- Magisk
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1267 üzenetére
Éppen ezért ha tehetem magamnak kódolok filmet.
DVD beszerez,lerippel,átkódol. ÉS IME A LÉNYEG :
1, A lehető legnagyobb elérhető felbontást használom....720*XYZ ( Fekete sávok nélkül)
2, Meghagyom az eredeti hangot ( AC3 5.1 Magyar ha nincs akkor Angol )
3, Általában 1495 Mb méretre készítem a filmeket...mert 3db akkor pont 1 dvd-re fér.Egy filmet nem néz meg az ember 2-3 naponta...esetleg 2-3 havonta.Erre a célra meg megfelelő egy jól elkészített rip is. Ezért nem a DVD-ket gyűjtöm hanem a rip-eket...meg így egy kicsit a lemezeken is lehet spórolni.
Bár egy ideje HD filmeket is szedegetem......azért az odab@sz minőségben a DVD-nek is.
Már csak egy korrekt monitor/tv kellene hozzá olyan 100-110 cm-es -
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Anakin007 #1261 üzenetére
MSU logo removal Bár a beüzemelésével még én sem próbálkoztam. De a képek elég meggyőzőek.
-
ssolitude
őstag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1235 üzenetére
Szia.
Ha asztali dvd-ről, tesztelésről , infórol van szó akkor :[link]
EZ A LEGJOBB oldal a részedre !!!!!
Szerény személyemnek pedig egy Yamada 7600-as tpusú asztali DivX-es DVD lejátszója van .........amit a fentebb említett oldalon is megtalálsz. Mivel van online üzletük lehet tőlük rendelni is.
Mindenképpen nézd meg.
Mindenkinek ajánlom aki hasonló asztali dvd lejátszót/ felvevőt szeretne.
Mostanában már akad olyan cucc is ami kezeli az x264-es kodeket és boldogul az .mkv kiterjesztésű fájlokkal is.
Természetesen mindez roppant áttekinthető formában, képekkel ,adatokkal feltüntetve , s ha ez is kevés akkor ott a fórum a különböző kérdésekre.....Sok sikert hozzá !!!
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1232 üzenetére
Szia.
El kell szomorítsalak.
Mivel az x264-es kodek fejlettebb mint a DivX,XviD ezért NEM fogod tudni rendesen átkódolni a filmet olyan minőségben ahogyan azt te szeretnéd.
AZONOS bitrátával íme a minőségi sorrend :
1 x264
2 XviD
3 DivX
4 Mpeg2Ha a minőséget vesszük állandóra akkor meg a méretsorrendet kapjuk meg.......
Ami ugyanaz mint az előző.A "forrásanyag" is amint látom 700Mb-os tehát már eleve eléggé tömörített.
És ebből lejön még az AC3-as hangsáv mérete. Marad a filmnek kb 450-500 Mb és ahogyan látom 1265kbps adat jut a képre.Használj hasonló bitrátát kb -1200kbps- ( hiába adsz meg nagyobb bitrátát ha úgy sincs az eredetiben annyi adat ) és úgy kodold át. Méretét tekintve biztosan nagyobb lesz a DivX,XviD-es verzió mint 700Mb.
Személyes véleményem szerint jobban jársz a az eredeti dvd-ről ( ha megvan ) újrakódolod a filmet 1400 Mb-ra.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1230 üzenetére
Szia.
Lassan értem ,hogy mit is akarsz.....
Nagyfelbontású anyagot akarsz átalakítani olyan formára ,hogy az asztali DVD lejátszód is megegye...mégpedig az eredeti 5.1-es hangjával.
Eddig ok.
A felbontást le kell hozzá venni MINDENKÉPPEN....max 720*576 lehet mert ezt támogatják a lejátszók. Értelemszerűen a vertikális ( 576 ) felbontás lehet kevesebb is a fekete csíkok miatt ( szélesvásznú a film ).
A hang nem probléma az maradhat 5.1-es....már a legtöbb DivX-es lejátszó is kezeli.
...............pillanat..........
Megnéztem gyorsan a Dr.DivX simán vette a HD-s anyagot. ( mkv fájl ,x264-es kodek )
Tehát elviekben nincs akadálya annak ,hohy kissebb felbontásba varázsold a filmet
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Anakin007 #1216 üzenetére
Szia.
Csak azt nem írtad ,hogy konkrétan mit is akarsz.....
1 . Jól szóljon a film ? Tegyél fel AC3Filter [link]nevü progit
2. Lejátszódat cseréld le erre : [link]
Ebben a KMPlayer-ben rendesen be lehet állítani a hangformátumot.....
3. Hangot ki akarod kapni a filmből : [link]MKVToolnix nevü prg.
Ezzel lehet a HD-s anyagokat vagdosni, szerkezteni......hangot kikapni, tologatni / húzni a hangot.....stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest