- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
Aktív témák
-
pitman
őstag
Viszont minél kevesebb por megy be, annál nagyobb az esély rá, hogy a wincsi még működni fog a beavatkozás után (már ha előtte még használható volt). Teljesen rossz darabnál szerintem nem érdemes belekezdeni sem, mert ott csak a tányérok fognak pörögni és pont a látványosabb része nem valósul meg.
-
pitman
őstag
Azt nyilván nem gondolja senki, hogy olyan wincsit kell átalakítani, amit aztán használni is akarnak adattárolásra. Itt elsősorban haldokló, vagy már erkölcsileg teljesen leamortizálódott (1G vagy alatti) darabok átalakításáról van szó elsősorban (gondolom én). A lényeg, hogy a wincsi az átalakítás után is működőképes maradjon valamilyen szinten, hogy jól mutasson működés közben.
Az illesztésekből a koszt a szétszedés előtt pl. nagynyomású levegővel is ki lehet fúvatni (persze odafigyelve). Az is nyilvánvaló, hogy soha nem lesz tökéletesen tiszta a felület. -
pitman
őstag
A wincsin a fedőlap alatt eredetileg is lesz egy tömítés, ami (ha az embernek szerencséje van) nem a fedőlapra van rögzítve, hanem a wincsi házára (tehát szerencsés esetben eleve nem kell semmi). A cellux csak azért kell, ha valahol az ember látja, hogy nem tökéletes az illeszkedés, ott ne mehessen be kosz oldalról (mivel a plexi hajlékonyabb mint a fém borítás, tehát a csavarok meghúzásakor esetleg deformálódhat).
-
pitman
őstag
válasz
-=Ghost=- #15 üzenetére
A plexi nem törik olyan könnyen. Túlzottan meghúzni sem kell a csavarokat, a lényeg, hogy zárjon. Szerintem a hosszabb csavar sem jelenthet problémát, sőt egy ilyen vastagságú plexit simán be lehet süllyeszteni is, a csavar fejéhez passzoló módon és eszközzel.
Én már fúrtam lyukat, majd abba menetet ilyen vastag plexi élébe, tehát elég ellenálló és strapabíró anyag, csak oda kell figyelni.
Ha meg abszolút biztosra akar menni a koszt illetően, miután rászerelte, egy csík cellux segítségével körbe kell ragasztani az illeszkedési felületet (mint egyes WD wincsiken teszik). -
pitman
őstag
Esetleg úgy lehetne kivitelezni a dolgot, hogy a HDD-t tökéletesen megpucolod kívülről, hogy semmi kosz ne legyen rajta. A plexit előre elkészíted, a megfelelő helyeken kifúrod és azt is patyolattisztára pucolod (főleg azt az oldalt, ami belül lesz, bár ez úgy vonzza a port egy kis törölgetés után, hogy öröm nézni). Majd a HDD-n kiszeded a csavarokat, a tetejét nem szeded le, hanem elkezded valamelyik irányba letolni róla, hogy azért mindenhol illeszkedjen a felülettel, miközben a plexit a mások oldalról rácsúsztatod, hogy érintkezzen folyamatosan az eredeti fedéllel (esetleg a kettő össze is lehet celluxozva a megfelelő helyen).
Ezzel elvileg nem mehet be kosz (persze garancia nincs rá). Esetleg az is jelenthet gondot, ha a fedélen van a HDD szellőző furata (mert azt nehéz lesz megoldani).
Továbbá ez feltételezi, hogy a fedél belső oldalán nincsenek kiálló szerelvények.
Másrészről viszont lehet, hogy így instabilabb lesz a működése, mivel a plexin az összes elektromos zavar és mágneses anomália is könnyebben átmegy, mint a fém borításon, ami leárnyékolja ezeket.
Mindenesetre én fontos adatot nem tárolnék rajta, viszont biztos királyul nézne ki működés közben (főleg megvilágítva a plexit valamelyik oldalról).
Aktív témák
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest