Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Öt készüléket hozott a nemzetközi piacra a Meizu
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #17617 üzenetére
Na ez velem is megtörtént az OcLabsos tetővel a víz bejutott a DDC-be, de szerencsémre nem égett le, de egy kis szaga így is van.
Nem csobog elenyészően kell utána tölteni egy kupakkal kb most az előbb töltöttem kíváncsi leszek mikor kell újra.
Pedig minden csatit végig néztem és sehol nem folyik, remélem így is marad.
-
SzlobiG
félisten
Nyitott rendszernél az normális, hogy bizonyos időközönként utána kell tölteni?
Mer mióta összeraktam most nincs rácsavarva az Isolator kupakja gondolom így párolog a víz.
Megnéztem sehol nem folyik.
-
SzlobiG
félisten
válasz
jenei92 #17481 üzenetére
Az biztos, de nem biztos, hogy jobb.
Magyarázza el vki nekem, hogy ezen a képenfeltüntetett CF összkötő, hogyan van megoldva, hogyan vezeti át a másik blokkba úgy a vizet, hogy az már végig ment az első VGA-ba? Nemtom, de vhogy nagyon nemtudom elképzelni ezen a kép alapján.
Gondolom van rajta egy bemenet, meg kimenet ugye? "Egyszerre" engedi bele az első blokkba meg a másodikba is? Vhogy az EK rendszere jobbnak tűnik mert ott ugye először végig megy az első blokkon utána a második és abból távozik a víz a heatkilleren meg egyszerre történik ez legalábbra is szerintem, de jöjjön valaki és világosítson fel.
-
SzlobiG
félisten
Nah még egy-két kérdés a VGA blokkal kapcsolatba aztán döntök, hogy lesz-e, vagy nem.
EK.
Első variáns.
Második. Mivel jobb ez a nikkeles mint a réz? Jobban vezeti a hőt?
Ehhez jön a CF összekötő.Heatkiller.
Blokk.
Cf összekötő. Ez ugye kétslotoshoz való?Akkor a kérdés melyik blokk család lenne jobb választás Ek, vagy a Heatkiller?
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
fsb1000 #17474 üzenetére
Sztem nincs fennt rendesen a blokk mert megnéztem egy régebbi képet ugyanezen az értékeken és ott 5fokkal kevesebb volt a magok hőfokjai, de lehet azért mert hűvősebb volt a szobába mindenesetre ránézek majd. Proci amúgy még nincs polírozva, de az nem is lesz.
Ennél a blokknál nem láttam jobb hatásfokút martinsliquid lab tesztje alapján.
Akkor úgyhagyom legalább tudom nézni mindég, hogy hány fokos a víz.
Ez 1500ft-os autóba való kinti/benti mérő.
-
SzlobiG
félisten
Na 4giga 1.35v -on 27.5 fokos szobába 30.5 fokos volt a víz kb 30perc prime alatt.
A magok meg nem érték el a 60fokot.
Kb ugyanúgy hűt mint a másik tetővel.
A tartály tetejét vissza se rakom, benne hagyom a szenzort a víz úgyse tágul akkorát, hogy kifolyna a víz, nem?
-
SzlobiG
félisten
Wáá végre megjött a DDC-re a tető.
Már alig vártam alapon szörnyű lassú volt az egész rendszer.
Jobban is tetszik ez a tető mint a másik itt látom, hogy megy a víz benne.
Most a légtelenítés megvolt pár perc alatt új taktikával.
Vettem az OBI-ba digit hőmérőt mostmár megtudom mondani, hány foks a víz terhelve.Természetesen köszönet Nyugdíjas kollégának, hogy eljutott hozzám.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #17344 üzenetére
Hmm..procit visszáb venném 4gigára 1.35-re szal az már nem melegedne annyira úgy max 55 fokig mennek fel a magok a radi még lanygyos se szokott lenni ventik 5v-on mennek kb, hangtalanul. Igen a VGA-k azok nagyon forróak pont ezért gondolkodok, hogy vegyek rájuk blokkot, sztem letudná az a radi hűteni csak a ventiket kell felcsavarni.
Mindenesetre gondolkodok még a dolgon meg várok még pár véleményt.
-
SzlobiG
félisten
4870 CF-et elvinne egy Tripla radi 12-es ventikkel megtámogatva? Róla van szó.
-
SzlobiG
félisten
Utána is néztem 100eurobol kijön a cucc aquatuningon.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Na eddig bírta a ragasztás megint folyik és szét is kellett szednem mer ez nem mehet így tovább.
Viszont az a dúrva, hogy a víz bejutott a Laing-nak a motorjába is.
És ezt nem értem, hogy-hogyan, csoda hogy nem égett le szegény, még így is van egy kis szaga, szétkaptam az egészet az oclabsos tetőt meg kivágtam a kukába és tuti, hogy anyaghibás mer a felső még jobban megvolt húzva mint az alsó.
Szerencsére van egy gyári intel ventim rátudtam rakni, de így csak netezni tudok mert a qx-et nem hűti le egyszerűen.
Nyugdíjas kollégának köszönhetően jövőhéten megérkezik az új tető és remélem jó is fog lenni mer ez így nagyon gázos.
-
SzlobiG
félisten
Aquatuningról rendelt már valaki? Mennyi szokott lenni a pk, meg mennyi idő alatt szokott ideérni a cucc?
-
SzlobiG
félisten
Ez szerintetek mennyire lenne jó választár a Laingre?
Mer lehet, hogy ilyet veszek rá az OcLabsos helyett.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Bulitt #17078 üzenetére
"De ha van külső tartályod, azt úgyse töltöd tele, valamennyi hely marad, ami elégnek kell lenije. Ha még szivacsot is használsz akkor meg főleg."
Ez mind2 megvan. Na mind1 most így, hogy nyomattam neki pillanatragasztót egyenlőre nem folyik, de bekell szereznem egy másik tetőt remélem sikerül plexiset szerezni nem akarom mégegyszer megjárni.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Bulitt #17073 üzenetére
Igen erre gondoltam én is, de akkor most mégse lehet zárt a rendszer?
Sgor: Műanyag nem plexi, de nem gagyi szal nemértem ezt ha túl is volt húzva, akkor miért ment idáig gond nélkül? A nyomás miatt talán most repedhetett meg ennyi idő kellett neki?
Volt benne elegendő hely a tartályba szal ez nemlehet.
-
SzlobiG
félisten
Nemtom mér nem lehet linkleni, de ő az Laing DDC Ultra OCLabs XPTop Black Edition
Még egy próba Link.
Sobcoolingról van a link, amúgy.
-
SzlobiG
félisten
Minap itthon hagytam a gépet letölteni és mire hazaértem csak annyit látok, hogy levegős a cucc mondom biztos ami volt bubi kiment a radiból utána töltök kis idő eltelt és ismét na mondom itt vmi nem stimmel levettem a ház oldalát és "tele" volt vízzel az alja és hol eresztett hát a pumpa nyomó csonknál, gyorsan gép lekapcs pumpát kivettem megnéztem és a DDC-nek a nyomó csonkja megvan repedve.
Mi az istentől repedhetett meg? Talán a nyomás miatt mert zárt a rendszer? Túlhúzva nem lehetett mert arra figyeltem és a másiknak semmi baja, meg, akkor nem menne már vagy egy hónapja a cucc. Most nagyjából megmókoltam pillanatragasztóval egyenlőre nem folyik, de rendelhetek rá egy tetőt.
Jah ő az.
-
SzlobiG
félisten
A szivacsot kilehet venni ugye? Az csak a feltöltésnél kell, vagy bennelegyen folyamatosan?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tothgera30 #16489 üzenetére
Kár, hogy a Rampageba nem megy bele DDR3.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tothgera30 #16434 üzenetére
Jóvan nekem nem kell bizonygatni, csak megláttam, hogy motort veszel azt nem értettem az összefüggést, hogy akkor minek vársz a gép vásárlással, na mind1 ne offoljunk.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Tothgera30 #16432 üzenetére
Most nemértem, azt írtad, hogy ameddig nem adod el a régit addig nem veszel közben ott azt írod, hogy motort akarsz venni, akkor nem tök mind1, hogy mikor veszed meg az új gépet?
-
SzlobiG
félisten
Nem bírtam magammal és még toltam a procinak és itt tartok vele: 4200MHz-1.44v.
Eszméletlen mennyire jó ez a víz ekkora hőtermelést így lehűt nem gondoltam volna.
-
SzlobiG
félisten
válasz
fsb1000 #16155 üzenetére
Persze, hogy megjelenik 4gigán léggel sehogyse tudtam stabilizálni sőt kb 5perc után eldobta magát a prime most meg megy simán és a 60fokot se érte el a legmelegebb mag holnap megnézem 4200-t megy-e.
Azonos feszen és órajelen több mint 20fok (kb25) az eltérés csak kapásból a 4giga izgatta a fantáziám.
Így meg 4gigán 1.38-as fesszel több mint 30fok a különbség mert u8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
Sajna hőmérőm nincs, azt nem vettem a rendszerbe.
-
SzlobiG
félisten
Ma este már volt időm megnézni mit is tud a cucc, sajna kis levegő még mindég van a radiba, de asszem az már benne is marad ennek ellenére a procc így viselkedik.
FSB1000-nek összehasonlításképp (U8-al) 3800MHz 1.32
Van egy kis különbség a két hűtés között jah és 4gigán ekkora fesszel U8-al már 90fok fölé ment és lekapcsolt a gép.
-
SzlobiG
félisten
Nah a sok kis bubi kiment a rendszerből már csak a radiba hallani indításnál a "csobogást".
Sajna holnap se lesz rá időm, hogy megnézzem milyen is a teljesítménye szal marad a hétfő, de nem is baj mert amennyit használom hétfőig addig legalább beáll a cucc rendesen.
-
SzlobiG
félisten
Nyomattam Primeot 10percig és 36fokos volt a legmelegebb mag (proci alapon 3gigán) ventik levéve alapfordulatra. Netezés közbe most 17fokos a legmelegebb mag persze esit,c1 bekapcsolva Realtempel mérve ami szerintem hülyeség ennyi nem lehet.
Már nagyon hajt a kíváncsiság mit fog így menni a procc főleg ha még a ventiket is felcsavarom, amúgy nagyon halk lett a gép U8 hangos ventije után, már csak lekéne légtelenednie amit látok nem fog pár nap alatt lemenni.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
DeadMeat #15977 üzenetére
Nagyon keveset mert ugye még nem teljesen 100%-os a rendszer szal fullon van majdnem az isolator.
De, akkor holnap veszek le belőle, viszont arra mondjatok valamit, hogy légtelenítsem le 100%-ra, vagy majd ez kialakul pár nap múlva vagy is utána kell önteni?
Lara: Valvoline cucc van benne azért zöld.
Keldor: Ebbe a hőségbe kellett vmi vizes cucc ha már klímát nem vettem, vettem a procira vizet.
(pü megy)
-
SzlobiG
félisten
Ma megjött a tartály és most este volt idpm összerakni a cuccost. Hát mit mondjak ez a feltöltés nem egy egyszerű feladat.
Még mindég hallom, hogy a pumpa kavarja a buborékokat meg látszik a vizen is, hogy televan csomó apró buborékokkal, hogyan légtelenítsem le 100%-ra?
A másik kérdés, hogy ugyebár a víz tágul a meleg hatására, a kérdés az, hogy ezt a tágulást hova fogja produkálni ha az Isolatoron rajta a kupak?
-
SzlobiG
félisten
válasz
fsb1000 #15931 üzenetére
Húzás nélkül nemhiszem, hogy sokkal jobb lesz, majd olyan 4giga körül jön ki, de írok mindenképp, hogy mennyit javult mert hát ezért vettem.
Shteer: Oké vissza nézek, de úgy is így marad.
A régi vizemtől amúgy jobb volt az U8. Igaz az eléggé tákolmány volt.
Bulitt: Grat a rendszerhez!
De nemértem, hogy még miért nem volt tuning.
-
SzlobiG
félisten
válasz
jenei92 #15927 üzenetére
Hmm aztem, hogy ott fogja nyomni a vizet és az mehet a blokkra, na mind1 jobb lett volna ha úgy van.
Miért nem mind1, hogy szívja, vagy fújja? Mostmár amúgy is így marad mert így alakítottam ki. Amúgy meg azért gondoltam így mert mivel a meleg levegő úgy is felfele megy így pont arra fújják a ventik.
Kézzel akkor jól meg húzom őket azt úgyse fog folyni remélem.
Ezek az AC ventik baromi jók halkak és tolják is a levegőt rendesen azt csak 1k/db.
-
SzlobiG
félisten
Nah ma elkezdtem az összeszerelést, vagy is inkább a kialakítást, bekerült a helyére az új táp+ a radit is felszereltem meg kivágtam a csövek helyét.
Radi helye:
Link.
Radi felszerelve: Link.
Radi ventikkel: Link
Pumpa helye: Link.
Az utoló a mai munka gyümölcse(): Link.
A csatikat elég kézzel is meghúzni ugye? Mer gondoltam rá, hogy meghúzom kulcsal, csak mondom nehogy túl húzzam azt szétrepedjen pl a pumpa teteje. Jah és egy dúrva kérdés a DDC-nek a felső csonkja a kimeneti ugye?
A tartály elvileg holnap érkezik meg, de nembiztos, hogy holnap lesz rá időm beépíteni a blokkal együtt szal lehet, hogy csak hétévégre marad azért is raktam össze a cuccot ma.
Most akkor látszik, hogy hol lesz a radi és a tartály meg a a gép hátuljára rakom a 12centis venti mögé és így szeretném majd feltölteni a rendszert, remélem menni fog.
Észrevételek ötletek jöhetnek.
-
SzlobiG
félisten
Lenne még itt kérdés a bekötési sorrendel.
Ahogy én gondolom:
1. pumpa nyomócsonk=cpu blokk bemenet
2.cpublokk kimenet=radi bemenet
3.radi bemenet=tartály (Noise Isolator felső csonkja, vagy alsó?) Felsőre gondolok.
4.tartály kimenet=pumpa szívócsonk.Így jó lesz ugye?
Jah és akkor nem lesz gond ha a radi a a tartály felett lesz? Feltudom majd tölteni könnyedén? Mert a ház tetőtre rakom a radit a tartályt meg valahova a ház végébe. Arra gondolok, hogy mivel magasabban lesz a radi amikor töltöm fel kifolyik a tartály tetején a víz.
-
SzlobiG
félisten
Megjött a cucc, csak sajna a tartály kimaradt a csomiból így péntekre marad az összeszerelés vagy hétvégére.
Lenne egy kérdésem a Laing DDC szittyóval kapcsba.
Van egy ilyen szabályzóm és ezzel szeretném szabályozni a pumpát, menni fog? Jah és a molex csatin kapja az áramot ugye? -
SzlobiG
félisten
Ezzel az adalékkal ugye nem lesz algás a rendszerem? Mert annó a vizembe csak desztillált vizet raktam és egy hónap alatt bezöldült remélem ez a valvoline cucc jó lesz.
-
SzlobiG
félisten
Ha mindenjól megy, akkor holnap itt lesz a vizem, végre lesz mit mókolni.
-
SzlobiG
félisten
Na ha mindenjól megy jövőhéten megérkezik a vizem nekem is és ismét belépek a táborba szal majd jövök tanácsokat kérni.
Elsőre azzal kezdeném, hogy a feltöltő tartályt kell a legmagasabb pontra tenni ugye? Mert a radit a gépház tetelyére akarom rakni a feltöltő tartályt meg a házba szeretném, csak kérdés, hogy úgy feltudom-e tölteni a rendszert?
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest