- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubid
senior tag
Jelenleg így van, ahogy amargo kolléga írta. (nyilván a kliens jelenleg c#, azért könnyű a WCF-el szórakozni)
Nyitott vagyok más megoldásokra is, nem feltétlenül ragaszkodom én a WCF-hez, egy biztos SignalR kizárva, mert NEM böngészőbe kell, hogy fusson.
Ha a C++ nem szereti a WCF-et, akkor lesz más, akár WebApi, akár más. erről még döntés nem született.
Szerintem értelmesen leírtam, ennél jobban nem tudom körülírni.
Van egy külső eszközöm, ennek csatlakoznia kell USB-n keresztül egy C++-t futtató beagle boardhoz. A kis beaglenek csak annyi a feladata, hogy az összes adatot tovább küldje egy serverre (folyamatosan, autómatikusan küld, amikor egy esemény elsül, ezt az eseményt pedig az ESZKÖZ süti el ami USB-n kapcsolódik, akár másodperc / 60 szor is ) , amin viszont már c# kód fog futni. A server feldolgozza a megfelelő módszerrel és ennyi.
Adatbázis egyáltalán nincs a dologba.A leglényegesebb dolog az az, hogy marha gyorsnak kell lennie. (a c++-tól a serverig eljuttató résznek)
-
ubid
senior tag
válasz
martonx #5314 üzenetére
Kösz az ötleteket mindenkitől !
A WebApi-val annyi bajom van, hogy egyrészt nagyon alap szinten használtam csak, bár nyilván bele lehet tanulni. Viszont ami nagyobb gond számomra, hogy nem látom azt a "hogyant", hogy hogy lehet azt megoldani, hogy a külső eszközről folyamatosan áramló adatokat tulajdonképpen "begyűjtse" vagy broadcast-olja szét. vagy bármi.
Mert a WebApi tudtommal arra jó, hogy viszonylag statikus dolgokat "megkérdezz" tőle, ő meg odaadja.
Nekem viszont pont nem ez kell, hanem az, hogy a készülékről érkező adatokat kiküldje, autómatikusan.A WCF-el úgy sikerült megoldani mint ha egy chat alkalmazás lenne, tehát egy "eseményen" keresztül broadcastolom mindenhová az adott adatot , ahová csak kell.
Nem tudom, hogy ezt most értelmesen magyaráztam-e el, de remélemHa esetleg tudtok tanácsot adni, hogy ebben a koncepcióban a webapi hogy működhetne, akkor kérem jelezzétek.
A lényeg, hogy NEM kérdezgethetem folyamatosan a WebApi-t , hogy "héé kaptál új adatot?", hanem annak mondjuk egy eseményen keresztül folyamatosan jönnie kell és pont.
-
ubid
senior tag
hüm, van egy nagy server amin fut a WCF service ( ez lesz az a gép, amely begyűjti az adatokat, és feldolgozza) vannak kis beagle bone gépeink ( n darab) amelyekre usb-vel csatlakozik egy eszköz, amely adatokat tud küldeni a kis beagle bone-ra, amely pedig WCF-en kellene hogy továbbítsa a SERVERNEK.
körülbelül ennyi a koncepció.
a WCF gyors, ezért szeretnénk ezt választani. ( másodpercenként akár 60 adat is érkezhet / beagle )
.NET alatt meg van írva, van hozzá kliens is, és pont ez a sebesség ami kellene nekünk, viszont a kliensnek c++ osnak kellene lennie, ugyanis a beagle-ken csak linux fut, amire ugye csak c++ megy ( esetleg mono, ami meg igen butácska ) -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Lehet egy 50%-ban off a kérdés:
Csináltam egy WCF service-t c#-ban.
Ennek a referenciáját fel tudom venni c++-os projektbe ? és tudom használni valahogy ? -
ubid
senior tag
válasz
longwild #5216 üzenetére
Sajnos most a SignalR nem játszhat
nem webes megoldású lesz a kliens.
Service: A kliens nem tud hívni, (vagyis tudna, de nem akarom
) mert nem tudom, hogy hányszor kell, valamint ilyen "tök" megoldás lehetne, (hogyha már a kliensnek kell hívni) hogy megjelölöm az "olvasott" üzeneteket mindig, de szerintem ez költséges, és tényleg buta megoldás.
-
ubid
senior tag
Lehet picit rosszul fogalmaztam:
szóval olyanra lenne szükségem mint egy LIVE stream szolgáltatás , ami mondjuk a videót streameli és a kliensekre "szórja".
Csak nekem nem videót kéne streamelni, hanem kis adat csomagokat, de ugyan úgy folyamtosan.
Tehát: Elindítom a kliens programot, ami felcsatlakozik a service,re és folyamatosan tartja a kapcsolatot, a service pedig magától küldi állandóan az adatokat, (amit egy külső eszközről kap) lényeg, hogy nem a kliens fogja kiváltani az eseményt, hanem a serveren fog becsapódni egy esemény, amiből tudja, hogy most küldenie kell adatot.
-
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni:
Alapvetően valami féle service-t kell építenem:
Az egyik oldalon folyamatosan jönnek az adatok, másodpercenként akár 30-40 is, amit egy apró konvertálás után azonnal át kell küldenem a másik oldalra, tehát ennek folyamatosnak kell lennie.
WCF-el meg lehet ezt valahogy oldani?
Kicsit belekavarodtam a WCF-be, én azt úgy értelmezem, hogy mondjuk a WCF oldalon ki tudok szolgálni valakit, ha a kliens oldalon mondjuk a felhasználó megnyom egy gombot, de ehhez gombnyomás szükséges ugyebár (mondjuk) , tehát nem folyamatos.
Nekem pedig az kéne, hogy a WCF küldje folyamatosan az adatokat.Valaki tud tanácsot adni, hogy, vagy mivel lehetne megoldani ?
(mindenképpen valami olyasmit szeretnék, amihez semmiféle "class library referencia" nem kell, hanem csak mint a WCF-et egy service linkkel felveszem és ámen. ) -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki egy olyan ALKALMAZÁST amivel a saját alkalmazásom FPS-ét meg tudom mérni ?
-
ubid
senior tag
Van itt olyan aki foglalkozott már Kinect programozással ?
Légyszi írjon már privátba.
Köszi! -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Aki foglalkozott már Win Store app fejlesztéssel az pls segítsen :Mivel lehet azt feloldani , hogy nincsen StringFormat ?
Próbálkoztam converterrel, viszont az se futott le érdekes módon...
Valami okos megoldás van erre, -
ubid
senior tag
Valaki tudna segíteni ennek a megértésében , magyarázásában :
osztályok és példányaik inicializációs sorrendje. statikus , nem satikus tagváltozók , konstruktorok. stb.
Nem találtam meg pontosan, hogy ezek milyen sorrendben működnek. erre keresném a választ.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy zh kérdésben kérném okosabbak segítségét :
Mi a különbség a .NET 3.5 és 4.0 között a statikus osztályváltozók kezelésében?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan oldalt mondani, ahonnan ilyen "fontos pontokat" poikat össze lehet szedegetni ?
példuál ATM-ek, benzinkutak, éttermek. egyéb.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Most kezdtem el foglalkozni nem régen Silverlight alatt MVVM -el.
Abban szeretnék segítséget kérni, h MVVM alatt "szakosan" hogyan kell működnie egy entitás beszúrásának az adatbázisba?
Milyen lépéseket kellene végrehajtani?Nem találtam a google segítségével ilyen példát.
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #4408 üzenetére
áá köszi!
Ez valószínűleg jó lesz hozzá!
Köszi szépen! -
ubid
senior tag
Helló!
Valaki már próbálkozott újlenyomat olvasó készítésével?
Van egy USB-s kütyüm, amihez szeretnék készíteni valami alkalmazás szerűt, ami be tudja olvasni az újlenyomatom stbstbEgy normális SDK létezik .NET hez ?
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
A google apiról valamint a bing apiról szeretnék kérdezni tőletek, hátha valaki tud rá válaszolni.
Engem mind a kettőből a fizetős verzió érdekelne, valami össze hasonlítás féle, hogy melyik mennyibe kerül stb.Sehol sem találtam árat hozzájuk.
Valaki tud róla valamit ?
-
ubid
senior tag
Valaki tud ajánlani programozási mintákkal foglalkozó könyvet? ( ha lehet magyar nyelven )
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #4239 üzenetére
értem.
és az MCTS az elévül ? tehát bizonyos időközönként újra kell vizsgázni ? vagy hogy megy ez ? -
ubid
senior tag
Sziasztok!
A microsoft vizsgákról szeretnék kérdezősködni, aki esetleg tud rá válaszolni, azt megköszönném
Milyen vizsgát érdemes letenni ? MCTS ? vagy MCPD ?
Ezeknek az elévülése hogy van, valamint hány vizsga letétele után kapom meg ezt a minősítést ?
Köszönöm a válaszokat.
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tudna ajánlani egy .NET-es memory profiler-t?
Kis memory leak-re gyanakszok az alkalmazásomban, azonban nem találok semmi feltűnő részt.
Hogyan tudnám megtalálni ezt benne ?
-
ubid
senior tag
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan excel kezelő DLL-t mondani ami normálisan működik silverlight alatt ?
Eddig kettőt használtam, az egyik a "dynamic típusos" féle.
Ezzel az a gond, hogy csak OOB-ben működik, viszont legalább lehet normálisan használni a cellák szerkesztésére chart-ok generálása stbstb.A másik pedig a LiteExcel dll. ezzel meg az a gondom, hogy nem lehet a cellákat állítgatni...
pl: Ki kell számolni, hogy milyen széles legyen egy cella... nem lehet mondjuk .AutoFit()-et használni, ahogy a dynamic-ba is.
Chart-ot is csak képként lehet vele kimenteni...Szóval valami más van esetleg ?
-
ubid
senior tag
Valaki nem tud véletlenül a 70-583 as vizsgához könyvet?
Nem találok sehol sajnos. -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég bonyolult XML dokumentumom, amit fel kellene dolgozni. A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy van valami egyszerű módja annak, hogy mondjuk a dokumentum legbelsejébe beágyazott node-ot elérjek.
Olyan módon én is eltudok, hogy mondjuk indexelgetem az elemeit... és mindig beljebb megyek a fában.
de ez elég költséges művelet szerintem..
Egy függvény hívással nem lehet ezt megoldani ?Viszont ez elég bonyolult.
Valami ilyesmit alkottam meg, működik ugyan tökéletesen, viszont valami szebb megoldást keresnék esetleg ha van ilyen...
List<string> locList = new List<string>();
IXmlNode resourceSets = list[6];
if (resourceSets != null && resourceSets.HasChildNodes())
{
IXmlNode resourceSet = resourceSets.ChildNodes[0];
if (resourceSet != null && resourceSet.HasChildNodes())
{
IXmlNode resources = resourceSet.ChildNodes[1];
if (resources != null && resources.HasChildNodes())
{
IXmlNode location = resources.ChildNodes[0];
if (location != null && location.HasChildNodes())
{
string name = location.ChildNodes[0].InnerText;
locList.Add(name);
lat = location.ChildNodes[1].ChildNodes[0].InnerText;
lon = location.ChildNodes[1].ChildNodes[1].InnerText;
}
}
}
} -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan service-t mondani ami benzin árfolyamával foglalkozik ?
Nagyon fontos lenne!
Köszönöm!
-
ubid
senior tag
Valaki nem tud olyan oldalt, ahol ingyenes ( vagy nem ingyenes ) webszolgáltatások össze vannak gyűjtve ?
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #3880 üzenetére
Neh ez az amivel még nem foglalkoztam
Esetleg tudsz mutatni valami jó tutorial-t ami használható gyorsan ?
Köszi !
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a következő feladat megvalósítására, hogy ti hogyan oldanátok meg !
Kellene egy program, ami egy serveren fut a háttérben, tehát nem látható , maximum task managerbe.
És figyel bizonyos dolgokat (nem az a lényeg, hogy mit)
Tehát hogy lehet ilyet csinálni, hogy fusson valami folyamtosan háttérben ? Esetleg windows indulásával induljon azonnal. (Persze gondolom ez már nem kódbeli beállítás) -
ubid
senior tag
Sziasztok!
Valaki tud olyan előre megírt service-t ami hogyha megadok egy cég adószámot , akkor visszaadja a cég nevét ?
Pont olyan mint az e-cégjegyzék, csak nyilván service-ben megírva.
( biztos van ilyen, mert pl árfolyamok lekérdezésére tuti van )
-
ubid
senior tag
Az új Tudástár megszületett!
Azonban a StackOverflow nem futtat halott fórumokat, így a következő lépés az aktivitás. Kérdések, válaszok, felpontozás... ezen a ronda linken:
A jobb felső sarokban látható egy kis dobozban, hogy hogyan áll a mi kis tamagocsink. Etessük!
-
ubid
senior tag
OFF
-
ubid
senior tag
Igen, amit írtál az jó,
Persze hogy bekapcsoltam, az excel írás ment, csak ugye háttérszál nélkül megfagyaszotta a UI-t ami nem tetszett nekem
Meg iszonyat lassú is volt ez a dynamicos móka.Áttértem inkább WPF-re ott már lehet interopot használni. gyors is. háttérszál is megy!
köszi a segítséget !!
-
ubid
senior tag
válasz
sztanozs #3713 üzenetére
nem.
A kód a következő :
BTN eseménye :
private void ImportBtnClick(object sender, RoutedEventArgs e)
{
if (AutomationFactory.IsAvailable)
{
if (InitializeExcel())
{
OpenFileDialog openFileDialog = new OpenFileDialog();
openFileDialog.Filter = "Excel workbook (*.xls;*.xlsx;*.xlsm)|*.xls;*.xlsx;*.xlsm|All files|*.*";
openFileDialog.ShowDialog();
FileInfo fileInfo = openFileDialog.File;
if (fileInfo != null)
{
tbMessages.Text = "The processing may take several minutes. Please wait...\n";
btnImporter.IsEnabled = false;
DoBackGroundWork(fileInfo);
}
}
else
{
MessageBox.Show("Excel is not available.");
}
}
else
{
MessageBox.Show("Automation is not available.");
}
}Ez hívja ugye a DoBackGroundWork -öt :
public FileInfo fileNameProperty { get; set; }
private void DoBackGroundWork(FileInfo f)
{
BackgroundWorker worker = new BackgroundWorker();
fileNameProperty = f;
worker.WorkerReportsProgress = true;
worker.ProgressChanged += new ProgressChangedEventHandler(worker_ProgressChanged);
worker.RunWorkerAsync(fileNameProperty);
worker.DoWork += new DoWorkEventHandler(worker_DoWork);
worker.RunWorkerCompleted += new RunWorkerCompletedEventHandler(worker_RunWorkerCompleted);
}
void worker_RunWorkerCompleted(object sender, RunWorkerCompletedEventArgs e)
{
btnImporter.IsEnabled = true;
}
void worker_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
BackgroundWorker worker = sender as BackgroundWorker;
int totalSteps = 30;
FileInfo file = e.Argument as FileInfo;
ProcessExcelSheet(file);
for (int i = 1; i <= totalSteps; i++)
{
///.......
}
}
void worker_ProgressChanged(object sender, ProgressChangedEventArgs e)
{
progressBar.Value = e.ProgressPercentage;
}És ugye a ProcessExcelSheet dolgozik sokáig...
Az pedig így néz ki :private void ProcessExcelSheet(FileInfo File)
{
Object missingValue = System.Reflection.Missing.Value;
bool errorHappened = false;
dynamic workbook = excel.Workbooks.Open(File.FullName);
try
{
............... -
ubid
senior tag
Sziasztok !
Egy excel importert kell írnom silverlight alatt.
Elegáns megoldásként úgy gondoltam, hogy mivel 4000 soros excel állományokról van szó, amiknek a felolvasása több időt vesz igénybe, hogy háttér szálon olvasson a UI fagyása nélkül.BackgroundWorkerrel szerettem volna megoldani, azonban abba a hibába ütköztem, hogy Invalid cross-thread access hibát dob.
Egy gomb eseménye a fájl betallózása :
OpenFileDialog openFileDialog = new OpenFileDialog();
openFileDialog.Filter = "Excel workbook (*.xls;*.xlsx;*.xlsm)|*.xls;*.xlsx;*.xlsm|All files|*.*";
openFileDialog.ShowDialog();
FileInfo fileInfo = openFileDialog.File;
if (fileInfo != null)
{
tbMessages.Text = "The processing may take several minutes. Please wait...\n";
btnImporter.IsEnabled = false;
DoBackGroundWork(fileInfo);
}A DoBackGroundWork metódusom így néz ki :
private void DoBackGroundWork(FileInfo f)
{
BackgroundWorker worker = new BackgroundWorker();
fileNameProperty = f;
worker.WorkerReportsProgress = true;
worker.ProgressChanged += new ProgressChangedEventHandler(worker_ProgressChanged);
worker.DoWork += new DoWorkEventHandler(worker_DoWork);
worker.RunWorkerCompleted += new RunWorkerCompletedEventHandler(worker_RunWorkerCompleted);
worker.RunWorkerAsync();
}A lényeg pedig a DoWork eseménybe van :
void worker_DoWork(object sender, DoWorkEventArgs e)
{
BackgroundWorker worker = sender as BackgroundWorker;
int totalSteps = 30;
ProcessExcelSheet(fileNameProperty);
}
}Ebbe pedig az excel kezelést ez végzi : ProcessExcelSheet(fileNameProperty);
A filNameProperty egy FileInfo-t tartalmaz, amire szükség van az excel megnyitásánál.Amikor ebbe a függvénybe meg szeretném nyitni az excel-t :
dynamic workbook = excel.Workbooks.Open(File.FullName);Akkor kapom a hibát.
Amíg ez a hosszú művelet futna egy progress baron szeretném kijeleztetni hogy éppen hol tartunk, valamint ne faggyon ugye a UI.
Hogyan tudnám ezt megoldani ha nem így ? ?
-
ubid
senior tag
-
ubid
senior tag
válasz
sztanozs #3694 üzenetére
Hát erről nem tudok nyilatkozni ...
ezt adja vissza :
<message id="20913" from_target="210" creation_time="1336471337000000" length="6" data="sample" />
A creation time az MICRO sec-be van visszaadva, ezért osztani kell még ugye 1000-el de ez is megvan...
De egyébként ha UTC-be jön vissza akkor mi a különbség ? nem igazán vágom
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Akad egy service-em ami vissza ad mondjuk egy dátumot, viszont nem a normáőlis formátumba, hanem millisecundumban.
Ezt kellene átkonvertálnom normális dátum formátummá, azonban valahogy nem akarja az igazságot.a függvény amit írtam rá eddig így néz ki:
private static DateTime FromMS(long microSec)
{
long milliSec = (long)(microSec / 1000);
DateTime startTime = new DateTime(1970, 1, 1);
DateTime result = new DateTime(startTime.Ticks + milliSec * TimeSpan.TicksPerMillisecond);
return result;
}Körülbelül 2 órát csal
Valakinek valami ötlete ?
-
ubid
senior tag
Helló!
Egy elméleti kérdésem lenne az okosabbak felé.Mi a különbség az alábbi két cast-olás között ?
A pldának persze semmi értelme, de látni a castolásokat.
int szam = (int)5;
vagy
int szam = 5 as int;
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #3347 üzenetére
Köszi !
-
ubid
senior tag
válasz
Peter Kiss #3345 üzenetére
Valami vizsga számot nem tudsz mondani valamelyikhez ?
-
ubid
senior tag
Helló!
Microsoft MCTS vizsgából van valakinek tapasztalata ?
Miből érdemes tanulni rá. melyiket érdemes megcsinálni.
(természetesen .NET )
-
ubid
senior tag
valaki csinált már MNB középárfolyam lekérdezéseket ?
Mit lehet ehhez használni ?
-
ubid
senior tag
Valaki tudna abba segíteni, hogy silverlight-ba ha van több combobox-om egy lapon, akkor azoknak hogyan tudok más-más datacontext-et beállítani ?
De úgy hogy az előzőek értéke se vesszen el .
Már vagy 4 órája ezzel szórakozok. de sehogy sem jön össze.
-
ubid
senior tag
Nem igazán találok ilyet se a Management studioban ( express 2012 )
Se a visual studioban az EDMX modell körül.
merre van akkor ?
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tudna segíteni abban hogy vajon az mitől lehet, hogy az ID db oldalon nem növekszik magától...ezért minden PK ütközés van. :S
db-ben pedig be van állítva, hogy ő PK.
-
ubid
senior tag
Megválaszolom magamnak : ) Aztán aki tudja, az helyeseljen, aki nem tudta az meg mostmár tudja : )
Bár jónak látszik, de lehet van szebb is : )
szóval egy foreach ciklusban végigmenve :
CloudBlockBlob block = new CloudBlockBlob(blobItem.Uri.ToString());
int filename = int.Parse(block.Name);
és ebbe benne van a filename : )
Helyes ez így ?
-
ubid
senior tag
Még egy kérdésem lenne nekem is : ) mert valahogy nem találok rá választ...
Azure blob storage-be töltök fel képet. idáig rendben is van.
List<string> blobs = new List<string>();
foreach (var blobItem in blobContanier.ListBlobs())
{
blobs.Add(blobItem.Uri.ToString());
}így. De ez visszaadja az összes elemet...
Én pedig neve szerint szeretnék egyet visszakapni.
Ezt hogy lehetne megvalósítani ?
köszi a segítséget
-
ubid
senior tag
MVC3-ban lehet olyat, hogy egy return View()-ban több dolgot adok vissza ?
Tehát mondjuk egy adatbázisból szedett listát, meg egy azure blob storage-ből szedett képeket ?
Vagy akkor mindenféle képpen partial view-t kell használni ?:S
-
ubid
senior tag
Egyébként Render Partial-lal elszáll ezzel a hibaüzenettel : ( első változatát tudom csak használni, mert IEnumerable-ben vagyok és nem elérhető így a Model-em )
The model item passed into the dictionary is of type 'System.Collections.Generic.List`1[BorsodBiz.Models.Tourism]', but this dictionary requires a model item of type 'BorsodBiz.Models.Tourism'.
-
ubid
senior tag
A partial view-nak hogyan lehet megoldani, hogy ne renderelje oda a master page-et ?
Valamiért odarakja mindig, de nem látom a kódrészletet, ami odarakja...
Ezzel hívom a partial view-t
@{Html.RenderAction("Details", "Tourism");}
A partial view-t meg úgy készítettem ahogy kell
bepipáltam, hogy te egy partial view vagy és kész.
-
ubid
senior tag
Sziasztok!
Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni = ) Kicsit bonyolultabb elmagyarázni, de remélem megértitek mi a problémám, és tudtok segíteni is !
Előre is köszönöm !Tehát :
Egy asp.net mvc3 webalkalmazás darabját készítem jelenleg. A feladat : Események létrehozása, majd miután létrehoztuk az eseményeket visszadob egy lapra, ahol az események listája látszik. minden eseményhez van egy link, ami tulajdonképpen a details- lapja, viszont ott alatta lehet kommentelni az adott eseményt. ( természetesen mindent adatbázisba mentünk le az eseményeket az események táblába, a kommenteket a komment táblába, viszont kapcsolat nem lehet közöttük, mert az alkalmazás során máshova is kell majd kommentelni )
Ezt , hogy oda varázsolja a komment felületet egy a details view-ba varázsolt RenderAction-el oldottam meg.
így : @{Html.RenderAction("CommentCreate", "Comment");}Mivel a details lapon van a kommentelő felület ( ide listázza ki, és alatta van egy form is, ahol beírható a komment és küldhető ) ezért nyilván ide is postol vissza, ezért ennek a controllerébe ( jelen esetben ez az event controller ) írtam a details-hoz egy HTTP-s actionresult-ot, aminél kezdődik a gond.
Az a problémám, hogy valamiért az event ID-jét egyből belenyomja nekem kérés nélkül a komment ID-jába, amitől nyilván több kommentet nem is vihetek fel, mert ütközés van.
( a kommentnek van egy TARGETID-ja ami nem egyedi, én ebbe szeretném, hogy megjelenjen az adott esemény ID-ja abból a célból, hogy minden esményhez csak a hozzá tartozó kommenteket listázza ki )A kód így néz ki : public ViewResult Details(int id,Comment newComment)
ebben ugye azért írtam be az ID-t mert szeretném , hogy a TARGETID-ba majd ez bekerüljön ( ez így rendben is van szerintem, mert az URL-be már úgyis benne van az esmeényünk ID-ja , ezáltal bele is tudom rakni a TARGETID-ba.
Viszont a sima ID ( aminek csak akkor kéne értéket kapnia amikor mentődik az adatbázisba, mivel ott számolódik ki (PK) )a kód további része így néz ki :
{
newComment.Added = DateTime.Now;
MembershipUser currentUser = Membership.GetUser();
Guid userId = new Guid(currentUser.ProviderUserKey.ToString());
newComment.UserID = userId;
newComment.TargetID = id;
db.Comments.AddObject(newComment);
db.SaveChanges();
return View();
}Mutatok egy képet is, hogy lássátok miről beszélek :
Tehát látható, hogy még a db save-ig el se jutott, de már ott felvette azt az ID-t ami nem is az övé lénne.
A partial-view-nak pedig így néz ki az érdemi része :
@foreach (var item in Model) {
<tr>
<td>
@Html.DisplayFor(modelItem => item.TargetID)
</td>
<td>
@Html.DisplayFor(modelItem => item.TargetType)
</td>
<td>
@Html.DisplayFor(modelItem => item.Text)
</td>
<td>
@Html.DisplayFor(modelItem => item.UserID)
</td>
<td>
@Html.DisplayFor(modelItem => item.Added)
</td>
<td>
@Html.ActionLink("Delete", "Delete", new { id=item.ID })
</td>
</tr>
}
</table>
@using (Html.BeginForm())
{
<textarea rows="5" cols="30" id="text" name="text"></textarea>
<input type="submit" value="Küldés" />
}Aki tud segítsen , hogy miért lehet ez.
Előre is köszönöm!
-
ubid
senior tag
Igen, tervezésnél vagyok : ) Csak alapokat próbáltam lekódolni.
De van abban valami amit mondasz
Rutinról még azért nem beszélhetünk. írtam pár dolgot már, de ez nem rutin
Azért próbálok gyakorolgatni.Az offline-t úgy értettem, hogy internet egyáltalán nem kell hozzá.
SQL-CE adatbázist viseli el a WP7 tudtommal, ezért gondoltam azt, hogy abban egyszerűen letárolom az adatokat, majd a felületen megjelenítem, és ámen.
-
ubid
senior tag
persze, szokott változni, de olyankor belenyúlok a kódba úgyis, dobok fel újabb adatokat, de kódból, és nem a felületről.
Kicsit már belekavarodtam
---
Mármint arra gondolsz, hogy listákba pakolja be egyszerűen az adatokat ? És nem is kell mögé adatbázis ?Vagy így grafikus módon berakosgatom az adatokat, és innentől kezdve csak linq-el lekérdezgetem és odarakom ?
-
ubid
senior tag
Az alap koncepció :
Egy sima Menetrend adatbázis : Az adatok soha sem változnak , tehát user esélytelen, hogy változtassa.
hogy a másik kérdésre is válaszoljak .
Azért kattintok mondjuk mégegyszer a gombra :
teszem azt megnézem mondjuk a 29-es számú busz menetrendjét. okés. Ezután megnézem az 1-es villamos menetrendjét, majd közvetlen ezután a 29-es buszét mégegyszer.
Nah hogyha mégegyszer meg akarnám nézni a 29-es buszét megpróbálja feltölteni mégegyszer az adatokat, és PK ütközés.
ennyi az egész.Tehát semmit sem módosíthatok. egyszer felrakom az adatokat, és innentől kezdve csak UI-on megjelenítem, olvasom.
Kis gondolkodás után, meg a hibák tapasztalása
Gondolom rossz helyen van így ez megoldva. nem ott kéne feltölteni az adatokat.
Hanem egyszer feltöltöm és ámen.Mert az a gond, hogy egy függvényt írtam mondjuk : Ez azt csinálja amit már beírtam. tehát contexteet beállítja, csinál egy listát amibe belpakolja az adatokat és feltölti.
na de ha rákkatintok a gombomra akkor ez hívódik meg ! Ami már így akkor rossz is.
-
ubid
senior tag
Azt hogy tehetem meg, hogy van egy táblaszerkezet és hogy minden tábla olyan szerkezetű legyen amit csinálok ?
Valamint továbbra se tudtam megoldani hogyha mondjuk rákattintok a 22-es busz gombjára egy listbox-ba letöltöm az adatokat. de ha mégegyszer ugyan arra a gombra kattintok elszáll, mert mégegyszer föl akarja tölteni az adatokat.
Jelenleg így van : ( de csak ez az egy táblám van )
Ebbe az osztályba kell írnom több belső osztályt ? Elvesztem picit
[Table]
public class MenetrendTablak
{
[Column(IsPrimaryKey = true, IsDbGenerated = false, DbType = "INT NOT NULL", CanBeNull = false)]
public int Id { get; set; }
[Column]
public int Jarat { get; set; }
[Column]
public int Hour { get; set; }
[Column]
public int Sec { get; set; }
}Így van a DataContext :
public MenetrendContext()
: base("Data Source=isostore:/MenetrendDB.sdf")
{
}
public Table<MenetrendTablak> Busz12;És így készítem el az adatokat :
public class Busz22Adatok
{
public List<MenetrendTablak> Busz22Lista = new List<MenetrendTablak>();
public void Feltolto()
{
var MenetrendContext = new MenetrendContext();
if (!MenetrendContext.DatabaseExists())
{
MenetrendContext.CreateDatabase();
}
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 72, Jarat = 22, Hour = 7, Sec = 35 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 73, Jarat = 22, Hour = 7, Sec = 54 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 74, Jarat = 22, Hour = 8, Sec = 10 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 75, Jarat = 22, Hour = 8, Sec = 44 });
Busz22Lista.Add(new MenetrendTablak() { Id = 76, Jarat = 22, Hour = 9, Sec = 10 });
foreach (var l in Busz22Lista)
{
MenetrendContext.Busz22.InsertOnSubmit(l);
MenetrendContext.SubmitChanges();
}
}
} -
ubid
senior tag
Helló!
Biztos hogy nagyon egyszerű a válasz, de valahogy én nem jövök rá .
Szóval :
Egy WP7-es alkalmazást csinálok, a helyi menetrendek nézegetésére.
SQL CE- adatbázist használok mögötte, hogy offline böngészés is biztosítva legyen.
Az egyes buszok adatait mindig külön osztályba rakom, és ott is töltöm föl, tehát egy 22-es busz körülbelül így néz ki :
class busz22 {
public List<TableStructure> Busz22Lista = new List<TableStructure>();
// lista létrehozása, amibe beletologatom az elemeket.ezen belül van egy metódus, ami feltölti az adatokat : kb így néz ki :
var MenetrendContext = new MenetrendContext();
if (!MenetrendContext.DatabaseExists())
{
MenetrendContext.CreateDatabase();
}majd az adatok létrehozása.
Busz22Lista.Add(new TableStructure() { Id = 72, Jarat = 22, Hour = 7, Sec = 35 });satöbbisatöbbi.
és végül egy foreach-el végigmegyek az elemeket és feltöltögetem így :
foreach (var l in Busz22Lista)
{
MenetrendContext.Busz22.InsertOnSubmit(l);
MenetrendContext.SubmitChanges();
}ez a feltöltő metódus a gombnyomásra hívódik meg.
Tehát ha a felhasználó mondjuk a 22-es menetrend gombját megnyomja, akkor ez így legenerálódik és elkészül.viszont, ha mégegyszer rákattint, akkor szépen elszáll az alkalmazás, merthogy PK már van olyan... nem duplikálható nyilván.
Tehát a porbléma : Hogyan tudom azt leellenőrizni , hogy ez a PK már van e. mert ha van akkor nyilván ne töltsük föl.
Hogyha meg mondjuk átállítom auto incerementre a PK-t akkor gondolom működne, de minden benne lenne előbb vagy utóbb ötszázszor a táblába :S
Nincs erre is valami, mint pl a tábla létrehozásánál a DatabaseExist ?
Köszönöm a segítséget.
-
ubid
senior tag
Egyébként gondolom szinte mindenki használ facebook-ot.
A facbook-on van egy külön C# -os programozóknak készült csoport, amibe jelenleg 54 -tag van.
Köztük sok ismertebb név is előfordul : pl
eitner István (C#-os könyv írója
Balassy György, Túróczy Attila, Fár Attila Gergő,
Gondolom ezek a nevek nektek is mondanak valamit.
Készségesen áll mindenki a rendelkezésünkre.
Eddig bármi felől érdeklődtem volna, mindig érkezett rá egy órán belül válasz.A csoport ugyan zárt, de be tudok rakni embereket.
Úgyhogy akit érdekel, az írjon privátba. Garantáltan nem bánja meg = )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged