- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- OFFTOPIK: Earfun-lányok Magyarországon
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Ez is egy kafa utólagos fejegység - Carpodgo T3 Pro
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
válasz
Neil Watts #1702 üzenetére
Előszöris szerintem nem kéne var-t használnod ezen a szinten és konkrétan erre a feladatra.
Console.WriteLine(a);
-a változó értéke üres string, nincs mit kiírnia (egy sorvégén kívül - WriteLine).Console.ReadKey();
-[link]
Lásd a metódus dokumentációját. Ez nem azt csinálja, amit szerintem te szeretnél elérni, de amúgysem jól használod.
Ennek hatására annyit csinál a program, hogy vár 1 db leütésre. Nem kerül be "a" változóba a beírt szöveg/szám, meg semmi hasonló.
Írj a = Console.ReadLine(); -t helyette. És beolvasás után kéne kiiratni a tartalmát, hacsak nem a beolvasás előtti tartalmát akarod kiírni a változónak.Console.WriteLine(a + b);
- ez konkatenálni fogja a stringet ebben az esetben, mivel string típusok esetén a + operátor ezt jelenti, tehát ha a = "1", b = "2", akkor a + b == "12", nem pedig 3.
A stringet át kell alakítani a fent már említett módon pl. egy int vagy valamelyik szám típussá, és úgy összeadni őket.Olvass sokat az alapokról mielőtt kódot írsz szerintem, vagy nézegess meg egyszerű, működő példákat, ennek én így sok értelmét nem látom.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Corsair RM850x - 850W - 80PLUS Gold - Full modularási használt tápegység
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Dyson V15 detect absolute
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung 990 PRO 2TB Heatsink MÉG GARIS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest