- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
Lajmund #13417 üzenetére
Irreleváns a kora, két év alatt szerintem nem futott összesen 200 órát, szinte új. Ellenben jópár havonta dugom csak rá töltőre, állásban nem merül le, stb, szóval bírja, bírni fogja. Csak számomra a draút + zsebre rakott komolyabb erősítő páros fut többet, kényelmesebb.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Lajmund #13406 üzenetére
Linsoulról a DHL adóztat meg majd itthon, szóval így is, úgy is pénzbe fog kerülni a Tea. Lehet trükközni, lassú postát kérni rá, ott esélyesen beesik csak úgy, de néha mégsem. Az Oriveti helyben, helyi cégtől, helyi garanciával, jóval olcsóbban, de MMCX-el még vadászhatsz LC-BT2 -őt hozzá, ha nem akarsz adapterezni.
Aztán jön a neheze, ha egész nap a füledben akarod tartani. A Tea számomra iszonyatosan kényelmes. Számomra. Az Orivetit nem próbáltam, de az is kellemesen aprónak tűnik. V-bb gráfot rajzol, de nem próbáltam, mennyire más, lehet fárasztóbb. Ebben a Tea 1 nagyon, nagyon finom magastartománya nyerő, de az beszerezhetetlen.
Aztán mielőtt nagyon elszállsz az árakkal, ki kéne próbálnod valami Tri X HBB Kai/TruthEar Hola jellegű, olcsóbb, de jó szettet. Kb mint a Tripowin Mele, kellemes, meleg, hosszan hallgatható formátum, de a Mele-vel szemben óriási előnye, hogy... Kapni
Simán lehet, hogy bőven elegendőek, a klasszikus BT Sony füleseknél csillagászati nagyságrenddel lesz jobb a hangjuk így is.
Bravery-t dícsérik, és a tisztán BA cuccok hangszigetelése is jobb, mint a DD-ké. Miután budget RSV -ként hivatkozott rá ismerős, nagyon mellényúlni nem lehet vele. Koherens, organikus hangú cucc(nak mondják). HifiGo -ról van jó szállítási mód hozzá.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Lajmund #13381 üzenetére
Ó, ez ilyen. Az Afulról hallottam jókat, az FH15-ről semmit, az FH5 meg habár nem rossz, de mát nem ér annyit
Ellenben azt jól sejted, hogy a BTR3k itt visszafogná a lehetőségeket. Meg formátumában a rövid kábeles igényeid miatt szintén csavarnék egyet a dolgon, miért nem pl FiiO LC-BT2? LDAC pipa, AKM pipa, ha visszakeresel, írtam róla képekkel illusztrálva itt is.Vagy... Etymotic ER3XR-BT, amennyiben a mélyre menő formátummal nincs bajod. Koherensebb, jobban összeszedett szettet 100k alatt nehéz összehozni.
Persze akad néhány 30cm-es kábel, BTR5, Qudelix5K, ifi Go Blu, meg még számtalan jó kis forrás akad. Füles meg annál is több.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Lajmund #13378 üzenetére
Nem olyan zajszűrés, csak a mikrofont simítja egy picit. Attól még marad benne környezeti zaj bőven, de használható telefonálni, meetingekre.
A fülesekről megvan a lesújtó véleményem, a FiiO nagyon profi majdnem jó fülesek gyártásában. Mindben van kritikus gyenge pont, szóval ha a három közül kéne dönteni, én egy Sennheiser IE200-at vennék és hozzá egy szett SpinFit W1 szilikonharangot. Nem rossz az FH3 sem, de az a megjelenésekor, évekkel ezelőtt volt kompetitív az áráért, ma már nem.Részemről FiiO fülesekből csak az FD7-et tudom maradéktalanul ajánlani, az kifogástalan, de más liga.
-
-NoVa-
veterán
válasz
WiZARD #13340 üzenetére
XM5-öt kihagytam, a LinkBuds S mellett nincs értelme. Sőt, mivel nagyon szidják az XM5 zongoralakk csúszósságát, meg egy kicsit, nagyon kicsit V-bb, nekem inkább a LinkBuds S a jobb választás a Sonytól. Meg nem szoktam vezetéknélküli töltőre tenni, így nem hiányzik.
Hosszabb távú tapasztalatomat összegezve számomra a LinkBuds S stabilabb a fülben, megbízhatóbb és jobb az ANC-je, szívesebben viszem azt nyaralni. A Buds 2 Pro-val már fordult elő olyan, hogy elrontott egy tartományt, rossz fázisban játszotta át, és inkább ráerősített a motorhangra, nem csillapította. Az ambient módja a Samsungnak jobb, természetesebb hangú, a mikrofonja meetingekhez meg mindkettőnek remek.
Zenére a Buds 2 Pro kicsit természetesebb, finomabb hangolású, jobb, tágasabb terű. Élőzenére, akkusztikus stílusokra főleg Soft módban egyértelműen nyerő, elektronikusra a Sony tetszik jobban.
Szóval dobj fel egy érmét, vagy a zenei ízlés döntsön.
-
-NoVa-
veterán
válasz
justgiveup #13286 üzenetére
LinkBuds S, csakis. A Samsung ANC-je nem olyan jó (sok használat alatt a Buds2 Pro-nál is belefutottam olyanba, hogy egyes frekvenciákra félremegy a fázis és ráerősít), a transparencyje, mikrofonja jobb.
-
-NoVa-
veterán
"Nagyon nehéz egy TWS-t kielemezni, mert még minding ilyen ~15e-s vezetékesek szintéjt ütik meg igazából kis különbségekkel."
Nagyon egyetértek. A Buds 2 Pro-ra a tonalitása miatt nagyon kiváncsi voltam, mert eléggé szépen fekszik a mért eredménye az egyik kedvenc vezetékes fülesemre:
Csak ugye az egy épp 730$-os sokarmatúrás, messze nem vártam el azt a technikalitást, energiát, teret. Nem is kaptam, de az alap tonalitásra valóban kellemes, természetes. Nincs olyan súlya, teste, átható energiája a hangoknak, nincs előadásélmény, semmi, amit a drágábbik opció meg tud adni, de mászkálás közben háttérzenére jó.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #13098 üzenetére
Ki hát, és nem kell hozzá eltartott kisujjal barokk-opera-metál-breakcore -t hallgatni (kivéve ha bejön az avant-garde, akkor mindenképp).
Egy egyszerű synthwave, vagy Ozora közeledtével pszichedelikus goa is egészen más hatást kelt ha megvan a súlya, az impulzusa a hamgoknak, és nem a fejedben szólalnak meg, hanem körülötted. Spotifyról is. Természetes, hogy egy hangminőségre kireszelt rendszeren egy nagy dinamikájú bakelitről szedett DSD az döbbenetes élmény először, de ugyanúgy jó a streaming kontentben újakat felfedezgetni, és számít ott is, mi van a füledben.
-
-NoVa-
veterán
válasz
MaxxDamage #13096 üzenetére
Ez az út eleje, akad feljebb. Sok. A csilliárdos Sennheiserek is elég gyengék voltak, mostanában az IE600 / IE200 már nagyjából jól sikerült.
Ahogy a SoundMagic E10BT is elzenélt 10k pénzért, de a Mangird Tea koncertterem élményt, teret, atmoszférát és érzelmeket adott FiiO LC-BT2 -ről, csak több, mint 10x-es keretből. Ehhez egy UTWS5-ön gondolkozom, vagy az ifi megoldásán, de az elég vastagon árazott.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #13094 üzenetére
Ahogy mondtam anno, ezért szoktam inkább odaadni meghallgatni a Phoenixet, addig úgysem tudják elképzelni. A VE Zen 3.0 jó, de tompább, klasszikusabb tuning. A saját DAC/Amp kombójukról összeáll kb, de marad némi hiányérzet a jobb IEM-ekhez képest, ami miatt nekiálltam anno faragókéssel driverek hátulját módosítgatni.
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
némethattila #12919 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
Csak nem bírtam ellenállni, ilyen szintű egybeesés a kedvenc IEM-emmel egyszerűen nem maradhat kipróbálatlanul:
Természetesen nem vártam el azt a szintet, nem is kaptam meg sem részletességben, sem dinamikában, sem térben, szeparációban, stb, de... Jelentősen leskálázva, sok képzelőerővel bele lehet hallani az irányt :)
Azaz az eddigi legjobb TWS-em, pont.Puhább rugalmasabb a műanyaga, mint a Sony LinkBuds S-é, nem adja át úgy a lépéshangokat. A Sonyval nem szeretek sétálni, beleszól a hangba minden lépés, ezzel nem.
Az ANC mindkettöben kiváló, de a passtrough a Samsungban természetesebb hangú.
Jobb a formája, talán kényelmesebbnek mondanám, de főleg a sokkal puhább eartipnek köszönhetően. Ezt mondjuk a Sonyn használt SpinFit CP360 kb kiegyenlíti.
Az SW is jobb, megengedi a telefonálás közben is az ANC-t, nem tart fél óráig egy SW update, stb. Szóval az első benyomásaim pozitívak.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #12840 üzenetére
Jaja, túl lehet élni Buds Live-al is kikapcsolt ANC-vel egy 1-2 órás repülést (bekapcsolttal kis fáziskéséssel rátolja a magasabb szélzajszerű komponenseket még hangosítva a repülőn, pedig pl Subaruban jó a 2.5XT boxer motorzúgás + kipufogó bubububu hang csillapítására). Csak úgy tette fel a kérdést, hogy alapvetően metrón és repülőn, akkor nem elviselhető, hanem jó megoldást keres. Az meg nincs, tudtommal. Még a FiiO LC-BT2 is hallhatóan gyengébb megoldás flathead earbuddal, mint a gyufásdoboz méretű külső BT erősítők, és azok sem hozzák a Gryphon vagy a csöves asztali átható, valódi tömeggel rendelkező hangzását. És a másik oldalon emlékszem Earls Court Garden környékéről a metró hangjára, repülök is eleget. Mindkettőhöz jó in-ear kéne.
-
-NoVa-
veterán
válasz
martin66 #12836 üzenetére
Így tényleg beszűkült a mozgástér. Nagyjából esélytelen, feladhatod. Esetleg egy FiiO FF3 vezetékes flathead earbudot vehetsz egy elég erős BT kisdobozzal, Qudelix 5k, vagy ifi Go Blu, annak van egy kis esélye versenyre kelni a metróval. A nyitott TWS-ek erőtlenek, nagy hangerőre még csak-csak képesek, de átható, külvilágot elnyomó hangra korlátozott erősítőteljesítménnyel nem.
Irodában, utcán ezt a kombót használom:
De repülni in-eart viszek. Vagy nagy Bose-t.
-
-NoVa-
veterán
válasz
martin66 #12833 üzenetére
Poly Voyager Focus II. Igaz, nem earbud, de az ANC-jét repülőn kedvelem, míg pl a Samsung Buds Live ANC-je inkább ront a repülő motorján. A saját 300 Ohmos earbudom megküzd nyers erőből a metróva, de ahhoz még kell forrás, pl FiiO UTWS5 MMCX, az meg már magában füles nélkül is ott van árban, mint a Poly.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #12785 üzenetére
Apropó, Alzás garanciaintézésnél szóvá tettem, hogy a cserét preferáltam, miért az automata pénzvisszafizetés, akkor szó nélkül létrehoztak nekem egy rendelést egy új Linkbuds-ra, leárazva annyira, amennyire kellett, szóval végül mégis csere lett belőle. Rögös úton, de működget azért a garancia.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Lajmund #12782 üzenetére
Én szoktam itt képvsielni ezeket, mert a TWS-ek erősítése még komoly kompromisszum az akkuidő magasan tartása miatt.
2 pin csatlakozós FiiO LC-BT2-m van itthon, ami AKM DAC-os, és komolyabb fülesekkel is jó párost alkot:
Ha nem zavar az over-ear kábel, ez kényelmes, minőségi, és jól használható arra, amit szeretnél. Egy olcsóbb Moondrop, vagy Tripowin fülessel is alkalmas minőségi zenére.Ha meg 3.5mm jack kell, EarStudio ES100, Qudelix 5k, vagy ifi Go Blu, bármelyiket tudom ajánlani.
-
-NoVa-
veterán
Alza sztori folytatás, szerencsére nem utalták automatikusan vissza az árat, mert nem volt benne a 10 centis USB kábel a tokban. Ha már úgyis macera van benne, rákérdeztem, hogy miért pénzvissza, miért nem csere, amit beállítottam preferáltban, így végül kicserélik, csak be kell vigyem az USB draútot. Ma már ott van a cseredarabom.
-
-NoVa-
veterán
Elfáradt az akku első alkalommal a jobb felében, azt cserélték, aztán most a balban. Ültek rajta egy hónapot, aztán kérdés nélkül visszautalták az árát. A gond csak az, hogy előrendelésben vettem anno nyitóáron, ami a mostani listaár fele, szóval kicsit pofátlan megoldás nem felajánlani cserét, de ez van.
-
-NoVa-
veterán
Hosszabb távon nálam:
LinkBuds S:
Spinfit CP365 -tel a mászkálós, utcai, utazós dolgokra. Kényelemben hoszzú távon a puhább eartip nyert az ANC hatásfokát kimaxoló Azla Crystallal szemben. Az ambient módját vezetés közben podcast hallgatáskor használom, beszélgetni inkább kiveszem.LinkBuds:
A 2. garanciakört nem siették el, egy hónapja leadtam, még 3 nap van az elbírálási határidőig. Majd megírom, ha haladt a sztori.Buds Live:
Elalvás előtt párnán podcastre mostanában rendszeresen előkerül. Teszi a dolgát, kényelmes, hibátlan. Semmi kimagasló hangminőség, basszusbomba, tompaság (sózva értelmezzétek, hifi cuccokhoz viszonyítom), de hűséges igásló.Munkához, játékhoz, nem izolálós hallgatáshoz, gép előtt meg az ifi Go Blu-ra vagy komolyabb forrásra dugva némi komolyabb minőséghez nem zavar a vezeték:
-
-NoVa-
veterán
Nincs, de nem is kell. Nem SW DSP van bennük, hanem tisztán elektronikus komponensek beiktatásával oldják meg az XBass / XSpace funkciókat, így nem is lehetne appból mit konfigurálni.
Mostanában a Go Blu-t nagyobb impedanciájú dolgokkal használom, a Qudelix 5k-t meg a Beyer Xelentoval,. Mióta kapott NOS filtert a Q5k, már nem marad el hangminőségben a Go Blu mögött, és jobb páros a 16 Ohm mellé. Az a másik véglet, ahol mindent mindenféle szempont szerint maximálisan személyre lehet szabni az akku töltésétől a protokollokon át a DSP és az erősítő összes featureállításáig, PEQ, Autotune, minden is van. -
-NoVa-
veterán
válasz
Hegyirabló #12582 üzenetére
Az almás engem is nyom, de nem is abban a hangminőségben gondolkozom :)
Ez épp az alaplapinál erősebb forrást igénylő darab, 300 Ohm, és a Beyerdynamic Xelento-val érdemes inkább összevetni hangban, mint az Apple earbuddal. De akad jó hangú 32 ohm-os új generációs driveres, meg persze sok commercial, játékra jófajta olcsó, 50$ alatt is van világ. Egy Venture Electronics Monk V2s is hatásos cucc fillérekért.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Hegyirabló #12574 üzenetére
Mi a fontosabb? A BT Windowson elég szar még mindig, egy BT adásra és USB hangkártyaként működni is képes apró DAP-pal ezt áthidalhatod. Pl Hiby R2 MK2 30k pénz körül megoldja az Aptx képes BT forrás problémáját, de szerintem a mikrofonját nem fogja a Windows kezelni rendesen. Mellé súlyosbítva ha az az elképzelésed, hogy a TWS mikrofonját használod teamspeakre simán közvetlen BT kapcsolaton át, olyankor a Win átvált valami 64KHz mono hangra, mintha klasszikus formátumban telefonálnál. Egy vezetékes asztali állványos mikrofon kelleni fog mindenképp mellé, vagy ruhára csiptethető. Akkor meg már a füles BT-jét is el lehet engedni.
Nagyon meg fogsz döbbenni, mennyivel jobb hangot kapsz egy olcsó, de jó IEM-től, vagy earbudtól, mint amire számítottál. Drágábbakat nem is emlegetem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
zümzümm #12545 üzenetére
Nem a zártság a hibás, a JBL az puffogó basszusú consumer pénzbeszedés egy hangszórógyártó neve mögött, nem egy gyártói portfólióba szervesen illeszkedő hangzásorientált termék. Persze fizetett reviewt biztosan találsz, ami dícsérni fogja, de nézd meg a két freq response gráfot egymás után:
A JBL emelt, túlzó magasára kár szót pazarolni, V karakter. A gráfok bal felét érdemes olvasni, amire panaszkodtál. A Samsung szépen elhatárolja a mélyeit 200Hz-nél, nem brummog a közepe. A Sony hasonlóképpen sokkal kontrolláltabb. Ezekkel nincs az a brummogó, fárasztó, tolakodó érzet, míg a JBL-re jogosan panaszkodsz.
-
-NoVa-
veterán
Akad egy-két extrém tesztkörnyezetem, ahol kijönnek a hibák, home officeban és utcán, autóban, természetben kevésbé. Ha nem 5-95% arányban lennék rossz - jó környezetben, már vettem volna Buds Pro 2-t.
Azért a nem TWS-ek LDAC kapcsolata stabilabb, erős a gyanúm, hogy a Gryphon BT hangminőségével sokan cserélnének, de a Qudelix 5K + Xelento páros is meggyőző tud lenni.
-
-NoVa-
veterán
A Scalable codec a lényeg. A párosítás mindegy, egyszer végzed el, a Samsung saját multipointjánál jobban szeretem 2 Samsung eszköz között a Sony multipoint megoldását, ahol nem kérdezi meg, hogy váltson-e a hang, hanem csinálja, de a Scalable az durva. Mászkáltam mostanában egy plaza food court és technikai központjánál, ahol minden lépésnél desyncelt az Sony két oldala LDAC protokollal stability módban, csak akkor tudott stabilan működni, ha megálltam mozdulatlanul. Ezt a Samsung még simán megoldja mikroszakadások nélkül, de azért néha hallható minőségcsökkenéssel. Szerintem ez magában A legfontosabb feature egy TWS-nél az elfogadható hangminőség mellett, aztán jöhetnek az ANC, meg a többi sallang.
Tudom, van olyan telefon, ami nem tartja be olyan mereven az EU ajánlott rádióantenna erősítés teljesítményeket, cserébe a környékén az összes vezeték nélküli egér nekiáll késni, ha épp a telefon forgalmaz adatot. TWS-ekkel sokkal stabilabb a kapcsolatuk, mint a Samsung telefonoké, de most itt az ökoszisztéma előnye a lényeg.
-
-NoVa-
veterán
válasz
proci985 #12495 üzenetére
Scalable codecet támogató Samsungokkal iszonyat stabil és jó a kapcsolat, azokhoz érdemes Buds bármit venni. Még én is elgondolkoztam néha, hogy hagyjam a Sony-kat, és a Live mellé egy Pro 2-est kéne mégis beszerezni a röccenésmentes élményért és a "végtelen" beltéri hatótávért. De magamat ismerve csak még egyel több bigyó lenne, nem helyettük, mellettük
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
onkelz #12419 üzenetére
LinkBuds S sokkal kényelmesebb, mint az XM4, a tokja is apróbb. Tegnap rajta fekve fél fülben belealudtam egynpodcastbe este, nagyobb TWS-el ez nem menne.
Momentum 2 hangra jó, de a nagy tok miatt hagytam.Én is beviszem a sima LinkBuds-t majd ha lesz időm, a bal oldal folyamatosan merül tokban is. Meríti a tokot is folyamatosan, és csak akkor tölt 100%-ra, ha töltőre van dugva az egész. A lecserélt jobb oldal hibátlan :), az egészet kellett volna akkor cserélniük.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #12316 üzenetére
Olyasmi, bár egy igazán jó TWS earbud drót nélkül itthon jó lenne.
Magában 400-ért pletykálják majd, túlárazott, de jól demonstrálja, hogy mekkora hely kell egy rendesebb hifi-nek nevezhető szeparált DAC - erősítő + akku csomagnak, és akkor a füles + driverek, a TWS még egy jó darabig kompromisszumos lesz. -
-NoVa-
veterán
Gondolkozós, ez akár még jó is lehet. Kicsit idegenkedek a formátumtól, a Go Blu azért apróbb mint ez a tok.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #12296 üzenetére
Sokféle fül/hallójáratforma létezik, tuti akad az oválishoz is ember valahol. Nekem csak egy ovális vetőcsöves fülesem van, arra az Azla Crystal eartip pont jól rákapaszkodik és eléggé lekerekíti a feje, hogy ne kelljen igazgatni, izoláljon és kapaszkodjon. Pedig a Beyerdynamic Xelento eartip csomagjánál választékosabbat még nem láttam, XS-től 3XL-ig apró lépésekben, mégis igazgatós elmozdulós volt mindegyik szilikon.
-
-NoVa-
veterán
Annyit hozzátennék, hogy...
Izoláció, zajszigetelés terén a legeredményesebb cuccom az passzív, zárt, nem szellőző armatúrás füles, az Etymotic ER3XR, Comply hosszú eartipekkel:
De... Ezt betenni, kivenni macerás, márpedig utazásnál véletlenszerű pillanatokban azért nem árt hallani pl ha hozzám szólnak, vagy bejelentenek valamit, stb. Szóval repülni ANC-s cuccokkal szoktam.
És pont a kényelem miatt legtöbbször ez a LinkBuds S:
Mellette a Bose QC35-öt legtöbbször a lányom kapja, a Voyager Focus 2-őt meg a fiam, előbbi a LinkBuds stílusában egy zárt, izolált ANC-t valósít meg, utóbbi meg egy sokkal nyitottabb, kellemesebb morajcsökkentést, a beszélgetéseket nagyjából meghagyva, csak a fárasztó mélykomponenseket kiszedve, illetve a hirtelen erős zajokból csillapítva valamennyit, nagyon jó lenne valami hasonló képességű nyitott TWS. A Buds Live ilyen akart lenni, de a megvalósítása nagyon nem volt még ott, konkrétan a repülésnél még ráerősít a szellőzőrendszer zúgására, és fárasztóbbá teszi az utat, mint anélkül.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #12193 üzenetére
Irodában a Poly Voyager Focus II korrekt, az ANC-je nem süketszoba, de azért nem fárasztó a zaj, a mikrofonja meg érzékeny, és felhajtásra némít. De az fejhallgató, nem TWS.
Én általában a LinkBuds-t használom meetingre, vagy az S-t, itthonról vagy autóból hibátlanok. Irodában meg nem openspace pokolban vagyok, ott az Etymotic ER3XR vagy SoftEARS RSV extrajó passzív izolációja alá nem adnám, aztán csak integetés/jelbeszéd/teams üzenet jön át :) -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #12114 üzenetére
Na ez megint komplex. A SoundMagic E10 jó volt, de csakis a legnagyobb nyílású eartipjével, a többivel rettenet. A többivel nincs sok tapasztalatom. De inkább a maguk idejében voltak jók a SoundMagic fülesek, évek alatt nagyot változott a választék. Még megvan pár régebbi olcsó DD fülesem, a Mele, YBF-ISS014, de még a BL03 is lényegesen jobban sikerült darab, de a hazai forgalmazás és garancia ugyebár nagy érv. Ezek, vagy egy Moondrop Aria pl nyak mögött futó BT kábellel simán jók.
FiiO-ból nekem már csak az eredeti, már nem kapható, AKM DAC-os BTR3 van meg, és a szintén dupla AKM-es LC-BT2 neckband, mindkettőt szeretem. Az LC-BT2 zseniális, csak nem lehet használaton kívül zsebrevágni. A Mangird Tea-val kb kimaxoltam, mit érdemes rádugni, 2x7 drivert kifogástalanul meghajt.
Hasonló, de kompaktabb megoldásból egy nyak mögötti kábeles Custom Art Go One microDD BT fülest próbáltam, szerethető, részletes és energikus hangja volt, de a formája nekem kissé kényelmetlen volt. Persze a Tea-hez hasonlóan ez sem olcsó, 350$-ért.
Mondanám a Xelento -t mint kompromisszummentes felső polcos megoldást, de az inkább draúton DAP-ról zenéli ki magát (és nem szeretném az MMCX-et sokat dugdosni, így nem veszek hozzá BT kiegészítőt). Meg egy picit durván elrugaszkodtam az E11-től :) -
-NoVa-
veterán
Nem a flacon múlik, az már tényleg csak némi finomságot, érzelmi mélységet visz az egészbe. A finom részletesség, és a tág dinamikatartomány az viszont korrekt erősítést igényel. Még armatúrákkal is, amiket könnyen hajthatónak gondolna az ember.
Szerintem köss kompromisszumot, és ne a mostani TWS generációktól várj világmegváltást. 1-2-3 év alatt eleget fog még fejlődni ez a rész, akár driver, akár akku technikai lépcsőt ugranak meg, most valódi nagy minőségi ugrást nem kapsz semmitől. Nem a BT protokoll, nem a sávszélesség meg az antenna a korlát, hanem véges akkukapacitásból kell vállalható ideig energiaigényes dolgot művelni. Az már csak ilyen.
-
-NoVa-
veterán
Bose-tól hangerőt várni fölösleges, amikor a csendről szól
Bár én a LinkBuds S-t is halkan hallgatom ANC-vel zajos közegben, ezek arra valók. Nyugalmat veszel ilyenkor, nem zenét. Arra más való.Az előbb emlegetett UTWS5 ügyesen ötvözi a TWS-ek hátrányait és korlátait a kényelmetlenül nagy formátummal, én inkább a necbkandjükre szavaznék (LC-BT02), az egy Mangird Tea-vel szimbiózisban szépen lezenéli a piac nagy részét. Persze ismerek olyat, aki elvan vele egy resin házas LetShuoer EJ07m -et hajtva, de én ahhoz a füleshez ezerszer inkább egy jó DAP-ot tudok ajánlani, nagyon nagyon más minőségi szintet tud mutatni. Vagy egy Etymotion egy ER3XR vagy ER4XR társaságában, és akkor Bose szintű izoláció is megvan passzívan. Ha nincs anatómiai akadálya (túlságosan kanyarodó hallójárat), akkor ez a legjobb BT kompromisszum, amit hozhatsz.
-
-NoVa-
veterán
Sima airpodsból hallottam többet, a Pro kimaradt. Azt úgy fogalmaznám, hogy podcastra jó, zeneileg a nyitott LinkBuds-hoz viszonyítva enyhén részlettelen, és színezett, de a pocséktól azért még távol van. Kicsit a Samsung Buds Live környékére tenném, kevésbé basszustúlsúlyosan. A méretét, tokját imádtam, az akkuidejét már nem annyira.
A Pro-któl már a mért grafikon is elrettentett, erőtlen középtartomány súlyosbítva egy zavaróbb 7KHz-es emeléssel, azokat messziről szoktam kerülni, mert közepes hangerőn már kellemetlen. Nem mindenki érzékeny rá, de nem véletlenül finnyognak sokan. Nem nekem való termék, kár pénzt önteni bele.
Az XM4-el összehasonlítva ha megnézed, elég szembetűnő, miről beszélek. Le kell scrollozni az aljára a grafikonért. Ehhez képest a LinkBuds kicsit középhangsúlyosabb, és nincs annyi mélyemelése, számomra jobb, természetesebb hangzás.
-
-NoVa-
veterán
A Muzix forgalmaz Comply-t, náluk nézd meg. Természetesen heroináron megy, de szilikonból sem olcsó a legjobb minőség.
Részemről már rég, és többször is megfogalmaztam itt, hogy a TWS az mint használati tárgy fontos, nem mint audiocucc, ezért a tok mérete, meg a fizikai mérete van olyan fontos tényező, hogy pusztán ez alapján én az XM4-et és a Sennheisereket is hanyagoltam. A kétféle Linkbuds viszont teljesen jól teszi a dolgát nálam megjelenésük óta, a maguk területén beváltak. Az S-t persze nagyon, nagyon ritkán veszem elő, inkább utazáshoz dobom be, a mindennapi zenehallgatós szokásaimhoz egy jóféle vezetékes + DAP jobban illik. Hangminőségben ég és föld még mindig.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #11928 üzenetére
Szerintem más dolgomat már ne hallgasd meg, nagyon veszélyes a pénztárcádra.
Amúgy a szilikon pöcök jól megválasztott mérettel nekem messze a legstabilabb, de az első hetekben fájdalmas élmény, hogy ott támaszkodik, ahol addig más füles nem. Aztán megkeményedett a bőr, már nem érzem, hogy ott van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #11896 üzenetére
BKV használatban egyetértek, kertészkedős pakolós cipelős izék közben válik a kábel végképp nem használható opcióvá. Ha nem csinálsz efféléket, akkor megúsztad
Illetve a transzparens, de zajszűrt hibrid módja repülőn megintcsak jó, jellemzően a fiam kapja a Poly Voyager Focus II-t, a lányom a Bose-t, én meg ezt, 4-5 órás utaknál nem kell félúton kiugrani ejtőernyővel, és nem lesznek fáradtak/hisztisek. Meg én sem.
-
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #11860 üzenetére
Gyakorlati tapasztalatom, hogy a hossza, mérete még éppen megfelelően elfér a tokban, és jót tesz az ANC-nek a rendes méretű tip.
Komfortban a Spinfit CP360 jobb volt, de izolációban ég és föld a kettő. Repülni mindig az Azla-t teszem fel, hétköznapi sokszor kivevős időszakban meg a gyárit, azon át még van esélyem meghallani, hogy beszélnek hozzám.
-
-NoVa-
veterán
Nem ez a legdrágább eartipem
Az anyagjellemzők, izoláció mértéke, kényelem, és bőrsemlegesség, meg a hallójárat falára vetülő teljesen egyenletes nyomás indokolja ezeknél, hogy miért ennyi. Sima orvosi szilikon eartip nem kínai gyártótól sem sokkal olcsóbb, 1 pár 12$.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Rusher4587 #11822 üzenetére
FiiO LC-BT2, és rádugod valamelyik olcsó közkedvelt mélyerős aktuális kínai sztár vezetékest. Átértékelheted a régi Sony élményeidet.
Én Mangird Tea-vel használom néha, az inkább sub-orientált, nem rúg akkorát, hanem testet ad a hangnak, barokk operametálra tökéletes
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janika(1982) #11748 üzenetére
Túlreagálod. Aki elvarázsoltan nem figyel, az füles nélkül sem, aki meg defenzíven közlekedik, az felkészült rá, hogy egy érzékszervvel kevesebb megy.
Aztán a hallássérültek bringázhatnak, kaphatnak jogsit, de továbblépek, a Volvóm hangszigetelése mellett sem jön be külső forgalmi zaj, aztán nem az a legizoláltabb süketszoba, egy dupla oldalablakos VW ami direkt erre épült, az blokkolja a város zaját.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Janaboy #11729 üzenetére
Hát, én visszaszavaznék a TWS-ek felé, ha kel ANC is. Az neckbandes cuccoknál csak a Bose valamelyik régebbi, nem Type-C generációs sorozatánál van, szóval minden igény a Sony LinkBuds S felé mutat :)
A két fül közti desync a régi ócsókínai cuccoknál BT zajos környezetben valós gond volt, bankszékház folyosón végigsétálva tizedmásodperces nagyságrendet elvándorolt a két oldal időzítése, az újaknál ilyen nyűg nincs. Töltőtokkal ugyanez, olcsó LiPo akkukat raktak bele, ami 100 ciklus alatt látványosan elfáradt, ez is inkább az első generációk legalsó merítéséből. Meg akkoriban ugyanezeket rebrandelték a "nagy" nevek, koraiJBL-ek és a többi.Persze az összeghatár FiiO LC-BT2 -vel sem enged meg nagy mozgásteret, egy Tripowin Mele vagy Moondrop Aria jellegű fülessel szépen elzenél, csak nem igazán lépi túl a Sony minőségét:
300$-os cuccokkal meg a keretösszeget borítottuk csúnyán:
És akkor annyiért inkább már egy jóval nagyobb teljesítményen működő BT DAC/AMP dobozka mikrofonnal, amivel a szájhoz emeléses elképzelés is meglesz:
Vagy egy hülyeségeket magabiztosan magyarázó eladó helyett mehet a Linkbuds S mégis, ami mindent tud, ami kell.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #11683 üzenetére
Amíg aláfestő zenehallgatás, podcast megy rajta, nem szűrődik ki, ha a külvilág elnyomása a cél, abból már jut kintre is. Arra van az in-ear.
Esti gyerekaltatásnál elcsöndesedő szobában halk aláfestőzenével csodajó, miközben a halkan elsuttogott pisilnikellszomjasvagyok érthető marad. -
-NoVa-
veterán
válasz
<Adamsky> #11671 üzenetére
True. Futáshoz, mászkáláshoz, bármizéshez a LinkBudsra szavazok. Egyfelől hallani a környezetet, másfelől nem hallani a saját élettani zajokat, amiket egy in-ear áthoz. Egy macskakövön rázkódás felvezetett zörgése, a lépések hangja, a saját pulzusom futáskor, stb, ezek LinkBudssal nincsenek ott.
De ez sem lesz az, amivel szembeszélben panaszmentesen lehet tekerni és beszélgetni, miközben az AI mindent kiszűr. Az autót tipikusan nem hallják a túloldalon, utcán sétálást sem feltétlenül, de azért nem hiteti el magáról, hogy egy csöndes irodából beszélsz. Hívás alatt amúgy is a fél agyat leköti a beszélgetés, lehet lassan csorogni addig sprint helyett. Hacsak nem valami interkomm funkció kell az edzőpartnerekkel. Arra eddig a hangosan ordítozásnál jobbat nem találtak ki
-
-NoVa-
veterán
válasz
Amilo02 #11601 üzenetére
Mivel nincs egységes térerő a két fülednél a telefonod BT kapcsolatával, meg kevés a minta, egyelőre ez nem aggasztó. Aztán ha több használat alatt kijön, hogy az egyik elmegy 6+ órát, a másik meg felét sem, akkor garanciában cserélik. Kicsit visszaolvasol, folytatásos teleregényben közvetítettem a LinkBuds garanciáztatást, aztán a végén a stáblista alatt kamerába fordult Lenke néniként előadtam a konklúziót, hogy a hangon és az építési minőségen, tok méretén és az egész SW háttéren túl még ezért sem veszek kínai szarokat (vezetékesből viszont akad azért földöntúli csúcsminőségű kínai szarom elég
).
-
-NoVa-
veterán
Pro: Nem izolál egyáltalán
Kontra: Nem izolál egyáltalánÍrtam róla eleget, kedvenc TWS-em, de rétegigény. Esetleg Stellaz még felidézheti, mire emlékszik a hangjából.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Posta, csomagküldés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- HP Pavilion 14-dv0xxx, 14 FHD IPS, I5-1135G7 CPU, 20GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, Számla, 1 év garanci
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest