- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Yettel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Íme az új Android Auto!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
hcol7
senior tag
d3d right mark al is mertem fill ratet amit rudi ajanlott, de a beallitasokra nem emlekeztem, szal defaulton lefuttattam, ugy hogy hozzaadtam a fillrate teszteket is
control panelben 4xaa 8x fsaa, tobbi cucc mind jobbra huzva, ez a d3d rightmark alatt is igy maradt
pixel fillrate 31xx megapixel/sec lett. aida is 3097 mpixel/sec es fillratet ir
a gpu 380on van, mem meg az elobb emlitett 320on ami 640(1280) kent jelenik meg
majd rudi megmondja mi van :) -
hcol7
senior tag
felreertes ne essek, en nem szelmalomharcolok itt az (esetleges) irrealis teljesitmenynovekedes mellett, egyszeruen csak arrol van szo, hogy a topikom miatt elterjedt hogy az aida hulyesegeket mer, es tanacsoltak, hogy rivatunerrel nezzem meg, mert ha valami biztosan valos ertekeket mutat, akkor ez az.
most vegre feltettem es eszerint is ennyi -
hcol7
senior tag
leirtam hogy mennyi a teljesitmeny novekedes elobb. olvasd el :)
sztem ami a szuk keresztmetszet , az a 128 bites mem interface. en ezzel magyarazom (bar lehet baromsag) hogy faszan megy 6x aa 16x fsaa mellett is, csak ottvan aza 5 6 masodpercenkenti egyetlen pici beszaggatas.. -
hcol7
senior tag
de szted aida hibaja az is hogy a rivatuner is 640(1280) at ir ki ?
nem flame veletlenul sem, csak megkimelnem az aidas csavot a felesleges hibakeresestol :)
nalam elegge nagy a kulonbseg. tudom hogy mindig a call of dutz val jovok, dehat ez eleg jkol indikalta a gyorsulast.
bios buheralas elott 1024x768 ban 2xaa 4xaf, jatekban minden high re (nem nicest re meg maximumra) allitva, world dynamic detail fastestre allitva. igy megvolt a konstans 60fps
bios buheralas utan mindezt 4xaa 8xaf mellett, jatekban minden maxon, nicesten hozza (60fps, sztem menne feljebb is, de a vsync is bevan kapcsolva) es 1280x1024 es felbontassal
6xaa 16x fsaa mellett ugyanigy elmegy 1024 ben, de ott kb 5-6 masodpercenkent minimalisat beszaggat, ami idegesitett, ugyhogy inkabb maradtam 4xaa 8x fsaa mellett 1280 ban
[Szerkesztve] -
hcol7
senior tag
nahh vegre feltettem a rivatunert, es kellemes meglepetesben volt reszem.
ez is ugy latja hogy mem freki 640(1280ddr) a cas 2 rol 1 re valtas utan (vga biosban atirva)
tobben tanacsoltak hogy rivatunerrel nezzem meg, hat gondoltam kozlom veletek -
hcol7
senior tag
ez nekem mar kezd magas lenni, de ha belegondolok van alapja.. mert eddig ket orajel alatt egyszer erte el ugyanazt a mem oszlopot, mostmeg ketszer.. de tudom hogy nem csak ez szamit, dehat mostepp ugyjott ki mintha telleg csak ez szamitana :)
de en ennel mejebben nem megyek bele, majd megvarom a vga fanatikusok velemenyet :)
bar ugytudom te is az vagy hehe
[Szerkesztve] -
-
hcol7
senior tag
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya ATI R300
GPU kódneve R300
PCI eszköz 1002 / 4E45
Tranzisztorok száma 107 millió
Gyártási technológia 0.15u
Busz típusa AGP
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 320 MHz
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 8
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 4 (v2.0)
Pixel árnyalók 1 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 2560 MPixel/mp
Texel Fillrate 2560 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 640 MHz (DDR)
Effektív órajel 1280 MHz
Sávszélesség 20480 MB/mp -
hcol7
senior tag
hat oszinten 3dmarkot nem neztem mert utolso 3.10 es omega van fenn, azzal meg nekem fix 60fps en vegigmegy minden teszt, setobb sekevesebb es pontot is aszerint kapok. hogy miert van ez, annyira nem erdekelt, mert semmivel nem volt problema csaka 3dmark al.. ugyhogy azt nem neztem. aida reportom van itt, behozttam magammal ha kivancsi vagy ra :)
egyebkent ha felteszek ujabb vagy regebbi omegat akkor tudok merni a 3dmark al, csak mivel mindez tegnap ejjel 1 korul tortent, nem csereltem drivert :)
az legutolso omegaval voltak gondok amikor probaltam, es csupan a 3dmark2k1 miatt nem akartam lecserelni.. de ma este igerem megteszem es 3dmarkolok egyet.
biosteszt topikban ottvan hogy mi a kulonbseg a cas1 es 2 kozott pl a call of duty ban -
hcol7
senior tag
biosteszt topikban reszletesebben le van irva, de inkabb nyitottam egy masikat mert erdekesnek tartom (bar lejhet csak nekem az, masnak egyertelmu, de megis)
egyszoval atirtam a kartyam biosaban a cas t 1 re, erre aida szerint 320 helyett 640 (effektiv 1280mhz) a ramom frekije!! es minden mukodik stabilan, nincssemmi problema
mar csak azert tartom irrealisnak mert 9800xt ramjait is max 940-960 ig lattam felmenni az itt hozzaszolok szerint
mostakkor mi van ? :)
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest