Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz f8enter #688 üzenetére

Vagy annak, aki sokat utazik és közben telefonálna. Megyek a kamionnal és fél perc alatt használhatatlanra csökken a sávszélesség, miközben a GSM hibátlanul működik.

Más!
    Küldött a MobileVoip egy mélt, hogy a rendszerük szerint egy régebbi kliensverziót használok és felsorolták az új verzió előnyeit. Én eddig nem nagyon vettem észre különbséget. Müxik mind. Viszont azt elfelejtették megírni, hogy mi az alkalmazás, vagy a készülék azonosítója. Kb. 6eszköz van kapcsolva egy G fiókhoz. A telón biztos, hogy a legfrissebb van, a többin meg nem használtam mostanában MobileVoipot. Nem tudom, hogy honnan szedték az infót.

törölt tag

válasz f8enter #667 üzenetére

Nem egészen, illetve amit leírtál, abból nem egyértelmű, hogy jól érted -e. Azt nem tudom, hogy az Asterisk foglalt jelzéssel reagál, vagy elutasítja a hívást. De a lényeg, hogy érzékeli a tőled érkező hívást.
    1. Ennek hatására az Asterisked az otthoni netedet használva, visszahív téged GSM végződtetéssel, Dellmont1 accountod terhére. Tehát ez, tarifa szempontjából eddig egy Dellmont1 account, VOIP --> Te GSM számod hívás díja.
    2. Ezt a GSM hívást fogadod a telón, majd az élő hanghívásba beadod a hívni kívánt szám DTMF kódját. Itt jön Androidon az a probléma, hogy élő GSM hívásba nem lehet közvetlenül, mikrofonon keresztül, média csatornán, audio hangot kiküldeni. Ezért megy a kísérletezés az emulált számbevitellel a tárcsázóban.
    3. Az Asterisked érzékeli a DTMF kódot és Dellmont2 accountod terhére indítja a kódnak megfelelő szám hívását.
    Tehát az előző tarifához hozzájön Dellmont2 accountod, VOIP --> hívott hívásirány díja.
    4. Az Asterisk összekapcsolja a két hívást.
    Az Asterisket nem csak egy otthoni eszközön lehet futtatni, hanem a felhőben is, azaz egy bérelt, virtuális számítógépen. Értelem szerűen, ebben az esetben ennek a gépnek az internetelérését fogja "terhelni".
    Szóval igen, ez egy Callback, Dellmont kapcsolási díj nélkül. Cserébe van kihívás. Nem csak Asterisk oldalon, hanem teló oldalon is. Ha ez történetesen egy Androidos teló, akkor én jelenleg azt tartom a legpraktikusabbnak, ha telepítve van egy automatizáló. Ez esetben csak importálni kell a kész megoldást. Jelenleg Tasker -re van ilyen, de ha lehetséges, akkor E-Robotra is lesz. Ha kialakult egy "végleges" megoldás, akkor erre lehet majd írni egy külön alkalmazást. De ebben még van néhány kérdés. Részemről leginkább az, hogy miért nem lehet az egész Asterisket natívan, Android alatt futtatni? Sztem egyszerűsítene a helyzeten.

Aztán van egy másik verzió is, amikor egy GSM hanghívásra alkalmas modem van az Asterisket futtató géphez csatlakoztatva és ebben egy olyan SIM kártya van, amit a telóról, GSM -en, ingyen lehet hívni (flotta, családi, üzleti, stb.). Ebben az esetben:
    1. A teló és az Asterisk közötti kapcsolatnak nincs külön költsége.
    2. Mivel nincs külön költség, így az Asterisk fogadhatja a hívást, nem szükséges a visszahívási procedúra.
    3. Mivel nincs visszahívás, ezért nem szükséges a Taskeres megoldás, vagy egyéb, külső program. A modem GSM számát előhívóként használva, gyári névjegyzékből, egy lépésben kiküldhető a hívás. Persze maga a hívás két lépéses marad, de ehhez már nem kell külön alkalmazás.

• fujifilm1

senior tag

válasz f8enter #655 üzenetére

Mivel egyszer ugyis dokumentálni kell ezért akkor megcsináltam a nulladik verziot:

InstanWater! Elküldtem a szerkeszthető változatot. ha minden igaz irás joggal. :)

Vélemények? Csak finoman :) szabadidőmben csináltam... :)

[Webes diagram rajzoló]

Új hozzászólás Aktív témák