-
Mobilarena
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
takbal
csendes tag
válasz
itanczos #1847 üzenetére
Szerintem is szédületes marhaság, de hát nincs jobb ötletem.
Felhívtam a vodát, azt mondták, magán előfizetőként ne is álmodjak direkt VoIP kapcsolatról. A céges meg nagyon nem 2785 Ft/hó, inkább úgy 10-20x annyi. A telekom szintén így van vele.
Szóval nem tudom bypass-olni a felesleges analóg átalakítást, hacsak meg nem hekkelem a modemjüket valahogy. De a pass-ot biztos elég alaposan eldugták, és ha kiderül, akkor csúnya vége lesz.
-
takbal
csendes tag
válasz
itanczos #1844 üzenetére
Köszi! Próbálgatom a Dellmontot, de a hangminőség eddig érezhetően gyengébbnek tűnik, mint a normál hívásé. Erről a 3 EUR-os korlátlan opciójukról hallottam már pár éve, de látni még nem láttam ilyen ajánlatot.
Sajnos digi nálunk nem játszik - bár itt van az optika a ház előtt az oszlopon évek óta, de pont akkor húzták ki, amikor ellopták a céget, és így már nem kötik be. (Gondolom mert konkurrencia lenne a voda koaxnak, amit szintén zsebre tettek azóta.)
A tkom optikát viszont kihúzták ki egy hónapja, netet be is köttettem, de ők 5 ezerért adják a korlátlan telefont, ennél meg olcsóbb a voda.
-
laracroft
senior tag
válasz
itanczos #1808 üzenetére
Feltöltöttem ide egy LOG-ot amikor nem működik a következő trunk-re ugrás.
A 3 trunk ÍGY van beállítva.
Mellékeim: 214-216
Outbound routes
Dial Patterns
215-ről próbálom hívni a 0630-as számot, az sikerül is, a másik 2 mellék viszont 486-os foglaltat jelez.
előre is köszi, ha megnézitek -
laracroft
senior tag
válasz
itanczos #1793 üzenetére
Oh...
Akkor nagyon s..g vagyok... Azt gondoltam, hogy a pattern-nél állítom ezt be.
De az outbound routes-nál állítom, hogy melyik mellék melyik fővonalat használhatja nem?
Nézegetve a trunk beállításait ezt találtam: Continue if Busy
Erre gondolsz?
Ez azt jelenti, ha foglalt, akkor a következő trunk-re ugrik?
köszi -
Exian
addikt
válasz
itanczos #1785 üzenetére
Én egy ideig a Forpsi-nál futó VPS-emen futtattam a VoIP szerverem, de már évek óta otthoni Linux szerveremen fut, problémamentesen.
-
laracroft
senior tag
válasz
itanczos #1754 üzenetére
Köszi a gyors választ
Ezt látom:
[2023-03-08 14:56:23] NOTICE[4195]: res_pjsip/pjsip_distributor.c:676 log_failed_request: Request 'REGISTER' from '<sip:201@10.0.0.124>' failed for '10.0.0.108:5060' (callid: 1522909027-5060-1@BA.A.A.BAI) - Failed to authenticate
De a username password páros rendben van.PC-n Zoiper-rel sikerült hozzáadnom a 200-as usert, de ott is kapok a log-ba nem oda illőt:
[2023-03-08 15:09:36] ERROR[2583]: pjproject: <?>: sip_transport.c Error processing 40 bytes packet from UDP 10.0.0.1:58149 : PJSIP syntax error exception when parsing 'Request Line' header on line 1 col 1:
▒ >
-- end of packet.Cserébe az intursion detetcion már ban-olt 5 IP-t.
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1756 üzenetére
Áhhá, akkor az valami RPM/Redhat féle holmi lehet gondolom. Én Debianra telepített Asterisket ismerem csak, azzal működik a VoIP szerverem, meg rajta a céges saját IVR hangmenüs őrületem, ami fogadja a bejövő hívásokat és kapcsolgatja a megfelelő mellékeket, amit kér az ügyfél.
Ez utóbbival kapcsolatban kérdezném a hozzáértőket, hogy ki milyen ingyenesen használható, jóféle hanggal rendelkező "text to speech" programot vagy online megoldást ismer a hangok generálásához?
Amivel én generáltam a szövegeket, már elég elavult, frissítenem kellene a szövegeket/menüpontokat, de nem találtam megfelelő hangú, jó minőségű cuccost.
Amit régen használtam, az nagyon kulturált volt, nagyon szép hanggal, szinte fel sem ismerhető, hogy géphang beszél, de sajnos már nem használható.
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1754 üzenetére
Én is ezt akartam javasolni, az asterisk konzolt. Ha ott nem is látod próbálkozni a klienseket csatlakozni, akkor eleve el sem jutnak a szerverig/asteriskig. Akkor hálózati oldalon kell keresgélni. Őszintén szólva nem ismerem ezt a freePBX cuccost, én csak sima Linuxra manuálisan felpakolt Asterisk-kel dolgozom, de gondolom valamiféle alap Linux ez is. Ha van benne iptables, megnézném, hogy a tűzfalban miújság.
Pingelni pl. tudod a szervert?
-
bambano
titán
válasz
itanczos #1749 üzenetére
az a probléma ezzel a válasszal, hogy nem azt kell csinálni, amit írtál, hogy egyik voip központ helyett megadsz egy másikat az ata-nak, hanem azt kell megadni, hogy nincs voip központ, tehát nem a szabványos kliens-szerver kommunikációt kell használnia, hanem kliens-kliens kommunikációt.
ezt vagy tudja az ata, vagy nem. a grandstreamek szokták tudni, a többit nem ismerem.
de az alapprobléma mégis az, hogyha elpazarol egy hálózati kábelt az sp3000 miatt, akkor miért nem dugja fel helyette a telefont oszt jónapot.
-
abcde22
tag
válasz
itanczos #1710 üzenetére
a 17. pont hiányzik, de egyébként ha jól értelmezem a dolgot, akkor félig már így is működnie kellene, ki kellene csöngjön az egyik mellék. és nem működik. nincs outbound route hozzáadva, mert nem tudom hogyan kell, az a 17. pont lenne. de inbound route hozzá van adva ahogyan a leírásban van.
próbálom hívni az analóg vonalat mobilról de nem csöng ki a melléken. lehet az is hogy a leírás is hibás. csak én kezdő vagyok, nem tudnám megtalálni a hibát, most először állítok be ilyet. -
FunPro
őstag
válasz
itanczos #1697 üzenetére
Na, nehéz szülés volt, de úgy tűnik megoldódott.
Annyira nem értek a voip telefonokhoz, de nagyjából ez lehetett a probléma:
Amikor be lett állítva a központ, azt a szolgáltató munkatársa csinálta. Igen ám, de úgy tűnik nem volt a helyzet magaslatán.
Amikor nézegettem a beállításokat, akkor már gyanús volt, hogy a sip.ephone.hu-hoz tartozó Authenticate ID minden telefonszámnál (összesen van 13) ugyan az. Ebből arra következtettem, hogy befele nem 13 "irányból" jönnek a hívások, hanem csak egyen jönnek be, és azt az egyet kell tovább lökni a telefonokhoz.
És valami ilyesmi is volt, mert találtam egy leírást, hogyan is kell ezt beállítani a cuccon.
Vannak Hunting Group-ok. Ott mind a 13 számot egy group alá kellett venni. Ezután volt egy "Request URI Routing ID" rublika, ahol külön újra kellett definiálni, hogy melyik porton melyik telefonszám van. Ezzel a befele hívások varázsütésre oda mentek, ahova kellett nekik.
Igen ám, csak így meg a kifele hívások mentek rossz helyről, mert így minden hívás a legelső telefonszámról indult.
Erre az lett a megoldás, hogy be kellett kapcsolni a "Use Request Routing ID In SIP Headers" opciót.Bármit is jelentsenek ezek, így működik (Grandstream GXW4216 cuccon).
Gondoltam leírom, hátha egyszer valakinek még jól jönnek ezek az információk.
Utólag is köszönöm a segítséget!
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #1682 üzenetére
6 trunks, 10 extensions, különféle inbound és outbound routes, csak sip, pjsip szerintük is instabil és 2 iax extensions Zoiperrel tesztelésre de már nem használom. ArubaCloudon megy CentOS 7 felhő szerveren havonta nyomok egy yum updatet és kész. Boldogabb az élet vele mint a FreePBX-el valaha is. Tűzfal, Intrusion detection kiváló.
Nem tudok mit írni róla mert kifogástalanul működik. Tényleg semmi hibát nem tapasztaltam. -
-
erdeidominik
csendes tag
válasz
itanczos #1665 üzenetére
Igen, be van állítva, de egyértelműen hiába írja azt, hogy fel van regisztrálva nincs, mert ha hívni próbálom a számot azt mondja, hogy nincs ilyen szám, és akkor mondja ezt, ha nincs felregisztrálva. Itt találtam ezzel foglalkozó dolgoka, de nem nagyon sikerül ezzel sem, ha valaki ez alapján tudna segíteni akár nagyon megköszönném
-
erdeidominik
csendes tag
válasz
itanczos #1661 üzenetére
Próbáltam sima pjsip trunk-ként hozzáadni, register001.digikabel.hu a szerver ugye amit a digi adott, 5060-as porton, udp-n, alaw kodekkel, azt írja, hogy fel is regisztrált, de ha hívni próbálom, akkor azt mondja be, hogy nem létező szám (mintha fel sem lenne regisztrálva), ha pedig kifelé próbálok hívni róla, akkor az "all circuits are busy" jön vissza. Ha zoiperben beállítom, akkor hibátlanul megy mindkét irány.
-
betyarr
veterán
válasz
itanczos #1631 üzenetére
köszi a választ!
itthonra gondolkodtam egy fritzboxban,hogy távolról vpn-ről használhassam a dellmont klónokat telefonálásra,illetve mellékeket állítanék be mobilokra a családban.azonban letettem róla,mert egyrészt drága lenne egy újabb fritz,másrészt pedig már jól megszoktam a synology routeremet.
ezért valamilyen kártya pc-re gondoltam tenni egy home szervert.úgy emlékszem,hogy megfelelő hardverrel egy otthoni szerveren stabilabb a vonal,mintha csak egy sip alkalmazással indítanám a hívásokat.vagy rosszul emlékszem?van vpn alkalmazás a syno routeremhez,tehát az megoldott.már csak jó lenne valahogy beletanulni (ezek szerint a pbx helyett) az asterixbe.kérdés,hogy mennyire tudok ebbe belekupálódni,illetve,hogy mennyire tudom biztonságossá tenni,hogy ne járjak úgy,mint néhányan itt a fórumon,hogy feltörték a szervert és letelefonálták a dellmontos feltöltést.
ennek fényében tudsz nekem adni/ajánlani valami jóféle szájbarágós tutorialt asteriskhez?
vagy hagyjam a fenébe az egészet,mert nem lesz jobb a hívás minősége?
azért bíznék egy home megoldásban,mert a munkahelyemről is van mellékem amit mobilra is belőttem és azon keresztül MINDIG jó a beszélgetés minősége még a világ végéről is (itthon magyarországon belülről indítva is,de akár izlandról,vagy a feröer szigetekről indítva is totál hibátlan és tökéletes). -
n_atsi
tag
válasz
itanczos #1625 üzenetére
Köszönöm válaszod, de pontosítok.
Van egy Asterisk (FreePBX) (PC) server. Csüng rajta 40 db. Cisco SPA 303 Voip telefon.
Van egy SIP Trunk (Ephone) szolgáltatás, ami meg fog szűnni, mert mobilra állunk át!
Mindenki mobilt kapott!A Cisco Voip telefonok ugyanúgy üzemelnének tovább belső mellékként, az asterisk által kiszolgálva.
Most jön a csavar. Van egy évek óta nem használt analóg vonal egy emelettel feljebb, mint ahol jelenleg a szerver van.
Azt az egy analóg vonalat kellene egy meghatározott SPA 303 felé irányítani, úgy hogy onnan tovább lehessen kapcsolni másik spa 303 mellék(ek) felé.
Elméletileg nem kell kifelé irányba használni az analóg vonalat, csak arra kell, hogy a titkársági SPA 303-ra érkezzen az analóg hívás és a titkárnő tovább tudja kapcsolni a többi SPA 303 felé.
Na, ehhez keresem a legolcsóbb, legkönnyebb megoldást!
Remélem érthető voltam....
Köszönöm a segítséget!
-
asdf_
veterán
válasz
itanczos #1603 üzenetére
Az eszkoz sajatjara termeszetesen, igy ha egyeske felveszi, akkor ketteske es harmaska telefonjan ez nem jelentkezik nem fogadott hivaskent, igy a, nem kell korbekerdezni a kollegakat, hogy ezt visszahivtad-e, b, nem hivod fel masodikkent, esetleg harmadikkent az ugyfelet, hogy nem fogadott hivasod volt errol a szamrol, mikozben raadasul beszeltetek is vele.
-
bambano
titán
válasz
itanczos #1600 üzenetére
[link]: "There are two ways in which the SPA-3000 can be configured, depending on where it’s sited. At the PBX end, the FXO port is used to connect to a local switchboard extension, with the Sipura hardware then acting as a gateway with support for a range of telephony features such as calls on hold, call forwarding, conferencing and so on. At the remote office, a phone is attached to the FXS port and the FXO port connected to the dial-up line for failover and direct PSTN calls -- the latter are selected by dialling a special prefix."
-
Landor
tag
válasz
itanczos #1576 üzenetére
Nah köszi, így megy.
Csak simán átírtam from-trunk-dongle-re és a hívás is kimegy.
Viszont igazad lett a bejövő nincs..[2017-10-25 01:29:23] WARNING[12301][C-00000014]: pbx.c:4416 __ast_pbx_run: Channel 'Dongle/dongle0-010000000b' sent to invalid extension but no invalid handler: context,exten,priority=from-trunk-dongle,s,1
Hogy lehetne, hogy minden menjen?
-
Landor
tag
válasz
itanczos #1567 üzenetére
Kinyitottam a routeren a 10000-20000 UDP tartományt a 5060-5061 mellé és továbbra sincs hang.
Zoipert nézem hívás közben:
Sent packets: növekszik
Recieved packets: 0- iptables nincs beállítva a szerveren
- Az RTP tartományt pedig a General SIP Settings-ből néztem ki.
Ötlet?
-
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #1545 üzenetére
Leszedtem majd újra tettem a Fail2Bant, leszedtem a Sangoma Firewallt, feltettem az UFW-t, nyitottam portokat ami kell és működik.
Más: Kijött az új verzió a 3CX 15.5.4. Fel is dobtam egy dropletre hátha jó lesz. Minden jól működik, de ugyanazon a hardveren elképesztő késés van a hangban. Talán még rosszabb lett. FreePBX + Bria Androidon szinte semmi késés, többször jobb a hang mint 3G-n.
Egyébként a 3CX egyszerű kezelhetősége tetszett amíg nem tanulmányoztam a FreePBX-et, de most már nem cserélném le a 3CX-re a FreePBX-et. A Bria is tud már Push-t, nem merül a telefon akkuja és a kliens sem fűti fel a telefont minden másnap valami miatt. -
whbear
senior tag
válasz
itanczos #1542 üzenetére
FreePBX 13.0.192.19
Telepítettem a Sangoma Firewallt. Frissítettem a modulokat. Bekonfiguráltam a firewallt. Ezek után nem indult a fail2Ban. Kipróbáltam több lehetséges megoldást de csak ez segített amit fentebb írtam.
Van egy másik telepítésem a Vultr.com-on. Az a Freepbx SNG7-FPBX-64bit-1707-1 iso-ból lett telepítve. Nagyon fullos, minden modul működik rendesen. FreePBX 14 + Asterisk 14 semmi bug, abszolut hibátlan. Sajnos elég messze van a szerver és a késés már hallatszik kicsit. 130-140ms, míg a másik telepítésem a FreePBX 13 cseh datacenterben közel van 28-30ms. -
whbear
senior tag
válasz
itanczos #1527 üzenetére
Uram, köszönöm szépen működik!
Ma egész nap ment a Reenger, Freepbx 13, Zoiper IAX2 protokollal munkára és azt kell hogy mondjam 2008 óta küzdök a voip-vel több kevesebb (inkább több) sikerrel, de most először dőltem hátra elégedetten.Nem is tudom miért nem nyomják jobban az IAX-ot. Fényévekkel jobb mint a SIP. Legalább kliens oldalon.
-
drpele
senior tag
válasz
itanczos #1520 üzenetére
Vázolom röviden, hogy mire gondoltam:
Az egyik extension hív egy telefonszámot, ami történetesen egy másik extension-höz tartozik, így nem szeretném, ha a hívás a StuntCalls trunk-ön keresztül kimenne, hanem maradjon "házon (PBX-en) belül" úgy, hogy a usernek ne kelljen gondolkodnia. -
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1495 üzenetére
Pontosan így van, ahogy a kolléga írja, otthoni, meg saját kis céges környezetben nálam is úgy van, hogy Asterisk, azon ephone a telefonszámok és callcenter miatt (nekem is jó a tapasztalatom velük), mobilra meg a dellmont klónok, most épp voipblazer, az 4 Ft alatt adja a mobilhívást percenként.
Nagycéges (említett többszáz mellékes hálózat) esetén meg úgy van nálunk, hogy normál telefonközpont (VoIP nincs), azon Telekom, az adja az ingyenes vezetékes opciót (persze súlyos havidíjért), és van rajta az említett 2 GSM-es modul, ami meg a korlátlan mobilhívást adja (szintén súlyos havidíjért), a maga korlátozottságával (egyszerre max. két hívás mehet).
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1491 üzenetére
Igen, engem is ez kavart meg és ez érdekelne, mert nem egyértelmű és VoIP vonalon annyira ez nem jellemző, legalábbis nálam. Nálunk a korlátlan ingyenesség odáig tart, hogy saját hálózaton, meg a VoIP szolgáltatóm saját hálózatán belül ingyen telefonálok, na de kifele... ott már bejönnek a dellmontos szolgáltatók a "majdnem ingyenes" verziókkal, egy korrekt árszabású, X pénzért korlátlan beszédforgalmat biztosító HAZAI VoIP szolgáltató engem is nagyon érdekelne! De szerintem sokakat még itt...
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1484 üzenetére
Jah értem, csak arra írtam, hogy most hirtelen a legjobb megoldás, ha átírom az összes ilyen számot, nem állok neki az Asteriskben turkálni emiatt... úgy is szebb +36 formátum.
Egyébként meg maximálisan vicces: épp csak az a kettő vezetékes telefonszám volt 06 előtaggal, amiket próbáltam
(Munkahelyi és az otthoni). MINDEN más szám a névjegyzékemben +36 előtaggal van, az összes mobil és vezetékes is, CSAK pont az a kettő, amiket próbáltam, épp csak azok voltak 06 -tal
De most +36 -tal mennek ezek a számok is.
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1479 üzenetére
Köszi, ezt tudom, itt figyelem. Igazából ilyen szempontból ismerem jól az Asterisket, működtetek rajta saját "Call center" cuccost is, ami ettől sokkal bonyolultabb falat volt, mikor "leprogramoztam", de ez az egyszerű dolog most kifogott rajtam
SZERK.: Baxa meg, meg van! Kiderült, mi volt a hiba... 06XXXXXXXX formátumba nem jó, de +36XXXXXXXX formátumban meg jó... bakter
EZ volt mindössze a hiba.
De nem értem, mert eddig/régen működött 06 előtaggal is. Lehet, hogy dellmonték változtattak valamit a befogadott formátumoknál? Vagy én emlékszem rosszul és régen sem ment 06 előtaggal?!
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1477 üzenetére
Igen, ez is dellmont klón szerintem. Browsercallsról jöttem át ide, mert az már igen drága, a legolcsóbb most a Stuntcalls, de oda még nem mentem át.
Na közben tettem egy próbát, a mobilomon a Zoiperben közvetlenül a VoipBlazer fiókot adtam meg és úgy megy a vezetékes hívás, tehát az Asteriskemben van valami elcsesződve... de vajon mi?!?! Amikor látszólag minden ok, a hívás elindul, de valszeg valami miatt a VoipBlazerig már nem jut el és talán csak az Asterisk saját kicsöngés hangja hallatszik.
De akkor meg a mobilszámok miért mennek jól?
Na, ez is egy jó kis hiba, amit nehéz lesz megfejteni...
-
Exian
addikt
válasz
itanczos #1475 üzenetére
Mobil az megy gond nélkül, azt tudom hívni, szóval ezért furcsa és ezért nem vagyok biztos benne, hogy az Asteriskemmel van gond, mert akkor a mobil sem menne. De igazából nem tudom.
Esetleg van másnak is VoipBlazer fiókja Asteriskre csatlakoztatva? Mert akkor kérnék egy próbát, hogy mennek e a vezetékes számok.
-
-
-
válasz
itanczos #1462 üzenetére
Ha nem jön megfelelő megoldás, akkor körbescriptelheted a problémát.
Létezik dellmont egyenleg lekérő script, azt hiszem többbféle is. Talán bash és PHP de nem vagyok benne biztos.
Ezt a scriptet lefuttatod mondjuk naponta vagy óránként, és amikor X cent alá csökken az egyenleg, átkonfigurálod a rendszert, hogy ne használja. És küldesz egy emailt magadnak, hogy töltsd fel. -
goop
őstag
válasz
itanczos #1448 üzenetére
Így van, fizetős a gw, de megéri az árát, arra figyelj, hogy az asterisk tűzfalon engedélyezd a x.sipis.acrobits.cz címet, az x az nálam 4 de lehet nálad más. Így menni fog, nekem is tökéletesen üzemelt, ja, és persze a telefon ip címe is legyen engedélyezve, mert ugye a push csak felébreszti a telefont, és utána csak összeköti a telefont az asteriskkel.
Update: opsz, korfa nak akart válasz lenni. -
korfa
aktív tag
válasz
itanczos #1440 üzenetére
Azt szeretném hogy az otthoni asteriskemre van csatlakoztatva egy ios telefon. Ez visszahívható legyen akkor is ha készenléti üzemdba vagyis a kijelzője nem aktív. Eddig bármelyik klienst probáltam egyikse volt ilyen és amit ki googliztam az az hogy ennek a szerver oldali push notification támogatás az oka. Rossz nyomon járok?
-
betyarr
veterán
válasz
itanczos #1430 üzenetére
otthonra kellene és csak ketten használnánk.azonban úttörő nem lennék a témában,egyrészt kísérletezgetni sem nagyon akarnék (nem lustaságból,hanem az anyagi része miatt) na meg nem vagyok otthon sem az ilyen rendszereknél,ergo egy szájbarágós leírás nélkül esélyem sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest