Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34269 üzenetére
Na igen az a másik eleve kevés a vizes tulaj így nehéz eladni a blokkokat is, én az x2-es blokkot 10k-ért adtam el azt valami 23k-ba vettem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Erdei88 #34257 üzenetére
Hát ha most azt nézem, hogy neked 1.224-el megy 4ghz-et csak a proci van vizezve, akkor a két blokk között nagyon minimális eltérés lehet csak, szal ezzel megnyugtatom magam.
Milyen radik is vannak most a rendszeredbe? Amúgy jó eredmény nagyon.
Mod: Englide ventikről mik a vélemények? Mer agyalok a cserén az AC-k elég hangosak. Még a Coolink ventik is elég jók ahogy elnéztem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34253 üzenetére
Megcsináltam 4GHz 1.296 terhelve a fesz. Kb azt produkálja mint nálad.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34250 üzenetére
Ránézek 4Ghz-re én is majd, de kb ilyen értékeket kapok mint te szvsz.
Viszont nekem a vga idlébe 40W-ot eszik és a teszt közbe alig érezni, hogy meleg levegőt fújnak a ventik, szal most nem tudom, hogy a blokk tudna-e ennyit, vagy nem jól fekszik fel, de mivel nálad is hasonlóak az eredmények, akkor gondolom ennyit lehet várni tőle.
Szerintem biztosan elbírja főleg ha nem feszeled agyon.
Én úgy vagyok vele ha már lehet 8 szálon dolgoztatni akkor miért ne használnám főleg ha kódolok jó volt hogy egyszerre 8 klippet csinált.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34247 üzenetére
Akkor még tolhatod neki a feszt nekem volt olyan, hogy 40. percnél talált errort a kék halál esetén még messze vagy a stabilitástól. Én mondtam, hogy jobban melegszik, találj egy stabil beállítást azt elég félóra linx is nekem a hőfokok onnantól úgyse fognak feljebb menni a stabilitás miatt meg majd magadnak kiteszteled ha akarod.
Kíváncsi leszek nálad mit mutat, majd csinálok 4GHz-el én is. Ma már én se nyaggatom nincs kedvem hozzá kivárogatni.
Oksa.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34245 üzenetére
Oksa, meg ne 20 köröset csinálj hanem 40-50 körül az lesz nálad egy óra kb a kevesebb ram miatt. HT nélkül én még egyik I7 procimat se néztem mit bír.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34243 üzenetére
Na de a HT ki van kapcsolva ezen a képen az sokat számít hőfokba is meg fesz igényileg is. Nézd meg HT-val. Meg ez most 4GHz? Mer a speedstep miatt nem egyértelmű.
Amúgy nem tudom mi van nálam ezzel az proci mizériával már, előtte a qx9650-et az XSPC Edge blokkom nagyon jól vízhez méltóan hűtötte pedig feszeltem is rendesen.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34241 üzenetére
Van hátlapi merevítőm pedig, szal nem értem, holnap kipróbálom leveszem a merevítőt. Az lehet, hogy nagyon megvan húzva? Bár már próbáltam azt is régebben hogy alig húztam meg.
Közbe lett egy jobb eredményem is procival kevesebb fesszel.
-
SzlobiG
félisten
Csináltam teszteket.
Kb 8 fok javulás van úgy, hogy most 1.2v-on ment a teszt a régebbin meg 1.16 szal még az is dob a alantba. A VRM hőfokok 10fokkal jobbak kb. Viszont érdekes, hogy a 2. gpu 4 fokkal melegebb mint az első, ez egy ideje van így nem tudom miért, de nem volt kedvem levenni a blokkot és megnézni.
Proci 4200MHz-en.
Itt már kevesebb a javulás kb 7 fok az előző eredményhez képest, kicsit jobbat vártam volna...
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34236 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Holnap fogom megizzasztani a cuccot szal holnap megírom, hogy alakulnak a dolgok.
ui: Megnéztem nem fért volna be a dual radi oda előre se a vga olyan hosszú, hogy csak a vinyók helyére tudtam volna berakni, de akkor meg azoknak nem lenne normális hely.
-
SzlobiG
félisten
Kész lettem.
Volt mivel szívni rendesen a 90fokos csatiknál, hogy rá mennyen a cső ahogy írtam fentebb, de jó lett végül. A leszorítók végül abaw bilincsek lettek+ még ami volt műanyag, de a 90fokos csatik miatt így is be kellett ugornom az obiba venni mert csak kicsik voltak. Viszont nem mertem magam rábízni a kötegelőkre azért is lett ilyen vegyes a felfogatás.
A tartály felfogatása egyenlőre maradt úgy ahogy volt arra gondoltam hogy ilyen nagy kék színű bilincsel átfogom (nem abaw) és az már jobban fog kinézni, de az obiba nem találtam szal azt majd még szereznem kell és lecserélem a kötegelőket.
Még hallani a felső radiból a buborékokat, de kezd már egyre jobb lenni pár nap alatt kimegy szal még teszteket nem futtattam.
Jah és pár kép, hogy lássatok is vmit.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
SzlobiG
félisten
válasz
Erdei88 #34233 üzenetére
Igen biztosan többet ér mintha nem lenne plusszba még egy radi.
Nekem még nem volt csöpögés(lekopogom szintén) bilincseket megtéptem azt kész.
Most mivel nagy a cső a 90fokos csatikra azt fogom csinálni, hogy ráhúzok egy 10X2,0mm-es csövet majd a csati végén levágom és rá a 19/13-ast majd a bilincs. Holnap neki is kezdek és szétkapom a cuccot, remélem jól sül el a dolog igazán rám férne már egy kis sikerélmény ssd-vel két hete szívok.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
Erdei88 #34225 üzenetére
Na igen, csak hova teszem be a haf-ba? Ez a single is a házhűtő helyére megy mer ott van hely, vagy még max egy dual-t tudnék betenni ha kiszedném a vinyókat az első ventihez, de az se lenne valami jó mert az befele fúj.
Igen alapon 297W-ot termel, de én húzva használom szal 400at is akár.
Ház építés nem egyszerű sok sikert hozzá.
-
SzlobiG
félisten
Mit gondoltok gyors kötöző alkalmas a cső szorítására bilincsként? Vagy maradjak az aba bilincsnél? Holnap jönnek meg a cuccok azt csütörtökön robbantom szét a cumót.
Jön egy single extreme radi amit a ház hűtő helyére szerelek be meg végül egy tody extreme blokk, újracsövezem az egész rendszert+beiktatok 4db 90fokos csatit remélem jól sül el a dolog.
-
SzlobiG
félisten
válasz
helkis #34153 üzenetére
19/13-as csövezésű a rendszer ilyen csatik lennének.
Fel: Köszi a tesztet, ez amit linkeltél adapter ez se rossz megoldás, de ahogy írtad is nagyok főleg, hogy 4db kéne.
Bővítem a rendszert is egy single extreme radival+ cpu blokk csere is lesz azt már ha így szétkapom, akkor gondoltam megcsinálom szépre ne össze-vissza álljanak a csövek.
-
SzlobiG
félisten
4db 90-fokos csati beiktatása egy rendszerbe mennyit fog vissza az áramlási teljesítménybe?
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34100 üzenetére
Hmm, le kéne cserélnem a blokkomat, de sajnálok rá költeni, egy jó blokk legalább 15K.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #34094 üzenetére
Ez melyik T56-os blokk a legutolsó V3 Extreme? Nálam nem számított ennyit a backplate.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33980 üzenetére
Jah, hogy olyan a lap.
Azért is vannak neked olyan jó hőfokaid nagy disznó mora mellett még egy.
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33976 üzenetére
Ez a blokk van a procidon módosított lefogatással? Látom van mora 2, meg a magicool radi a mora nem eleég egyedül?
-
SzlobiG
félisten
Én így biztos nem hűtenék vga-t ez így olyan gányolósnak néz ki, a gpu-t biztos jól meghűti, de a vrm-et meg a ramokat csak az a venti hűti ami nem sok...22K körül már kapsz rá blokkot ami igaz nem olcsó.
Mondjuk egy ilyen megoldás nem lehet rossz ha van ott venti.
Ez a baj a vízhűtésbe ha cserélsz valamit a gépbe arra már kapásból másik blokk kell és csak nagy bukóval lehet eladni az előző blokkot én 10k-ért adtam el ami az x2-n volt azt vettem 24-ért.
-
SzlobiG
félisten
Én is egyből a zárlatra gyanakodnék mert volt ilyesmi problémám, hogy túl meg voltak húzva a blokk csavarjai+nem volt alattuk alátét és a 6giga ramból 3-at látott a rendszer.
Szal elsőnek azt nézd meg, hogy van-e alátét a csavarok alatt amivel a blokkok vannak felfogatva meg ugye nincsenek-e agyon tépve. Szvsz szoftveres hibának kicsi az esélye.
Moho: Várjuk a képeket.
Fel: Én is lecsavartam a ventiket a radin és a vga-n a magok nem mennek 50 fok fölé furmark alatt, szal elégedett vagyok a vga blokkal nagyon, a prociéval már nem...
-
SzlobiG
félisten
válasz
FoBCRaistlin #33943 üzenetére
Biztosan közbe szólt a felfogatás is, de már sokan jelezték, hogy az MX2 paszta sokat hozott nekik.
Igen az MX3 jobb 2-3 fokkal.
-
SzlobiG
félisten
Azt nem ismerem.
Nálam az MX2 paszta procin kb 5-7 fokot hozott a vga-n meg 10-et amit két napja pasztáztam át a gyári fehér után. Szal szerintem próbáld ki te is, biztos hogy jobb lesz a fehér trutyi után sőt mx3 még jobb...amúgy egy nagyon jó lég után szvsz csak egy nagyon drága cucc tud jobban teljesíteni. A vga nálam rendbe van az sokkal hűvösebb mint léggel volt.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33696 üzenetére
Azt mondta ez volt az utolsó neki, de gondolom biztos tud rendelni még, beszélj vele.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33694 üzenetére
Igen az, van hozzá gumitalp szal nem a fém a fémhez ér hozzá.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33692 üzenetére
Igen a proci, todynál vettem.
-
SzlobiG
félisten
Nah vettem Backplatet+AC MX2 pasztát 10 fokot javult a hőfok.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33657 üzenetére
Természetesen 5% valvolineal higítva.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33650 üzenetére
Nem, csak a valvoline lötyit nekem is clearflex csövezés van és nagyon minimális "fakulása" van a csőnek én elégedett vagyok vele.
Anno a régi vizemnél úgy bealgásodott az egész full zöld volt minden a blokkok is(adalék nélkül).
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33647 üzenetére
Szerintem ennek se lenne szabad engednie, hogy algásodjon ioncserélt vízzel van feltöltve?
Nekem a valvoline van már vagy 2éve és semmi alga.
Kimosni a csöveket nem lehet egyszerű feladat, de kilehet gondolom.
-
SzlobiG
félisten
válasz
pottyantós #33645 üzenetére
Algásodik akkor azért zöldül.Milyen keveréket használsz?
-
SzlobiG
félisten
Idlébe ha nincs húzva nálam is 35 körül mozognak + írtad hogy nem volt még dupla gpu-s kártyád szal nálad is tuti több lenne mint egy gpu-val.
Amúgy ami az X2-n volt blokk EK az jobb volt mint ez az xspc majdnem dupla ilyen vastag volt mint ez.
Ma újrapasztáztam kipróbáltam úgy, hogy lazán van meghúzva meg úgy is, hogy erősebben egyik se vált be ugyanúgy felmegy 80fokra.
A víz prime alatt 35 fokos volt szal továbbra is vagy a felfogatás a szar vagy a cpu.
-
SzlobiG
félisten
Igen az. Már én megvariáltam a lefogatást mert a gyári tody félével is ilyen magasak voltak a hőfokok sőt még rosszabb is az S775 lefogatóról raktam át erre, így néz ki szal könnyedén lehet szorítani. Pasztát mindég normálisan elkenem sok se legyen meg kevés se nemtudom mi lehet a gond csak arratudok gondolni, hogy a proci kupak szar, vagy szimplán melegedős fajta.
-
SzlobiG
félisten
Pont belátok a plexin keresztül a tartály tetejére és ha kell hozzá tölteni akkor töltöka bubikat meg kiszűri a szivacs.
A vga alapon 45 fokon tartja a magokat a procim viszont egy szar 3.8-on felmegy 80 fokra is.
Most mielőtt bekötöttem a vga-t kb ugyanúgy felment pedig már másfajta lefogatás van meg már párszor újrapasztáztam valszeg egyenletlen lehet a kupak, vagy kifogtam egy ilyen rossz szériát.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Igen tudom, de nem akartam várni jövőhétig ameddig ideért volna a könyök a tartály meg ilyen gyors megoldásként nem jutott más eszembe mint a gyors kötöző, de mivel senki nem linkelt képet/adott ötletet így ez lett ideiglenesen, továbbra is várom az ötletet hogy lehetne felfogatni.
-
SzlobiG
félisten
Gondolkodok egy CM HAF 932-es ház beszerzésén és természetesen a víz átvariálásán az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a radit(tripla) a ház tetején helyezzem el és a ventiket belülre rakjam, vagy inkább a ház belsejébe legyen a radi ventikkel együtt(mert ugye rácsos a teteje)? HAF tulajok dobnának pár képet a vizes rendszerükről, mert vannak elképzeléseim, de kellenek a tippek-ötletek mer a pumpa+radi elhelyezéssel gondok vannak.
-
SzlobiG
félisten
Laing DDC van XSPC tetővel. Majd átnézem egyiknap akkor megint de szerintem a radi lesz mert néha hallani csobogást benne aztán majd kiderül.
Amúgy a csöveknek mennyi az átlag élettartamuk? Mennyi idő után érdemes újracsövezni a rendszert? Mer ugye a bilincsek is összenyomják egy időután és nem szorítanak annyit.
-
SzlobiG
félisten
Igen én is erre gondoltam ha valahol folyna akkor már nem menne a gép mer már kb egy éve így megy. Többször átnéztem és nem találtam szivárgást aztán lehet hogy annyira kicsi lehet a szivárgás hogy nem venni észre.
Max még arra tudok gondolni, hogy még mindég levegős lehet a radi és oda tolja fel.
-
SzlobiG
félisten
Kérdés: zárt rendszer esetén hova tűnik el a víz?
Kb 3-4havonata mindég utána kell töltögetnem.
-
SzlobiG
félisten
Core I7-re mi most a legjobb ár/teljesítményű blokk?
-
-
SzlobiG
félisten
Biztosan.
Egy tripla radim van és bőven megbírkozik az X2-vel is.
Tegnap egy órát játszottam az új biahh-val és 40fok fölé nem ment egyik mag se a proci is csak kb 5fokkal lett melegebb mint anno. Jah és a ventiken egy picit csavartam feljebb, de alapon se lenne probéma... számomra a lényeg, hogy még mindég csak a pumpát hallani.
Jah és kb 22-24fokos szobába.
-
SzlobiG
félisten
Igen egy tripla radim van. Na ezt nemtudom megmondani, mind a három rávan kötve egy zalman ventivezérlőre és teljesen levannak tekerve, szal semmi hangjuk szinte. Igazán, majd páróra játék után jön ki az az erdmény amit tartani tudnak a ventik ilyen alacsony fordulat mellett. Crysis megteszi a hatását.
Én is 22fok van a szobába ezt még hozzáteszem, ja és proci jelenleg 4gigián megy, 4.2-t szerintem nem kell eröltetni oda már a fesz miatt is nagyon melegedne, de majd kipróbálom.
-
SzlobiG
félisten
Ma megjött a VGA-ra a blokk Nyugdíjas kollégáknak köszönhetően volt is időm ma beszerelni és kész is lettem vele. Még bekötöttem mellé a lapnak a blokkját is hát az már nem volt olyan egyszerű dolog pláne, hogy folyt is, ugyanis a bilincs a gyári csövet kivágta.
Gyorsan elugrottam OBI-ba azt vettem másikat azzal már jó, végül is amilyen volt az a gyári cső nem csodálom, hogy szétvágta...
Viszonttetszik, hogy most már játék közbe is kussba van a gép, no meg persze a 90fokok helyett 40fokosak a vga magok. Teszteltem Prime+GPU caps viewerrel egyszerre és kb 5-8 fokkal lett melegebb a proci szal az nem vészes és még mindég alapon tekernek a ventik a tripla radin.
Lőttem pár képet is.
-
SzlobiG
félisten
Mit gondoltok mennyire fogja vissza a vizem ha bekötöm ugyanígy ezt az nb blokkot?
Meg egy tripla radi mennyire fog megbírkozni egy 4870X2+Qx9650+X48chipset hűtésével?
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
Rácsavartam a tartályra a tetőt egyből nem kell utána töltögetni, nagyon sok víz elpárolog ha nyitott a rendszer kb kétnaponta utánkellett töltögetnem.
-
SzlobiG
félisten
-
SzlobiG
félisten
válasz
serito #17791 üzenetére
Erősen pénztárcafüggő a dolog, de ha egy normális minőségit akarsz arra itt egy tipp:
CPU Blokk: Ha extrem felé mozdulunk: D-Tek FuZion V2 Univerzális vízhűtőblokk
Ár/telj. (nekem is ez van, bizonyított...) XSPC Edge Acrylic CPU Univerzális
Radi: Black Ice GT Stealth 420 vagy Nexxxos Extreme III
Pumpa: Laing DDC Ultra OCLabs XPTop Black Edition Nagyon erős pumpa...
tartály: sokfajta van tetszés szerint amilyet szeretnél.
Csövezés: mivel extrém hűtés kell 19/13-as az ajánlott.Árakat megtalálod az oldalon.
-
SzlobiG
félisten
válasz
serito #17786 üzenetére
Vízhűtést nem nehéz összerakni, de találni olyan procit ami visz is annyit azt már nehezebb szülés lesz.
Ilyen TT-s komplett szetteket már most elfelejtheted külön rakd össze szerintem és olyan 50-70K környékén már igencsak jó cuccot összetudsz hozni ami le is tudja majd hűteni az általad írt értékeket, de ez sokban függ a procitól.
Itt tudsz válogatni.
-
SzlobiG
félisten
válasz
Laraxior #17620 üzenetére
Jaja úgy csináltam én is pár hete csak sajna annyira folyt, hogy már nem lehetett használni normálisan ezért rátettem a procira a gyári ventit, de jobban is tettem fenetudja DDC mikor halt volna be.
Ettől félek én is mindég nehogy a CPU blokk follyon vhol mer kinyírja mind2 vga-t, akkor nem is tudom mitcsinálok, most azért se tettem rá az isolator tetőt, hogy véletlen se legyen túlnyomás a rendszerbe.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest