Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
-
Mobilarena
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
itanczos
senior tag
válasz #79335424 #1398 üzenetére
Köszi, de ez asztali VOIP telefonnál nehezen megoldható.
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
törölt tag
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
Emlékeszem, hogy volt itt már téma a duplázódó DTMF jegyek.
Sajnos nálam is előjött és problémát jelent!A jelenség az, hogy a mellékről mondjuk felhívják az OTP bankot, ott a menüben megadják a saját kódjukat, de nem fogadja el a rendszer!
Megpróbáltam, felhívom a saját mobil számomat, a mellékről SIP telefon, megnyomom a szám billentyű, ott helyben megszólal a DTMF hang.
Viszont a mobil telefonban néha duplán hallatszik az adott DTMF hang, amit persze duplán is értelmezi a távoli rendszer!Próbáltam a dtmfrelax=yes-t, de szerintem az inkább a központban értelmezendő, nem pedig a kimenőre.
Van ötletetek?
Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1393 üzenetére
Be tudod kapcsolni a CDR-ezést az talán a legegyszerűbb. Vagy keletkezik CDR?
Arra tudsz filterezni, hogy ha a hívás ANSWERED és <=3 sec, akkor hívja újra.
Hogy pontosan hol már nem tudom, rég foglalkoztam ezekkel. Szóval érdemben nem tudok segíteni, CDR fele nézelődnék, de eddig gondolom Te is eljutottál.Második része: nem tudom IP-n tolod-e ki a hívást a vagy a GSM adapteren keresztül, vagy analóg kari.
Egy sip set debug peer xxx -et nyomnék neki. Megnézni az STP-ben mi van, BYE/CANCEL üzenet ha bejön akkor a hívást elbontja-e rendesen.rtp debugot is rá lehet tenni, vagy mixmonitorral menteni a streamet.
update: közben nézem a hívószám prefixét már sikerült lecserélni
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1391 üzenetére
Valami ilyesmit:
extensions_custom.conf-ba freepbx esetén:
ez mondjuk pont 06-ot cseréli le +36-ra, inverzét már ki lehet találni
trunknél (gsm adapter amilyen peer-en van) azt from-trunk-custom context-be teszed.[from-trunk-custom]
exten => _X!,1,NoOp
exten => _X!,n,ExecIf($[ "${CALLERID(num):0:2}" = "06" & "${LEN(${CALLERID(num)})}" = "11" ]?Set(CALLERID(num)=+36${CALLERID(num):2}))
exten => _X!,n,ExecIf($[ "${CALLERID(ani):0:2}" = "06" & "${LEN(${CALLERID(ani)})}" = "11" ]?Set(CALLERID(ani)=+36${CALLERID(ani):2}))
exten => _X!,n,ExecIf($[ "${CALLERID(num):0:2}" = "06" & "${LEN(${CALLERID(num)})}" = "10" ]?Set(CALLERID(num)=+36${CALLERID(num):2}))
exten => _X!,n,ExecIf($[ "${CALLERID(ani):0:2}" = "06" & "${LEN(${CALLERID(ani)})}" = "10" ]?Set(CALLERID(ani)=+36${CALLERID(ani):2}))
exten => _X.,n,Set(CALLERID(name)=${CALLERID(num)})
exten => _X!,n,Goto(from-trunk,${EXTEN},1) -
itanczos
senior tag
Szia Teplic!
Van lehetőség ennél a .call fájlos hívásnál, hogy log-ot készítsen? Hogy lássuk, kinél volt sikeres a hívás és kinél nem?
Illetve azt vettem észre, hogy ha felveszi a hívott és egyből lerakja, akkor is sikeresnek veszi a hívást...
Másik, hogy ha elsőre mondjuk kinyomja a hívott, akkor a rendszer csak egy kis idő után veszi ezt észre.., viszont a második próbálkozásnál meg egy csengetés után abba hagyja...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
válasz itanczos #1391 üzenetére
Na, sikerült megtalálni a kérdésemre a megoldást.
Ha valaki esetleg hasonlót szeretne:
Az/etc/asterisk/extensions_additional.conf
állományban van az idevágó rész.
Viszont ezt a FreePBX minden változtatás után felülírja, ezért az/etc/asterisk/extensions_override_freepbx.conf
-ba kell beleírni az egész lecserélendő extension-t, vagy ebben a fájlban include-olni egy másik fájlt, ahogyan én is csináltam!Pl:
[cidlookup]
include => cidlookup-custom
exten => cidlookup_2,1,ExecIf($["${CALLERID(num):0:3}" = "+36"]?Set(CALLERID(num)=06${CALLERID(num):3}))
exten => cidlookup_2,n,ExecIf($["${DB(cidname/${CALLERID(num)})}" != ""]?Set(CALLERID(name)=${DB(cidname/${CALLERID(num)})}))
exten => cidlookup_2,n,Return()
exten => cidlookup_return,1,ExecIf($["${CALLERID(num):0:3}" = "+36"]?Set(CALLERID(num)=06${CALLERID(num):3}))
exten => cidlookup_return,n,ExecIf($["${DB(cidname/${CALLERID(num)})}" != ""]?Set(CALLERID(name)=${DB(cidname/${CALLERID(num)})}))
exten => cidlookup_return,n,Return()
;--== end of [cidlookup] ==--;[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Sziasztok!
A mobil 3g stick-es bejövő hívásoknál nem 06-al kezdődik a hívószám, hanem +36-al.
Viszont így az asterisk-es telefoykönyvből nem működik a (CID Lookup) hívó azonosítás!
Mert a telefonkönyvbe nem lehet +36-al számot rögzíteni!
Mit lehet tenni?!?!
(Sima asterisk-nél persze tudnám a cserét, de FreePBX-nél nem.)Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
-
-
itanczos
senior tag
Sikerült beüzemelni élesben egy USB-s GSM stick-et trunk-nek!
Bekerülési költségek:
- hwapróról 2500Ft a modem stick
- unlock kód a netről 0 Ft
- Voice aktiválás 4 EUR= 1313Ft
Összesen ~4000Ft !Azért a hangminőség nem egy G729, de jól használható!
Most a következő projekt egy "broadcast" modul lenne, ami megadott időnként egy fix előre felmondott szöveggel felhívná a listában szereplő számokat és lejátszaná.
Erre nagyon jó lenne a FreePBX Broadcast vagy XactDialer, de nagyon soknak találom a 800$-t érte!
Tudtok valami ingyenes, vagy nem drága alternatívát?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1386 üzenetére
Autopause is megoldható, szokták is kérni gyakran. Pl. Kér szünetet, de 1 perc után menjen vissza fogadásba. és mérni mennyi szünetet kér. Erről is riporttal együtt szokták kérni táblázatosan havonta órás bontásban (nap/óra a x-y irányban). Szünetből ilyenkor azt is kérni szokták, hogy meg is tudjad szakítani az autopause-t, az is fontos szempont. de az már csak ctrl+c, ctr+v és egy-két sor átírása.
PauseQueueMember és Unpausequeuemember lesz a Te embered.
de ami korábban írtam AddQueueMember, RemoveQueueMember azzal is megoldható.
Időzítésre meg olyan "wait"-et teszel be, annyi másodpercet ami szeretnél. sorban lefut..http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+cmd+PauseQueueMember
Ha riportolni akarsz erről, sokat segítesz magadon, ha a queue_logot is lemented sql-be.
-
itanczos
senior tag
Igen, foglaltság és kikapcsolt állapotban ok...
Néztem az auto pause-t, de nem tudom igazán értelmezni.
Mert pause-be teszi azokat a mellékeket, olyankor megy a következő szintre. De az lenne ésszerű, hogy egy bizonyos idő után lejárjon az autopause.
Hát, nem egyszerű a megfelelő folyamatot kitalálni és elkészíteni...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1384 üzenetére
Akkor megy tovabb, ha a 2db 0-as beszel (foglalt), vagy ha nem elerheto pl nincs beregisztralva . Ha nem veszik fel, akkor vagy masik queuera menjen, vagy ring groupban van linearis csorgetes. Vagy nem ezt szeretned, hogy ha 0asak beszelnek, akkor menjen csak az 1esre? Dinamikus beleptetes, ha a 0asak nincsenek a helyukon? Vagy kihuzni oket? Ezekkel is megoldhato, ha tovabb kell mennie. Es egy hivassal, vagy akar dtmf-el egy melleket egyszerre tobb queueba is be lehet pakolni
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Nos, a rrmemory van beállítva.
Van 2 mellék, ami 0-s. 1 mellék, ami 1-es és 2 mellék 3-as.
A helyzet az, hogy hívja az 0-st. Nem veszik fel, 15 másodpercenként próbálja újra. De mindig a 2 db 0-ás tagot hívogatja. Nem megy tovább a egyes és kettes tagokra.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1382 üzenetére
igen, ez az egyik.
Másik:innentől beleteszed az /etc/asterisk/extensions_custom.conf-ba
[context-test]
exten => 104,1,GoTo(from-internal-additional,361${EXTEN},1)
exten => _NXXXXXX,1,GoTo(from-internal-additional,061${EXTEN},1)
exten => _06XXXXXXXX,1,GoTo(from-internal-additional,${EXTEN},1)
exten => _06[237]0XXXXXXX,1,GoTo(from-internal-additional,${EXTEN},1)
exten => _20X,1,GoTo(from-internal-additional,${EXTEN},1)Amelyik melléket korlátozni akarod annál a context helyére azt írod, ami itt a kapcsos zárójelben szerepel
Na, akkor sorban:
104-et tárcsázol 361-et tárcsázza elé, 361104-ként fog kimenni
NXXXXXX-et tárcsázol--> 7 számjegyű ami 2-9-essel kezdődik utána bármi lehet. 061-et elétárcsáz. tehát ha 2345678-at hívsz, akkor az 0612345678-ként megy ki
06XXXXXXXX-et tárcsázol ugyanúgy megy ki változatlan formában
06[237]0XXXXXXX mobilszámokat tárcsázol ugyanúgy megy ki. (31-es most itt nincs belevéve)
20X --> pl 200-209-es melléket tárcsázol, hívhatjainclude-al pedig pe tudod tenni, pl ha hívásátvételt akarsz, pontos időt, stb.
context esetén is olyan hangbemondást csinálsz amilyet akarsz, congrestiont sem kell hozzá mókolni. több lehetőséget biztosít ez az út hosszútávon!
Amit írtál ugyanúgy jó, de sok mellék esetén contextel azért kezelhetőbb és átláthatóbb, sőt külön le is tudod tilatni,, hogy józsika ne hívhassa belső melléken se mariskát, mert egy hoki.
vagy, hogy jóska nem kérdezheti le *60-al a pontosidőt.
Gyakorlatban contexttel: van 50 mellék főnökök hívhatnak külföldet, takarítók nem. esetleg arra autholtatsz is, de billinggel is elláthatod. pillanatok alatt be tudod állítani: 2 context: takarítók egyikbe, főnökök másikba.
trönkön maszkolással ez azért már macerásabb[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Köszi az ötletet!
Végül sikerült egész egyszerűen megoldani!
FreePBX, fel kell venni egy üres trunk-öt, amit disabled-re kell tenni.
2 outbound route-ot.Az első az adott mellék engedélyezett számait tartalmazza, ahol a Dial patterns-ben fel kell venni soronként az engedélyezett számokat.
()+| 0611234567/130
Ahol a 0611234567 az engedélyezett szám (persze lehet maszk is), a/ jel után pedig a mellék, pl 130, amit korlátozni akarunk.A második outbound route pedig a tiltó, amiben
()+| ./130
a "." által minden egyéb szám bele kerül a 130 -as mellékről.Az első outbound route-nél meg kell adni az engedélyezett trunk-öket, a másodikban pedig a kikapcsolt trunk-öt.
Lehet finomítani azzal, hogy felveszünk egy Közleményt pl "Tiltott telefonszám" szöveggel, amit a tiltó outbound route-nál beállítunk congestion eseménynek.
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1380 üzenetére
Extension alatt az adott melleknel van olyan, hogy context. Letrehozol egy contextet extensions_custom.conf ban. Azt irod oda. Majd irok peldat egy egyszerure, csak mobilrol most nem vicces.. De freepbx alatt outbound routesnal vagy a trunkon is meg lehet adni maszkolassal. Contextbol jobban atlathato, es az is egyszeru, gyorsabb
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Ok, köszi!
Másik kérdés:
Miként tudom egy melléken korlátozni, hogy mondjuk csak megadott 6 telefonszámot tudjon hívni?
Itt elsősorban a freepbx-es GUI megoldás érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1377 üzenetére
Bar ket ember kozott szinte mindegy a strategia. Ha hapognak, atirod azt az egy szot es majd lesnek milyen fa@sza tobbet be kell mutatni, elmondani majd dontenek ok. Itt a dinamikus be/kileptetes is folosleges. Riportolas miatt szeretem meg azt, ha merni akarom hany percet vannak bejelentkezett allapotban, riportolashoz jol jon.
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1377 üzenetére
Teljesen mindegy a csongetes. Ha 2en vannak 0-assal, egyik felveszi, masik 0-as csorog. Ugyanott vagy. De en az rmemomryt szeretem es dinamikus bejelentkezest a queueba. Dinamikus beleptetes mellett is ugyanugy lehet priorizalni. Addqueuemember, removequeuemember. Persze valahol a statikus a cel. De ha nincs a helyen valaki, akkor is dnd-be lehet rakni. Van ahol meg a ringall a nyero. Neked kell eldonteni, atirni se tart semeddig. Ringall eseten arra figyelni kell amit irtam.pl Ringall eseten 3 keszulek csorog, nincs egyik sem dndben. Egy kezelo van, aki beszel. Ekkor a masik ket kestulek csorog. Kozben a kezelo (harmadik mellek) szabadda valik, nem fogja csorgetni annal a hivasnal mar. De ha tiemout van es 8 masodpercig csorgeti a stabad mellekeket, majd ujra a szabadokat, akkor megkapja x mp utan. De tulragozom, ez mar nem a sulyozas sajatja. Ja,es queuekat is tudod sulyozni egymashoz kepest. Pl vip hivas, stb.. Az is nagyon hasznos tud lenni
-
itanczos
senior tag
Köszönöm az infókat!
A penalty-hoz milyen csengés mód illik? Itt a "ringall" nem az igazi, mert van vehemens kollegina is, aki felkapkodja, de inkább el kellene osztani a hívásokat. De igazán csak a 2 fő tag között.
-
glaci
őstag
válasz itanczos #1372 üzenetére
Egy darabig szórakoztam vele. Tulajdonképpen jól működött. Akkor a "másik oldalon" az SRTP -vel és az IAX -al voltak a NAT miatt gondok, így a végső, élesen üzemelő megvalósítás elmaradt.
Annyi hiba van benne, hogy amikor lebomlik a kapcsolat (tehát a hívás), akkor a BT is kap egy resetet, ezért néhány másodpercig nincs kapcsolat a telóval és addig offline lesz. Ill., ha akkor egyből jön új bejövő, akkor az nem mindig jut el az Asterisk -re.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1372 üzenetére
I.
Vagy használod a penalty-t , amikor a queueba így tesszük bele:100,0
101,0
102,1
103,2Ahol a vessző utáni rész a súlyozás.
102-re pl akkor megy ha 100 és 101 sem érhető el. Ekkor azonban a Local channelekre vigyázni kell, mert problémát okozhat egy parkoltatás, de akár várakoztatás is. Főleg a Local channelek tudnak bekavarni, de kapcsolókkal vagy contextből az is kezelhető.
II:
queue-ból queue-ba failoverezel. ha az 1-esben nincs szabad, failover a 2-es-re.Időnként timeoutoltatni is kell, mert ha 100 és 101 foglalt és 102 csörög, 102 sem veszi esetleg fel, eközben 100 lehet már felszabadult, alapból nem neki fogja mégsem osztani.
Azért egy kis wrapup sem árt néha, ha sok hívás van.Elastixban láttam, hogy benne van, ismerem. FOP és FOP2.0-val, de nem szeretem egyiket sem.
Napi sok ezer hívás esetén lassú, körülményes, nehezen kezelhető. Lassú. Nem alakítható egyedi igények szerint, queue-król alig ad infot. Nem dinamikusan pakolgat, stb.
ha meg akarom jeleníteni ki ebédel ,ki szabad, ki beszél, ki van cigiszüneten, stb és ezeket dinamikusan táblázatba rendezni ,akkor azt hogyan? melyik queueba hogy várnak, ha queue-k egymáshoz képest vannak ki az első, a második és a sokadik a sorban és melyik queue-ra vár, stb? mennyi ideje várakoznak, ki beszél, ki csörög, mennyi az össz kezelt létszám az elmúlt órából, mennyi az elveszett, mennyi az össz várakozó, stb, stb. Lehet sokáig cifrázni és ezekre riportokat csinálni. akkor a gyáriak nem használhatóak jól. Átrendezni, hogyan?
Napi, óránként statisztikákkal realtime frissítve. (ja, és kevesebbet eszik, mint egy flashes FOP)ha van 20 operátorod, de csak 3 dolgozik, neked az aznapi műszakosoknak fog csak érdekelni a forgalma. Minek nézzed, hogy a többi nincs beregisztrálva? Riportokból meg aztán a végtelenségig el lehet menni. Tudom queuemetrics és társai, mégis túl sokat nem lehet a fizetősökből sem kihozni, ha speciálisabb esetet szeretnénk.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Láttad azt, ami az Elastix-ben van?
Benne van az is, aminek a fotóját mellékelted, de egy FOP2 szerű is, de még egyszerű, korlát nélküli módon.Tesztelésre nagyon jó lenne!
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Engem is érdekel a téma, ezért is ment rá az szombatom a chan_dongle-re.
Találtam 1 kártyás gsm-voip gateway-t, olyan 50 körül.
-
itanczos
senior tag
glaci!
A chan_mobile-vel van tapasztalatod? Nekem a BT-s kapcsolat kicsit neccesnek tűnik...
Olvastam olyat, hogy régi nokiák kábellel is mennek... De mivel asterisk idővonalán nagyon hamar változnak a dolgok, nehéz olyan doksit találni, ami érthető és még nem avult el...Srácok, queue témában van valakinek tapasztalata?
A penalty-t kellene használnom, de nem sok jót olvastam róla.
Lényeg, hogy van 2 fix kezelő, akinek alapból kellene csörögni a queue-ból. De ha mindketten foglaltak, akkor kellene egy harmadik mellékre csörögni. Ha viszont ez a harmadik foglalt, vagy nem elérhető, akkor egy negyedik mellékre.
Megoldható ez valahogy?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
Teplic
tag
mobilszámot egy szolgáltatóhoz el tudod hordoztatni.
Mobilszámot hordozhatsz voip-ra de speciális körülménye között. lakosságiaknak nem szokták és üzletieknek sem (csak kivételes esetben kivételes szolgáltatók). és alapvetően csak mobilszolgáltatók között hordoznak. (aztán itt vannak kivételek: mobilhíd, stb. ) -
glaci
őstag
Ha van egy folyton futó Linux -os PC -d, akkor nem olyan nagy gáz és tőkét sem igényel sokat. (Időt viszont annál többet, amíg mindent üzemeképesre állítasz.)
Szóval az Asterisk a Linuxos gépen az alapod.
Kell egy vagy kettő BT adapter és 2 régebbi buta telefon. (A Nokiák nagyon jók szoktak lenni erre a célra.)
Az Asterisken telepíted a chan-mobile modult majd belövöd a konfigját.
Téged 2 -féle úton érhet majd el az Asterisk szervered.
Ingyen, de a mobilneted korlátainak filyenembe vételével, ha a telefonodon egy SIP kliensel csatlakozol és mint egy "mellék" használod az okostelódat.
A drágább, ha előfizetsz egy VoIP szolgáltatónál és a szervered azon a szolgáltatáson keresztül hívja a mobilodat, így kiküszöbölve a mobilnet esetleges hiányosságait.
Hogy melyik úton akarsz elindulni, azt neked kell eldöntened, majd az Asterisk többi konfigját e szerint beállítani. (Főként a sip és az extensions conf, ami téged érdekelni fog.)Bocs, ha kicsit tömör lett. Mobiltelefonról vagyok és ráadásul erősen meló közben, így sajnos jelenleg nem áll módomban teljesen és részletesen kifejteni.
[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
félisten
Igen, legegyszerűbb a sima átirányítás lenne, de sajna külön szolgáltatóról van szó, így meg sokba fájna a percdíj.
Nem céges felhasználásra kell, hanem saját célra. Részben kísérleti céllal van ennyi számom.(#1368) bambano: mobil számot lehet voip szolgáltatóhoz vinni?
pl. neophone?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bambano
titán
ilyen kártyák léteznek, az "alacsonyabb ár" kifejezés, na az már zűrösebb
a magam részéről ezentúl idegesen fogok viszonyulni az openvox szó hallatán, miután csúnyán befürödtem openwox és dahdi driver környékén, ami miatt bőven garis cucc ment a kukába.
az openwox gsm átjáróval nekem nem volt bajom, gépbe rakható kártyával igen. vettünk helyette beronetet, amivel eddig elégedett vagyok, csak ott az alacsony ár témakört sikerült nagy ívben kikerülni
azt nem értem egyébként, hogy miért nem irányítod át azokat a számokat? vagy ha annyira fontos a szám, miért nem számhordozod el voip szolgáltatókhoz?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Teplic
tag
OpenVox VS-GW1202-4G VoxStack netto 130-ért nagyon jó árnak számít 4 simre.
de szerintem erre a célra nem biztos, hogy megéri. Kis cégeknek, futárszolgálathoz ilyenek jók, mert 32 kártyásat is le tudsz tenni. Azk is stabilak. Főleg 2x16-ba megbontva a redundancia miatt. Ahol van több PRI is, ott kihasználják. (bár onnantól már egyszerűbb mobilszolgáltatóhoz közvetlen bedrótozni magad IP-n)létezik PCI-e megoldás is. az sem olcsóbb, akkor meg jobb a célhardware.
openvox ebből is még a legolcsóbb. Kínaiak digium klónjaEgy ilyen 4 simes kártya: OpenVox G400P4 GSM kártya 130 körül van szintén nettóban.
jó, kapsz belőle 3 simeset is, de az is 100 körüli nettó.amit itanczos mondott megoldást az olcsóbb azért, azzal tapasztalata neki lehet. és lehet teljesen stabil. ötletnek tetszik amúgy.
ha csak egyik irány kell, akkor egymásra irányítani, ha flottán belül ingyen hívod
0ft-ból és még telóba sem kell tenni a simet, csak amíg a beállítást megcsinálod. utána ki is veheted.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kössz!
Ha ez ennyi, akkor inkább nem vágok bele.
Valami olyanra gondolatm, hogy valami PCI-E kártya fogadna 2db SIM-et, és bejövő híváskor valami VOIP szoftverrel kicsönget az androidos telómon. Amikor azt felveszem, akkor a kártya is felveszi a vonalat, és továbbítja a beszélgetést.
A nálam lévő telón van mobilnet.Ilyen létezik alacsonyabb áron?
Igazából eleinte egy kétkártyás olcsó androidos telóval akartam megcsinálni, de kiderült, hogy az android API nem engedi a mikrofon-t belső jellel helyettesíteni.
Esetleg két androidos teló headset-ként egymásra kötve...SMS, és fordított hívás irány egyelőre nem létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
írtad sokat nem akarsz költeni, de célhardverben beugró szinten sms szerverrel, mindennel erre van komplett mini pbx asterisk alapokon, könnyen konfigolható webről. moduláris felépítéssel.
Kolléga olcsóbb megoldást mondott, én azzal szintén nem játszottam, nincs vele tapasztalatom.
célhardwareben beugró szintre 3 kártyához:
OPENVOX VS-GW1202-4Gegyik legjobb á/érték aránnyal. Minden más drágább, ez az alja. Tudásban viszont elég jó és stabil is.
Mobilnet ettől még kell a telefonodra. és ha jitter van, akkor nem lesz annyira jó a beszélgetés. néhány 100ms jittert még kiszedsz jitterbufferrel meg megfelelő codec választással. utána már jön a lag..
legolcsóbb a 3 sim-es mobil
ui. az ilyen gw-eket ugyebár mindig levédjük rendesen, az legyen az első. egyébként szép kis fraudot lehet összeszedni. Publikusan nem tesszük ki portokat kinyitva, ha csak nem tudjuk hogy mit miért csinálunk és nincs kifejezetten arra szükségünk.
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1363 üzenetére
kérdés szerver mit mond, mit mutat. Szerver oldalon kell-e keresni, vagy kliens oldalon.
FOP AMI-ból dolgozik igen.
FOP talán nem korlátos, vagy nagyobb a limit.
Én erre php-ben írtam felületet, de queue statuszokra és reason-ökre rámenve, saját FOP-ot ha úgy tetszik.
php-agi, jquery alapokon.
parancssorból kérdezgetve és parancs kimenetét megformázva, csicsázva táblázatosan kiíratva. Amire nekem kellett azt a FOP nem tudta, de más egyéb fizetős sem. Plusz feature-ökkel, dinamikus rendezéssel plusz infókkal. Kicsit speckós volt.Sima fop nem tudom mennyire támogatott még,
Valamennyire az is testre szabható volt és több is elfért, de már nagyon régen használtam.
Még valami windowsos nyavaját is találtam rá anno, ami ingyenes volt szerver-kliens üzemmódban.
emlékeim és screenshot szerint az több melléket tud kezelni, viszont csak alapdolgokat tud az is. Bár azt legalább jól.Ez alapján mennie kell és több melléket tud figyelni a sima FOP.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Ok, köszi, megnézem ezeket.
A fura az, hogy a GS telefonok jól mutatják!
Illetve a FOP2 panel is, bár szerintem ő az AMI-n keresztül kommunikál.Apropó! A FOP-ból (Flash Operator Panel) melyik telepíthető verzió az, ami még nincs lekorlátozva? Az új, FOP2 csak 15 objektumot enged a demo verzióban.
Tudtok valami hack vagy egyéb lehetőségről?[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1360 üzenetére
"core show hints" -re látszik a figyelés a statusban?
BLF context rendben?
Esetleg nem lehet, hogy local channelen épülnek fel a hívások?
Vagy várakoztatás, multichannel miatt nem mutatja?Nem néztem 13 alatt, de így hirtelen ezeket ellenőrizném.
https://wiki.asterisk.org/wiki/display/AST/Asterisk+13+Function_HINT
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
11-es asterisk-kel még jó a BLF, a kliensek mutatják a jelenlétet, foglaltságot, csörgést, stb.
A freepbx 13-nál, amiben már asterisk 13 van, csak 2 állapotot látnak a programok. Online és offline! Vagyis, ha foglaltak, akkor offline-t mutat!
A GS telefonok BLF gombjai viszont jól mutatják.[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Szia!
Mobil számokról van szó?
Azok kezeléséhez egy mobil gateway kell.
Pl egy RaspberryPi-vel és 3 db Huawei USB mobil stick-kel megoldható.A hétvégén sikerült beizzítanom egy ilyen usb stick-ket asteriks-kel, trunk-nek.
-
félisten
Sziasztok!
Én olyat szeretnék megoldani, hogy van 3 db számom, és ezek közül csak egyet akarok magamnál hordani.
Azt akarom megoldani, hogy az otthon lévő két számról a bejövő hívásaim és SMS-eim valamilyen formában a nálam lévő telón landoljanak. VOIP, vagy bármi.Az otthon lévő számok lehetnek androidos telóban, vagy ha szükséges erre alkalmas bármilyen interfészhez csatlakoztatva. Feltéve ha nem aranyárban van. Állandóan üzemelő internetre kötött PC, vagy valami okoseszköz nem gond.
Ehhez szeretnék útmutatást kérni, hogy miket olvassak el, mire lesz szükségem, stb.
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1355 üzenetére
"A PJSIP-re szükség lenne, mert van olyan, akinek asztali telefonja és SOFTPHONE-ja is van, ugyanazon a melléken, és tudtommal az egy mellékhez több kliens egyidejű kezelését csak PJSIP tudja."
nem teljesen értem.
Meg tudod csinálni, hogy 100-as melléket hívják és csörögjön a mobilod és és 100-as mellék és még egy isdn vonal is. Valamint azt is, hogy hogy 101-es hívja 200-as melléket (200-asnak meg azt jelzi ki, hogy 100 hívta --> alias-olni is tudod a sip-et illetve cid aliast is lehet freepbx extensions alatt. de freepbx nélkül sem tart sokáig).Nem teljesen értem mit szeretnél pontosan, így lehet elbeszélünk egymás mellett.
-
Teplic
tag
válasz itanczos #1355 üzenetére
SDP debugot csináltál?
Sip confban be van állítva a külső IP címed rendesen, illetve a LAN tartomány?
freepbx-ben a "sip settings" alatt. (vagy valami hasonló néven van)Rtp debug?
Fővonalak analógok? FXO gw-el, vagy Dahdi-val digium/openvox/etc kártyával van ellátva?
RTP portnak nem ranget megadni a GS-en, és beforwardolni statikusan próbához. RTP-ben mégis mi látszódik? azt nem ártana tudni a jelzésváltással együtt.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
Segítsetek légyszi!
Már reggel 9 óta szopok egy 30 mellékes analóg rendszer lecserélésével FreePBX-re.
A hiba a következő:
PJSIP driver, Asterisk 13, FreePBX13
- Ha kintről jön be egy hívás, akkor a hívást fogadó Grandstream telefonon 10-ből 8x nincs bejövő hang!
- A hívó hall minket, de mi őt nem!
- A csavar ott van, hogy a központban a hangfelvételben mindkettőnk hangja rögzítve van!
- Ráadásul, ha bármilyen SOFTPHONE-ra irányítom a hívást, tökéletes!
- Ha a telefonon fogadom (nincs bejövő hang), de átkapcsolom egy másik grandstream telefonra, akkor ott sincs bejövő hang! Viszont, ha ilyenkor egy SOFTPHONE-ra kapcsolom, ott már van!
- Ha a hívót a telefonon vissza hívom, van hang!
- Mellékek egymást tökéletesen hívják!Már minden beállítási variációt kipróbáltam, NAT, stb.!
3 féle grandstream teló is van, mindegyiken ezt produkálja!
DE! Amint átállítom PJSIP-ről SIM-re az adott melléket, egyből a telefonokon is van bejövő hang!A PJSIP-re szükség lenne, mert van olyan, akinek asztali telefonja és SOFTPHONE-ja is van, ugyanazon a melléken, és tudtommal az egy mellékhez több kliens egyidejű kezelését csak PJSIP tudja.
Valakinek ötlete, megoldása???
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz itanczos #1353 üzenetére
Angolul mi az etalon könyv/doksi?
voip-info.org on sok tudás van, de egy jó része elavult.
Aztán van még ez az Asterisk Definitive guide könyv, de a legfrissebb is 2013 as Asterisk 11 re optimalizált verzió.
A 12-13 as verzióban rengeteg újítás jött.Aztán ott van még az asterisk dokumentáció, de az nem "tankönyv".
Ha van egy megfelelő minőségű angol anyag, abból már lehet elindulni.
Leginkább az angol nyelv megtanulásával, de akár magyar nyelvű tartalmak előállításával.Ahogy én elnézem, aki érti, csinálja, nem könyveket írogat, a többiek pedig hekkelnek ezerrel, vagy befizetnek néhány száz/ezer dolcsit egy kurzusra.
Asterisk Essentials online training 300 dolcsi.
Ez még nem is vészes. Online, akár össze is lehet dobni.Aztán van még hús-vér tréning: Asterisk Fast Start
Ez 1700 GBP plusz áfa Oxfordban, de ha Dubaiban csinálod akkor csak 1500 dolcsi
6-700 ezer HUF.Szóval angolul sem túl bő az ingyenes kínálat.
Persze vannak youtube tutorialok meg ilyesmi.Előbb imádkozzunk, hogy angolul legyen valami up to date elérhető áron.
-
itanczos
senior tag
Igen, a jó magyar doksi, könyv jól jönne! Kerestem, meg is venném, de nem találtam.
Az is a gond, hogy az egyes asterisk verziók jelentősen különbözhetnek egymástól. Idővel változott a szintaktika, függvények, appok tűntek el és cserélődtek le.
A keret programok, vagy "gui"-ról már ne is beszéljünk...
Szóval, nem egyszerű...Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
itanczos
senior tag
A BLF gombbal átvétel csörgésnél működik. Viszont a queue-t nem tudom egyelőre figyelni...
-
glaci
őstag
B@szki, érzem, hogy ezt a szintet soha nem fogom elérni ...
Egy nagyon jól összerakott mindenre kiterjedő, példákkal teletűzdelt magyar nyelvű support oldal (vagy könyv) nagyon hiányzik a témában.
(Bírom az angolt, de az Asterisk -es olvasnivaló mennyisége már nagyon sok ...)[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
itanczos
senior tag
BLF, vagy Presence status
Működik, sikerült beállítani! Egy mezitlábas asterisk-ben is. A nagyok (FreePBX, Elastix) alapból tudják[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz itanczos #1346 üzenetére
Ha globálisan be van kapcsolva a video support, akkor ennél a trunk-nél ki kell kapcsolni, különben nem fog működni a hívás!
-
itanczos
senior tag
válasz radicspeter1 #1345 üzenetére
Szia! Nekem több cégnél is így van megadva asterisk-nél
[peer-stuntcalls]
type = peer
authname = a_regisztrált_felhasználónév
defaultuser = a_regisztrált_felhasználónév
fromuser = a_regisztrált_telefonszám_ami_megjelenjen_a_hívónál
fromdomain = sip.stuntcalls.com
secret = a_regisztrált_jelszó
host = sip.stuntcalls.com
qualify = 2000
videosupport = no
callcounter = yes
call-limit=1A FreePBX gui-ban a USER részt nem kell kitölteni, ha van benne valami, töröld ki!
a PEER részletekhez:host=sip.stuntcalls.com
username=a_regisztrált_felhasználónév
secret=a_regisztrált_jelszó
type=peer
qualify=2000
fromdomain=sip.stuntcalls.com
videosupport=no
Az Outbound CallerID-hoz kell a CID számot beírni.
A Maximum Channels-hez az 1-et.[ Szerkesztve ]
-
radicspeter1
őstag
FreePBX-el meglévő Stuntcall SIP-es hozzáférést, hogy kell megadni trunk-ként?
-Konfig help jól esne...
(Málna2 PC)Nekilesek elolvasom ezt az egész topikot köszönöm a helpeket!
[ Szerkesztve ]
[LG NEXUS 5]
-
bacus
őstag
GrandStream UCM 610x magyarítás megoldva, köszönöm Bambano, aki a hup-s linket berakta, Kiss Gergely pedig (a hup-os topik indítója) megosztotta velem a legenerált hangfájljait. Egy újracsomagolás és egy plussz info.txt megírásával a PBX-be feltöltöttem a fájlt, az megette (megrágta, benyelte és nem köpte vissza )
Igy most már teljesen elfogadható, nem túl gépies, de súgó búgó nőies hangon magyarul beszél minden kedves és kevésbé kedves hívóhoz a központ.
Már ami a rendszerüzeneteket illeti, mert az IVR az még mindig az én mély nem túl nőies hangomon dörmög.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
válasz bambano #1329 üzenetére
(#1325) bacus: és azon a célhardveren megnézted már, hogy milyen portjai vannak nyitva? például hogy ssh-zni lehet-e rá? én most vettem célhardvert, és arra lehetett.
Igen, megnéztem, le is irtam ide. SSH port engedélyezhető, beléptem, de nem látok fájl rendszert. Igazából statisztikára van kihegyezve, illetve újra tudom inditani.
https van még amin ugye felkonfigoltam, és a szokásos portok.
Nem értem miért nézel kezdőnek? Az volt az első, hogy a legfrissebb firmwaret feltoltam. Igaz nem próbáltam meg kicsomagolni, de majd belenézek, hátha valami ismert tömöritett formátum.
Még zaklatom a supportot tovább.
-
itanczos
senior tag
A PRESENCE státuszt használta már valaki?
Vagyis, hogy lássuk a mellékek közül ki elérhető, ki nem.Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
goop
őstag
"#1332) goop
Dinamikus lófasz!
Fix IP-cím kell, amelyet mindig el lehet érni az interneten. A korábbi tárhelyemen volt egy domain nevem, ahhoz tartozott egy fix IP-cím. Ez lesz megint."Oké főnök. Szerinted mire jó a dinamikus dns? Segítek, többek között arra, hogy elérd a géped, bármi is az ip címed, de nekem aztán mindegy, fizess akkor fixip-re. Én a továbbiakban itt off, mert ami itt megy, kb. semmi köze a topic címéhez.
[ Szerkesztve ]
-
itanczos
senior tag
válasz bambano #1337 üzenetére
Köszönöm, ezt ismerem, konzultáltam a készítővel is. Tudtommal (és a készítő infója alapján) már nem megy az api. Esetleg van információd, mit és hogyan kell módosítani?
Köszi!
itanczosHasználd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
LámaZ
addikt
Amúgy megértettem azt is, magamtól, anélkül, hogy utánaolvastam volna, hogy mi a különbség a webtárhely és a VPS (Virtual Private Server = virtuális magánszerver) között.
A webtárhely adatainak elérése nem időkritikus, nem probléma, ha pár másodperces késés van. Épp emiatt nem jó a sima webtárhely saját VoIP-szerver céljára, mert a telefóniában valós idejű reagálás kell, nem lehet totojázni.
Ez ilyen egyszerű, csak ha valakik nem tudják, vagy nem akarják megmagyarázni...[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
itanczos
senior tag
válasz bambano #1329 üzenetére
Bambano! Akkor legyünk konkrétak!
Tudsz olyan elérhetőséget, ahol van magyar anyag asterisk-hez, freepbx-hez, elastix-hez?
Ha igen, megosztanád velünk, velem?Használd a keresőt! | iPhone 13 Pro 256GB | 3D: Tevo Tarantula | NAS: HP MicroServer Gen8 - Proxmox/XPenology | Okos otthon: HomesAssistant - HomeKit - Hirdetéseim (ha van): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/itanczos/index.html
-
LámaZ
addikt
Na, jól van, rákérdeztem a srácoknál.
A VPS-es csomag havi díja 20 dollár. Ilyen áron nem kell.
Akkor azt meséljétek el, hogy miként lehet otthoni szervert beüzemelni, és rátelepíteni az Asterisket. Ha akarjátok. Ha nem, majd megtanulom magam, megoldottam én már ennél bonyolultabb kérdéseket is.Amúgy itt van a szolgáltató ajánlata, lehet titokzatoskodni.
Akkor marad az Arubacloud havi háromszázé', oda bőven lehet ingyenes webáruházat is telepíteni.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz bambano #1333 üzenetére
Ne légy már ennyire behatárolt!
Volt saját szerverhelyem havi pár száz forintért, – bár akkor a webáruház nem érdekelt, csak láttam, hogy ott van vagy öt ingyenes applikáció, pl. a Prestashop, amelyet be lehet üzemelni –, de kb. három éve zártam be. Most megnéztem ugyanazt az amerikai szolgáltatót, és lényegében ugyanaz az ár van most is, évi 24 dollár.(#1332) goop
Dinamikus lófasz!
Fix IP-cím kell, amelyet mindig el lehet érni az interneten. A korábbi tárhelyemen volt egy domain nevem, ahhoz tartozott egy fix IP-cím. Ez lesz megint.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
bambano
titán
válasz itanczos #1324 üzenetére
"Akik ezt megcsinálták, nem publikálják ingyenes módon, csak fizetősen!": vagy csak nem találtad még meg.
(#1325) bacus: és azon a célhardveren megnézted már, hogy milyen portjai vannak nyitva? például hogy ssh-zni lehet-e rá? én most vettem célhardvert, és arra lehetett.
másrészt meg utánanézel a gyártó webjén, hogy van-e firmware upgrade. ha van, letöltöd, kicsomagolod és megnézed.
-
bacus
őstag
válasz itanczos #1326 üzenetére
nincs. Ha legalább egy angol fájlt le tudnék szedni. A magyar forgalmazó visszairt, hogy nem tudja ő sem, a kanadai support meg szerintem még keresi a térképen, hol a f.-ba van magyarország...
-
itanczos
senior tag
Csak feltölteni tudsz? Letöltés, vagy mentés van?
-
bacus
őstag
-
itanczos
senior tag
Azért ne felejtsük el, hogy a központ telepítésben, üzemeltetésben elég nagy üzlet van.
Ezért van az, hogy alig találsz magyar nyelvű doksit, vagy magyar nyelvet, hangokat.
Akik ezt megcsinálták, nem publikálják ingyenes módon, csak fizetősen!
Amit persze valahol meg is lehet érteni, meg nem is...[ Szerkesztve ]
-
-
itanczos
senior tag
Azok a TV stick-ek jók lehetnek, amire lehet linux-ot tenni!
-
LámaZ
addikt
Tehát akkor muszáj venni egy Raspberry Pi-t?
Mert más, olcsóbban üzemelő minigép nincs erre, ha jól tudom. Az Androidos TV-stickek gondolom nem okésak.
Jut eszembe, nekem csak mobilinternetem van, bár abból két előfizetés is, az is jó?
(klasszikus routerem nincs, csak wifi hotspot)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
bacus
őstag
válasz bambano #1313 üzenetére
köszi, a probléma nem itt van, hanem egyszerüen nincs semmi k. segitség, hogy milyen fájlelnevezés, milyen strúktúrában, stb.
a webes felületen kiválóan lehet letölteni a német, kinai, stb nyelveket, de magyar nincs, és segitség sincs, hogy mit kell csináljak.
az ivr az én hangomon dumál. pl, ha Te hivnál meghallanád: " a rat racer információs szolgálat az ön rendelkezésére áll asszonyom."
-
bambano
titán
"Egy bajom van vele, hogy szeretném magyarítani a kimenő szövegeket, mint pl voicemail-nél kimegy, stb.": szerintem próbálkozz valami igazán zöld, természetközeli megoldással: nyisd ki a saját szád és vedd fel a szöveget
-
bambano
titán
"Akkor miket ír itt a bambano?": az igazat, mint rendesen.
az asterisk, hogy ne szakadozzon a hívásod, realtime prioritáson fut. amit a vps nem fog neked biztosítani. ezt lehet, hogy észre sem veszi, aki nem néz bele rendesen a cuccba.
2965 asterisk -11 0 2796540 49392 24532 S 0,3 0,8 27:52.04 asterisk
1 root 20 0 29060 5320 3048 S 0,0 0,1 0:09.59 systemdEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
LámaZ
addikt
Akkor miket ír itt a bambano?
Ha én bérelek szerverhelyet, akkor oda általában azt telepítek, amit akarok, kivéve az illegális dolgokat.
Azért lenne jobb nekem a szerverbérlés, mert akkor nem kell otthon állandóan melegen tartani egy dedikált vasat, és egy szerverpark azért biztonságosabb, mint az én otthoni gépem, van klíma stb.
Szerintem havi 600-ért megéri, és akkor még rakok fel oda valami egyebet is.Legyen minden jó!
-
-
bambano
titán
mondjuk bérelt tárhelyre egyáltalán nem telepítheted, mert az csak diszket jelent. de vps-nél felmerülhet ez a kérdés. a válasz igen is meg nem is
nem telepítheted, mert az asterisk szeret realtime prioritáson futni, azért meg, szerintem, harapnak a vps szolgáltatók.
igen is, mert van olyan szolgáltató, aki direkt asterisket árul saas-ként.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
LámaZ
addikt
Elolvastam a githubos leírást, most már világos.
Még egyszer a fenti felvetésem: miért ne telepíthetném saját otthoni, állandóan futó gép helyett bérelt tárhelyre az asterisket? Mert – legalábbis amit én ismerek – lehet bérelni tárhelyet havi 2 dollárért, ami olyan 600 ft körül van. Azzal nincs is annyi gond, mint ha most Raspberry-t vagy egyebet veszek erre a célra.Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Én ezt az egészet nem értem, és az Összefoglaló elolvasása után sem lettem okosabb.
Mit kell tenni, hogy butatelefonról okosan lehessen telefonálni?
Mindenekelőtt kell egy saját szerver?
Okés, szerver tárhelyet bérlek valahol x összegért. Mondjuk évi 10k Ft. Kellene még egy virtuális szám is, plusz gondolom voipos fiók.
A szerverre telepítenem kell egy progit – ez lenne az asterisk? – ami egyfajta átjáróként működne, és a telefonálásom olcsó lenne? Ki érti ezt?[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz instantwater #1297 üzenetére
Az angol szöveget lektoráltatni kellene valakivel, mert tele van hibával.
Legyen minden jó!
-
itanczos
senior tag
Be tudsz SSH-zni az eszközbe? Látod a fájl rendszert?
Ha igen, akkor az /etc/asterisk mappában keresgélj!
Elastix-ban, FreePBX-en ott van a voicemail.inc fájlban. Ha jól emlékszem...
Csak a szöveges állományokat akarod magyarítani, vagy a hangokat is?[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
sziasztok!
Múlt héten lecseréltem az irodámban a telefonközpontot, egy GrandStream UCM6102 -t vettem helyette, gyakorlatilag asterisk alap, 2 fxo és 2 fxs porttal. Két bejövő analóg trunkom van, (egy digi és egy upc) ez a dobozka tökéletes választás.
Egy bajom van vele, hogy szeretném magyarítani a kimenő szövegeket, mint pl voicemail-nél kimegy, stb.
Van erre valakinek már kész megoldása? Esetleg asterixre?Valami nem fizetős, de legalábbis lightos megoldást keresnék, mert méregdrágán találtam.., de annyit azért nem ér az egész.
-
drugbaron1
tag
válasz bambano #1301 üzenetére
Nem tudom mennyire járható, de pl:
A mobil telefonra net előfizetés és egy voip alkalmazás amivel csatlakozik a pbx-re.
Ilyenkor a kimenő hívások azon keresztül zajlanának.
A bejövő hívások átirányítani a mobilon egy olyan számra ami regisztrálva van a pbx-re ahol hangmenü fogadná a hívottat és annak függvényében hogy milyen pontot választ vezetékes telefonra vagy vissza a mobil telefonra irányítaná a hívást...
esetleg így megoldható lenne vajon a hang rögzítése? -
bambano
titán
válasz drugbaron1 #1300 üzenetére
hívást csak akkor tudsz rögzíteni, ha átmegy rajtad (telefonközpontodon).
tehát mobil interfészt kell kapcsolj a freepbx-hez és azon keresztül kell telefonálni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest