Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

Pár hete belefutottam egy idióta feladatba, azóta nem hagy nyugodni a dolog, és most lett időm írni róla: ügyfélnél volt egy évek óta megdöglött VCSA 6.0, 3db hosttal, Essentials Plus csomag. Más munka farvizén előálltak a kéréssel, hogy ha már ott vagyok, akkor segítsek feltámasztani a vcsa-t, vagy telepíteni egy újat. Nyilván az utóbbi mellett döntöttem, túl rövid az élet egy halott (ráadásul 6.0-ás) vcsa életre rugdalásához + upgradejéhez. Igen ám, de sikeresen elhagyták a licence kulcsokat. Ennek kapcsán elkezdtek köröket futni, de a vége az lett a dolognak, hogy nem volt más megoldás, ki kell valahogy bányásznom a halott vcsa-ból őket.

A probléma a szokásos volt vele: elfogyott a hely, és ezt sikerült tovább fokozni azzal, hogy megpróbálták megjavítani. Ennek hatására gyakorlatilag teljesen kinyírták (azt sem tudták megmondani, hogy pontosan mivel próbálkoztak, mert régen volt), ezen felül lejárt a root pass, az ssl certek, machine accountok, psc, directory service nem indul, minden halott gyakorlatilag. Az embedded postgres db viszont működött, konzisztens volt, nem sérült (azon a partíción nem fogyott el a hely). A *_lic_* táblák teljesen üresek voltak (a többiben viszont láthatóan ott voltak az élő adatok). Erre találtam egy KB-t, ami ugyan licence manuális törlésére vonatkozik, viszont megerősíti, hogy a lic_* táblákban kellene lenniük.
    Kínomban már ki is dumpoltam, és a dump file-ban kerestem, de semmi eredménye nem volt a dolognak, átnéztem az egészet, biztosan nem volt benne. Végül elkezdtem a javítást. Több mint 1 munkanapom ment rá, és sikerült talpra állítani azt a szart, a webes guin pedig ott voltak a kulcsok. A DB miatt 90%-ra biztos voltam benne, hogy nem így lesz, ne kérdezzétek hogy miért csináltam végig mégis a javítást, nem tudom, hajtott az ideg egy idő után :D

Szóval happy end a vége, de marhára érdekelne, hogy mi lett volna az a megoldás, amivel azt a 10 órányi munkát le tudtam volna spórolni ami a javításból adódott. Szívott már valaki ilyennel? Hol tárolja a licenceket a VCSA? Grepeltem a teljes filerendszerén is (a hostok kulcsa ugye adott volt egy jó "nyomnak"), túrtam az összes releváns fórumot, gyári doksikat, kb-ket, de még csak hasonló kérdést sem találtam, nem hogy választ.

Új hozzászólás Aktív témák