Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pycur

tag

A hangminőség "háborúhoz" szólnék csak annyit, hogy nektek van ezekhez otthon stúdió minőségű technikátok? Nameg persze nagyon jó fül, ami érzékeli a plusz hang frekvenciát amit a tömörítettlen minőséggel nyerhettek? Nekem tudom hogy jó fülem van, nagyon nagy élvezettel tudok olyan komponált zenéket hallgatni, amiben a fő dallamsor mellett egy halkabb al ütem is van pl, ja meg van az online tone generator, azzal időnként tesztelem a fülem és 16200 hz-ig hallom a sípolást. Bár 1-2 éve még a 17000 is ment. Most már nem hallom 41 évesen...
    https://www.szynalski.com/tone-generator/
    Hmm mégis hallom a 17000hz-et csak nem minden szemszögből.
    Szóval lehet azt hinni, hogy jobb amit így mentesz le, de tudni kell alkalmazni is, és bizony ahogy az ember öregszik úgy tűnnek el ezek a funkciók is.... :)
    Én nem nagyon látok különbséget egy 256 kbites mp3 és egy WAV közt amit én magam csináltam a gyári audio cd-ről. Pedig megdöngettem rendesen, hogy leteszteljem. Egy Philips FX55-ös erősítőszettel zenélek itthon, nagyon nagyon szépen szól!
    Viszont a standardnak nevezett 128kbites mp3 már érezhetően tompít.
    A másik halálom a 48khz-es hang tömörítés. Mégis mi az értelme, ha a CD-n a standard a 44100 hz? :D

Új hozzászólás Aktív témák