- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
biker
nagyúr
alkalmasabb><nem alkalmas
mysql><postgresql
IIS><apache
és még sorolhatnám......
ne flame-eljünk....
és elég kevés olyan server van (hehe, ultraweb), ahol olyan dolgok is le vannak tiltva, amik konkrétan akadályozzák a működést, a többi, ami meg nem akadályoz, csak hátráltat, azt meg meg kell kerülni, meg kell oldani másképp...
de te biztos azt tartod járható útnak, hogy:
a: csak olyannak fejlesztesz, aki apache+php-t futtat
b: vagy vegyek egy gépet eree, egyet arra...
mellesleg ismerem a vmware áldott funkcióit, és azt is, hogy lálám, egy laptopomon fut linux, és win is, a win alatt IIS, linux alatt apache, és tesztelhetek mindkettőn, csak beírom, localhost/alkalmazás.php :) -
djyangce
tag
Elvileg tökéletesen platformfüggetlen. Elvileg... de ott van a jogosultságok kérdése és az azzal való esetleges problémák portoláskor.
De itt nem is a hordozhatóságról van szó, hanem arról, hogy ha valaki tud annyira programozni, hogy PHP-ban fejleszt, akkor miért RedmondOS-t használ, ha a másik oprendszer erre - szerintem - alkalmasabb. Amióta először használtam win2k-t azóta tudom, hogy van IIS. Mégis inkább beújítottam egy használt gépet, hogy azon fussanak a szerveralkalmazások. Azóta pedig dolgoztam olyan helyen, ahol a fejlesztők csak linuxoltak. Gyakorlatilag az Office-on kívül nem volt olyan alkalmazás amit programozói igényesség szintjén ne lehetett volna kiváltani. De lehet, hogy az oprendszerhasználatz is lehet hogy inkább hit kérdése, mint pl MySQL vs. PostgreSQL... -
Kucy
csendes tag
Mondjuk én is egyetértek avval, hogy a webszerverek döntő többsége (már amivel én eddig találkoztam, az mind) Linux + Apache. És ha beállításfüggő dolgokat is használ az ember, akkor az a legcélszerűbb (még akkor is ha otthon is van apache...) azon a szerveren kipróbálni a dolgokat, ahol végleg fenn lesz... Mert hát ha a netszolgáltatódnál van tárhelyed is, te nem mondhatod meg neki, hogy a te egyetlen pici php progid miatt így meg úgy állítsák be a php-t...
Próbálgatni egyébként Yangce is mondta, hogy jó, szerintem is. -
Kucy
csendes tag
Igen, ez az (én is most találtam meg a doksiban), de biztonsági okokból 4.2.0 óta alapból ki van kapcsolva. Azt ajánlják, hogy használd helyette a $_GET vagy $_POST asszociatív tömböket 4.1.0-tól, alatta a $HTTP_GET_VARS vagy HTTP_POST_VARS szintén aszzociatív tömböket.
-
ch.peter
aktív tag
Tipp: a REGISTER_GLOBALS a php.ini -ben ON vagy OFF,
nekem akkor volt hasonló problémám, amikor off -ra volt állítva.
Tehát: on -ra átír, ha on -on van akkor nem szóltam semmit :)) -
djyangce
tag
Ha jól emlékszem valamelyik verzió után biztonsági okokból megszüntették azt a lehetőséget, hogy az átadott változóra közvetlenül lehessen hivatkozni. Tehát, ha az url http://server/valami.php?valtozo=ertek, akkor a valami.php-ban nem lesz olyan, hogy $valtozo, hanem valamelyik globális tömbön keresztül lehet csak elérni (talán HTTP_POST_VARS, vagy valami ilyesmi). Nézd meg a PHP 4.3 dokumentációját a változóknál, vagy a PHP variables szekciót. Valahol benne kell lennie (esetleg a doksi végén a változások szekciónál).
Bátorkodom amúgy megjegyezni, hogy ha PHP-ben tudsz programozni, akkor talán értesz annyira a számítógépekhez, hogy ezt ne windowsos környezetben használd!
Yangce -
biker
nagyúr
válasz
batorharcos #5 üzenetére
de küldd át a mailben, megnézem......
-
biker
nagyúr
válasz
batorharcos #5 üzenetére
igen, működni kellene!
tegyél fel xp-dre a cd-ről IIS-t, és nézdd meg... -
batorharcos
csendes tag
Session-ről szó sincs
-
batorharcos
csendes tag
Hmm
<a href=''oldal.php?id=szam''>Link
A linkre klikkelve az id egyenlő lesz a számmal. Ugye? És ez az érték átadódik az oldal.php-nak (Legalábbis ha működne)
Ugyenez a fájl másik gépen (Linux) korrektül működik. Tehát valószínű, hogy valami configurálási hiba lehet(php.ini) vagy netán httpd.conf -
biker
nagyúr
válasz
batorharcos #3 üzenetére
???
mi a példa?
hol nincs a változó?
mivel adod át végülis?
ha session_start, akkor mindkét php-ben van session start? be van regisztrálva?
stbstbstbstbstb
ez még így nem lokalizálható.... -
batorharcos
csendes tag
A példa az jó. De nem akar működni, az oldal betöltődik de a változó nincs sehol.
-
biker
nagyúr
válasz
batorharcos #1 üzenetére
hhogy url-en keresztül???
a www.valami.hu/oldal.php?változó=45 átmegy, át kell menjen
de ha a php.ini-ben:
session_autostart = on
és
enable_trans_sid
akkor meg átadja magától
ellenkező esetben
session_start();
session_register(változónév);
és www.valami.hu/oldal.php?SID -
batorharcos
csendes tag
Hali
Most raktam fel XP alá az új Apache2+PHP 4.3+MySQL triót. Azonban egy egyszerű php oldal futtatásakor a változók nem adódnak át a másik php oldalnak az url-en keresztül. Már átfésültem a php.ini-t de nem találtam értelmes magyarázatot rá.
Ha tud valaki segítsen
Köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest