Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
válasz
nfsu17
üzenetére
Ezek telefonos felvételek, .mov-ban rögzít. MKVToolnixel fűztem össze idáig .mkv-ba. Régebben mondták, hogy az MKVToolnixnél kamerás felvételeknél, micro akadások vannak, amit általában észre sem vesz az ember. Most kipróbáltam, hogy Lossless Cut-al .mp4-be mentettem. Nem tudom, hogy ez placebo hatás, de mintha simábban futna a felvétel. .mp4-nél nagyobb a képkockasebesség, lehet az is hatással van. Mondjuk nem tudom, hogy lehet a felvett 60fps-nél nagyobb a sebesség.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Sehogy sem akar sikerülni, pedig már az első alap elnevezésnek is működni kellene. Fájl - Megnyitás az első fájlra, Hozzáfűz a második fájlra, de nekem nem kérdezi meg, hogy a többit is betöltse és nem is tudok többet kijelölni egyszerre. Mi a fene lehet a probléma?
-
dhn
csendes tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Ugyanúgy kell elnevezni a fájlokat és számozást a végére. Tehát ha van video1, video2, video3 ... fájlunk, akkor ha betöltöd az elsőt, aztán append második, akkor megkérdezi, hogy a többi ugyanilyen nevűt is hozzáfűzze-e. Persze egy könyvtárban kell lenniük.
Ha tíz darab van, akkor lehet, hogy 01-el kell kezdeni, de lehet, hogy nem, ezt most nem tudom. De lehet nyilván tíz darab alatt is 01, 02, 03. -
dhn
csendes tag
-
Bozek
nagyúr
válasz
djdancer
üzenetére
Még az összefűzés talán nem is lenne nehéz, az ffmpeg is tudja. ITT a 2-es metódusban le van írva, hogy hogyan kell. De ugye a Megasztár-nál úgy van, hogy 1. rész, 2. rész, stb., viszont más sorozatnál az 1. rész, 2. rész már az epizódra vonatkozik, amiket nem kellene összefűzni. Nem biztos, hogy egyetlen műsor miatt megéri energiát belefektetni.
-
djdancer
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy lehetne-e egy olyan funkciót kérni, ami összefésüli a letöltött részeket, mert például a megasztár új részét feldarabolva töltötték fel, 5 részre szedtek 1 teljes adást, az első élő showt.
[link] -
Az m4sport.hu-ról éppen futó élő közvetítést le tudok tölteni?
-
internetezoo
senior tag
válasz
internetezoo
üzenetére
pwd: klikk
-
internetezoo
senior tag
Mediaklikk WIN7-hez
https://privatebin.net/?4b3a725f26dc0ed4#BGdc4uDJd2o3JF4GizhzJiVACRKEUGz7T5GK8vGXufXV
Beírod a film/sorozat nevét, többet is ki lehet választani, felbontás kiválasztás egyszer történik és letölti ugyanazzal a felbontással többit. Pythonos yt-dlp van -
Hege1234
addikt
válasz
Aureal
üzenetére
működik közvetlenül:
yt-dlp -f - "https://mediaklikk.hu/video/2025/10/23/mupart-2024-judith-hill-baby-im-hollywood"
[MediaKlikk] Extracting URL: https://mediaklikk.hu/video/2025/10/23/mupart-2024-judith-hill-baby-im-hollywood
[MediaKlikk] mupart-2024-judith-hill-baby-im-hollywood: Downloading webpage
[MediaKlikk] 8923728: Downloading webpage
[MediaKlikk] 8923728: Downloading m3u8 information
[info] Available formats for 8923728:
ID EXT RESOLUTION │ TBR PROTO │ VCODEC ACODEC
───────────────────────────────────────────────────
400 mp4 unknown │ 400k m3u8 │ unknown unknown
700 mp4 unknown │ 700k m3u8 │ unknown unknown
1100 mp4 unknown │ 1100k m3u8 │ unknown unknown
1500 mp4 unknown │ 1500k m3u8 │ unknown unknown
1800 mp4 unknown │ 1800k m3u8 │ unknown unknown
3700 mp4 unknown │ 3700k m3u8 │ unknown unknown
Enter format selector (Press ENTER for default, or Ctrl+C to quit): 1100
[info] 8923728: Downloading 1 format(s): 1100
[hlsnative] Downloading m3u8 manifest
[hlsnative] Total fragments: 563
[download] Destination: MÜPART 2024, Judith Hill: Baby, I’m Hollywood! [8923728].mp4
[download] 1.1% of ~ 1.47GiB at 5.05MiB/s ETA 05:01 (frag 7/563)csak nem ártana hozzászokni, hogy akár naponta is változtatgat a youtube
amit elég gyorsan szokott lereagálni a yt-dlp csapata
a nightly frissítések ajánlottak hozzáaz
-fután még egy-és akkor a yt-dlp választója jön be egyből
(itt annyiból problémásabb, hogy bitrátában adja meg a médiaklikk a cuccokat és nem felbontásban mint általában a többi oldal) -
Aureal
őstag
válasz
gesanyi
üzenetére
B verzió:
Most én futottam bele ennél az anyagnál, hogy a yt-dlp hibára fut a chunklisttel.
https://mediaklikk.hu/video/2025/10/23/mupart-2024-judith-hill-baby-im-hollywoodVki itt írta, hogy még az sem kell, elég a műsoroldal közvetlen linkje.
NO!
Szóval itt pedig azt csináltam, hogy az m3u8 index lista linkjét veszem (1)

Yt-dlp parancssorában pedig lekérdezem milyen felbontások elérhetőek a videóra (2) és a nekem tetszőt megadom a letöltéshez (3).

-
troller
senior tag
válasz
gesanyi
üzenetére
Nem akarok okoskodni, de ezeket a semmivel nem védett videókat a legegyszerűbb böngészö pluginnel letölteni, valakinek, aki nem napi szinten ezzel foglalkozik.
Azoknak meg a koronázatlan királya a Video Download Helper, abból is a Firefoxos, az még a jutúbról is tud letölteni, meg egy rakás általános videós oldalról, a krómosat gugli erősen lekorlátozta. -
dhn
csendes tag
válasz
Aureal
üzenetére
Rengeteg dolog ki van belőle szedve, pl. Telemetry, UAC, OneDrive, Cortana, Defender, Win frissítések. Ghost Toolbox integrálva van benne, ezzel sok érdekes dolgot lehet csinálni, a fentiekből néhányat akár vissza is lehet kapcsolni. Kisebb helyet foglal, kevesebb erőforrást használ, nem kerreg állandóan, nem kérdez, csak teszi a dolgát.
De lehet, hogy nem is a Compact van nekem, hanem a legkisebb, a Superlite, abban régen még azt is a Toolboxban kellett beállítani, hogy nyomtatót fel lehessen telepíteni, ez ma már azt hiszem nem így van. Külön van Defenderes változata is, ha valakinek az kell.
Ha csak játékra kell, arra talán alap felhasználóknak is jó lehet, de igazából azért haladóknak ajánlott, akik szeretik a függetlenséget és nem paranoiások. -
Hege1234
addikt
válasz
gesanyi
üzenetére
nicolaasjan még folyamatosan törekedik arra, hogy win7-en is működőképes maradjon a yt-dlp
innen szedd le:
https://github.com/nicolaasjan/yt-dlp/releasesjelenleg ezt:
yt-dlp_win7.zipmert kibontva a zip-et tartalmazza az internal mappát is
pl. azt a dll fájlt is amit neked error-nak dobottwin7 azért már az én letöltőmet is megtépázza minden szempontból

[kép]@dhn
ctrl + c -
dhn
csendes tag
Az éppen futó letöltést le lehet állítani valahogy a yt-dlp-nél vagy Hege programjában?
-
dhn
csendes tag
Amúgy van például ilyen online yt-dlp-letöltő:
https://ytdlp.onlineBár nálam a videót nem tudja letölteni, de az m3u8 linket ki lehet vele nyerni, ha valakinek az kell:
C:\Users\Administrator>yt-dlp https://mediaklikk.hu/retro/video/2025/09/26/zene/slagerteve-1-resz --get-url
https://c401-node62-cdn.connectmedia.hu/4511/2d451f64c0f1def57363df105409fca5/68fd471e/2025/09/23/1999M00588-00001-01/chunklist_w1415902085_b3000000.m3u8 -
gesanyi
csendes tag
-
Aureal
őstag
válasz
gesanyi
üzenetére
Segítség és magyarázat gyanánt: https://copilot.microsoft.com/shares/CaoEs3axwdTv5wWtUhwps
-
dhn
csendes tag
válasz
gesanyi
üzenetére
Nem kell telepíteni, az már maga a program.
Nyomd meg a nagyító ikonos kereső gombot a tálcán a windows gomb mellett.
Oda, hogy: "írjon ide a kereséshez" beírod, hogy cmd és nyomsz egy entert.
Bejön a parancssor egy linkkel, nálam például ez: C:\Users\Administrator>
De lehet, hogy nálad az, hogy: C:\Users\Sanyi>
A lényeg, hogy az egyszerűség kedvéért abba a könyvtárba másold a yt-dlp.exe-t, ott kell, hogy legyen: C:\Users\Sanyi\yt-dlp.exe
Így ha le akarsz valamit tölteni, akkor kimásolod a videó linkjét: kijelölöd, ctrl+c
Hívsz egy parancssort, úgy, mint fentebb: nagyító, cmd, enter
Vagy csinálhatsz neki egy parancsikont, hogy azzal hívd a parancssort.
Beírod, oda a parancssor végére, hogy yt-dlp szóköz és ctrl+v-vel beilleszted a linket, nyomsz egy entert.
Tehát: C:\Users\Sanyi>yt-dlp https://mediaklikk.hu/retro/video/2025/09/26/zene/slagerteve-1-resz
És elkezdi tölteni, ott lesz a fájl a C:\Users\Sanyi könyvtárban, átrakhatod oda, ahová akarod.
Még annyi, hogy érdemes ugyanide az ffmpeg.exe-t is bemásolni, néha kellhet.
És néha frissíteni kell a programot yt-dlp -U parancssal. -
Aureal
őstag
válasz
gesanyi
üzenetére
A képen be van jelölve az invert selector nálad (kis kék négyzetben a pipa a keresőmező mellett). Az nem kell, mert így mindent mutat a listában kivéve amit keresel (chunklist).
De valóban, az m3u8 link birtokában a yt-dlp progival is leszedheted!
Windows / CMD > yt-dlp -f [video linkje] zárójel nélkül… -
cigam
titán
válasz
Aureal
üzenetére
Most linkeljem be újra a ytb-dlp Manuelt?
--embed-chapters Add chapter markers to the video file (Alias: --add-chapters)--embed-info-json Embed the infojson as an attachment to mkv/mka video files--embed-metadata Embed metadata to the video file. Also embeds chapters/infojson if present unless --no-embed-chapters/--no-embed-info-json are used (Alias: --add-metadata) -
Aureal
őstag
Én inkább arra gondoltam, ahogy a Youtubeon time markerezettek bizonyos videók! De ha lehúzom MP4-ben, nyilván ott nem lesznek benne, mert az sztem a HTML5-höz tartoznak. De nem akarok videót szerkeszteni, ámbár ahogy SRT stb. tartalmak támogatottak adott formátumokban, lehet hogy time markerekre s van vmi lehetőség így… nem tom.
-
cigam
titán
válasz
Aureal
üzenetére
A DVD és a Bluray
Nem kell lemezre írni ahhoz, hogy működjön.
Az mkv-ben is van egy kezdetleges megoldás, de elég fapados, és nem minden lejátszó kezeli. (Persze 1 millió forintot sem láttam még egyben, szóval tévedhetek is.)
Talán a legegyszerűbb egy HTML menüt készíteni:<video id="myVideo" width="640" controls><source src="video.mp4" type="video/mp4"></video><button onclick="document.getElementById('myVideo').currentTime = 60">Ugrás az 1. fejezethez</button><button onclick="document.getElementById('myVideo').currentTime = 120">Ugrás a 2. fejezethez</button>Ezzel is átmehetnénk egy másik topikba, pl. Videószerkesztés
-
pinnacle
nagyúr
-
pinnacle
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Úgy néz ki, tényleg a több hangsáv, felirat az .mkv előnye. Megkérdezettem a Groktól, hogy miért az mkv-t ajánlja a telefonos .mov fájljaim konvertálására, amikor ezt írta, "
Az iPhone .MOV konténere nem azonos a régi QuickTime-mal – ez egy modern MP4-alapú konténer, csak .mov kiterjesztéssel." Ezt válaszolta.
Köszi cigam! -
cigam
titán
válasz
liszi70
üzenetére
A ytb-dlp linkelt manueljében ott az összes paraméter leírása, ne Hege kódjában keresd a leírását.
pinnacle
Lehet, hogy az mkv kisebb adatsebesség mellet, jobb képminőséget ad?
Nem lehet. A képminőséget a belerakott stream befolyásolja. Hogy kódoláskor mi veszett el, és dekódoláskor mit lehet helyreállítani belőle. Első körben a stream bitrátájától függ. Minél nagyobb a bitráta, annál kevesebb információ veszik el.
A konténer amibe a streamet pakolták nem befolyásolja a képminőséget.Mind az mkv, mind az mp4 tartalmazhat változó képkockasebességű streamet.
Az mkv konténer natívan támogatja a vfr-t, addig az mp4 konténer esetén nem minden eszköz és szoftver támogatja ezt teljesen.Azért szeretik használni az mkv-t, mert rugalmasabb mint az mp4, több köveket, és feliratot támogat. Egyszerűen praktikusabb.
-
válasz
pinnacle
üzenetére
"Lehet, hogy az mkv kisebb adatsebesség mellet, jobb képminőséget ad? Szerintem ezért konvertálják a filmeket is mkv-ba."
Szerintem nincs köze a minőségnek ahhoz, hogy MP4 vagy MKV. Pontosan ugyanaz az anyag lehet MKV-ba vagy MP4-be is csomagolva. Jellemzően valóban mkv-ba csomagolják a filmeket (torrentoldalakon is), de nem a minőség miatt. Gondolom azért az MKV, mert abba szabadon lehet bármennyi feliratot és hangsávot csomagolni. Több hangsávos, több feliratos MP4 filmmel nem találkoztam még. (Persze ettől simán lehet, hogy van.
) -
pinnacle
nagyúr
Még azt is olvastam, hogy az mkv képkockasebessége állandó az mp4-é változó. Ez nálam is látható.Mondjuk ezt nem is értem, lejátszás közben változik a képkockasebesség, mégis mire? Én a Statisztikában állandónak látom.
Lehet, hogy az mkv kisebb adatsebesség mellet, jobb képminőséget ad? Szerintem ezért konvertálják a filmeket is mkv-ba.
Illetve most látom a YT-on is .mkv-ban vannak a videók 1440p-től, valószínűleg szintén a jobb minőség miatt. Igaz itt nagyobb az adatsebesség. -
-
válasz
Aureal
üzenetére
"marhára nem az eredeti streamet kapod, ami a feltöltő eredeti anyagában van"
Úgy látszik nem jött át, mi az eredeti célom. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a youtube-on a bármilyen, a leggagyibb minőségű hangzóanyag is fent lehet, és semmi köze a sztrímelt anyagnak az eredeti zenei anyaghoz. És nem is érdekel, hogy a feltöltő eredeti anyagában mi van, nem is volt erre irányuló törekvésem. Én azt akartam elérni, hogy a már youtube-on lévő, onnan sztrímelhető hang legyen az elérhető legjobb, akkor is, ha eleve szar.
Bármilyen rossz minőség, legalább az MP3 csonkolásával ne romoljon, ha nem muszáj. És meg is lett a megoldás, Hege segített, hogyan kell átírni a progit, hogy ne mp3, hanem a sokkal korszerűbb Opus vagy az általad is ajánlott M4A/AAC legyen a letöltött anyag. Tök egyszerű és semmibe nem kerül. A célom elértem, sőt, még bónuszként helyet is spórolok az MP3 száműzésével, mert az Opus is, meg az M4A/AAC is jóval kevesebb helyet foglal. Ennyi a történet, happy end! 
-
Bozek
nagyúr
válasz
pinnacle
üzenetére
Pont ezt írtam: "szerintem az MKV-ban jobban van tömörítva a videó". És ez látszik is a képből.
MKV: Teljes adatsebesség: 348 kbps
MP4: Teljes adatsebesség: 435 kbpsSzóval az MP4-nél ez 25%-al több, mint az MKV. Ha a 182 922 KB-ot felszorzod 1,25-tel, akkor kapsz 228 653 KB-ot. Az MP4 fájlod meg 228 773 KB. Szóval nem kisebb egyik sem, csak minimális különbség van.
-
pinnacle
nagyúr
MKVToolnix-el konvertáltam, mert valamiért a DRMdecrypt nem tudta.
-
Aureal
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
végső célom ez lenne, hogy pont azt kapjam stream letöltésekor, mint ami fent van eredetileg
Ööö… tudod hogy működik egyáltalán a Youtube?
Én feltöltök neked simán egy erősen tömörített mp3 anyagú cuccot, amiből a YT ugyanúgy megcsinál mindenféle minőségű és formátumú vackot, opust meg bármit. Szóval marhára nem az eredeti streamet kapod, ami a feltöltő eredeti anyagában van. És itt válik értelmetlenné az egész minőségüldözés az ottani tartalmaknál!
Ha nagyon a vájt fülnek való zenéket keresed, akkor ne a Youtubeon nézelődj, hanem ahol Flac vagy WAV rippben osztogatják meg az albumokat, vagy Tidal, Deezer lossless formátumokat gyűjts, azzal többre mész!
-
cigam
titán
válasz
liszi70
üzenetére
Elolvastam a manuelt.
You can use
-f -to interactively provide the format selector for each video...
ba,bestaudio: Select the best quality audio-only format. Equivalent tobest*[vcodec=none]Ja, OK. Akkor az opus-al elérem az elérhető maximumot.
Nem feltétlen. Ha megadod, hogy milyen kódekkel legyen tömörítve, mindenképpen átesik egy konverzión, függetlenül a bemenet formátumától. Mivel az--audio-formatparaméter "Post Processing", ezt már csak a letöltés után végzi el. Nem befolyásolja mit tölt le. -
OK. De ezt a "yt-dlp -f bestaudio <videó_URL>" honnan idézted? Végülis a végső célom ez lenne, hogy pont azt kapjam stream letöltésekor, mint ami fent van eredetileg. Ha ez tényleg működik, akkor ki lenne pipálva.
Szerk.:
#11438nfsu17
Jaaa, OK. Köszi!
Akkor az opus-al elérem az optimumot.#11437 Aureal Az első bekezdésedre: Nem. Sajnos a dolog messze nem ilyen banálisan egyszerű. De itt befejeztem, mert igaza van cigam-nak, ez már erősen off.
-
Aureal
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
ez sok esetben csak pszichés érzet, nem pedig valós hallás
Ez is igaz, viszont ha valamiben elsőre nem hiszel de kipróbálod és azonnal hallod, nem pedig azon tűnődsz, hogy most mit is kéne másképp hallani, akkor az vak teszt nélkül is definiálja a dolgokat.
Egy ide illő objektívebb példa! Mikor bejöttek a dvd-k, mindenki lefosta a bokáját a VHS képminőségéhez képest. (Oké, mondjuk a Mátra tv-hez szocializálódott nagyanyám félék nem. Sok minden tanult és gyakorolt érzékszervi tapasztalat, mint ahogy mindenkiből nem lehet sebész érzékű orvos, még aki orvosnak készül sem!)
Szóval most pedig ha megnézünk egy HD, UHD vagy 4K felvételt, ott is lényegretörő a különbség a dvd-hez képest. De vannak akik nem veszik itt sem még észre a különbséget, pedig a látáshoz köthető érzékelés jóval kifinomultabb, mint a halláshoz köthető. -
-
cigam
titán
Asszem itt az idő, hogy átmenjetek az audiofül topokba, vagy privátba! Főleg annak tükrében vicces(kínos?) a vita, hogy egy YouTube-ról letöltött hang a forrás.
Hege1234
Jogos! Kevertem a szezont a fazonnal
yt-dlp -f bestaudio <videó_URL>
Így csak a hangot tölti le úgy, ahogy a YouTube tárolja, konvertálás nélkül. -
válasz
Aureal
üzenetére
"44.1kHz vs. 48?.... Volt különbség, mert..."
Az előző posztomban írtak vonatkoznak a 44.1 vs. 48khz valós kihallására is!
Sőt, sokkal inkább, mert a különbség jóval kisebb, mint MP3 vs. FLAC között. Sajnos amiről objektív teszt nélkül azt hisszük, hogy megy, az objektív teszten gyakran nem igazolódik be. Itt jön képbe a placebo, és itt fontos az, amit írtál, hogy: "Volt különbség, mert..." Az agyaddal tudod, hogy mi a különbség 44 és 48 kHz között, ez nagy mértékben befolyásolhat abban, hogy "hallod"-e. De ez sok esetben csak pszichés érzet, nem pedig valós hallás.
Vannak egyébként kiváló formátumok közötti tesztek, vaktesztek. Akik valóban kíváncsiak a valós hallásukra, és nem az önáltatás a céljuk, érdemes ilyeneken tesztelni magukat. -
"hangminőség "háború"
Háborúról szó sincs.
Én hoztam elő a témát, mert szeretnék az MP3 helyett olyan formátumot használni a letöltésekhez is, ami modernebb kódolás, és kevésbé csonkolja az anyagot. És nem amiatt, mert kihallanám, hanem a csonkolás tudata miatt, ahogy írtam is. Ha emellett még kevesebb helyet is foglal, az bonus. Ilyen az AAC és az Opus is.
Egyetértek veled. Sokakkal egyetemben én sem hallom a különbséget 320 MP3 és a veszteségmentes FLAC/WAV között. Sokan azt gondolják, úgy érzik, hisznek benne, hogy "hallják", aztán vakteszten simán elvéreznek sokan, még a hallásukat piedesztálra emelő legnagyobb audiophilek is. Az objektív teszt előtt én is úgy éreztem, hogy "hallom", aztán kiderült a vakteszten, rohadtul nem.
És rengetegen így járnának azok közül, akik most magabiztosan hiszik, hogy hallják. És irigylem azokat akik valóban hallják, tehát vakteszten is megy nekik. Több ilyennel találkoztam már, de nagyságrendekkel kevesebben vannak, mint akik normál hallgatás eredményeképpen ezt hiszik magukról. 
-
Aureal
őstag
Nos, studio szinten már rég nem cd felbontásban dolgoznak! Mára olcsó belépő szintű 40-50 ezres hangkártyák is lazán felvesznek 24 bit / 192 kHz felbontással audiot, amit jó néhány éve még csak a fél milliós cuccok tudtak, vagy pl. ott a DSD formátum, ami meg aztán mindezek feletti. Több hangmérnök ismerősöm van, meg hobbiból nekem is vannak itthon eszközeim, de az a világ azért nagyon nem ez a consumer audio szint, mint az mp3 és társai. + vannak ugye a hifisták, ahol megint csak nem tétel 140 ezret kifizetni pl. egy füles erősítőre vagy független DAC-ra még többet, netán erősítőkre, hangfalakra, kábelekre 10 milliókat, de ezt inkább már hagyjuk. Egy Youtube audio kb. a Sokol rádió hozzájuk képest. Ezek az emberek inkább beszerzik az anyagot SACD-n minőségi audioként. Ha van pénzed ez is egy jó hobbi. Én maradtam az ésszerű határoknál…
44.1kHz vs. 48?
Volt egy drágább kategóriás Yamaha dvd lejátszóm régen. Tudott dvd audiot is pörgetni + volt benne egy audio upscale funkció, ami a cd felbontást felhúzta 48 vagy akár 96 kHz-re is. Volt különbség, mert a felbontás növelésével nő a dinamika tartomány és javul a jel/zaj viszony is (utána lehet nézni, az MI is megmondja). Persze ez csekély százaléknyi változás, de jó füllel (meg aki hozzá van szokva, rendszeresen jó minőséget jó rendszeren hallgat) észrevehető. -
pycur
tag
A hangminőség "háborúhoz" szólnék csak annyit, hogy nektek van ezekhez otthon stúdió minőségű technikátok? Nameg persze nagyon jó fül, ami érzékeli a plusz hang frekvenciát amit a tömörítettlen minőséggel nyerhettek? Nekem tudom hogy jó fülem van, nagyon nagy élvezettel tudok olyan komponált zenéket hallgatni, amiben a fő dallamsor mellett egy halkabb al ütem is van pl, ja meg van az online tone generator, azzal időnként tesztelem a fülem és 16200 hz-ig hallom a sípolást. Bár 1-2 éve még a 17000 is ment. Most már nem hallom 41 évesen...
https://www.szynalski.com/tone-generator/
Hmm mégis hallom a 17000hz-et csak nem minden szemszögből.
Szóval lehet azt hinni, hogy jobb amit így mentesz le, de tudni kell alkalmazni is, és bizony ahogy az ember öregszik úgy tűnnek el ezek a funkciók is....
Én nem nagyon látok különbséget egy 256 kbites mp3 és egy WAV közt amit én magam csináltam a gyári audio cd-ről. Pedig megdöngettem rendesen, hogy leteszteljem. Egy Philips FX55-ös erősítőszettel zenélek itthon, nagyon nagyon szépen szól!
Viszont a standardnak nevezett 128kbites mp3 már érezhetően tompít.
A másik halálom a 48khz-es hang tömörítés. Mégis mi az értelme, ha a CD-n a standard a 44100 hz?
-
Aureal
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Én nem is mondtam, hogy az M4A csodát tesz, csak hogy eleve abban elérhető az audio stream a Youtubeon, ami közvetlen letölthető és nem kell konvertálni, ugyanakkor a legtöbb eszköz már ismeri, akár az mp3-at, szóval bevett elterjedt formátum.
Abban az értelemben mégis előnyösebb, hogy a mérete közel harmada az mp3 legjobb tömörítésének, a Flac-nál meg láthatóan tized annyi helyet foglal, de minőségben ahhoz áll közelebb mégis, mint az mp3-hoz. Nekem ez alapján régóta az arany középút.
Persze az opusszal is kísérletezhetsz, még előnyösebbként ha van amid lejátsza.Másik infó: valóban, az MP4 nem egy alap formátum, hanem egy gyűjtő formátum, mint mondjuk az AVI volt régebben és lehet benne video, audio stream csak külön vagy együtt is. Ezeken belül még mindenféle alformátumokba kódolható az adat, akár még Xvid video H264 kódolással, mp3 hanggal is lehet MP4 kiterjesztésű. Sőt akár nyers, tömörítetlen RAW adat is vagy netán nyers WAV audio! Ha megnézel pl. egy Xmediarecode konvertálót, ott mindenféle kombinációban kiválasztható, hogy milyen adat streamet mibe akarsz becsomagolni és bekódolni. Teljesen exkluzív dolgok is létezhetnek.
A Youtube meg valóban AAC kódolású audiot fog M4A kiterjesztésbe gyúrni, ami nyugodtan lehetne MP4 kiterjesztés is, csak az audio streamet tartalmazva. A fájlméret ua. ha a video csatorna üres benne. Ezért látod hogy azonos. -
válasz
Aureal
üzenetére
Kipróbáltam az m4a-t is. A yt-dlp batch-al töltöttem le, és az m4a beállítás MP4-ben lévő AAC formátumot szed le. Itt jön képbe Bozek örökbecsű mondata: "Az M4A megint csak egy konténer"

Különböző formátumok méretei ugyanazon szám esetén:
FLAC: 23.9 MB
MP3/320kbps: 7.04 MB
M4A/MP4/AAC: 2.84 MB
Opus: 2.14 MB -
pinnacle
nagyúr
Köszi! Ha jól látom az .mkv veszteségmentesen konvertál, jobb minőségben, a H265 kodek miatt, kisebb fájlméretben. 4K/60fps videóimat is az mkvtoolnixel fűzöm össze, mkv-ba. .mp4 meg streamingre jó, mert a váltakozó bitsebesség nem probléma neki. Mondjuk ha a YT-on mp4-ben vannak fent, akkor valószínűleg maradni ennél a formátumnál, hacsak nem akarunk helyet spórolni. mkv-ban ugyanaz kisebb méretű.

szkaroly fura, hogy neked semmit nem jelez. Letöltés után állandóan figyelmeztetés jött fel, fájlt nem tudtam törölni, lefagyott a gép, ki-be lépés után sem, csak a csökkentett mód segített. Utána már hiányolta. Szerintem ezért is jó beállítani a bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy-val beállítani az F8-as csökkentett üzemód indítást.
-
Aureal
őstag
Igen igazad van, ez persze tudva levő bizonyos szinten. Nyilván a konténer formátum támogatása magával hozza azt is, hogy milyen lejátszók mit támogatnak… (Én jó ideig Bluray playert is használtam audiot hallgatni, ami pendriveról nyomta M4A-ból.)
Veszteségmentes kódolást azért még nem nagyon szeretik a különböző cuccok, bár mondjuk nyilván ez egy mobilnáll csak app kérdése, ha vki arról játszik le. De a YouTube tuti nem ALAC kódol!A lényeg itt csak az volt, hogy szerintem felesleges időtöltés YouTube audiok újra konvertálása még, amikor lehúzható közvetlen kompatibilis formátumban is, ami nem rosszabb minőség annyival feltétlen, mint amekkora a mérete és még külön babrálást sem követel. De ez csak egy ötlet, mindenki azt kezd a szabadidejével amit akar. 🙂
-
Aureal
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
A lényeg itt csak abban áll, hogy a YouTuberól közvetlenül M4A formátumban tölthető a legjobb minőségben is a hanganyag, nem kell külön bíbelődni és időt pocsékolni másra konvertálni.
Flac formátumot én is használtam egy ideig, de a memória kapacitások növekedtével kezdett nem érdekelni hogy 50% helyett nyerhetek, hiszen így is bőségesen elfér jó pár tucat CD-m tartalma eredeti wav rippben is egy memkarin vagy amin akarom. -
Hege1234
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
firefoxban bejelentkezel a yt oldalára a fiókkal ahol lejátszhatóak a privát videók
majd itt balra a link, jobbra ez:
--cookies-from-browser firefox
[kép]
írhatsz oda más böngészőt is ahova bejelentkezel, de nem ajánlom mert akkor a feladatkezelőben azt a böngészőt le kell állítanod arra az időre
firefoxnál meg nem06-os menü yt-dlp frissítése se árthat mert tegnap adtak ki egy új verziót
-
válasz
Aureal
üzenetére
"Miért nem az M4A-t használod? Veszteséges ugyan, de korszakokkal újabb és profibb eljárást használ"
Az MP3 ellenében persze, így van, de ugyanez elmondható az opus-ra is. A flac-re meg pláne, mivel az veszteségmentes, igaz, jóval több helyet is foglal, mint pl. az opus. Az opus fele/harmada méretben az mp3-nak, mégis jobb minőség! De kipróbálom majd az m4a-t is, köszi! -
Aureal
őstag
válasz
liszi70
üzenetére
Miért nem az M4A-t használod? Veszteséges ugyan, de korszakokkal újabb és profibb eljárást használ (Apple fejlesztés), ráadásul ma szinte minden playerrel is kompatibilis. A mobiljaimon is már 2008 óta ezt a formátumot használom zenére. Kisebb méret és jobb minőség, mint az mp3.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Privát videókat le lehet tölteni még a YT-ról? A korábban itt ajánlott AnyUTube-al idáig tökéletes volt. Programon belül bejelentkeztem a YT-ra, majd letöltöttem a videót. Most újra és újra próbálja, de nem megy neki. Igaz figyelmeztet minden indulásnál, hogy gondok vannak, lehet a YT változtatott valamit.
DRM dercypttel is próbáltam, de azzal sem sikerült. Igaz nem is találtam, hogy hol lehet bejelentkezni a YT-ba.
Gondolom az is kellene hozzá. -
Hege1234
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
szinte biztos, hogy mindig a 251-et fogja szedni ezis azis
így van a fájlban alapból:
--extract-audio
--audio-quality 0
--audio-format mp3és ezt jelenti:
--extract-audio Convert video files to audio-only files
(requires ffmpeg and ffprobe)
--audio-quality QUALITY Specify ffmpeg audio quality to use when
converting the audio with -x. Insert a value
between 0 (best) and 10 (worst) for VBR or a
specific bitrate like 128K (default 5)
--audio-format FORMAT Format to convert the audio to when -x is
used. (currently supported: best (default),
aac, alac, flac, m4a, mp3, opus, vorbis,
wav). You can specify multiple rules using
similar syntax as --remux-videocigam
én nem láttam olyat vagy csak nem dokumentálták a yt-dlp-be -
válasz
Hege1234
üzenetére
"ez nem egy varázs cucc, hogy jobbat csinál majd belőle"
Tudom, hogy jobb nem lesz az eredetitől, a célom csak annyi, hogy ne is romoljon az mp3 formátumból adódó csonkolással.
Ezért gondoltam a veszteségmentes flac-re, de az opus is jobb, mint az mp3. (Még ha valószínűleg nem is hallanám ki, de a tudat!
)
Szerk.: Még egy kérdés. Ha opust írok be, akkor alapból a legjobb minőségűt (tehát az nfsu képén is látható 251-es sávról) tölti le? -
-
válasz
nfsu17
üzenetére
Köszi!
"tudtommal mp3 sincs YT-on, szóval ha abban tölt, az már konvertált... és veszteségmentesről sem tudok"
Persze, tudom, hogy a youtube-on AAC és Opus van. Pont azért szeretnék NEM mp3-ban letölteni, hogy legalább az mp3 csonkolásával ne romoljon tovább a minőség. Opus is jó, de inkább flac, ezekkel már megtartják a youtube-on fent lévő eredeti minőséget. Ennek a mikéntje érdekelne.
-
Hege1234
addikt
válasz
liszi70
üzenetére
ohh, te még mindig azt használod?
nagyon kitartó vagy
már nagyon rég foglakoztam azzal...
elvileg ebbe kell átírnod az mp3-at
yt-dlp-02.conferre:
--audio-format opus02-es menü aktiválja
nfsu a többit kifejtette
a 07-es menü amivel tudsz jobb hanganyagot leszedni az az amikor a google music-ról adsz be linket, de ahhoz kell a prémium account amibe benne van a google music
-
nfsu17
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
tudtommal mp3 sincs YT-on, szóval ha abban tölt, az már konvertált
és veszteségmentesről sem tudok, kivéve ha az opus (ami a legjobb minőségű szokott lenni legtöbb esetben) annak tekinthető...de hát látod a speckója alapján, hogy ez sem lossless.
Random ránéztem egy zenés videóra, ezek az audio sávjai
-
válasz
Hege1234
üzenetére
Szia Hege!
yt-dlp batch-ban szeretnék a veszteséges MP3 helyett valamilyen veszteségmentes formátumban zenét letölteni a youtube-ról. Van erre lehetőség? Csak át kell írni valamelyik txt fájlban a szöveget, mint MP4 vs. MKV esetén, vagy ebben az esetben ez nem ilyen egyszerű?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Bittorrent topik
- VR topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Hyundai, Kia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- PC Game Pass előfizetés
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Superlite + Compact