- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
SR96
friss újonc
Sziasztok!
Van egy vernee m5 telefonom, és visszatérő problémám, hogy jó eséllyel valamilyen vírus van rajta. Valahányszor csatlakozok wifire elkezd mindenféle appokat letölteni, különböző oldalakra átirányítani(most éppen valami dh.seatto... kezdetűre). Akármit próbáltam hatástalan volt, csináltam böngésző leállítást, majd gyorsítótár törlést és újraindítást, sőt, kétszer már visszaállítottam gyári állapotba a telefont, de ez mindkétszer megjelent szinte azonnal újra. Ráadásul arra gyanakszom, hogy ez a vírus még emelt díjas smseket is küldözgethet, mert nem egy értesítőt kaptam már egyenlegcsökkenésről olyankor, amikor nem telefonáltam, nem használtam semmilyen fizetős szogláltatást. Nem tudom mit lehetne tenni így, hogy még a gyári visszaállítás sem javította meg.
-
etsmark
tag
Sziasztok, sajnos nálam is előkerült ez a "ghost touch" jelenség, vagyis a kijelző önálló életre kelt. Nem tudjátok, hogy egy factory reset vajon segít ezen? vagy ez instant kijelző csere? esetleg érdemes probalkozni a play aruhazban levő "touchscreen calibration" appokkal ? Köszönöm!
-
Lucho7
tag
Sziasztok, tudtok hozzá olcsón kijelzőt? Vagy esetleg valakinek van használt de működő kijelzője? Előre is köszönöm
-
takjo1979
friss újonc
Sziasztok! Lenne két problémám az M5-mel. 1: már egy ideje csak 3G van a 4G helyett pedig a hálózat 4g-s. 2: nem csatlakozik a számítógéphez(usb) csak nagyon ritkán. A gyári érték visszaállításon már túl vagyok, nem segített. Előre is köszönettel
-
®abstract®
őstag
-
dh66e
veterán
válasz
®abstract® #502 üzenetére
Én is Saomira váltottam jó az csak egy A2 a Vernee meg ment öcsémnek.
-
vszabcsi
tag
válasz
®abstract® #500 üzenetére
Szia! Milyen telefon lett az utód?
-
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #499 üzenetére
Ja nem titok 25Eft 🙂
Az a vicc hogy az utódja méretben ugyanez 🙂 -
veressjanos
aktív tag
válasz
®abstract® #498 üzenetére
Mennyiért ment el, ha nem titok?
-
®abstract®
őstag
Uraim,eladtam a készülékemet, köszi a korábbi segítséget 🙂
-
6zuzo9
csendes tag
válasz
vszabcsi #496 üzenetére
Ez lenne csak maga a digitalizáló ami elég komplikált cserélni, az oldalról nem is beszélve.
[link]
Kijelzővel együtt kevésbé problémás a csere de most közel 50 dodó, majdnem ennyiért újonnan vihető a telo.
[link]
Nagyon sajnálom hogy megadta magát, igazán szerettem. Jelenleg nem klimpirozik rajt hanem csak simán nem érzékel abban a sávban, szóval használható még, de elég bosszantó. -
6zuzo9
csendes tag
válasz
®abstract® #493 üzenetére
HI,
Igen, ott mennek 8e-ért, sajnos. -
6zuzo9
csendes tag
Sziasztok!
Olyan hosszú már ez a topic h nem tudtam végigolvasni, de hátha találkozott más is ezzel a problémával. Körülbelül 1,5 éve használom már az M5-öt és ezen az áron nem bántam meg. Pixelhibamentes, karcmentes teszi a dolgát ahogy kell. DE pár napja az érintő panel megbolondult egy szűk sávban. Két féle tünete van: nem érzékel a sávban semmi érintést vagy magától elkezd zongoraszerűen kattintgatni de mint az állat. Először azt hittem vmi vírust nyaltam be és tolja a "ghost touch"-okat ezerrel, de több írtó progit is kipróbáltam és semmit sem talált és az alkalmazások között se találtam semmi furcsát. Úgy néz ki az érintőpanelem "elöregedett". Maga az LCD tökéletes és az üveget se törtem össze, nem esett le, se semmi elektrosztatikus cucc nem érte. Nézegettem a neten hogy mik a lehetőségeim. Olyan 8e magasságában vannak LCD kijelzők+érintő panel, de ennyit már nem érne meg nekem hisz 20 körül új M5öt kapok. Van külön érintő panel (touch screen digitizel) is hozzá de eddig csak indiai forrást találtam ami nem tűnik vmi megbízhatónak. Csak ennek a résznek a cserélése elég macerás, lcd-vel együtt azért könnyebb. Szerelést bevállalnám simán, de nem tudom mit tegyek. Lehet hagyom így de egy próbát csak megérne hisz veszteni valóm nincs.Ti mit tennétek vagy találkozott már valaki ezzel a hibával vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"?
-
Joeker67
aktív tag
válasz
®abstract® #487 üzenetére
Be kell másolni a hangot a Ringtones mappába és utána beállítani, akkor megmarad!
-
®abstract®
őstag
Uraim,az miert van,hogy a beallitott mp3 csengohangom helyett valami mas gyari hangot allit be a telefon?? hiaba allitom be ujra a kedvencemet visszaallitja a gyarira,ami nem is tetszik...
-
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #484 üzenetére
"csaknorisz" elintezte
-
®abstract®
őstag
válasz
Empiricist #479 üzenetére
viruskeresot ajanlok: avl pro a neve.allitsd be,hogy mindenre keressen & update az adatbazis kereses elott.
-
dh66e
veterán
válasz
Csinálj gyári visszaállítást a telón,valszeg összeszedtél valami szemetet.
-
Shooder
kezdő
válasz
Ne haragudj,de nem valami kétes eredetű holmid van?
A enyém wifi ügyben fedhetetlen,gondolom ua sw-s mint az enyém.( mivel frissités ennél a modellnél nuku)
Adatzabálásról meg annyit,hogy nem valami virust nyeltél be valami "jó indulatú" oldalról? -
törölt tag
válasz
Milyen appokra gondolsz?
-
Empiricist
csendes tag
Sziasztok, még az otthoni wifit sem találja, ha meg mobilkapcsolatról megy, zabálja a netet, a fentebb már említett appokkal.
Tudtok valami megoldást wifire, esetleg próbáljak meg valami nem gyári ramot?
Vagy kuka? -
Shooder
kezdő
válasz
vszabcsi #471 üzenetére
Pókhálós kijelzőjű M5 tulajok figyelmébe!
Bár valószinű hogy más is telefonálgatott javitás ügyben ide-oda,azért közhirré teszem a megtudottakat.
Nincs beszállitója a szervizeknek az M5-höz, legalábbis reális áron.
Kinából olyan áron tudnának szerezni kijelzőt, hogy tokkal-vonóval 35-40 ezer Ft lenne a javitás.
Viszont ha valaki tud szerezni pl.az e-bayról vagy bárhonnan,van olyan szerviz amelyik elvállalja a beszerelést.
Csak meg kell találni......(Speedshop infója) -
Shooder
kezdő
válasz
veressjanos #472 üzenetére
Egy ilyen viszonylag olcsó telefonnál nem sok értelme van számonkérni a gyártón
hogy miért nem törhetetlen üveget pakol a kijelző elé.
A hozzászólásokat olvasva a tulajok zöme elégedett az m5-tel (- kamera) ,és szomorúan nézi a
pókhálós kijelzőt.... -
dh66e
veterán
Nálam hetente repül a telefon eddig nagy malacom volt úgy nézem.
-
Shooder
kezdő
Sajnos megtörtént amitöl tartottam, koppant a teló.
Nem nagyot,nem magasról ráadásul műanyagra,megis rögtön repedt
a kijelző.....
Az értesitési led környêke igen ronda,de a látható kijelzőre csak három repedés fut át.
Működés szempontjából nem vettem észre változást.
A Waytec oldalán erre a tipusra nincs ár kijelzőcserére,de a hasonló kijelzőjű telókra
20-30 ezer az ajánlat.
Valami teszkó gazdaságos ötlete nincs valakinek?
Megszerettem a telót,az öregecske soc ellenére is jól teszi a dolgát.
Kijelző,akku is rendben van.
Megérdemelnê az új kijelzőt de enyhén szólva is sokallom a várható
költséget hiszen annyit nem ér az egész. -
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #468 üzenetére
faxa
-
veressjanos
aktív tag
válasz
veressjanos #458 üzenetére
... és mostmár újra 100-ig tölt
-
Shooder
kezdő
válasz
®abstract® #464 üzenetére
Az itt megforduló sok műmalyer idióta,smartegg tizenéves kiszűrésével nagyon sok hasznos infóhoz lehet jutni
a valóban sokat tudó és azt megosztani hajlanó igazi kockáktól.( akik között nem egy tizenéves....)
Végül is ezért van ez az egész.... -
veressjanos
aktív tag
válasz
®abstract® #464 üzenetére
Bocsi, de nem volt itt háború, csak beszélgetünk
-
veressjanos
aktív tag
válasz
®abstract® #461 üzenetére
Töltöm én 100-ra, nincs ezzel gond, reggelre mindig ott van
Sok helyen olvastam, hogy ezeknek, pontosabban az élettartamnak jobb, ha 20 és 80 között van a töltöttség és inkább csak rátöltünk mindig egy keveset.
Szóval azok az okosok, inkább tovább életben akarják tartani az akksit és nem lecseréltetni -
Shooder
kezdő
válasz
veressjanos #460 üzenetére
Azt is irják az okosok (mert érdemes azért olvasni őket
) az ilyen akkukat nem
tudod teljesen kisütni,mert elektronikai védelem van beépitve,mindbe.
A teljes merités azért is ajánlott,mert igy "kalibralódik" be az új akku,és ezután a valós
töltöttséget jelzi a teló.
Az m5 akkuja egyébként a legtöbb oldalon amin felhasználói tapasztalatokat közölnek,
igencsak közepes.Pld. Kimovil.
Azért a 4.5 órás kijelzőidőt hozza,az enyém legalábbis.
Sokat jelent a visszavett fényerő,én 50%-on használom nappal,éjszakai módban este (ez valószinüleg
azért sokaknak nagyon halvány) -
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #460 üzenetére
az "okosok" hazudoznak vagy más kv házba járnak.az a cél,hogy vegyél másik akkut+szervíz.a tervezett elavulás undorító dolog..
kipróbálhatod amit írtam de ne csak 1* folyamatosan.. -
veressjanos
aktív tag
válasz
®abstract® #459 üzenetére
Ezeknek az aksiknak ez nem tesz jót, ezt mondják az okosok.
Hiába merítettem le, még mindig csak 88-90%-ig tölt.
-
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #458 üzenetére
én mindig kikapcsolásig merítem a masinámat.fel is tölt mindig 100% ra.
próbáld így -
Joeker67
aktív tag
válasz
veressjanos #455 üzenetére
Vissza fog állni, merítsd le ismét teljesen (5-10 % közé) és néhány töltés után visszaáll. Nálunk is előfordult.
-
veressjanos
aktív tag
Pár napja teljesen lemerült. Azóta 84%-nál nem tölt fel jobban.
Lehet tenni vele valamit? -
vszabcsi
tag
Az M5-ön beállítások, vezeték nélküli és egyéb hálózatok, továbbiak, megosztás és hotspot, wifi hotspot, bekapcsol. A wifi hotspot beállítása alatt először a biztonságot állítsd nincs-re. A wifi hotspot bekapcsolva tartása mindig. Ha a fejegység látja, akkor tudsz kapcsolódni.
-
dh66e
veterán
válasz
veressjanos #451 üzenetére
Az hogy nem tudom hogy én vagyok a béna vagy hogy a telefon nem képes megosztani a netet.
Akármit csinálok nem működik a dolog. A BT és Wifi mindkét eszközön be van kapcsolva. -
dmckayals
csendes tag
válasz
dmckayals #448 üzenetére
Újabb update. Valami a routeremmel ment el, mert mint kiderült, egyik androidos eszközöm sem talált netet a wifin keresztül. Ellenben a windowsos laptop vígan tudott vezeték nélkül netezni. Aztán mikor már teljesen szétcsesztem az itthoni hálózatot, az UPC modem resetelése után megjavult. Szóval holnap hálózatépítés lesz
De az M5 jó, ez a lényeg!
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
M5-ről szeretném megosztani a mobilnetet a kocsiban lévő droidos fejegységre,de az istennek sem sikerül.
Csinált már ilyet valaki? -
dmckayals
csendes tag
Sziasztok!
Dec 28-cal kezdtem el én is használni egy újonnan vásárolt 4/32-es M5-öst. Az első napokban szépen ment, de ma valamiért az okoskarkötőt sem látja BT-n és bár a WIFI-re is csatlakozik, azt írja, hogy nincs internetkapcsolat, miközben a többi eszköz ugyanezen a wifin vígan eléri a netet. Sőt, reggel többször nem sikerült a csatlakozás sem, azonosítási problémára hivatkozva, holott a jelszó jó volt. Találkozott más is ilyen problémával? Ha igen, hogy sikerült megoldani?Update: Valamiért a BT most megint működik, de a WIFI probléma továbbra is fennáll...
-
Joeker67
aktív tag
Üdv! Nemrég kaptunk egy ilyen tetefont. Melyik az utolsó rom, az ami a honlapról leszedhető vagy van-e valami nem hivatalos, javított rom, mert feloldáskor állandóan valami reklám jön fel, ami elég idegesítő és nálunk sem működik a bluetooth, nem lehet semmi
t párosítani! Ez típushiba, szervíz javítja? -
®abstract®
őstag
válasz
veressjanos #443 üzenetére
nekem a 32gigas van.a wifi stabil,mint a forint.
-
veressjanos
aktív tag
-
cyrrusz
újonc
Sziasztok!Kérnék kis segítséget: 2 napja van meg a Vernee M5-ös telefonom, és azt tapasztaltam,hogy a bluetooth kapcsolódással gondok vannak. Nehezen ismer fel más készülékeket és van, amelyikkel hiába párosítom, nem kommunikál. Van egy okosórám, ami az összes családban fellelhető telefonnal működik,ezzel nem.Egy appon keresztül kéne dolgoznia az órának, ugyanazt letöltöttem,amit az előző telefonomra is, de a Vernee-vel nem használható!
Köszi előre is.
-
martonx
veterán
válasz
®abstract® #437 üzenetére
Persze, de azért csak kisebb az esélye, mint egy 2017 novemberi security csomagos verziónak.
-
martonx
veterán
válasz
veressjanos #435 üzenetére
hm, ez a Vernee X egész szimpi lenne, de 2018 végén, 2019 elején már nem vennék telefont Android 7.1-el, amire utána már soha nem is fog frissítés jönni.
-
martonx
veterán
válasz
veressjanos #433 üzenetére
Hááát, azért 100K-t nem igazán költenék egy telefonra, noha kétségkívül igen jó ajánlat!
-
martonx
veterán
válasz
veressjanos #431 üzenetére
Az mi?
-
dajj
csendes tag
Sziasztok!
Miért van az hogy lefagy az óra? Egyszerűen megáll fent a jobb sarokban, sőt a nagy óra is widgeten mást mutat mint a valós!
Páromnak ugyanezt műveli! Augusztus óta ez az első hiba mindkettőnknek!
-
martonx
veterán
válasz
®abstract® #428 üzenetére
Hát ez az, hirtelen szétnéztem, de nem látom a méltó utódját. Meizu vonalán látni érdekes készülékeket, amik viszont hozzánk még nem jutottak el. Vernee oldalon nagy a csend. Na mindegy még van 2-3 hónapom nézelődni
addig hátha befut 1-2 frissebb, jó alternatíva.
-
martonx
veterán
Sziasztok, lassan egy éve meg van a Vernee M5-ösöm. Tudtok valami hírt a leendő utódjáról? Lassan ideje lesz lecserélnem, hogy tartsam magam az évenkénti váltáshoz (a telefonnal nincs gondom, gyerekek megöröklik, és ütik verik majd míg szét nem esik).
-
Habsteve
tag
Sziasztok,
Vkinek egy eladó tokja nem lenne? Debreceni átvétel nem lenne akadály
-
®abstract®
őstag
válasz
Black_Raven #421 üzenetére
kedvenc boltunk 30eft ert adja az M5 ot.
-
-
Wolf117
csendes tag
Sziasztok,
Most vettem egy Vernee M5 telefont mert kellett egy gyors és olcsó cseretelefon. Meg vagyok elégedve kivéve az akku üzemidejével. Ha nem megy a kijelző egy este alatt 2-3%-ot merül, de amint bekapcsolom (még minimális fényerő mellett is) szemmel láthatóan (3-4 percenként) esik egy százalékot. Ha utána számolok az olyan 5 óra ami nem rossz csak nem volt még olyan telefonom ami ennyire látványosan merül. Ez normális dolog? Elviekben ugye 3300-as akksi van benne én pedig GPS-nek használnám kocsiba és elég sokat megyek. Az eustock-ról rendeltem és látszik a dobozon, hogy volt nyitva (a telefonon mondjuk nem látszik) és tartok tőle, hogy mondjuk ezt már valaki visszaküldte mert nem volt megelégedve az akkuval ők meg újracsomagolták, hogy hátha a következő embert ez nem zavarja annyira lévén olcsó a telefon.
Előre is köszi a segítséget. -
ORCA58
addikt
válasz
®abstract® #415 üzenetére
Nem hinném, hogy a chrome lenne ludas. Más típusú készülékeken évek óta azt használjuk, de soha semmilyen kéretlen app nem települt.
-
®abstract®
őstag
aki stressz mentesen szeretne mobilozni annak van javaslatom:
töröld le:
medias,provision,raw data test,terminal test.kapcsold ki:
touchpal 2017,duraspeed.szerintem a chrome böngésző nem javasolt,azon előszeretettel jöhetnek keretlen appok.vannak jobbak.
virusirtonak az avl pro appot ajanlom.(comodot & sophost is teszteltem,mind2 letoroltem).
-
®abstract®
őstag
jo tudni!
-
oszy
veterán
válasz
®abstract® #409 üzenetére
A wireless update-t hogyan tudtad nullázni? Kollágám telefonjával küzdök. Folyamtosan települnek a whatsapp (kb. egyszerre 15) és pokeres ikonok. Most már megvan a fejlesztői beállítás is, de nem igazán tudom itt mihez tudnék kezdeni. Most feltettem neki a Sophos Mobile Security-t is.
-
®abstract®
őstag
tisztelt uraim!
mas forumokon olvasgattam es ugy tudom,hogy tobb alkalmazas is ami gyarikent van fent:
duraspeed,touchpal 2017(ezeket nullaztam+kikapcsoltam) wireless update appot nullaztam, okozhatnak keretlen reklamokat,appokat stb.mert malware jellegu kemprogramok!
mivel ezen alkalmazasok hozzafereset blokkoltam vagy kikapcsoltam,semmilyen hasonlo problema nem volt nekem.. -
sentinel
aktív tag
ITT ahogy írják a #47-es hozzászólásban (fordítsd le Google translator-al ha nem tudsz németül) elvileg leszedhető.
Én nem csináltam meg, de ha valaki vállalkozó kedvű megteheti. Ez a telefon nem hiszem hogy fog kapni több update-t, szóval szerintem nyugodtan mehet ha valakit zavar.
A support részét is hagyjuk a Vernee-nek. Gyakorlatilag nulla.
Nyitottam ticket-et a Poker problémára, de semmi. Fórumjuk is hallott. Ez a hátránya az olcsó telefonnak. No support... -
sentinel
aktív tag
Nem tudom mit csinál ez az app, nem is nyomoztam utána, csak egyszerűen a sok Poker ikonnal már valamit akartam kezdeni, mert csak sokasodtak a telefonon!
Ösztönből ezt leszedtem, elsőre és mást nem.
Azóta nincsenek Poker ikonok + random felugró popup ablakok reklámokkal.
Ennyit tudok mondani.
Utána rákerestem és amit linkeltem német forumon (Google translate-el lefordítva) ott is írták ezt hogy sokaknak lezabálta a mobilnetet is stb.
A WirelesUpdate törlését is írták ott, igaz én azt nem csináltam meg, csak a Provision-t töröltem!
Remélem így érthető ahogy leírtam. -
B2man2
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Külpolitika
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest