- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen, néztem. Sok a css-sek, meg a query.min.js betöltési ideje. Lehúz 4db css-t, meg 2 js-t, plusz google fontot. Erre írtam, hogy túl sok a sallang. Nyáron amit lehetett próbáltam optimalizálni de 3 másodperc volt legjobb betöltési idő. Most 4-et ír a gtmetrix, de stopperrel mérve a tényleges megjelenést van az 6-7mp is. Sok. Anno legalább a szöveget, alap grafikát betöltötték az oldalak, a nagyobb képeknek meg volt előnézeti alacsony felbontású verziója, vagy felvágtuk őket csíkokra. Most meg semmi optimalizáció alapból, megvárja ez a retek,mire mindent betölt.
Látszik, hogy akik ezeket fejlesztik, nem használtak modemet.
-
disy68
aktív tag
Az ssms egy rettenet szerintem. Az Azure Data Studio sokkal élhetőbb (akár lokál, akár távoli db tütyköléshez).
Én mondjuk személy szerint az Idea féle DataGrip-et szeretem a legjobban, de az kissé körülményes azure-os db-hez (a csatlakozás process), de lokál csak azt használom, mert annak a legjobb/legkényelmesebb a formázása/auto kiegészítése, amit eddig láttam. De ez utóbbi fizetős.
-
martonx
veterán
Ne tudd, meg hogy a CSOK ügyintézésnél mit álltam ki...
Ez most megint szigorúan privát vélemény, de a fisfos garázscégeknél elvből nem is hosztolok semmit. Személy szerint Azure-ra esküszök, AWS is totál vállalható. Azure-ban godaddyn keresztül tudsz domaint, ssl-t venni 1-2 kattintással regisztrálni, aktiválni, telepíteni (SSL-t), AWS-nek meg totál saját infrastruktúrája van erre, szintén gyerekjáték magukon belül domaint, SSL-t regisztrálni, telepíteni. Viszont egyik sem kezel .hu-s domaineket, így aztán marad az eurodns számomra mint egyetlen értelmes alternatíva.
Azok lesznek a szép idők, mikor Azure, AWS eljut végre oda, hogy .hu-s címekkel is foglalkoznak, akkor nyugodt szívvel fogok az eurodns-nek is örökre búcsút inteni. -
martonx
veterán
Ez is egy vélemény. Ha valahol a céges domain regisztráció annyiban különbözik a magánszemélyes domaintól, hogy van plusz egy meződ az adatoknál, ahova beírhatod a cégnevet, ellentétben a magyar bürokratikus baromságokkal (cégbírósági bejegyzés, alapító okirat, tanúkkal aláíratás - ám semmi nem kell, hogy hiteles másolat legyen, azaz bárki bármit hazudhat, bármilyen doksit legyárthat), akkor nekem e fajta teljesen felesleges bürokratikus körök megspórolása minden pénzt megér.
Ja, és eurodns-nél nem csak elsődleges, hanem másodlagos, sőt harmadlagos email címet is meg tudsz adni, azaz jó eséllyel X év után is valakit csak megtalálnak, hogy lejáróban van a domain regisztrációd. Nos, szerintem ez is minden pénzt megér.
-
martonx
veterán
Ha akarom, van a jogutódlásról papírom, az egészből pont ezt a hülye túlbonyolított bürokráciát akartam kiemelni. 2 évente be kell fizetni pár ezer Ft-ot, és ezen most napokat kell pörögni, hogy egyáltalán befizethessük. Egy lejáró domain-t, miért nem lehet csak úgy meghosszabbítani? Miért kell ehhez mindenféle hülye jogi procedúrán átesni, ahhoz mindenféle papírt legyártani, bemutatni? Én az admin felületre se akarok belépni (gyanítom, soha az életbe nem léptem be hozzájuk), ha megadnak egy bankszámlaszámot, hogy nézd ember ide fizessél be X Ft-ot, és ismét él a domained, én lettem volna a legboldogabb. Ehelyett megy itt a magyaros túlbürokratizált, "vállalkozóbarát" környezetes önsorsrontás (mert hogy náluk se fogok soha az életben semmit intézni, az egészen biztos). Ha nem nyomorult 100 nap alatt lenne újra regisztrálható egy domain, akkor végre örökre elfelejthettem volna ezt a bandát, így 2 év múlva jó eséllyel ismét kezdődhet a szélmalomharc.
Ehhez képest egy eurodns-es, godaddy-s domain regisztráció, adminisztrációs lazaság a domain karbantartásnál egy álom. Módosítani akarod az adataid? Tessék ott az admin felület, módosítsd. Magyarországon módosítani akarod az adataid? Tessék ott az admin felület, onnan töltsd le az adatmódosító nyomtatványt, mellékeld hozzá a jogutódlásról szóló papírokat, cégbejegyzést, alapító okiratot, írd alá, írasd alá két tanúval, ezen még mindig aggódok, vajon mindezt elég-e bescannelve elküldeni, vagy papíron, közjegyző által hitelesíttetve, mert lássuk be mégiscsak úgy lenne az igazi).
-
martonx
veterán
Tárhelyünk nem is volt, csak egy szál domain volt regisztrálva náluk tárhely nélkül. Ezt se én intéztem, én csak megkaptam a feladatot, hogy irányítsam át, és ez szánalmas 3 napba telt.
Elvből mindent a felhőben futtatok, a szánalom szutyok hoszting cégektől igyekszek minnél jobban függetleníteni magamat, és minden esetben megerősítést nyerek, hogy mennyire jól teszem.
Állítólag hamarosan Azure-ban már domaint is lehet regisztrálni, adminisztrálni, számomra onnantól kezdve tényleg meg is szűnhetnek ezek a hoszting szutykok. -
martonx
veterán
Alap igazság, hogy mindennél lehet rosszabbat találni. Nem is azzal kezdtem, hogy pocskondiáztam a tarhely.eu-t, mert minden ügyfélszolgálatnak lehet pár rossz napja. Ezért is kérdeztem, hogy ez a tragikus szolgáltatás minőség, arcpirító hazudozás náluk vajon általános-e, vagy én most csak épp belenyúltam.
Na mindegy, az biztos, hogy részemről kiírták magukat a komolyan vehető hoszting cégek közül, de azért örülök, hogy annyira mégse szarok, mint ahogy az elmúlt 3 nap alapján tűnik.
-
martonx
veterán
FF21-el simán futott, ami igaz még béta, de jövő hét végén jön ki menetrend szerint a stabil végleges FF21. Gondolom 1-2 verziónyi Chrome után azokon is futni fog, és az idén megjelenő Ie11-ben is végre lesz WebGL támogatás.
Azaz nem túlzok nagyot, ha azt mondom, hogy idén év végére minden böngésző által támogatott lesz ilyen minőségű játékok futtatása HTML5-ben. -
Sk8erPeter
nagyúr
Hát de cégeknél a Skype-ot normális esetben úgyis gondolom a rendszergazda rakja fel, akkor az meg elvileg be tudná konfigurálni megfelelően, bár ez nem túl nehéz, mivel klatty-klatty-finish módszerrel telepíthető. Az így elsőre fura, ha a Skype tiltva van egy cégnél, mert céges használatra is fontos lehet, nem csak magánbeszélgetéshez, bár persze simán elképzelhető, hogy valahol tényleg tiltják. De akkor mondjuk ez a 80-as és 443-as porthasználat talán egy portable változat esetén jöhet jól, mivel ahhoz nem kell feltétlenül admin-jog, amúgy más esetet nem tudok hirtelen, bár biztos van...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem az az érdekes, hogy én össze tudom kattintgatni, hanem hogy kezdő is meg tudja ezt tenni.
"de akkor sem IIS en fog futni az oldala, miért használja azt? "
Kicsit túl van dramatizálva ez az ügy. Már ezt is kifejtettem korábban.
Az IIS-t pedig alaptalanul démonizálod."olyan win-en amit nem sajnálok"
Hidd el, nem fog kárt tenni a gépedben. -
Sk8erPeter
nagyúr
"amit ráadásul bonyolultabb felrakni mint egy appserv csomagot"
Úgy érzem, te write-only módba kapcsoltál. Basszus, olvasd már el még egyszer, amit először írtam. Neked ebből melyik tűnik bonyolultabbnak, mint az AppServ felrakása?
Egy full kezdő embernek totálisan mindegy, hogy melyikkel kezdi. Ugyan magyarázd már meg nekem, miért lenne egy full kezdőnek egyszerűbb az Apache-ot buzerálni, mint az IIS-t? Ráadásul az Apache-hoz nem tartozik egy tök intuitív grafikus felület, az IIS-hez igen. Akkor kezdő szempontjából miért is lenne olyan rossz az IIS?"szerintem igen is szerencsétlenkedés lesz abból ha IIS- el próbálkozik, mert nem megy neki elsőre, lásd jelen példa"
Valóban write-only. Nem láttad, hogy Apache-csal sem jött neki össze?Először próbálkozott az IIS-sel, azt mondta, eljutott a jelszókérő felületig, aztán ott elakadt, ezért leszedte az IIS-t, amit még mostanáig sem értek, miért tett. Ezután felrakta az AppServ-et, nem ment neki, ezért uninstallálta. Utóbbin ugye vágod, Apache van. Aztán harmadik próbálkozásra felrakta a XAMPP-ot, ezzel már valahogy összejött előbb-utóbb, de szintén nem elsőre. Szóval két próbálkozás is kellett az utóbbi szoftvercsomaggal, amiben Apache volt. Miért is volt tehát egyszerűbb a full kezdőnek? Az illető sztorija nem azt igazolja.
"És ha van egy tényleg jól összeállított package az egész feladatra, ami neki ideális választás, akkor sem értem hogy miért a nehezebb utat mutogatod neki, mikor ott van az 5 kattintásos megoldás ami nem nem enged választani neki, nem kell pacvkage telepíteni, nem kell semmit csinálnia ahhoz hogy működjön. Honnan a rákból tudná egy kezdő hogy neki szüksége lesz bármilyen php modulra, mikor azt sem tudja mi az?"
Write-only még egyszer. Melyik rész nem jött át abból, amit írtam (tényleg olvasd el még egyszer az elejét, amit be is linkeltem ennek a hsz.-nek az elején), hogy telepíted a Web Platform Installert, aztán csak bekattintod, hogy neked a WordPress kell, és ezután MINDEN FÜGGŐSÉGET egy kattintásra (ráklattyolsz a buzinagy Install gombra) letölt neked és telepít? Könyörgöm, mi ebben a bonyolult? Tehát a függőségek többek közt: PHP, MySQL. Akkor - hogy szóhasználatoddal éljek - "mi a rákért" kellene neki tudnia arról, hogy a PHP is telepítve lesz? Nem kell, mivel mindez a háttérben megtörténik.Tényleg, légy szíves próbáld már ki egyszer, amiket írtam, mielőtt úgy ítélkezel valamiről, hogy fogalmad sincs róla, hogy működik.
Remélhetőleg nem fogsz vele szerencsétlenkedni.
És nekem is 1 perc Apache-ot is belőni, gondolom ez nagyon rosszul érint.
Szerintem egyikünknek sem gázoltál a lelkébe, ha valamiről vita alakul ki, akkor az nem jelent egyből sértettséget, legalábbis ha értelmesen tudunk diskurálni valamiről. Valamiért téged húzott fel az IIS használata. De tényleg próbáld ki, egyszer legalább megéri (akár virtualizált környezetben), hogy úgy tudj nyilatkozni róla, hogy legalább nem csak tippelgetsz, hogy vajon milyen lehet, sőt, úgy még hitelesebb is, amit állítasz róla. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Miért rakjon IIS-t?"
Miért ne rakjon fel IIS-t?"Full kezdő, rakjon appserv-t vagy rakjon fel egy wamp-t. Erre vannak direkt kitalálva, és semmivel nem kell szerencsétlenkedni sem, vagy direkt bonyolítod az életét?
"
(facepalm)
1.) mióta íratlan szabály az, hogy kezdőnek csak Apache ajánlható?
2.) mi az, hogy erre vannak direkt kitalálva? Amit leírtam, az szerinted mire van kitalálva?
3.) attól, hogy neked még nem sikerült "összeszerencsétlenkedned" ezt a pár lépést IIS-sel, amit írtam, ami SEMMIVEL sem bonyolultabb, mint amiről te beszélsz, attól még ez egy tökéletes megoldás Windows-ra. Mondd már el nekem légy szíves, mi ebben a "szerencsétlenkedés", mi ebben a bonyolult. Ha ez a pár szájbarágós lépés valakinek bonyolult, akkor az jobb, ha nem is megy tovább.
A Web Platform Installernek pont az a lényege, hogy kezdők és haladók egyaránt könnyen gyorsan össze tudjanak kattintgatni egy teljesen jól működő webszervert, PHP-vel, MySQL-lel. Így még az az előny is megvan, hogy ASP.NET-es alkalmazásaidat is egyből futtathatod (nem kell "szerencsétlenkedni" alternatív megoldásokkal).
4.) pont az a baj, hogy az emberek azt hiszik, hogy csak Apache létezik a világon, és kész. Nekem abszolúte semmi bajom az Apache-csal, de nem értem, miért paráznak úgy tőle az emberek, amint az IIS-ről van szó, akkor feljajdulnak, hogy "távozz tőlem, Sátán", valószínűleg tapasztalatlanságuk okán.
Próbáld ki egyszer a grafikus alapú kezelőfelületét, full szájbarágós. Az Apache-nál meg buzerálni kell konfigfájlokat - ez kezdőnek nem egyszerű feladat. Akkor meg már megkérdőjeleződik, hogy pont arra lett kitalálva.
5.) Szerintem nem baj, ha az ember nem állandóan egy megoldáshoz ragaszkodik.
Létezik az IIS-en URL Rewrite modul (mod_rewrite alternatívaként).
Igen, éles környezetben is lehet tesztelni. De miért kellene állandóan ugyanazt ajánlgatni?
Ha neked más javaslatod van, kötekedés helyett miért nem neki ajánlasz inkább komplett megoldást, ahelyett, hogy a szokásos alaptalan IIS-utálatot erősítenéd?
6.) Saját tesztelgetéseim szerint a Windows-ra rakott Apache-szerveren futkorászó honlapjaim teljesítménye elmaradt az ugyanerre a konfigra rakott IIS-en futtatástól (ergo utóbbi gyorsabbnak bizonyult nálam). Kipróbáltam dual boot módban, Linux+Apache ugyanezt a sebességet hozta nagyjából. Tehát valahogy én azt vettem észre, Windows-ra rakott Apache valamelyest kevésbé gyors, mintha ugyanaz IIS alatt futna. Ez pusztán szubjektív élmény, mindenesetre engem meggyőzött az IIS, amúgy is jónak találom, és mióta elkezdtem aktívan használni, Windows-on saját gép esetén ehhez ragaszkodom; mondom mindezt úgy, hogy több évig csak Apache-ot használtam, és elég sok szívásom volt az Apache-konfigolással. Az IIS kezelőfelülete (eleve van neki ilyen) tök intuitív.
7.) Na igen, az osztott tárhelyen valszeg úgyis Apache van. Ez tény. Ettől még az osztott tárhelyen lévő beállítások Apache esetén is eltérhetnek. Ettől még persze ha valaki teljesen biztos akar lenni a dolgában, akkor valóban, használja ugyanolyan környezetben a honlapját.
De szemellenzősnek sem kell lenni.===
(#7487) Coyot :
"A bonyolítást pedig a "különtelepítgetésre" értem, ott vannak készen egyben a telepítők, miért kell mindent külön felrakni ha egyszer valaki már ezt megtette,konfigolta és működik?"Na igen, erről beszélek... nem ismered a rendszert, nincs még vele tapasztalatod, de azért fikázni azt tök könnyű.
Fuss át még egyszer azon, amit írtam az IIS+WPI telepítgetős módszeréről.
Telepítesz egy programot (WPI), aztán ott rányomsz egy gombra, hogy ezt szeretnéd hozzáadni, majd megadod a szükséges adatokat, ENNYI. Miért is egyszerűbb ennél bármilyen Apache-ra épülő csomag?Pont ugyanezek a lépések. (Csak aztán az Apache-hoz nem kapsz egy magától értetődő grafikus admin-felületet. Szerintem továbbra is kevésbé kényelmes szöveges állományokba írogatni, amiben bőven van hibalehetőség, főleg kezdőnek, mint párat kattintani.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én az eredeti kérdést úgy értettem, hogy egyetlen tárhelyhez szeretné rendelni az összeset, mind a 7 domaint, és arra elég lenne neki a 10 GB.
Saját esetemben a Tárhelyparkhoz a megrendelőm az 5 domaint szintén így akarta költöztetni, 4 domain lóf@sz helyet foglal, 1 pedig várhatóan elég sokat fog, mert sok-sok kép fog felkerülni, de a 10 GB elég. De a lényeg, hogy mindegyik ugyanazon a tárhelyen van, van egy public_html, amiben az elsődleges domain cuccait lehet tárolni, aztán még vannak az addon domainek, ezt pedig abba a könyvtárba pakolod a tárhelyen belül (természetesen ha el akarjuk különíteni a domaineket, érdemes a public_html-en kívülre, én így csináltam), amelyikbe szeretnéd, csak meghatározod a helyét a cPanel-felületen.
A mi esetünkben mondjuk nem kell egyáltalán nagy terheléssel számolni, olyannal, mint amilyennel bikernek, de érdekelne, ebben az esetben a terhelés-elosztás hogy történik, mert én azt feltételezem, ilyenkor mind a 7 domainnél az egyetlen tárhelyre vonatkozó korlátok lennének érvényben. De erről a szolgáltatót kell persze megkérdezni. -
biker
nagyúr
az index.php meg meghív 40 filet kb, css-ek, js-ek, képek, egyebek, valami mindig fut 0-2mp közt, az index.php magaigen, eddig fut
de a "tárhely", vagyis van egy domainem, amin fut 3 tagnyilvántartó élesben, 3 kezelő egész nap embereket léptet be, + a teszt itt, + kéne még 3-4et eladni belőle, ez mondjuk kapásból 3 user szinte egyidőben
+ a webshop átlagosa 15-20 egyidejű látogatója, ami nem sok, + a maradék 3 domain és 4 aldomain mondjuk 2-3 látogatója, és letérdelt a 30 hívás/tárhely, érted?
Ez nem tetszik, most mit ködölnek, miért nem írják le, /process vagy akármi?
basszus, ha leírom, konkrétan érdekel, ne megint a weblapra kiírt idiótaságot írják le, hogy "a tárhelytől processzor felé egy aktív folyamat"
ez nem normális megfogalmazás.egy db php file hány szálon futhat? /user /szerződés /domain vagy akármi, mi az hogy /tárhely? lesz rajta 7 domain meg aldomainek, ez akkor egyenként 3 látogató lenne? ha meghívok 70 filet akkor 0,5???
-
biker
nagyúr
Az orias maris elbukott, mert 150.000 file maximum
Hat, a webshopban a kepek 80%-a helyben tarolodik, ez thumbnailekkel jelenleg 125.000 kep, + a rendszer maga +a design kepei es a tarolt megrendeles fileok (10.000 korul)
Egy domain elvinne 98%-ot a kapacitasbolDe a cloud lehet jo lesz
Annak meg kivesezem mit tud -
Sk8erPeter
nagyúr
"Nem ismerem a storyt de meséld nyugodtan, esetleg priviben is jöhet, ha a többiek nem tartanak rá igényt."
Én is kíváncsi vagyok rá. Szóval jöhet a sztori, Speeedfire."Mindig ezeket a negatív dolgokat hallom"
Mármint mire gondolsz? Hogy egyes hivatalok honlapjai sokszor sajnos szégyellnivalóan gagyik? Azok alapján, amiket láttam eddig, sajnos ez igaz, tisztelet a kivételnek. Emlékszem, régen még a Külügyminisztérium honlapja is szanaszéjjel esett bizonyos böngészőkben, meg amúgy is gagyin nézett ki, szerencsére azóta javították. Mondjuk most konkrétan a kulugyminiszterium.hu el sem érhető (Error establishing connection to www.kulugyminiszterium.hu, There was a problem connecting the host you specified. Végül is ezért is jár a congratz), csak a http://www.kormany.hu/hu/kulugyminiszterium .
"Pedig tudnék ellenpéldákat és én nem látom ennyire rossznak a helyzetet"
Én szívesen látnék ellenpéldákat!Örülnék, ha megváltozhatna a szkepticizmusom.
Amúgy még annak idején én is használtam a Frontpage 2003-at, aztán pár évre rá pironkodtam a kódon, amit összetákoltam vele fateromék egyszerű statikus céges honlapjához.
Dehát érted, sose felejtsd el, honnan jötté'.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát, reméljük, hogy úgy van, ahogy írod, és ez csak egy piszkozat akar lenni a normális weblap megjelenéséig!
Szerk.:
mindenesetre azért azon csodálkozom, hogy a framesetes megjelenést sikerült összehozni, mert ahhoz tényleg valami kegyetlen régi programot kellett használni, vagy a default megjelenítést jól átbuzerálni. Tudtommal legalábbis minden normális újabb WYSIWYG-szerkesztőprogram (mint Dreamweaver és társai is) alapból normális megjelenítést használ. Csak gondolom valaki nem akart szerveroldali nyelvvel játszani, mert nem értett hozzá, vagy nem volt lehetőség a használatára, ÉS nem akart sokszorozni tartalmakat (például a bal oldali menüt mindenhova beszúrni, stb., ezért egyszerűbb volt neki egyetlen frame-be berakni, és kész). -
Gergello
addikt
Törlés előtti parkolásban lévő domainek listája
Törlés előtti parkolásban 60 napig várakoznak a domainek. Ha ezalatt az idő alatt a domain használója valamelyik Regisztrátornál újraregisztráltatja a domaint, akkor az az ő használatába kerül vissza. Új delegálásra kerülhet sor időközben a Domainregisztrációs Szabályzat 6.3 vagy 6.4 pontja alapján. A 61. napon viszont az igénylés lehetősége megnyílik mások előtt is. Időközben többen is megbízhatnak Regisztrátort, hogy ha végül mégis bekövetkezik a törlés, akkor a törlést követően a Regisztrátor vetesse nyilvántartásba igényüket a regisztrációs rendszerben. Mivel ilyen megbízást többen is adhatnak le a Regisztrátoroknál, ezért a törléskor több nyilvántartásbavételi kérelem versenyezhet időben egymással, tehát egyik Regisztrátor sincs abban a helyzetben, hogy valamely igény elsőbbségét garantálni tudja.
Ha csak azután kezded el intézni, hogy már teljesen felszabadult az egy érdekesebb domainnél már késő lehet.
egy mol.hu mikor fog lejárni szerinted?
-
Speeedfire
félisten
Bárcsak túllennék már a 100.-dikon.
Egyszerűen nem vagyok hajlandó visszafelé fejlődni. Mindenki használjon normális böngészőket. Szerintem nem egy nagy kérés ez. Főleg, hogy opera, ff, chrome már használ szinkronizálást is, meg nagyon sok nyalánkságot.
Buta, elavult az IE ennyi.
fordfairlane: Mélységesen egyet tudok veled érteni. -
-
Sk8erPeter
nagyúr
Kissé odébb van még:
http://buytaert.net/updated-drupal-8-release-schedule
"scheduled release date (around September, 2013)." -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
A Drupal egyelőre örökségi és kompatibilitási okok miatt többnyire procedurális kódból áll, csak kevés része OOP-s. Itt egyébként hosszan el van magyarázva: Drupal programming from an object-oriented perspective.
Én egyébként így, hogy aktív felhasználója vagyok, meg szoktam benne programozgatni, látok számtalan nekem nem tetsző dolgot is benne, de nincs olyan rendszer, aminél ez ne lenne így. Elsőre nagyon nehézkes a kódja, nehéz ráállni aggyal, nekem legalábbis eltartott egy darabig, de kell hozzá valami jó könyv, hogy nagyjából elkezdd kapiskálni, miről is szól az egész. Aztán szép lassan elkezd tetszeni.
Még egy, ami eszembe jutott: mivel nagyjából minden folyamatba be lehet kapcsolódni saját modullal, így ennek megfelelően kellően erőforrás-igényes is a rendszer, nem spórol a memóriával, az adatbázis-használattal, stb. Egy saját rendszert nyilván könnyebb ilyesmire optimalizálni. Viszont az előbbi ad egyfajta rugalmasságot is. Pl. egy formnál minden egyes nyomorult field lehetséges értékeinek adatbázisból való betöltésébe, megjelenítésébe, elmentésébe, módosításába be lehet kapcsolódni, az oldalt különböző régiókba osztva oda pakolni tartalmat, blokkokat, ahova tetszik, a cikkek megjelenítésébe, szerkesztésébe, feltöltésébe beleszólni, plusz mezőket hozzá lehet már rendelni a fájlokhoz is (pl. feltöltesz egy képet, amihez tartozik egy térkép, csak hogy valami vadabb esetet mondjak), meg mindenféle egyéb entitásokhoz, és így tovább.
A 7-es már elég okos, persze sok-sok modullal kell kiegészíteni azért ahhoz, hogy igazán jól használható legyen. A többnyelvűség is nagyon jól van megoldva szerintem. Na, de abbahagyom a papolást.A lényeg, hogy választani kell, melyik az aktuális célra a legmegfelelőbb:
1. egy CMS, ami nagyon nagy rugalmasságot kínál, van hozzá rengeteg kiegészítő modul, könnyen továbbfejleszthető, sokak által felügyelt a kódja, viszont egyben publikus is, és így benne van egyfajta sebezhetőség is, meg esetleg a kiegészítő modulokban lehet olyan hiba, amit csak nagyon későn sikerül felfedezni, de esetleg egy ügyes vérpistike rátalál, és ki is használja;
2. egy jó framework, ami mentes a CMS-ek sallangjaitól, erőforrás-takarékosabb is, de esetleg picit hosszabb időt igényel a plusz szolgáltatások implementálása, mert nem lehet összekattintgatni grafikus felületen;
3. egy saját rendszer, ami viszont rengeteg munkaórát igényel, és esélyes, hogy tele van fel nem fedezett hibákkal.=========
(#6327) Inv1sus :
Ja, hát kiegészítő modulok nélkül nem fogod megúszni, az már biztos. De 2-3 plusz modultól nem tudom, miért dől össze a világ.
"egyszer csak megadta magát. Mi meg találjuk ki, hogy vajon mi a hiba"
Hát most ezzel nem sok információt közöltél.Szerinted ez nem fordulhat elő bármelyik CMS-sel, ha elcsesztek valamit? És szerinted saját rendszerrel nem fordul elő pontosan ugyanez? Dehogynem...
"Joomlát csak ideiglenesen használtam egy napos munka erejéig, de elég is volt. Olcsó kínai cucc feelingje van."
Ezzel egyetértek, ez jó megfogalmazás. -
Coyot
őstag
Na sikerült törölnöm fél hsz-t bocsánat.
Lényeg annyi volt, hogy mindent feltörnek ha nagyon akarnak, ha évek kérdése akkor is, viszont a nem publikus rendszer ad bizonyos fokú védelmet a netet pásztázó robotok ellen - hozzáteszem ezek a szervert sebezhetőségeit keresik inkább.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"- nem szenved az ingyenes rendszerek sebezhetőségeitől (persze ettől lehet benne hiba és biztos hogy van is, de erre a kutya nem fog rájönni sem)"
Látom, elég nagy az önbizalmad.Már miért ne jönnének rá, ha akarnak?
"- gyorsan tudok minden egyedi igényt kielégíteni, és szerintem sokkal hatékonyabb vagy ha a saját rendszeredben dolgozol, minth egy joomla vagy wp vagy akármicsoda modult hekkelni"
Nem biztos, hogy sokkal hatékonyabb vagy. Lehet, hogy arra, amit csinálsz, már van egy kész modul a CMS hivatalos oldalán, míg Te több napot elcseszel azzal, hogy fejlessz egy ugyanilyet.
Joomlával vagy WP-modulokkal nincs tapasztalatom. Drupallal van. Logikusan van kialakítva, szinte minden folyamatba be tudsz kapcsolódni egy úgynevezett "hookkal". Nagyon gyorsan megy innentől a fejlesztés, a feltétele az, hogy ismerd meg a rendszert, és az megtérül. Azért mondod, hogy hatékonyabb a saját rendszer, mert azt már eleve ismered, egy jó CMS megismerésére meg ezek szerint nem szántál elég időt. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Majd egyszer biztos, addig pedig tanulok és fejlődök, próbálom minél több helyre elpasszolni a rendszert, aztán csekkolom a visszajelzéseket."
Ezt csinálják egy CMS-nél akár soktízezren, aztán küldik a feedback-et. Nyilván ezzel együtt látják a sebezhetőségeket is, akik akarják, mert célzottan keresik, és mert publikus a rendszer. De sok bevett kódolási technikát alkalmaznak, rengeteg feature-rel bővítik a rendszert, eloszlik a bugok javításának és a biztonsági rések befoltozásának, felderítésének időigénye, így sokkal hamarabb várhatók ezekhez javítások, mint esetleg egy saját rendszernél, ahol a debuggolás maga is sok-sok órát vehet el, és egy egyedileg fejlesztett rendszernél megvan az az igen nagy hátrány, hogy a fejlesztőnek úgysem lesz mindig ideje javítgatni, vagy az is lehet, hogy egyszerűen abbahagyta, és már többé nem foglalkozik vele, mert más lett a profil, más munkakörbe került, vagy egyszerűen nincs ideje fejlesztgetni. Akkor ki jön majd, hogy javítsa a hibákat?
Egy egyedileg fejlesztett rendszernél ugyanúgy megvan az esély, hogy végigzongorázzák a gonosz vérpistikék a szokásos sebezhetőségi lehetőségeket, nyilván automatizáltan, amiből sokezer is lehet. Nyilvános rendszernél megvan a vérpistikéknek az az igen nagy előnyük, hogy pontosan tudják, mihez nyúljanak. Ez ilyen szempontból tényleg hátrány, de a biztonsági frissítés is nagy eséllyel várható rövid időn belül, legalábbis a core-nál biztosan, contrib moduloknál lehet, hogy nem is érkezik róluk jelentés, pedig ott is van biztonsági rés - és egyetlen nyilvános kódú, fos modul elegendő lehet ahhoz, hogy biztonsági rést nyisson a rendszeren.Egyébként félre ne értsd, nem gázoltál a lelkembe.
De gondoltam megvilágítom néhány előnyét a sokak által felügyelt rendszereknek, mert úgy tűnt, ezt az oldalát annyira nem látod (vagy nem akarod látni).
Hátrányuk is lehet bőven, például az, hogy sok CMS a PHP 4-es korszakból ráragadt örökségek miatt még csomó elavult kódot nem vedlett le, így sok területén nagyon nehézkesen megy a teljes megújulás, a modernebb elvárásoknak megfelelő kód kialakítása.Az egyedi rendszerekkel viszont az a másik baj, hogy számtalan felesleges munkaórát kell beleölni, amit érdemi fejlesztésre is lehetne fordítani, nem a spanyolviasz feltalálására.
"A WP forráskódja tényleg elég nagy gányadék, full struktúrált a legjobb fajtából"
Mit értesz "strukturált" alatt?=========
(#6318) Speeedfire :
a lényeget fentebb leírtam.Azért arra is gondolj, hogy nem biztos, hogy a core-ban van a hiba, hanem valami szarul összetákolt contrib modulban, vagy elég, ha csak annak egy kis része rosszul van megírva. Igaz lehet ez a te Drupalodra is, amire panaszkodtál, hogy spamelik.
-
biker
nagyúr
sok cég eleve kizárja bármilyen publikus rendszer használatát (igen, mert nem bízzák egy nyílt rendszerre az esetlegesen védett adataikat), így én ezekhez is eséllyel pályázhatok
Hát ez pl egyike a bullshitoknak, amit a megrendelőktől hallok én is.
Ilyenkor szoktam fa arccal visszakérdezni, hogy publikus webserveren, ahol azért tárolok infót, hogy megkapja a user, milyen szupertitkos datokat tárolok? És néznek visza halszemekkel, hogy de a rendszergazda barátom testvére azt mondta, hogy majd onnan feltörik a gépemet, és..
És mit talál? ha van feliratkozás, akkor egy userlistát, mondjuk, meg azokat a publikus adatokat lopja el, amit egy html downloaderrel elérne.Mert gondolom egyértelmű, hogy a WP jellegű oldalak a userek 90%-át kielégítik, és kb 10% akik olyan hiperszuper dolgokat szeretnének az oldalukon, hogy bizonyos oldalak titkosak, akár, illetve pénzes fizetős rendszerek, ezekre NEM is alkalmas.
De most az átlag megrendelőkről beszélünk, nem egy inetgrált VIR-ről, remélem, csak hogy egyről beszéljünk.
gyorsan tudok minden egyedi igényt kielégíteni, és szerintem sokkal hatékonyabb vagy ha a saját rendszeredben dolgozol, minth egy joomla vagy wp vagy akármicsoda modult hekkelni
jaja, ezt csinálom én a rendszereimmel, ennek egy hátránya, ami az előnye
mindenkinek tudok egyénre szabva moddolni a saját rendszereimben, ellenben egységes frissítést nem tudok rátenni, mert mondjuk az eladott 8 azonos rendszer csak ránézésre azonos, működésileg, de mondjuk 60%-a átírt tagonként, mert neki úgy kényelmesIgen, megkapja tőlem azt, hogy az csak neki kénye kedvére szép és jó, de ha találok valami hibát, és végig kell menni mind a 8 rendszeren, akkor kézzel kell betennem az updateket
-
biker
nagyúr
és nem használsz textarean se tinymce vagy hasonló kész editrt, mindent te írtál , egy éved ráment
ez munkaidőben havi 100.000-es nettó bérnél lenne 2,5mFt egy évre bruttó önköltségben
ha ezt 100.000/db áron haszonnal (20%) adod el, akkor 30db-ot kell eladj, hogy megérje, lehetőleg egy éven belül, mert utna nehezebben térül meg+ magad debugolod és fejleszted és updatelednem tudom, hogy éri meg, de ha te mondod...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Bocsi, de sokkal több az esély rá, hogy a Te "portálrendszered" lesz egy szutyok, mint egy több(tíz)ezer ember által felügyelt CMS-nél.
Azzal a résszel viszont egyetértek, hogy a Joomla valóban egy szutyok.
WordPress-ről nem tudok érdemben nyilatkozni, azt viszont tudom, hogy a Drupal nem nevezhető "szutyoknak".
-
Speeedfire
félisten
Itt tök jó, de éles oldalon (jobb oldalt) nem akar menni még.
Biztos van még valami csavar nálam. -
Speeedfire
félisten
Igen, de ha egyikre sincs link építve és a konkurencia nem követeli meg akkor felesleges. Ha meg annyira erős a konkurencia, akkor a kulcsszavas úgyis csak egy parkoló lesz, ahonnan át lesznek irányítva az emberek a fő domain-re.
Ez nem ennyire egyszerű kérdés szerintem. Nagyon sok függ a konkurenciától.
-
Speeedfire
félisten
Ezt tudom, emiatt is kérdem. Mivel a legtöbb legjobb tudomásom szerint a spamassassint használja, így ő dönti el, hogy spam lesz vagy sem.
pl freemail, gmail, yahoo meg a többi ami saját, mint pl a @prohardver.huAkkor a mennyiség nem is számít a spam tekintetében?
Mondjuk én csak 2-300 levelet gondoltam kiküldeni/fél óra. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
Speeedfire
félisten
Valami saját készítésű cucc, aminél szinte mindenütt pending van...törlésre, készítésre.
Nem tudom, hogy akkor neki, hogy van ez. Küldte a képeket, de én nem lettem okosabb.Mondjuk én is most nézegetem, mert rájöttem hogy lehet használnám az egyik aldomain-en ezt az ingyenes 10 gigát, még ha reklámos is...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Chat van a Tárhelyparknál is, és nagyon gyors, korrekt support van, ezt személyes tapasztalatból írom, nem azért, mert szeretek hype-olni.
Ha valaki inkább szeretne egy magyar céget támogatni, akkor hadd tegye már meg, anélkül, hogy le lenne ugatva kábé olyan stílusban, hogy "hát te de hülye vagy, van a Zzzikszipszilonzé Co.-nál sokkal olcsóbban ugyanakkora tárhely, és amúgy is sokkal vagányabb dolog külföldi tárhelyet használni (én gizda vagyok, mert azt használok, és biztos sokkal jobban tudok nálad angolul), aminél egy távoli szervert használsz, még akkor is, ha elsősorban magyar a célközönséged, vazze, te láma gyíkarc." -
Speeedfire
félisten
Nem, nem aljadék sz*r. Azt kapsz amiért fizetsz. Nekem meg az szúrja, hogy mindig ajnározzátok a külföldi cégeket.
Az, hogy "mindenből korlátlan" egy nagy átverés, mert máshol húzzák ezt le a felhasználókon.
Nézd, lehet hogy több a tárhely kint, de ha mindent egybeveszünk akkor nem olcsóbb.
Nézzük csak pl a nemzetközi kapcsolat sebességét pl.
Itthon is vannak nagyon jó cégek, akik minőségi tárhelyet adnak.Picsogjunk.
Inv1sus: Azt hiszem egy szóval sem említettem a hostagtort.Nálam a viacomnál, ahol solaris szerverek vannak, ott a snapshot miatt nincs betömörítve.
Se az sql-ek, se a fájl-ok. Ugye ott napi/heti/havi backup van.Megvan az 500k fájl rendelsz újat. De most komolyan, akkor miért fizet ki valaki egy unlimited táhelyet, ha mégsem unlimited?
Igen az ügyfél intézte a dolgot.
De elküldte a levelet nekem is, világosan érthetően leírta nekik, hogy a free hostot megszeretné szüntetni és az aktuális domaint a fizetősre helyezné át.
Szóval nem juzer error.Na, mindegy én csak leírtam a véleményemet a Godaddy-ről. Erre egyből nekem esik 2 hostgatoros.
-
Speeedfire
félisten
Miben adnak többet? Tárhelyben? Aztán miben még?
Ne viccelődjünk már az ilyen kamu tárhelyekkel. Minden unlimited, csak az apró betűs résznél vannak durva megkötések....
Hova irányítsam át a domaint? Mondd már meg nekem?! Mikor nem tudom társítani a fizetett(!!!) tárhelyhez sem.Csak az angol angol meg az amerika nem.
-
Speeedfire
félisten
Nálam nem írja ki, hogy mikor járna le. Akkor ezek szerint ez egy ilyen tudd, hogy ilyen is van promo akar lenni részükről.
Más:
Ha egy weblapon iframe-et akarok seo miatt használni, akkor megoldható valahogy az, hogy a magassága automatikus legyen? Megadom neki, hogy height="100%", de nem igazán akarja használni. -
Speeedfire
félisten
Lehet, nem néztem milyen motor, de akkor is ötletes a kinézete.
Más:
Ma hosszabbítottam meg godaddy-n a domain-emet és látom, hogy ingyen tárhelyet adnak hozzá. Mi ebben az átverés? Használta már valaki ezt?
10GB csak, mert náluk van egy sz*ros domainem elég fura nekem.A felhasználási feltételeknél meg csak ennyit látok:
NOTE: Per your license agreement, your free Web site cannot have any of the following types of content: pornographic, obscene or excessively profane content or content intended to advocate or advance computer hacking or cracking, gambling, illegal activity, drug paraphernalia, hate, violence or racial or ethnic intolerance.
Még csak azt se, hogy reklámot raknak az oldalamra...
-
Speeedfire
félisten
15-20k körül már vannak nagyon igényes webgrafikák. Ez tipikusan olyan eset szerintem, hogy az ilyen joomla oldalakkal lehet lehúzni embereket...
Van aki összekattintja, de ha kell valami extra igény akkor megáll a tudomány, így én ehhez képest írtam a 60k-t.Mondjuk én 1 ft-ot nemadnék a joomla oldalért.
-
Louloudaki
aktív tag
a sok böngészők közti külünbség egy csapással meg van oldva
hát én ugye most tesztelő vagyok, halomra jönnek a sok full flash oldalak, és láttam olyat, hogy
- safariban macen a menü nem volt kattintható,
- broken image ikon volt a video thumbnail lista felett, szintén csak safari macen (úgy értem ott volt a thumbnail lista és az egész tetején egy másik rétegben a broken image és nem lehetett a listára alákattintani)
- ieben hiányzott a full oldal felső fele
- ffben és ieben különböző méretű volt a menü meg a betűméret -
Sk8erPeter
nagyúr
Valóban, Google-lel kapcsolatban igazad volt: [link].
Ettől függetlenül a többit változatlanul fenntartom, és szívem szerint tiltanám a Flash használatát.
Nálam is gond nélkül megy Linuxon (Ubuntu) a Flash - a 32 bites változaton. 64 bites Ubuntu 9.10 esetén rendszeresen voltak problémák a Flash-sel. Persze sok cég manapság még magasról leszarja a 64 bites változatokat használókat, ami elég gáz, hiszen ez a jövő.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Aha, csak ne felejtsd el, hogy eleve plugin kell hozzá, ráadásul sokszor Linux alatt előfordulnak bugok a Flash-sel (mellesleg az Adobe igénytelensége, és nem a Linux miatt, mielőtt azt gondolnád), és akkor máris nem olyan rózsás a helyzet, mint ahogy írtad: a felhasználók egy része ezáltal ki van zárva a nagy örömökből... Ráadásul én a legtöbb Flash-es oldalról menekülök, amilyen gyorsan csak tudok. Ami még csak rontja az egészet, az az, hogy nem lehet ugye közvetlen linkeket küldeni másoknak az oldal bizonyos almenüpontjairól, Google eleve nem indexeli az oldalt, nem működik a "Vissza" gomb a böngészőkben, sok esetben nem oldják meg, hogy ki lehessen másolni szöveget az oldalról, jobb klikkes menüre pedig az Adobe plugin saját idióta kis menüje ugrik elő, ezenkívül maga a Flash igencsak erőforrás-igényes, gyengébb konfigokon nagyon sok esetben akad, vagy egyszerűen lassan tölt be, ezt meg ugye a felhasználók 99%-a nagyon utálja... Kimegyek a fazonomból az ilyenektől. És akkor persze ezek az érvek csak azok voltak, ami hirtelen beugrott, különösebben nem gondolkoztam rajta, de milliónyi ellenérvet lehetne még felhozni a Flash alkalmazására.
Igényes honlapszerkesztő, aki mégis szeretne Flash-t, kellemesen kombinálja azt a sima HTML+CSS+JS+PHP+MySQL-kombóval, és legfeljebb galériához, és egy-két "muszáj-helyre" tesz be Flash-es alkalmazásokat, de nem az egész oldalt építi a Flash-re. De a Flash teljes mellőzésével is lehet készíteni nagyon igényes, dizájnos oldalakat és alkalmazásokat, még ha esetleg valakinek Flash-ben ezt egyszerűbb is elkészítenie. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest