- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslie23
tag
Sziasztok!
Segítséget, vagy magyarázatot szeretnék kérni tőletek a következő probléma kapcsán, StackOverflow relevánsnak tűnő kérdéseit már átnyálaztam, de nem találtam számomra választ. Van egy WinForms alkalmazás, amivel SQL queryket szeretnék végrehajtani (kb. 70-80 darabot, egyenként 5-15 másodperc az execution time) a lekérdezések eredményeit pedig Excel-állományokba menteni. Nem parallel async végrehajtás működik, viszont kicsit tempósítandó a dolgokat átírtam Parallel.Foreach segítségével, a szimultán szálakat 15 darabban maximalizálom. Az SqlConnection using blokkban van, ennek ellenére az alábbi hibaüzenetet kapom: "The timeout period elapsed prior to obtaining a connection from the pool. This may have occurred because all pooled connections were in use and max pool size was reached."
Ha a connection stringbe belefoglalom a Connection Timeout = 0 paramétert, akkor megintcsak lefut szépen a cucc. Próbáltam szintén a connection stringben állítani a Max Pool Size-et de nem volt hatása. Sajnos nem értem, hogy pontosan mi történik, ha jól értem a using végén a kapcsolat zárásra kerül és bekerül a connection poolba. Viszont ezután miért történik timeout, mikor a következő szálon ismét szükség lenne a connectionre?
Illetve ha Timeout van, miért nem tud új kapcsolatot létrehozni?
Köszönöm, ha valaki rá tud világítani mi itt a kulcs.
És egyből egy másik kérdésem is lenne; a Excelt az Interop liben keresztül kezelem. Neten azt találtam, hogy maga a COM Interop nem thread safe, feltételezem ez az oka annak, hogy parallel futásnál időnként COM error, application busy üzenetet kapok (5 futásból egyszer). Alternatív megoldásként felmerült, hogy a parallel végrehajtásnál csak egy DataSetben tárolnám a lekérdezések eredményeit, majd ezt követően egy külön műveletben sorosan generálnám le az Excel-riportokat. A kérdésem, hogy mennyire célszerű nagy mennyiségű adatot (pl. 80 query, egyenként 30-40 mező és 10-12 ezer rekord) memóriában tárolni míg elér a folyamat az Exceles lépésig?Vagy mi lehet itt best practice szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 16/512 QUADRO RTX 3000 6GB FHD
- Samsung S21 5G megkímélt jó állapotban.
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Canton Karat 40 hangfalpár
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB DDR5 RAM / 256GB M.2+1TB M.2 SSD
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest