Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Erősebb lapkakészlettel frissült az Ulefone Armor 34 széria
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Pár hete belefutottam egy idióta feladatba, azóta nem hagy nyugodni a dolog, és most lett időm írni róla: ügyfélnél volt egy évek óta megdöglött VCSA 6.0, 3db hosttal, Essentials Plus csomag. Más munka farvizén előálltak a kéréssel, hogy ha már ott vagyok, akkor segítsek feltámasztani a vcsa-t, vagy telepíteni egy újat. Nyilván az utóbbi mellett döntöttem, túl rövid az élet egy halott (ráadásul 6.0-ás) vcsa életre rugdalásához + upgradejéhez. Igen ám, de sikeresen elhagyták a licence kulcsokat. Ennek kapcsán elkezdtek köröket futni, de a vége az lett a dolognak, hogy nem volt más megoldás, ki kell valahogy bányásznom a halott vcsa-ból őket.
A probléma a szokásos volt vele: elfogyott a hely, és ezt sikerült tovább fokozni azzal, hogy megpróbálták megjavítani. Ennek hatására gyakorlatilag teljesen kinyírták (azt sem tudták megmondani, hogy pontosan mivel próbálkoztak, mert régen volt), ezen felül lejárt a root pass, az ssl certek, machine accountok, psc, directory service nem indul, minden halott gyakorlatilag. Az embedded postgres db viszont működött, konzisztens volt, nem sérült (azon a partíción nem fogyott el a hely). A *_lic_* táblák teljesen üresek voltak (a többiben viszont láthatóan ott voltak az élő adatok). Erre találtam egy KB-t, ami ugyan licence manuális törlésére vonatkozik, viszont megerősíti, hogy a lic_* táblákban kellene lenniük.
Kínomban már ki is dumpoltam, és a dump file-ban kerestem, de semmi eredménye nem volt a dolognak, átnéztem az egészet, biztosan nem volt benne. Végül elkezdtem a javítást. Több mint 1 munkanapom ment rá, és sikerült talpra állítani azt a szart, a webes guin pedig ott voltak a kulcsok. A DB miatt 90%-ra biztos voltam benne, hogy nem így lesz, ne kérdezzétek hogy miért csináltam végig mégis a javítást, nem tudom, hajtott az ideg egy idő után
Szóval happy end a vége, de marhára érdekelne, hogy mi lett volna az a megoldás, amivel azt a 10 órányi munkát le tudtam volna spórolni ami a javításból adódott. Szívott már valaki ilyennel? Hol tárolja a licenceket a VCSA? Grepeltem a teljes filerendszerén is (a hostok kulcsa ugye adott volt egy jó "nyomnak"), túrtam az összes releváns fórumot, gyári doksikat, kb-ket, de még csak hasonló kérdést sem találtam, nem hogy választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 3
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest