- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
Új hozzászólás Aktív témák
-
MageRG
addikt
válasz Balion #25096 üzenetére
Kívánom nektek a legjobbakat.
Remélem a család és barátok is rájönnek majd, ezért nem érdemes kiközösíteni titeket.
A JT egy szekta, ami veszélyes az ember mentális egészségére."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
lev258
veterán
válasz Balion #25100 üzenetére
Az utolsó bekezdés egyáltalán nem igaz rájuk (naponta, sok időt töltök egyikükkel) és tudtommal még soha sem beszélgettek el velük erről (vagy a közösségben másokkal).
Persze én nem ismerem ezeket a belső szabályokat, csak laikusként látom. Ezért írtam, hogy a helyi közösség eltérő lehet. De legalábbis remélem, hogy pár év múlva nem indulnak el ilyen irányba.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
MageRG
addikt
válasz Balion #25100 üzenetére
Én úgy tudom az amerikai közösségeknél viszonylag bevett dolog hogy enyhén szólva nem támogatják hogy más eszméknek vagy gondolatoknak is kitegyék magukat a tagok.
"Világi" egyetemekre és főiskolákra ferdén néznek.
Nem tudom ez mennyire jellemző a magyar JT-nél. Ez az "elkülönülés" dolog mindenképp durva."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
MageRG
addikt
válasz Balion #25107 üzenetére
Igazán sajnálom hogy te és a családod ebbe helyzetbe kerültetek.
Csodálom a bátorságotokat a pároddal. Én nem tudom mit tettem volna hasonló helyzetben...Ha segít, mesélj még nyugodtan róla.
Pl. arról mennyire volt szó a JT-n belül, hogy vagy 4-5 ször megjósolták a világvégét (legutoljára talán 1975-ben?)?
Vagy igaz az, hogy a JT szerint a mennyben van egy 10 ezer férőhelyes VIP páholy, ahova csak az elöljárók kerülhetnek be?"What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
zoltanz
nagyúr
válasz Balion #25116 üzenetére
A nők mit érnek megfiatalodás nélkül?
Az embernek szüksége van szenvedésre, halál utáni élet ismeretlenségére, amúgy soha nem jutna el a lényegek felismerésére. Legkésőbb a halálunk pillanatában fel kell rakni a kérdéseket, nincs kibúvó."mennyire hasonlítunk az állatokhoz és az állatok mennyire emberiek."
Az állatok tudnak szerelmesek lenni? Az állatok élnek a szó szoros értelmében, nem gondolkodnak miképp lehet az tartalmasabb, csak az ember.(annak sincsenek tudatában ha halálos sebet kapnak) Az ember az élet éhségét "éli". A pillanat elrepül mint a kismadár a tenyerünkből, ha siettetjük elszökik, ha várakoztatjuk, lekéssük.
[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
válasz Balion #25119 üzenetére
Van filozófia topik, de gyakorlatilag halott.
Csak a magam nevében beszélhetek, de szerintem hasznos ha más véleményekkel is találkoznak az itt lévők.
Nem vagyok hívő (egyelőre nem is tervezek megtérni), de úgy érzem közelebb kerültem ahhoz hogy megértsem miért hisz valaki. Cserébe én is hozzájárulhatok ahhoz hogy a hívők se csak fekete-fehérben lássák a világot.
Igaz, már megkaptam hogy trollokodom, konok vagyok (+ egynéhány más)."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
zone
őstag
Kemény, most olvastam a sztorid. Elsőre nem volt tiszta, hogy csak a szektát hagytad ott vagy magát a vallást. Ahhoz gratulálok, hogy nem csapódtál át egyből egy kevésbé fanatikus gyülekezethez, hanem sikerült kitörnöd a vallásos indoktrinációból. Sokan vannak, akik nem merik vállalni magukat a kiközösítéstél való félelem miatt.
Természetesen van helyed a topikban, hiszen az ateizmus a valláshoz köthető, teizmus nélkül nem lenne ateizmus. Én születésem óta ateista vagyok, szerencsére nem kaptam gyerekkori agymosást, nem rángattak el misékre, nem csak egyházi iskolák voltak a városunkban, sőt családi vita miatt (mindegyik mást akart) végül még meg sem kereszteltek.YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
Miklós315
aktív tag
"Nem lehet eltérő a helyi közösség. Ebben a vallásban nincs ilyen. A világ minden részén ugyanaz a tanulmányozandó anyag. A vének feladata pedig az, hogy a vezető testülettől és az Őrtorony folyóiratból kapott irányelveket alkalmazzák a gyülekezetre, terelgetve azt, mint Isten nyáját. Minden vénnek ugyanaz a könyve, ami az utasításokat tartalmazza." #25103
"mert a vallásban brutál jól megismertem a Bibliát és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy Istent számomra egyik vallás sem tudná már kimosni abból, amit megtudtam róla, szóval a keresztény vallásoknak lőttek a számomra" #25119
Ez nekem végletes és ellentmondásos (elő)ítéletnek, nem pedig megvizsgált igazságnak tűnik...
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz Balion #25123 üzenetére
Arra gondolok, hogy kívülről - és ex-Tanúk szerint (utólag) belülről is - egy durva szekta a JT., és ennek megfelelően a Biblia-értelmezés is kontrollált-torz, legfőképp abból a szempontból vizsgálva, hogy a JT-n kívül más felekezetek szabadabban vizsgálhatják a Bibliát, vitázhatnak vele kapcsolatban (ami vita nem a "mantra ismétlését" jelenti, mint a JT esetében: szigorúan utasításba van adva mint "vitatechnika")...
Szóval azt érzem a kommentfolyamodból, hogy egy "hurrászabadság/keserű csalódás" keveréke tombol (természetes következményeként a kilépésnek), így számomra kicsit elkapkodottnak tűnik a konklúziód: ismered és ennek megfelelően értékeled Krisztust.
Így jön össze az ellentmondásosság és az előítélet.
[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
Miklós315
aktív tag
válasz Balion #25125 üzenetére
Durva szövegértelmezési hibáktól hemzseg a kommunikációd: lassíts, olvasd el a másik írását (nem csak a te szemszöged vesz részt a diskurzusban), értelmezd azt, és arra reagálj, ne a saját elgondolásodra.
Konkrétan: nem vagyok JT, hanem katolikus.
Nem azt írtam, "amire"/ami választ kaptam.Kieg.: a JT- al kapcsolatos infóidat nem kérdőjelezem meg, hanem az általában a kereszténységgel, Krisztussal való leszámolás mögötti végiggondoltságot.
Pl. ha elvégzel egy katolikus/református egyetemi hittudományi képzést, feltűnne, hogy annak a Krisztusnak nem sok köze van a JT-szerinti Krisztushoz...
Nem tudom így érthetőbb-e...?[ Szerkesztve ]
"Szerintem."
-
MageRG
addikt
-
Miklós315
aktív tag
válasz Balion #25129 üzenetére
Tisztázandó:
1. szerintem senki semmin nem sértődött - még - meg.
2. nem is az a szándék, hogy valaki is meg legyen sértve.
3. magam részéről szeretek összetett, gondolattömörítő és asszociatív módon fogalmazni (ez van ), ez viszont banánhéj funkcióval is bír (könnyű félreérteni, és félrevinni a diskurzust)4. Konkrétan ez a mozzanat ragadta meg a figyelmemet:
"A legjobb érzés Jehova Tanúja lét után nem hinni Istenben / vagy ha van is, nincs vele dolgom (egy) nézőponton lenni, mert a vallásban brutál jól megismertem a Bibliát és 100%-ig biztos vagyok benne, hogy Istent számomra egyik vallás sem tudná már kimosni abból, amit megtudtam róla, szóval a keresztény vallásoknak lőttek a számomra"Erre írtam bonyolultan azt, hogy "ne kapkodd el".
5. "Azt tudom, amit a Bibliában olvastam róla."
Javíts ki, de úgy tudom, a JT saját központilag szerkesztett Bibliát használnak, ami egyik másik felekezet (katolikus, protestáns, stb.) szövegével sem egyezik...(6. ezt csak zárójelben, kötődve az 5.-höz:
„Érdekes módon még a biblia is azt írja, hogy Ádámnak az állatok közül kellett volna társat választania, majd amikor nem tudott, kapta Évát.” #25116
Ezt mégis hol írja a (melyik) Biblia?)"Szerintem."
-
Anfänger
őstag
válasz Balion #25237 üzenetére
"Egyébként is, ahogy MageRG mondja, ha a vallás bármilyen szinten is állást foglal a politikában, ott megosztottság lesz. A Biblia viszont erre buzdít: "Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben."
Itt szó sem esik a politikáról!!!
Pál nem a politikára vonatkozólag érti azt,hogy egyképpen szóljanak és ugyanazon értelemben legyenek. Ezt nagyon kár idekeverni.Ha elolvassuk,megértjük,hogy teljesen másról beszél.
"Hálát adok Istennek mindenkor értetek, az Isten kegyelméért, amelyet Isten adott nektek a Krisztus Jézusban, 5. hogy mindenben meggazdagodtatok Őbenne, az Igében és minden ismeretben, 6. úgy, amint Krisztus tanú(bizony)ságtétele megszilárdult bennetek, 7. így ti nem szűkölködtök semmiféle kegyelmi ajándékban, feszülten várjátok a mi Urunknak Jézus Krisztusnak megjelenését, 8. aki meg is erősít titeket mindvégig, hogy feddhetetlenek (kifogástalanok) lesztek a mi Urunk Jézus Krisztus napján, 9. hűséges (hithű) az Isten, aki elhívott a Fiának, a mi Urunk Jézus Krisztusnak közösségébe. "
1Korintusi levél 1Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Politika
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Ukrajnai háború
- Samsung LCD és LED TV-k
- PlayStation 5 Pro teszt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest