Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ferenc.

tag

Jó hírem van! Egy utolsó próbát még adtam magamnak ma este hogy hátha meg lesz a visual basic 6 ,új gépre, s bele vetettem magam az internet bugyraiba..

Egy youtube videó hozzászólása között akadtam egy linkre, ami elvileg a vb6 -ra vezet, ami olyan hogy megy új op rendszereken is, szkeptikusan letöltöttem, majd feltelepítettem, s legnagyobb meglepetésemre, működik! Itt a link: [link]

Igaz most windows 7 -re raktam fel, de ha ezen megy akkor mennie kell win 8/10 -en is szerintem, de az majd holnap derül ki, akkor megyek a bácsihoz telepíteni. S itthon most olyannyira belejöttem ,hogy még meg is magyarosítottam a VB6 -ot! :) Ezen magyar honlap segítségével: [link] , s ez is működik, így most már magyar a VB6. No azt hiszem én így mindent megtettem amit lehet, az ügy érdekében.
    S lényeg ezzel, hogy csak van megoldás, hogy aki akarja, tudja használni a vb6 -ot új gépeken is, hiába a 20 éves kora:) Sok sikert mindenkinek a továbbiakban!

• Ferenc.

tag

válasz martonx #2710 üzenetére

Köszönöm a választ! Akkor újabb verzió kell, utána nézek, de melyik verziót ajánljátok ami fut windows 8 vagy 10 -es gépen, de eléggé hasonló kinézetre a visual basic 6 -hoz?

• Ferenc.

tag

Sziasztok!

Örülök, hogy találtam olyan aktív magyar fórumot ahol foglalkoznak még a visual basic-el. Egy kedves, nyugdíjas ismerősömnek szeretnék segíteni, mert már több mint 10 éve a visual basic 6 programról álmodik, hogy szeretne vele programozni. Van is könyve a programról, leírásokkal. S most már számítógépe is van. Gondoltam segítek neki, nem lehet bonyolult.. Én személy szerint nem értek semmit hozzá, én csak beszerezni szeretném neki ezt a programot a számítógépére, de hiába írok be a google-ba bármit, sehol nem lehet se megvenni, se letölteni ( pár iso-t letöltöttem, de lemezre kiírva semmi használható nem volt tehát nem a visual basic 6 volt).

Aztán a visual studio 6 -ra kezdtem rákeresni( ha jól látom a studio része a visual basic), de a studiot sem tudom beszerezni. Így azért írok ide, hogy ha valaki tudna segíteni abban hogy a visual basic 6 -ot, hogy tudom beszerezni, ( cd kulcsunk van), tehát csak a cd tartalmak kellenének( cd1 cd2 , msdn) library), akár csak neten átküldve, s természetesen honorálnánk is! Tehát ha valaki tud segíteni ebben kérem írjon!

Ismerősöm kívánságát szeretném teljesíteni, meg valamennyit már ért a visual basic 6 -hoz régről ezért is ragaszkodik ehhez a verzióhoz ( tudom van már sokkal újabb, de azzal nem boldogulna s a ragaszkodás nagy úr), tehát ezért kell a visual basic 6 vagy visual studio 6 (nem tudom melyik a helyes kifejezés). S igaz hogy a számítógépe windows 8 , lassan win 10 , de az éjszakát azzal töltöttem, hogy utána nézzek, hogy ezt a visual basic 6 -ot hogy lehet feltenni windows 7/8/10 -es gépre, s van rá megoldás! ( Visual Studio 6.0 Installer wizard v.4.5 ), tehát megoldható, így "csak" maga a szóban forgó programmal, a visual basic 6 beszerzésénél akadtam el, s nincs ötletem.

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák