- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
válasz
tomazin #26705 üzenetére
Nyilván kell vele szívni az elején, azzal nincs gond. Akarom mondani már hozzászoktam, meg nem okoz problémát, ha szöszölni kell vele kicsit, de ha rajtam kívülálló okokból használhatatlan egy szolgáltatás, akkor inkább nem erőltetem. Ahogy írtam is sok mindennel pepecseltem már, legalább szerzek abban is tapasztalatot, ez nem gond. Redukálnom kell a havi kiadásokat, mert a család minimális telefonálással, flottával költ havonta 10x-ezret, aztán erre ez a VoIP-dolog kiváló ötletnek tűnt. Mindegy. Kipróbálom, nem jön be, akkor feltöltőkártyás megoldás, meg IM.
Köszi
szerk.: ha valamit mókolni kell, akár Androidon belül, hogy ne korlátozza a netforgalmat telefonálás közben, az sem gond. Rootolt telóval biztos be lehet lőni. Ha meg már a hardver-szoftver úgy ahogy működik, akkor az általam nem befolyásolható dolgok jönnek, a net és a szolgáltató. Ha előbbi normális, akkor meg már csak az utóbbi lehet a hibás, azzal meg nem tudok mit kezdeni max. kipróbálni másikat. Ha meg a net nem az igazi, akkor Callback, még mindig olcsóbb, meg azért remélem sűrűn nem kell használni. Száz szónak is egy a vége. Kipróbálom. Köszi
-
spe88
senior tag
válasz
tomazin #26703 üzenetére
Király.
Ez azért érdekes, mert OK, hogy olcsóbb a VoIP, de annyival azért nem, hogy ilyenek megengedhetőek legyenek. Manapság már 6k-ért korlátlan GSM-szolgáltatásod van havonta, aki nem beszél annyit, hogy ez megérje - mint én - még kártyás Domino Most csomag esetén is tud telefonálni 9 Ft-ért.
Érdekes, most aztán tényleg nem tudom mi legyen!
-
whbear
senior tag
válasz
tomazin #26695 üzenetére
Mert családon belül mindenkinek van egy kiterjesztése és ingyen beszélünk, nem kell csak 1 előfizetés szolgáltatóként, én határozom meg milyen körzet melyik kimenő trunk-ra menjen, így semmi gondja nincs a családban senkinek csak tárcsáz és kész. A többit intézi a PBX. És amit én is véletlenül fedeztem fel, hogy sokkal stabilabb az egész főleg úgy hogy IAX2-t használok a végpontoknál. Így nincs akku merülés, hálózat váltást simán lekezeli nem érzékeny NAT mobilnetre ami elég nagy gond SIP alatt.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
tomazin #26071 üzenetére
Valaki írta, hogy neki másodikra - anélkül, hogy töltött volna rá - már 1 hónappal későbbi dátumot írt (vagyis nem 30+, hanem 60), mikor megnézte, meddig lenne érvényes az új feltöltés.
Most sem használtam el mindet, valószínűleg ebben a hónapban sem fogom, így egy idő után vagy bukom a megmaradt perceket vagy fölöslegesen sok lesz. -
McLaca
őstag
válasz
tomazin #25965 üzenetére
Indokolhatatlan látens gőg és/vagy túlfejlett egó. Semmi más. Ennél már csak az a rosszabb, aki csak a telefonkönyvében lévő számot veszi fel.
Ha olyan hív, akivel nem akar az ember beszélni (termékbemutatósok, "házalók"), egyszerűen leteszi.
Munkahelyemen (közműszolgáltató) is szám nélkül mennek ki a végpontok egy részéről a hívások, mert azok a végpontok közvetlenül nem visszahívhatók, meg ha azok lennének, sem tudnák felvenni a júzerek. Ugyanakkor "non commodity" termékeket is kínálunk - valamiből meg kell élni - , és ott vannak kimenő hívások, amik számmal mennek ki. Tehát Gőg úr nem veszi fel a szám nélküli hívást, amivel épp arról akarunk egyeztetni, hogy tud-e róla egyáltalán, hogy tartozása van és baromira kikapcsoljuk a szolgáltatást, ha nem fizet izibe' (amúgy pozitívan fogadják az ilyen értesítést), ellenben felveszi azt a hívást, amiben ultrahangos medvecsapdát adnánk el neki. Értelmes...Üdv!
-
tibor23
senior tag
válasz
tomazin #25965 üzenetére
Engem csesztek le itt a fórumon, mert leköcsögöztem, aki nem vesz fel egy 0621...-es hívást, pedig nem kerül neki semmibe + nem ilyen számokról hívnak akik el akarnak adni valami szemetet, azok pont T-s számokról hívnak.
Engem sokan már ezen hívnak vissza, átírták a mobilszámomat. Pedig némelyeknek fájdalmas lehet a kedves szolgáltatók csomagjai miatt a nomadikus számok hívása. Pl. Hoppá plus díjcsomag. -
tsteve
senior tag
válasz
tomazin #25803 üzenetére
mivel nem csak az én tapasztalatom az, hogy nem veszik komolyan ezeket a roaming időkorlátokat a Three-nél, ezért ajánlom bátran nemzetközi hívásokra... elméletileg persze alkalmazható a szabály, de 1 év alatt még csak figyelmeztetést sem kaptam, nemhogy letiltást, ezért merem ezt kijelenteni... túl nagy összeget persze nem kell rátölteni, ha esetleg megváltozna a gyakorlat náluk, akkor se legyen baj... először ők is küldenének figyelmeztetést, de eddig még erre sem került sor az 1 év alatt nálam, noha naponta használom...
-
válasz
tomazin #25797 üzenetére
Én dellmontéknál fizettem be, eddig rendben van, de minimális beszélgetés volt (max 20perc). Zoiperrel használtam.
Az hogy hová telefonálsz irreleváns, ugyanis a sip szerver és közted lévő kapcsolat lehet a gyenge láncszem (általában), onnantól már vezetékes hálózaton különböző sip trunkökön megy a hívás.
Nem sokkal ezelőtt ugyanezzel a kérdéssel álltam én is szemben, a skypera volt a legtöbb pozitív visszajelzés, de az meg nem havidíjas modellben nem éri meg. Illetve amit még jónak írtak, hogy célhardver+dellmont klón jó minőséget ad. -
-
tibor23
senior tag
válasz
tomazin #25604 üzenetére
Javítsatok ki ha rosszul tudom, de a 80-as "ingyenesen hívható"-nak hirdetett számok csak a T vezetékes hálózatából hívhatók ingyenesen. Az innen indított hívások már csak egy kis szeletét teszik ki a teljes forgalomnak. Nem tudom hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem, mert ezek a számok hagyján, hogy nem ingyenesek, de még jól meg is váratják az embert mire valaki felveszi a telefont. Nem ritka 15 perces menülépkedés, várakozás. Mobilról hívni ezeket egy agyrém.
A 40-es "helyi tarifával hívható" számnak sincs már semmi értelme. Ez is csak a T földrajzi hívásokra érvényes, ha van még egyáltalán helyi hívás kategória - de minek is van?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest