- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
spileraaa #3000 üzenetére
Miután rányomtál, nyisd meg a virtuális gépben a CD meghajtót és a "lemezen" találsz egy VBoxWindowsAdditons.exe-t, azt indítsd el!
Sajnos, nem tudom, ki a hülye, de vagy a Vbox fejlesztői(/fejlesztők főnöke), vagy a fordító(/fordító főnöke), mert az a menüpont nem telepít semmit, hanem elhelyezi azt az ISO (CD képfile) file-t a virtuális gép optikai meghajtójába, amelyen a Guest Additions (Integrációs szolgáltatások) található. (Én egy régebbi verziót használok és az alapján a fordító, mert angolul pont úgy hívják a menüpontot, mint amit csinál és csak a magyar fordításban hívják úgy, mint amit szeretne, hogy csináljon.) Persze ha a virtuális gépben futó OS-ben be van kapcsolva az Autorun az adott (optikai) meghajtóra, akkor elindul a telepítés, de az Autorun állapotát a menüpont nem tudja.
-
brd
nagyúr
válasz
spileraaa #2996 üzenetére
1. Kell.
2. A Mint-et nem ismerem annyira, de olyat kellene kiválasztani, ami közel áll hozzá (pl. amiből forkolták; ha jól tudom, az Ubuntu-hoz áll közel). Így kell ilyesmire rákeresni: nini.
3. No' ezt spec. nem tudom, sosem használtam még így, de gondolom igen. Windows-nál, ha jól sejtem, ez többnyire fel is telepíti (a telepített programok között meg fogod találni, ha igen) és az elterjedtebb Linux distroknál is (=amelyekkel foglalkozott a VirtualBox gyártója, hogy gördülékeny legyen a használata).
4. Lehet. Ez a Guest Additions egy programcsomag, amit egy ISO (CD képfile, bármilyen virtuális CD meghajtóba behelyezve meg tudod nézni a tartalmát) file-ba becsomagoltak. Kezeld úgy, mint egy drivercsomagot, amit egy gép egyedi hardware eszközeihez fel kell telepíteni, hogy ki tudja használni az adott OS (de kicsit több annál, pl. a host<->guest clipboard-ot is ez a csomag kezeli). Bármikor egy futó gép menüjéből elhelyezheted a virtuális gép optikai meghajtójába és így a virtuális CD-ről telepíthető. Windows-nál ez egyszerű, mert a grafikus felületről indítható, Linux esetén nem mindig (főleg, ha nincs is grafikus felület rajta, hehe); pl. a Mint-re telepítést valahol itt meg fogod találni.
-
brd
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Villanyszerelés
- Reklámblokkolók topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest