- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: a X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Macrodroid
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilag
tag
Üdv!
Újabb fogós kérdés merült fel.
Egy multipage egyik lapján egy különböző frameeken belűl vannak nekem egy vezérlőim.
A vezérlőkbe beírható karaktereket szeretném korlátozni. Mivel egy részüknél ugyan az a korlátozás szükséges (vagyis csak számok írhatóak be), subrutinná tettem egy eddig vezérlőnként alkalmazott eljárást.
Sub csakszam()
'8: backspace, 9: tabulátor, 13: enter, 17: Ctrl, 32: space, 46: delete, 48-57: felső számok, 86: v, 96-105: numpad számok, 109: numpad mínuszjel, 110: numpad pont, 186: é, 187: ó,
'188: vessző, 189: kötőjel, 190: pont, 191: ü, 192: ö, 219: ő, 220: ű, 221: ú, 222: á, 226:í
If KeyCode = 8 Or KeyCode = 46 Or _
(KeyCode >= 48 And KeyCode <= 57) _
Or (KeyCode >= 96 And KeyCode <= 105) Then
TextBox1.Locked = False
Else
TextBox1.Locked = True
End If
End SubA vezlőnél pedig ez van megírva:
Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer) 'Ügyirat alszámba csak számot enged írni
csakszam
End SubGondolom sejtitek, hogy ez így nem működőképes (vagyis nem általánosságban), különben nem írtam volna.
Gondoltam könnyen általánossá tehető a dolog egy huszárvágással, mert a "Textbox1" helyére egyszerűen bevezetek egy változot, amely mindig az aktuális vezérlő nevét helyettesíti.
Azonban úgy nem működőképes a dolog.
Egyik okát tudom: a KeyCode "rendszerváltozó" tartalma nem vihető át egy másik rutinba csak egy változón keresztül (mondjuk azt nem értem miért nem tehető a KeyCode rendszerváltozó egyszerűen publikussá, erre is várok valami okosat ha lehet). Ezt még meg is oldottam.NADE, azt mondja meg valaki, hogy hogyan lehet kinyerni, hogy melyik az aktív vezérlő????
Mert ugyan is ha beteszem mondjuk, hogy:Private Sub TextBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer) 'Ügyirat alszámba csak számot enged írni
x=ActiveControl
csakszam
End Subakkor az x értéke furcsa módon nem az lesz, hogy "Textbox1", hanem az, hogy "Multipage1".
Pedig a súgója azt állítja, hogy az aktív vezérlő nevét adja eredményül, már pedig én erősen a Textbox1-ben buzerálódom.
Várom a megoldási javaslatokat, esetleg konkrét kódrészlettel is.
Az is érdekelne (ahogy fentebb is írtam, hogy ha meg tudja mondani valaki), hogy a KeyCode rendszerváltozó miért nem tehető publikussá.Köszönöm a segítségeteket!!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyári állapot !! Macbook Pro Retina 16" M1 Pro 10C CPU / 16C GPU / 32 GB MEMÓRIA/ 512 SSD / Garancia
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB DEEP Purple - 100%-os Akku, 1 hetet használt!
- Apple iPhone 17 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olvass! Akció! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest