penészesek vagy enyhén töröttek voltak , a tamok bőrözése is már hepehupás , de úgy megtanultam rajta dobolni pár gitárossal , hogy rá egy évre már koncertezem egy zenekarral , igaz koncerten nem ezen a dobon játszottam...
Nem kicsit tudtam szeretni abban az időben ezt a szerkót. Ötös vissza , és ha rám hallgat valaki , azt csinál , amit akar.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10656 üzenetére
Teljes mértékig sok szerencsét kívánok neked hozzá.
És továbbra is a Samsung paneles 226BW az egyik legjobb gaming monitor. Dehát...
Sky : Nem akarok ám ellenszenvesnek tűnni , mert nem vagyok az , felőlem mindenki azt vesz , amit akar , de a véleményem csak a tényekkel változik. Egyébként békére vagyok vevő , nyújtom a kezem rá , adj egy ötöst
:
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10648 üzenetére
Ó , én nem azt mondtam... Két okból írtam : az egyik a poén...
A másik , hogy ugyanazon Samsung típuson belül még Samsung panelesek között is lehet nagyon eltérő bevilágítású modell , mint látom Sky-nál... Ezrét írtam , hogy még ergy ok , amiért nem érdemes Samsungot venni. Egyébként nem midegyiknek ilyen a bevilágítása , mint láthattad , az én Dellemnek is csak kábé olyan , mint Sky T220asáé.
Sky : Mondtam , nagyrészt poén...
De ha ugyanattól az termelőtől veszem sokszor a hibás krumplit és ha a tojása általában nem friss , akkor át fogok pártolni előbb utóbb egy másikhoz. Nem rossz választás a Samu , de ugyanannyiért még mindíg van jobb , én csak ennyit mondok és ez főleg a panel lutri miatt van , a mostani bevilágítás csak hab rá.
-
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10528 üzenetére
Mér rakta be kétszer
Leokéztam , aztán kettő jelent meg abból , amit írtam...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10528 üzenetére
Olvastam , azértis írtam , merthogy még mindíg van visszaút , ha meggondolnátok magatokat. Használjátok egyébként egészséggel.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10523 üzenetére
Egyébként 8 napig köteles a webshop visszavenni a náluk vásárolt terméket. Ha ki akarod használni , akkor élhetsz vele. Ez pedig egy nyomós indok. És mondjuk lecserélhetnéd egy Dell E198WFPre...
Egyébként itthon van egy FuSi és ha a Dell mellé rakom , akkor katasztrófa hozzá képest , de most komolyan. Ez az egyik , a másik , nem mondom , hogy nincsenek jó kijelzőik , sőt vannak kifejezetten jók. Csak ezt kétlem , hogy elmondható lenne a márkájukon belüli legolcsóbbakra... Mondjuk például egy ilyen 29ezer forintosra , amikor a másik márkák TFTi 35 körül kezdődnek 19ben. -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10511 üzenetére
Hú , egész jó ez a kis tesztprogi , végigtoltam.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10505 üzenetére
Nem a vsync... tudom , hogy beállítja 60fpsre a gémet. Kint asztalon is , amikor húzok egy ablakot vagy épp a windows live messenger ablakát , olyan , mintha kicsit megfolyna , elhomályosodik mozgás közben és úgy megy tovább , nagyon érdekes , de egy idő után megszerettem.
Zorius : Nem beszéllek le és drukkolok , hogy Samsung panellel kapd.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10502 üzenetére
Nem utánhúzás , hanem olyan érdekesen megy egyik kép a másikba. Nekem furcsa... Ez az első TFTm és kábé két hónapja használom. A 17es CRT után meglehetősen érdekes ahogy a színek "átfojnak egymásba" , és azt írtam , hogy furcsa a húzása. Most majd elmegyek a ViewSonicos haveromhoz , megnézem nála is tüzetesebben , hogy néz ki ott. Azért írtam , hogy az 5ms reakciója miatt , mert olvastam tesztben , hogy két 2mses TFT között is látták a különbséget.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
dnorb46 #10499 üzenetére
Itt van róla egy meglehetősen részletes teszt , olvasd el , ha gondolod. [link]Nekem egy picit fura a huzása , nem tudom jobban leírni és nem input lag , mert nem olyan , azt láttam már... Ez az első TFTm , szóval huzamosabb csak CRTt használtam eddíg. A másik FuSinál ami itthon van még , egyáltalán nem rosszabb a huzása , a színeivel pedig több kategóriával túlhaladja azt. Érdekes , ahogy forgok pl HL2ben vagy ahogy egy gyors csatajelenetben megy a mozgás. Furának találom néha , szerintem egyrészt az 5ms reakciója miatt. Ez ebben a tesztben szerintem jobban le van írva , a profikra bízom a probléma leírását , biztos említik , rég olvastam már , én emiatt a teszt miatt választottam.
A képét csak ennyivel jellemezték : Outstanding...
Amúgy cakkumpakk teljesen jónak tartom. Talán youtubeon találszról róla élőben felvételt , amit egyébként mindenkinek ajánlok , hogy TFT vásárlás előtt kukkantson rá , érdemes... Több TFTről is elég jó körképet lehet kapni egy ilyen youtubeos videó után.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
dnorb46 #10497 üzenetére
Én is azt választottam , nekem is ilyenem lett...
Eszméletlen masszív az állványzata , nagyon stabil , igencsak színhű a TN panelesek közt és nagyon jó képe van. Ha úgy tudsz rendelni , Rev. A02eset érdemes , ezen pár apróbb hiba javítva van már. Nekem még A01 lett , de így is teljesen jó. Ha ezt választod , nem fogsz csalódni benne szerintem.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
dnorb46 #10494 üzenetére
Az a baj a Samsungokkal , hogy többbfajta panelekkel adhatják és ezért a színeik meglehetősem elhidegedhetnek bizonyos paneltípusokkal és véletlenszerű , hogy melyiket kapja az ember. Talán egyetlen kivétel a T220 , amit általában eredeti samu panellel adnak , de én már olvastam , hogy AU panellel is találtak. Ha mindenképp Samsungot akarsz , akkor inkább T220 , bár a színhűsége ennek is csak kielégítő , a digitalversusos tesz alapján.
Vannak más márkáknak is jó modelljeik , amik jók , ha gondolod , nézz körül (ezeknek biztosan jó színhűségük van) : ViewSonic VX2240W , ViewSonic VX2255wmb - ebben van beépített hangfal és webkamera , amik szintén jók , egyik ismerős most vett és csak áradozik róla - , Dell E228WFP - ami már nem biztos , hogy a többi 22es TFT árcsökkentése után megéri annyira , viszont ezt tartom a legmegbízhatóbbnak az összes közül és a 226CWnél sokkal jobban megéri még mindíg.Old_Artist : Igen énis mindíg azt szoktam mondani , hogy nem vagyok oda azokért a márkákért , amik a "befőttesüvegtől a lámpabúráig" mindent árulnak. Ezért szeretem például a ViewSonicot is , mert csak LCDt meg projektort árul , így specializálódott.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
M3nt0R #10490 üzenetére
Egyetértek Skylanerrel... Vannak 19esek 40 alatt , amik már jók , 50ért meg már van 22es , amit simán meg lehet venni. A két ár között vannak a 20asok , amik a 19hez képest alig nagyobbak , a 22esnél meg már látványosan kisebbek , szerintem nem nagyon érik meg , csak ha tényleg nagyon a pénz számít és kell az 1680*1050 felbontás. Persze ez mind csak TN panelesre vonatkoznak.
Egyébként a 19es is jó filmre , azt meg te döntöd el , hogy van-e rá +10-15 ezred , hogy 22 legyen...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10477 üzenetére
Hmmm... Ez nem is drága ahhoz képest , hogy Sharp : [link] DVD lejátszót lehet kötni TFT monitorra amúgy?
Egyébként a Pioneer LCD TVit folyamatosan 5 csillagra értékelik , nem is láttam 4eset egyet sem... Elég jók lehetnek.Mod.: Igen , a 42 colos Pio Kuro 450e Ft...
-
Ti4x
aktív tag
LCD TVt is simán rá lehet kötni PCre , nem? Gondolom akár DVI-HDMI átalakítóval , ha kell...
DVD lejátszót TFT monitorra gondolom... Itt is ha kell , átalakítóval. Javítsatok ki ha nem így van , sosem próbáltam... -
Ti4x
aktív tag
válasz
old_artist #10466 üzenetére
Pontosan erre gondoltam , ezt linkelted régebben is , köszi.
Exhodus : Jaja , látom , hogy a következő már 88ért van... Hát nem mindegy. Később sem tudják?
-
Ti4x
aktív tag
válasz
skylaner #10451 üzenetére
A HP glossy paneles , ami szebb képet eredményez szerinem némely esetben. De nemcsak a Dellre gondolok én állandóan , merthogy milyen jó , nehogy azt higyjétek... Pont azon gondolkodtam , hogy ennyiért már nem biztos , hogy megéri a többi hasonlóan jóval szemben. Vannak más olcsó TFTk is , amiknek alapban jobb színei vannak , mint némelyik kommersznek és lehet azt állítgatni akárhogy , a színei akkorsem lesznek sokkal jobbak , ahhoz már hardveres beállítás kell. Énis állítgattam a Dellem , de szinte csak rontani lehetett a képén , nem pedig javítani a beállításokkal. Nem hiszem , hogy a srác direkt rontott volna a Samu képén , hogy a HP jobb legyen.
Debug : Igen és örülök is neki , hogy nem CMO...
Bár CMO és CMO között is lehet nagy különbség szerintem.
-
Ti4x
aktív tag
Csak tudatni szeretném az emberekkel , hogy ha egymás mellé tesznek két TFTt , lehetnek nagy különbségek. Ettől függetlenül amikor bemegyek egy számtech szaküzletbe , a sok "kommersz" között én sem nagyon látok egyáltalán különbséget , de van pár darab , ami kitűnik a tömegből azért mert jobb. Amíg nem rakja egymás mellé az ember őket, addíg mindegyik jól néz ki külön...
Egyébként továbbra is az egyik legjobb gaming monitor a samu paneles 226BW. Simán megvenném énis. (A négyest elhagyhatod , inkább írd a-val... elvesztettem azt az accom , azért lett az új 4-gyel)
-
Ti4x
aktív tag
válasz
ez_meg_emaz #10437 üzenetére
"tn és tn közt annyira nincs kül hogy egyik sokkal jobban megérje egy árkategorián belül mint a másik" Szerinted melyiknek van jobb képe/melyiket néznéd szívesebben hosszabb távon? : [link] Valóban én sem hiszem , hogy a HP saját panelt használna , de azért ég és föld , amit látok... Szerintem továbbra is igenis van különbség TN és TN között , méghozzá esetenként nem is kicsi... Pont.
-
Ti4x
aktív tag
Így van , nem baj , ha nem samu paneles, akkor nem lesz annyira színhű meg a reakciója is gyengébb lesz , és nálam ezért esik. Ha kapok jobbat ugyanennyiért rizikó nélkül , inkább azt választom. Én nem vennék semmiképp Samut így, inkább választanék mást. De aki ahogy gondolja....
Például 50ért az a Philips szerintem sokkal jobb választás egy CMOs/CPTs 226 vagy 2232BWnél... A 2253-asokat meg még nem láttam teszben C-s panellel , de ahogy a régebbieket nézem , nem biztos , hogy sok lenne a változás...
-
Ti4x
aktív tag
-
Ti4x
aktív tag
válasz
ChrissTa #10425 üzenetére
Én így hirtelen amiket jónak tartok 70e alatt :
Philips 220CW8F ~50e
ViewSonic VX2240W ~57e
ViewSonic VX2255wmb ~62e (de most láttamleárazva pixmánián, de nem túl jókat hallani a boltról.)
Dell E228WFP ~66e (nekem is ilyen van)
vagy a HP W2207H , aminek igaz , jó képe van , de tükröződő , glossy paneles. ~64eEzeknél nincs panel rizikó. Ha esetelg nem TN paneleset szeretnél és nem zavar , hogy szintén glossy , tükröződős fajta , és 20 colos wide , akkor Debug adott egy bestbuy ötletet : Asus PW201 most 150ről le van árazva 60ezerre és ez P-MVA paneles a logik.hu-n.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
ChrissTa #10421 üzenetére
Nincs baj , ha nem samsung panellel kapod , akkor sem , de jobban eltérnek a színei a valós színektől , meg talán a reakció is rosszabb picit.
Ilyenkor szoktam mindíg mondani , hogyha van olyan márka is , amiben nincs panel lutri és tuti jó , akkor miért ne azt , miért a rizikó?Mennyid van rá amúgy?
Bigor : Amatőr jól mondja , abban az Eizoban biztos nem fogsz csalódni...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10408 üzenetére
Én már láttam ViewSonicot , haverom vett egyet régebben , meg egy másik ismerős is most vett és nagyon jó. Ezért tudom ajánlani. A BenQról épp pár napja vagy egy hete mondta valaki itt , hogy felejtős , ha jól emlékszem , itthon meg van egy FuSi és az sem a legjobb. Ezek meg ráadásul a legolcsóbbak még a saját márkájukon belül is. Ennyit tudok mondani. Ezeket fontold meg. Egyébként lehet , hogy nem rosszak , csak nem merek , főleg 29ezerért TFTt mondani , amit nem is láttam még tesztben sem. Szerintem meg jó ha van DVI , tartósabb a monitor , akár későbbi elsadás szempontjából is , de anélkül sem rossz.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10399 üzenetére
Hát ennyiért nem nagyon van választék... Ezeket nédz meg : [link] Hát a fene tudja... 4:3asok egyre jobban esenek ki , én azt javaslom, DVIset vegyen , hogy később is többet érjen. Ezekből talán a második ViewSonic... A VA926. Az már DVIs és 39 ezer. 29ért látom a FuSit meg a BenQt , de nem merek rájuk mondani semmit...
Esetleg épp 40 alatt a Samsung 932BF , de az csak a pixmánián ennyi , máshol már 43 , onnan meg nem biztos , hogy rendelnék... És még indulna mellette a panel lutri is...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10381 üzenetére
Ha ennyire olcsón szeretnél jó monitort , akkor ez a Dell megfelel az elvárásoknak szerintem. De mondom én kicsit elfogult vagyok , mert az LGvel , mnit márkával rossz tapasztalataim vannak , a Samsung a pannel lutri miatt esik nálam , a színhűségre is adok , szóval így jön képbe a Dell. 1000 kontraszt pont jó , 5ms válaszidő , hacsak nem vagy atom hardcore FPSes , akkor elég , a jövőre nézve pedig DVI+HDCP van rajta , szerintem jó dizájn , nagyon masszív állványzat , ami stabillá teszi. Nekem 22esben van , és igen jó. Egyebet nem tudok mondani , kérem kapcsolja ki...
Rhen : Gratulálok a Philips 220CWhez.
Az a két kiálló valami mi az oldalán a képen?
-
Ti4x
aktív tag
válasz
RevolvingDr #10362 üzenetére
Láttam Sk8ter azt írta , hogy nincs iponban , pedig próbáltam és berakta kosárba , úgy hogy lehet ott is kapni...
Atis00 : Ha csak e kettő közül lehetne választani , a Samsungot választanám , de csak kizárólag azért , mert borzasztó tapasztalataim vannak az LGvel , mint márkával. Emellett tudom , hogy indulna a panel lutri...
A pixmaniarol meg olvastam sok rossz velemenyt , lehet , hogy nem onnan kellene , szerintem olvass te is utánuk egy kicsit , ha gondolod.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
RevolvingDr #10351 üzenetére
Én simán a Dellt választanám és nem rosszabbik fajta.
Rhen : Nagyon kíváncsi vagyok , milyen lesz a Philips , de szerintem biztos jó.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10347 üzenetére
Nem fogyott az el : [link] Van máshol is nagyon pici árkülönbséggel...
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10319 üzenetére
Azok a sokezres dinamikus kontrasztok annyit érnek mint a digitális zoom , azaz semmit , nekem ezt mondták. Az alap kontraszt pedig 1000 körül van általában mindegyiknél. A három napos pixelgarancia tágabb értelemben minden gyártóra vonatkozik.
Rhen írta tegnap , hogy utánanézett a rendeleteknél és 8 napon belül vissza lehet küldeni bármely webshopban vásárolt terméket a boltba.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #10317 üzenetére
30-33nál kezdődnem a 17 colos TFTk... Szerintem a legolcsóbb 19es monitor , ami megéri , DVI , HDCP , 1000 kontraszt és 5ms , az a Dell E198WFP. A kerete is vékony , nem batár és az állványzata mocskosul stabillá teszi , nekem is ilyenem van 22esben.
hBR : A Philips 220CW8F az biztosabb lehet , mert le van tesztelve. 50 körül látni.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
Kal-El #10284 üzenetére
Itten találsz egy linket , ami megmutatja , hogy milyen a HP W2207 képe a Samung 226BWhez képest egy fórumban. Vigyázz , mert a HP glossy paneles , tehát ha olyanok a fényviszonyok , ahol használnád , meglehet , hogy a pólód feliratát látni fogod a képén.
Ha a világítás a monitor mögött van , akkor nem fog tükröződni annyira. A két képen is jól lehet látni , hogy a fény hogy tükröződik a matt 226BWn és a glossy HPn , éshogy milyen a különbség.
Attis00 : Igaza van Blacknek , például a Philips 220CW és a ViewSonic VX2255wmb már 50e forintért is megy , 22esek és jók. Ha vársz kicsit , az egyik ismerős most vett egy ilyen ViewSonicot és azt mondta csinál róla logoutra egy beszámolót , úgyhogy ott is meg tudnád nézni később , ha gondolod.
-
Ti4x
aktív tag
-
Ti4x
aktív tag
Felesleges vitatkoznunk , én láttam , amit láttam. Tudom , hogy miszerint választok...
És igencsak örülök , hogy adtam a színhűségre.
Értem , mit mondtatok , de nekem!! nagyobbak az igényeim , pont. Ha valakinek elég a másik , akkor szíve joga... Ha viszont egymás mellett látom a kettőt , akkor nincs kétségem , melyiket szeretném nézni sokáig.
-
Ti4x
aktív tag
Hát nekem számít még akkoris , ha átlagra (net , film , gém) használom... Láttam , milyenek lehetnek a különbségek és azt mondom , nem mindegy milyenek a színei per a képe számomra még filmnézésnél sem. És például amikor egy másik monitoron megláttam a PH fórum háttérszínét... Olyan volt , mintha odatojtak volna , semmi köze sem volt ahhoz , amit a Dellemen láttam...
Te melyiket választanád? : [link] Igaz a HP glossy , de akkoris... -
Ti4x
aktív tag
Értemén , de mondjuk ha az ember olcsót szeretne és nem akar kalibráltatni 15-20ezerért , akkor ilyesmit érdemes. Az átlag userek , gémerek nem kalibráltatnak, akkor 51ezerért egy ilyen ViewSonic VX2255wmb teljesen jó. Munkára biztos kalibráltatni érdemes , ez oké.
Lacusch : A panelek meg nem biztos , hogy mindegyikben kínaiak...
-
Ti4x
aktív tag
Egy ViewSonic VX2255wmb-nek 1.8 a deltaE-je alapban , egy Dell E228WFPnek meg 2.2. Azért gyárilag is lehet jót venni , például egy Asus MW221Uhoz képest. Mondjuk TNesek között ez a két véglet , amit láttam.
Most vett az egyik ismerős egy ilyen ViewSonicot , azt mondta , nemsokára megírja milyen. Én nagyon kíváncsi vagyok.
-
Ti4x
aktív tag
Digitalversuson is nézegettem és a pixperanos autócska is eszméletlenül jól megy rajta , össze is hasonlítottam a samsung panelos 226BWvel és szinte semmi különbség , pedig annak is nagyon jó az autócskás teszteredménye , sőt az egyik legjobb , amit láttam. A színei az egyetlet hiba , amit találtam , defaultban deltaE 3.5 körül van , bár ez még nem annyira vészes. P-MVA panellel írják , nem S-PVAval és 60at mindennel együtt eszméletlenül jó választás. Láttam 80-90ért is több helyen , úgyhogy biztos a 60as is az.
Nike : A 226BWre mondják még , hogy az egyik legjobb játékos monitor a 2232vel együtt , amivel egyet is értek , csak ha nem samsung panellel jön , akkor már sokat esik ezen a ranglistán...
-
Ti4x
aktív tag
Most kicsit utána nézegettem ennek az S-PVAs Asusnak és igen jó véleményeket találtam reviewekben. Írták is , hogy vetekszik a Dell 2007WFPjével. 60ezerért egy S-PVAs , 20as wide monitor... Simán bestbuy. Szerintem...
Viszont kicsit furcsának talállom , hogy külföldön is adják 289$ért meg 719ért is... Azért a 400 dollár az kemény és lehet , hogy van valami bibi... Ha nincs , akkor a legjobb.
-
Ti4x
aktív tag
Nézegettem , de sehol sem találtam egyik tesztben sem , ha ilyet szeretnél venni , érdemes megnézni előtte a szín grafikonját valahol a neten , keress rá , viewsonic VA2016W review. Szerintem 50ért az a Philips 220CW sokkal jobban megérné , ez már 22es és jó színei vannak "alig" többért. Vagy esetleg itt találtam még 51ért ViewSonic VX2255wmb-t , ami egy 5 csillágos 22es TFT , az egyik legjobb színekkel a TNesek között.
Debug : Ezért a nem TNes Asusért tényleg ajándék ár a 60e.
-
-
Ti4x
aktív tag
-
Ti4x
aktív tag
Ezt írtam nemrég , hogy ebben az értelemben minden TFTre vonatkozik a 3 ( 8
) napos pixelgarancia... Ha meglátom , hogy hibás , vissza a feladónak. Kizártnak tartom , hogy a Philips monitorra csak 1 év garancia legyen. Iponban is írtak már el ilyesmit 0év helyett 2 volt...
Most nézem , például a pixmánián 2 évet adnak rá... Mondjuk ez is furcsa , a többi gyártó 3ához képest.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10183 üzenetére
Élőben még csak egy 19-es ViewSonicot láttam , amit egyik haverom vett. Úgy választotta ki a többi TFTk közül (Hanns.G , LG , stb.) , hogy a sok átlag mellett kitűnt a tömegből a színeivel , néztük is , mennyivel jobb képe van. Élőben ezeket még nem láttam , de ha arra gondolok , hogy 5 csillagra értékelték , éshogy amerikai cég , nem távolkeleti , ráadásul specializálódott , tudtommal csak projektort és LCD-TFT árukat gyárt. Nempedig egy LG vagy egy Daewoo , ami a "befőttesüvegtől a lámpabúráig" mindent osztogat. Tudom , kicsit elfogult vagyok... De az érveimet leírtam.
A Dell pedig egy nagyon stabil , jó kanadai márka , a Stargate sorozatban szinte csak Dell laptopokat látni.
Talán a 2240es VS jobb értékekkel rendelkezik , mint a 2255ös , jobb a kontrasztja , válaszideje , viszont nincs benne hangfal meg webkamera és a színei is igaz kicsit , de gyengébbek.
-
Ti4x
aktív tag
Én felállítottam magamban egy TFT sorrendet ár szerint , amiket megvennék , így néz ki :
Ha olcsó és jó kell 19esben , akkor Dell E198WFP 37ért.22esek pedig most már a Philips-el :
Philips 220CW - 50 körül (Ha már 45 ért vannak a legolcsóbbak , akkor szerintem megéri a +5k-t)
ViewSonic VX2240W - ~57
ViewSonic VX2255wmb - ~62 (Ez beépített webkamerával és hangfallal egyben , és most le is van árazva a pixmánián , 51re , ha valaki mer rendelni onnan , rosszakat olvastam róluk)
Dell E228WFP - ~66 , ami most már jobban belegondolva lehet , hogy most már drága a többihez képest
Dell E248WFP - ~87ért , ha valakinek aránylag olcsó és jó 24es kelleneEz mind TN paneles és otthoni általános felhasználásra. A Samsungok csak a panel mizéria miatt maradtak ki. A véletlenre nem bíznék semmit egy ekkora összegnél.
PVAban nem is gondolkodtam , mert drága.
-
Ti4x
aktív tag
Nem mondom , hogy rossz választás egy nem saját paneles Samsung. Lehet azt is szeretni , ebben biztos vagyok , csak azt mondom , hogy az olvasottak/látottak alapján szebb színekkel rendelkező TFTket is kapni ugyanilyen árban. Például amiket az előbb felsoroltam. Szerintem mindegyik fekete.
Mielőtt ide jöttem a fórumra , az első , amit kinéztem egy Samsung 931BW volt , aztán inkább 22esre váltottam , jött a 226BW. Aztán elolvastam a tesztoldalakat (digitalversus , prad , behardware) és a feljebb belinkelt két kép és ez után a két cikk után végképp letettem a Samsungról : [link][link] Az eredeti Samsung paneles 226BW például egy eszméletlen jó példány szerintem... Csak ki tudja , mit dob a gép...
-
Ti4x
aktív tag
Hát el sem hiszem , komolyan... Amikor nagyjából másfél hónapja vettem a Dellemet , még ez a négy monitor mind 70 ezer volt legolcsóbban : Philips 220CW8FB , ViewSonic VX2240W , Dell E228WFP , HP 2207W (Ezek voltak az alternatíváim). Most a Philips 49 , a ViewSonic 57 , HP egyel újabbi kiadása , a 2208W 58 , a Dell meg alig ment lejjebb , csak 66ra... Szerintem mindegyik nagyon jó monitor , olvasgattam utánuk rendesen , csak a HP glossy paneles , úgyhogy azzal óvatosan...
Én a Philipset simán megvenném mostanában egy Samu helyett , az biztos. Ennyiért pedig ki is érdemelte már nálam a bestbuyt , ilyen színhűséggel ennyiért.
Nagyon esik a 22es TFTk ára.
-
Ti4x
aktív tag
De olyan színei vannak , hogy egy CMOs Samu elbújhat mellette. Mellé raktam egy FuSit , ami úgy nézett ki , mintha odacsapták volna a színeket rá a Dellhez képest. Ne tudjátok meg , hogy hogy néz ki ennek fórumnak a barnája rajta... Én már láttam a különbséget , próbáltam a Titan Questet is mindkettőn egyszerre , van eltérés rendesen... Ez a FuSi egy elmosott gyenge valami ehhez a Dellhez képest. Én persze szeretnék jobb színeket mindenkinek , de mindenki döntsön belátása szerint , az előbb egy képen is mutattam a különbséget : Samsung vs HP kicsit feljebb. 22es PVAban meg a Lenovo 220x a legolcsóbb , talán 87 körül láttam és sokan jónak tartják.
-
Ti4x
aktív tag
Komolyan , némelyik TNesnek is elképesztő színei vannak az átlaghoz képest , amiket én ajánlgatok , azok mind a legszínhűbbek közé tartoznak. Mindnek 3 alatt van a deltaEje , és van , amelyiknek még az alatt is , pölö ViewSonic VX2255wmb : 1.8 , a Dellnek is 2.2 . Egyebet nem mondok...
Mindfreak : Viszont elvileg minden bolt köteles kicserélni a vásárolt műszaki terméket (asszem 10 ezer forint feletti) pár napon belül blokkal , még van , ahol nemtetszés esetén is. Én is így cselekedtem , bár nem TFTvel. Ebben az értelemben él a 3 napos pixelhiba garancia minden gyártóra , mert ha meglátom , hogy hibás , fogom , visszaviszem és kicseréltetem egy másik típusra. És talán az LGnek is van 3 napos pixgaranciája , ha jól emlékszem.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
mindfreak #10168 üzenetére
Én Samsung ellenes vagyok...
Amíg CMO/CPT panelokkal is adja a TFTit...
Samu panellel viszont simán megvenném , ha tudnám előre , hogy azzal kapom. Addíg marad a Dell és a ViewSonic. Ha csak saját panellel adja a monitorjait , akkor utána már nem próbálgatom lebeszélni az embereket a Samuról. Egyébként nem jár rosszul vele az ember CMOsan sem , csak ha ugyanennyiért van jobb színű TFT is , miért ne azt?
-
Ti4x
aktív tag
Rá lehet egyébként keresni , én is találtam így félreeső teszteket - googleba : Samsung 2253LW review és a vásárolós oldalakat kerülni , mert ott csak pár sor általában a review , amennyire láttam.
Pfff , a legelső találat : [link]
De ezt is adogatják többfajta panellel , gondolom...
-
Ti4x
aktív tag
Szerintem 8ms alatt már jó a válaszidő , bár pár tesztben olvastam , hogy némelyik 2ms-esen még látni , hogy az 5-ösnél is gyorsabb , némelyiken nem. HardCore FPS-eseknek ajánlottabb a 2ms. Pisi-kaki nem fog folyni
, de azért van különbség még két TN paneles között is : [link] Itt találsz két képet , mindkettő TNes.
-
Ti4x
aktív tag
Ha fontos a színhűség még TN panelesek között is , akkor ezeket nézd meg : ViewSonic VX2240W , ViewSonic VX2255wmb , Dell E228WFP. A Dell annyira nem tetszik nekik , de nagyon jó , nekem ilyen van , és eszméletlen színei vannak. Ezeknek mind 3 alatt van a deltaEje , sőt , az 55ös ViewSonicnak 1.8 , ami már eszméletlen jó egy TN-eshez képest. Ezek ára mondjuk 57-62-66 , ahogy láttam legolcsóbban. Itt egyébként keresgethetsz színhű monitort , az egyik oldalra beállítod valamelyiket , a másikra oldalra meg amelyikre kíváncsi vagy , tudsz ezekhez viszonyítani , ha gondolod.
Róth : A 931es Samsung szériának nagyon jóra sikerült a színhűsége , a deltaE 1.9 (ez szerintem Samsung panel esetében) , ha jól láttam , gondolom azért tűnik szépnek.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
GumisPeter #10147 üzenetére
Erről meg nemrég szereztem tudomást : [link] Goindoltam hátha segít , hisz az sem mindegy , milyen a DVI csati vége.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
vp.isti #10139 üzenetére
Ezt is megnézheted , ha gondolod : Dell E198WFP Nekem 22esben van ilyen és nagyon jó.
Ezen a 19esen van DVI HDCPvel , ami később jól jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Hardcore café
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Milyen házat vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged