Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Balion

senior tag

válasz Miklós315 #25234 üzenetére

"Elmenekült?"
    Akkor elvonult :)

A papnak nem gondolom, hogy az elsődleges dolga az emberként való lét kötelességeinek eleget tenni. Jézus azt mondta, hogy a követői nem része a világnak, mint ahogy Jézus sem része a világnak. Ők ha valami ütközik Isten akaratával, legyen az társadalmi követelmény, vagy kötelesség, el kell, hogy utasítsák.

Még Jézus is elutasította, hogy a saját védelme érdekében harcoljanak érte: "Jézus így felelt: „Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna az én országom, az én szolgáim harcolnának, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. De az én országom nem innen való.”

Egyébként is, ahogy MageRG mondja, ha a vallás bármilyen szinten is állást foglal a politikában, ott megosztottság lesz. A Biblia viszont erre buzdít: "Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben."

"Add meg Istennek ami az Istené, a császárnak, ami a császáré."
    Mivel nem ütközik Isten törvényeivel, az adót meg kell fizetni.

Sőt, Pál ezt is írta: '"Minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, mint Istentől, ami hatalom pedig van, az az Istentől rendeltetett."

Ennyi az Istentől jövő kötelessége egy kereszténynek a hatalmak felé, bele szólni az alakulásába nem tartozik bele.

A biblia mondanivalója mögötti elvekkel szerintem nem összeegyeztethető papként választásra buzdítani az embereket.

Új hozzászólás Aktív témák