- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
0.015$ lett a BC. Ez most komoly emelés lett...
-
KurtCobain
őstag
Kicsit pontosítsunk.
A kérdés az volt, hogy a belső egyenlegből mennyit von le. Az meg tök mindegy, hogy EU-s vagy nem EU-s címmel regisztrál valaki, mindig az USD/min-t fogja levonni az egyenlegből.
Az már más téma, hogy aki EU-s címmel regisztrált, annak ténylegesen az Inc. VAT oszlopba kerül a hívás, mert ő ugye a 10,7$ helyett kb 12,5$-ral töltött fel. De levonni ugyanúgy csak az USD/min-t fogják.Csak hogy ne zavarjuk össze a kérdezőt!
-
KurtCobain
őstag
válasz
bigbuda #11590 üzenetére
A legolcsóbb: telenor sim, azon aktiválva a klikk 3 hónapig. 100MB és 300 huf a sim. Keret elfogyása után lassítanak, de a voip megy.
Bluemobile sim: 900-1000Ft körül van a sim, 2 hónapig 90Ft a 133MB net. Elfogyása után lassítanak, voip megy tovább.
Nagyobb netre majd írnak a többiek példát. Én ezeket használom. -
KurtCobain
őstag
Még felfogható poénnak is, ha először írja be. 10034-től olvasd. Most már nem hogy nem vicces, hanem unalmas.
instantwater:
-
KurtCobain
őstag
Vártam, hogy mikor szól be.
-
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10510 üzenetére
Egyelőre még én is várom az ötleteket/tapasztalatokat.
Főleg a TL-1043nd-vel kapcsolatban. Ha jól megy rajta, akkot lehet nálam is az lesz a befutó. Pláne hogy amúgy is kéne egy másik router.
-
-
KurtCobain
őstag
válasz
betyarr #10233 üzenetére
Igaz én csak erre tudok érdemben válaszolni:
mennyire egyszerű felpakolni és bekonfigolni az instantwater által megalkotott beállításokkal az asterikset?esetleg ha elakadok,akkor tudtok segíteni benne?
Az én linux tudásom erősen közelít a 0-hoz,de sikerült belőni, igaz csak virtualbox-ban működik még, de én is gondolkozok egy kis fogyasztású eszköz beszerzésén.
Először azért nem sikerült belőnöm, mert nálam 06-os formában működik a dolog, nem 0036-tal, mint ahogy a leírásban van.
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk egymásnak. -
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10230 üzenetére
Hoho. Azt nem írtad.
Akkor ki is próbálom. -
KurtCobain
őstag
válasz
kerti008 #10228 üzenetére
Amit instanwater írt, Ubuntu 14.04, virtualbox-ban.
Ezt követtem, meg a readme-t, és jó. -
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10226 üzenetére
Okés, kipróbálom.
Én arra gondoltam, hogy nem egyedül használnám, hanem a családból többen.
Így ha én hívok a 06301234567 számomról, akkor a hívott félnél az én számomat írja ki, viszont ha fater hív a 06701234567 számáról, akkor az ő számát írja ki a hívott félnél. Lehet kicsit félreérthető voltam. -
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10224 üzenetére
Köszönjük!
Na már csak a visszahívandó számhoz társított hívószámkijelzést kéne megoldani.Ja igen, egy kérdés: ilyenkor folyamatosan be van jelentkezve a BC és FVD acc, vagy csak a visszahíváskor kapcsolódik? (Tehát ha épp nincs asteriskes hívás, kell-e büntetőpercdíjat fizetni, ha mobilevoip-pal hívok mást?)
-
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10200 üzenetére
Csak tájékoztatásképp írtam, hogy rejtettről hív vissza, szerintem sem fontos.
Hangminőséget még nem tudom, eddig csak csörgettem, de nemsokára kipróbálom.
Ami viszont jó lenne: ugye több számot be lehet állítani (allowed number), de a hívószámkijelzéshez csak egyet. azt nem lehet megcsinálni, hogy pl:
ALLOWED_NUMBER_0-hoz tartozzon egy OUTBOUND_CALLERID_0,
ALLOWED_NUMBER_1-hez egy OUTBOUND_CALLERID_1, stb? -
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10198 üzenetére
Én rendes telenoros számról teszteltem. Úgy jó. És számot is küld, igaz amikor engem hív vissza, akkor rejtett számmal hív.
-
KurtCobain
őstag
válasz
KurtCobain #10195 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Működik, annyi volt a bibi, hogy az extension_global.conf-ban nem 0036-os formában kell megadni, hanem 06-ossal.Szerk: na mire leírtam, írtál.
-
KurtCobain
őstag
válasz
instantwater #10194 üzenetére
Addig eljutottam, hogyha a neophone-t hívom, akkor foglalt, de nem hív vissza.
Neophone-om van, illetve BC és FVD acc-om is.
-
KurtCobain
őstag
válasz
hdekakas #10046 üzenetére
Köszönöm a jelzőt, de én nem birkának tartom magam, hanem felvilágosultnak.
Birka akkor lenék, ha azt mondanám, hogy márpedig én nem voip-ozok többet, és a 0.75Ft helyett 33Ft-ért telefonálnék.
Múltkor is egy 10 perces beszélgetés után elgondolkodtam, hogy blue-ról hívva 330Ft lett volna, így meg 5. Ismétlem, 5Ft. Ha még vodafone-os lennék, akkor 480Ft lett volna. De igen, én vagyok a birka.
És ugye akkor még azok, akik külföldi számot hívnak vele, mennyi is most egy külföldi perc? 120-130Ft?
Net-hez: nekem nem létszükséglet a net, a havi 100MB mobilnet bőven elég. Dual SIM-es telóm van (kínai Jiayu G3T, nesze neked birkaság). főkártyám bluemobile, a másik meg csak netes. Ahogy felettem írták: telenor klikk, 300Ft a SIM, 3 hónapig gyakorlatilag korlátlan net (sőt, kicsit több, mint 3 hónap, mert 02.04.-én aktiváltam és ma járt le). Még sosem fogyott el a 100MB.
Ma reggel volt hónapforduló, reggel volt időm, gondoltam kipróbálom milyen lassítva: fórumozás még tök jó, képnézegetés már lassúcska, voip használható.
Most a blue-nál rendeltem 133MB-ot 90Ft-ért. (Telenor kártyám még van 3db.)
Meg legtöbbször wifi közelben vagyok.
Nem pofázok túl sokat, de nekem még így is megéri. Bőven.
Ne érts félre, nem örülök az emelésnek, de nem is rohanok egyből a pengéért, hogy felvágjam az ereimet.Én 25 fillér miatt nem fogok bosszankodni. Arra ott van a 400Ft feletti benzinár, a 27%-os áfa, a 30%-os baleseti adó és a többi...
Ja és még annyit, amit már le is írtam korábban: a 0.1 centes ár superdeal-es ár volt, ami meg is volt csillagozva, feketén fehéren le volt írva, hogy bármikor változtathatnak.
-
KurtCobain
őstag
válasz
hdekakas #10040 üzenetére
FVD-t tavaly augusztusban töltöttem, akkor volt 3Ft. Most 6Ft 1 perc náluk. Ők 0.5 eurocentről indultak. Most 1.7 vagy 2.
Még az is jobban megéri, mint a magyar tarifa. De ha neked ez nem jó, akkor telefonálj 50Ft/percért.Én addig fogom használni, amíg a bluemobile (33Ft) percdíja alatt van.
[ Módosította: radi8tor ]
-
KurtCobain
őstag
válasz
hdekakas #10036 üzenetére
Én februárban töltöttem fel, akkor 0.1 volt. Most május végefelé járunk, és 0.3.
Ha jól emlékszem, akkor dec. végén vagy január elején hozták itt először szóba a BC-t. Tehát az az 1 hónap közel fél év.
Na meg a 0.1 cent az superdeal-es ár volt, ergo lehetett számítani emelésre.[ Módosította: radi8tor ]
-
KurtCobain
őstag
válasz
interstate76 #9889 üzenetére
Micro sim vágó.
Vagy kisolló.
-
KurtCobain
őstag
válasz
#79335424 #9887 üzenetére
Srácok!
Újra van 133MB-os net 90 ruppóért a bluemobile-nál.
Persze hogy most van 3 telenorkártyám betárazva. -
KurtCobain
őstag
Fakeusaaddress, de az 1. hsz-ban ez is benne van.
"Csak" annyi, hogy áfa-t is kell fizetned. -
KurtCobain
őstag
Ha 10$-ral töltesz, akkor 10,7$-t von le.
10$-t telefonálhatsz le, az 0.001$-ral számolva 10000 perc.
Első hozzászólásban le van írva minden lényeges infó.Regisztrálásnál ha EU-n kívüli címmel regisztrálsz, akkor él csak a 10,7$. Ha magyar címmel, akkor 12,4$ körül von le.
Működik, persze. A hívott fél nem tudja, hogy te voip-ról hívod.
-
KurtCobain
őstag
-
KurtCobain
őstag
válasz
Murphys2 #8884 üzenetére
Igaz, én nem használom, de telenor vagy djuice topic-ban olvastam erről.
Előre lefoglalja az 50Ft-ot, de az neked csak akkor hátrány, ha 50Ft alatt van az egyenleged. 10KB-onként von le pénzt, vagyis ha 100KB-ot használsz el, akkor 0,5Ft-ot fog levonni.
Szerk: na bumm, rákerestem a djuice topic-ban, ott ezt találtam, ami meg visszairányít ide.
Félig jól emlékeztem.
-
KurtCobain
őstag
Ez CSipSimple-nél is működik.
Szóval akkor, aki a browsercalls sip szerverét akarja használni, az itteni írást kiegészíteném:
Új fiók -> Advanced
Fiók neve: browsercalls (de lehet akármi)
Hívó neve: számod
Szerver: sip.browsercalls.com
Felhasználónév: számod
Sip authentication ID: felhasználóneved
Jelszó: jelszavad
Többi üres/marad. -
KurtCobain
őstag
válasz
antal750 #8647 üzenetére
Wifiről miért ne tudnád?
Egyébként, ha tiltva van, csak a sip-et tudják tiltani, a mobilevoip elvileg megy akkor is.
Kijátszani meg VPN-nel lehet, pl surfeasy, de gyakorlatban nem próbáltam, mert nem volt még rá szükségem.
Amúgy melyik szolgáltatóról és melyik tarifáról van szó? -
KurtCobain
őstag
válasz
KurtCobain #8639 üzenetére
Mégsem a stun a megoldás.
Átírtam a stun szervert a sip.browsercalls.com-ra és ugyanúgy küldi a számot.
-
KurtCobain
őstag
Megvan!
const-string v0, "FreeVoipDeal"new-array v1, v5, [Ljava/lang/String;
const-string v2, "sip.freevoipdeal.com"
aput-object v2, v1, v3
const-string v2, "stun.freevoipdeal.com"
Tehát kell a stun is...
De úgy nem működött, mi?
-
KurtCobain
őstag
A titok nyitja:
Ha csak a basic, advanced, expert, etc közül nyomok valamelyikre, akkor nem írja ki.
Csináljatok egy új fiókot, de a Világméretű szolgáltatóknál a Betamax clone-t válasszátok ki, ott értelemszerűen kitöltitek és a Provider-nél kiválasszátok pl a freevoipdeal-t, sipdiscount-ot. -
KurtCobain
őstag
Új fiók, Advanced:
Fiók neve: browsercalls (de lehet akármi)
Hívó neve: számod
Szerver: sip.browsercalls.com
Felhasználónév & jelszó értelemszerű
A többin nem kell állítani, illetve nem kell beírni semmit.Természetesen lehet használni, de most valamiért sip-en keresztül nem küld számot... rejtettként tudsz csak hívni.
-
KurtCobain
őstag
válasz
whiskeys #8394 üzenetére
Úgy értettem, hogy 2G-re állítja a kártyát, és úgy indítani a callback-et, hogy utána 2G-s hálózaton menjen a hanghívás. Már ha most 1 kártyáról beszélünk, és nem dual sim-ről, ahol az 1-es kártya 3G, amiről indítja a callback-et, de a hívást már a 2. kártyával 2G-n bonyolítja le, akkor valóban semmi értelme annak amit írtam.
Én arra gondoltam, hogy Ő 3G-n indít callback-et, és arra kapja a hívást, de elég ergya a térerő a 3G-hez, és azért rossz a hang. -
KurtCobain
őstag
válasz
PistiSan #8367 üzenetére
Szvsz töltsd fel nyugodtan, főleg ha wifiről fogsz telefonálni.
A gyári sip, mobilevoip és csipsimple megoldások közül valamelyik tuti jó lesz. Én ma a gyári androidos (4.2.1) sip klienssel hívtam, kicsit recsegett nekem is, de pl csipsimple-lel vagy mobilevoip-pal jó. Én pl a régi csipsimple-t használom, amiben még van G729-es codec, itt a topic-ban rákeresve megtalálod. -
KurtCobain
őstag
-
KurtCobain
őstag
Nekem írta a Vowney-nál is, anno tolvaj!-jal beszélgettünk erről.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Opel topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Eredeti játékok OFF topik
- Lexus, Toyota topik
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Asus X299 TUF / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest