Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Kcsabi

tag

válasz otvos #71 üzenetére

Nekem is ilyen lapom volt, most áttértem egy ASRock ConRoe865PE lapra, amibe minden cuccot át tudtam menteni, csak a proci tokozása 775-ös.
    A régi lapomnál kerestem egy rézmagos gyári hűtőt, kiszedtem az alaplap védőlemezét a ház hátulján, hogy jobb legyen a szellőzés és előre egy befújó, hátulra egy kifele szívó ventit szereltem.
    3,2GHz-en 45-55 fokon ment a proci terheléstől függően.
    Szerintem nézzél körül a hirdetésekben egy rézmagos hűtő után, meg jó minőségü kence sem árt a proci és a hűtő közé.

• v.tom

őstag

válasz otvos #71 üzenetére

Helo! Nos, először is. A ház szellőztetése mindenképpen javasolt, szerintem azt meg kéne oldanod, főleg, ha esetleg a jövőben egy újabb konfigurációt vagy alkatrészcserét is tervezel. Azt, hogy a chipset hűtése mennyire kielégítő, a gőmérsékletekből tudod szntén megállapítani. Ha esetleg nem méri az alaplap a hőmérsékletét(javaslom az Everest nevű programot), akkor a jó öreg manuális módszerrel mérd meg. Egyszóval tapogasd meg a bordát, hogy mennyire meleg. Ha forró akkor nem lenne rossz egy csere. Fontos még hogy a videokari hőmérséklete is rendben legyen. Ha a tiedben nincs hőmérő, szintén a fogdosásos megoldás lehet a célravezető. Ha nem találod jónak a hőmérsékletet, először a jól kiépített házszellőztetést készítsed el, ha még igy sem javul a helyzet akkor jöhetnek a cserehűtők. Ezekre rengeteg lehetőség kínálkozik.

Új hozzászólás Aktív témák