- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
gézu
őstag
válasz
controller #41 üzenetére
Mivel hogy magyar termék.:)
-
al_age
senior tag
válasz
controller #38 üzenetére
én is próbáltam mát röbb vírusírtót is és nekem is a nod32 jött be leginkább:))
-
al_age
senior tag
válasz
controller #30 üzenetére
sztem Neked is a kerio lesz a megoldás.
egyszerűen megmondod neki (a kerionak) hogy ez a file nem kapcsolódhat semmihez és kész. attól a perctől kezdve nem fogja majd le a neted sebességét -
controller
csendes tag
Na, kérlek, a következő fejlemények történtek az elmúlt 1 órában: letöltöttem a magyar nyelvű NOD 32 Virusírtó System-et, és képzeld, a Symantechez hasonlóan ez a vírusírtó program is felismerte fertőzöttként ugyanazt a dirote.exe nevű fájlt!
És most jön a lényeg! A NOD 32 a vírust ki is tudta írtani!
Sem a Stinger, sem a többi ''sztárolt'' program erre nem volt képes!
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
válasz
controller #36 üzenetére
Reinstall win.Angol SP2 fel.
-
Oliverda
titán
válasz
controller #34 üzenetére
annál is van újabb
-
Oliverda
titán
válasz
controller #32 üzenetére
Jajj.Annál már van 100x újabb.Javaslom hogy töltsd le azonnal.
-
Oliverda
titán
válasz
controller #30 üzenetére
a stingerben állítsd be hogy mindehol minden fájlt nézzen meg. Amúgy a legujjabbal nézetted?
-
controller
csendes tag
Köszi a tippet, de az első, amit lefuttattam, a Stinger volt és semmit se használt! Ezt követően itt a fórumban kaptam további tippeket különböző vírusírtókra, de azok se használtak. Egyébként az a bajom, hogy az említett fájl az internetre való csatlakozásomat követő 1-2 perc elteltével külső kapcsolatot akar létesíteni és az internetet teljesen leterheli, mégpedig annyira leterheli, hogy ADSL-em ellenére a letöltési sebességem talán még egy modemes kapcsolatnál is lassúbb lesz. Egyedül a Symantec tudta felderíteni, hogy a galibát ez a C:WINNTsystem32lkzxdirote.exe fájl okozza.
[Szerkesztve] -
Oliverda
titán
válasz
controller #28 üzenetére
Ez az lkzx könyvtár eléggé gyanús. Deletét neki! Szerintem töltsd le te is s stinger-t , és futtasd le először. Lehet h. megfogsz lepődni.
-
controller
csendes tag
Szerintetek az C:\WINNT\system32\lkzx\dirote.exe fájl törölhető-e?
-
Oliverda
titán
Stinger lefuttatása, kerio felrakása, vírusirtó beállítása.
-
al_age
senior tag
bocsi, hogy csak most válaszoltam.
ami tuti windowsos, az nálam le van tiltva mind.
a bármely más alkalmazás az mind a négy helyen kérdőjel legyen, mert ha indítasz mondjuk egy böngészőt, akkor mivel az egyelőre bármely más alkalmazás, meg fogja kérdezni, hogy csatlakozhat-e. ha beállítod neki, hogy igen, vagy mindig, akkor azt a progit berakja a listába és többet nem vacakol vele. -
mixyboy
tag
Csá!
Help kéne! Hogy tudom engedélyezni, letiltani a dolgokat. Az áttekintés fülön rögtön ott a Gator, szeretném letiltani!
Vagy azokat máshol kell? Meg amiket írál? Még azért nézegetem, hátja vmi meglesz. Szal help.
(Hálókareszt elküldik jövő héten jön vissza, aszondták nem szokott vele gond lenni, hátha csak ez hibás.)
Köszi mndent, bye! -
Dr.Momo
tag
A 3com nagyon jó kari, nekem 3C509B-TX karijaim vannak, 10 - 11 MByte/sec -et visz át egy gagyibb switch-el (KTI KS-180) is. Csak ajánlani tudom...
-
mixyboy
tag
Cső! Megnéztem más gépben. SMC volt benne ''gyárilag'', alig terhelte a srác gépét 100 Mbiten, nálam, a RealTek chipes, 1000 Ft-os kártya, már 10 Mbiten is 100%, és másolás során a maximális sebesség nem nagyon ment 3 mega fölé. Ma viszem vissza, veszek egy SMC, vagy 3Com, vagy vmi ilyen qrvajó kártyát, mert nem igaz, hogy nem lehet egy normális kártyát gyártani... Akkor mér árulják, ha ilyen szar. Nem is tudja a speciofikációkat?! Vagy tudná egy megfelelő géppel (ca. 4 GHz - hisz az enyémmel kb. a felét tudta - 3 Mega)
Morci vagyok, remélem ki lehet cseréltetni... Imádkozom!!! Köszi mindent.
Jah, és persze megpróbáltam mindent letiltani,amit írtál, azé ez a SP2 tűzfal annyira nem konfigolható. Vagy nem értek hozzá, de lehet, hogy rá kellett volna adnom progit? Mert max. 1-et tudtam letiltani.
Kerio ingyenes? Mert letöltöm, aztá' majd azt használom! Köszike! Majd jelentkezem új hírekkel - remélem. csőő :D -
Zeck
aktív tag
válasz
controller #13 üzenetére
Mivan ha csak simán kiveszed induló progik közül (msconfig) ezt az alkalmazást? Gondolom ahhoz hogy kommunikáljon el is kell indulnia..
-
Zeck
aktív tag
válasz
controller #13 üzenetére
Mivan ha csak simán kiveszed induló progik közül (msconfig) ezt az alkalmazást? Gondolom ahhoz hogy kommunikáljon el is kell indulnia..
-
vtechun
veterán
nekem is nagyon fogta a gépemet, de csak míg el nem vettem tőle, utána én fogtam :)) Bocsi...
-
gézu
őstag
válasz
controller #13 üzenetére
Csökkentett módban indítva sem tudod törölni?
-
al_age
senior tag
válasz
controller #13 üzenetére
tegyél fel egy spéci tűzfalat, mondjuk a kerio-t és tiltsd meg a kapcsolatot annak a file-nak.
a kerioban ha egyszer megtiltasz egy file-nak mindennemű kapcsolódást, utána nem fog sikítozni, hogy most se engedtem csatlakozni... -
controller
csendes tag
Sziasztok!
Az internetre való felcsatlakozásom után a C:WINNTsystem32lkzxdirote.exe azonnal kifelé kapcsolatot akar létesíteni - a Symantec vírusírtó persze folyamatosan blokkolja, így kifelé a kapcsolat nem jön létre -, viszont zavar, hogy a vírusírtó ablaka 5-10 másodpercenként felvillan, jelezve, hogy blokkolta a kapcsolat létrejöttét.
Nem tudnátok valamilyen megoldást javasolni?
Fáradozásotokat előre is köszönöm!
Végül: Mielőtt ezt a Symantecet feltelepítettem, állandóan megjelent - de különböző időközönként - egy kis ablak azzal a szöveggel, hogy ''Az Svchost.exe hibát generált és a Windows be fogja zárni.'' - majd ezt követően lebénult az internet kapcsolatom. A Symantec feltelepítését követően viszont ez a probléma megszűnt, viszont jött helyette a fenti. -
mixyboy
tag
Egyelőre SP2-ben levő tűzfalat használtam, de most a téma aktualitását veszíti délutánig, átviszem máshova. Ugyanis a hálózati kommunikáció fogta a gépet (már 10Mbit-en!). Kipróbálom máshol, ha ott jó, win reinstall, de azért kipróbálom a javasoltakat!
Ui.: Bocs, hogy sokaig nem valaszoltam - otthon nincs net :(
Köszi, mindent, este még lehet, beírom az eredményt! THX!
[Szerkesztve] -
sh4d0w
félisten
Svchost.exe - rendszerszolgáltatásokhoz kell. Persze olyankor is elindulhat, amikor valami megfertőz és bejegyezteti magát rendszerszolgáltatásnak. Ha csak simán fut az oprencered, akkor is fut belőle néhány példány.
-
al_age
senior tag
énnekem a problémám ugyanez volt.
milyen tűzfalad van?
énnekem Kerio, de ez végülis nem számít annyira, a lényeg amit csinálnod kell a következő:
minden windows-szal kapcsolatos dolognak tiltsd meg a kommunikációt minden irányban.
nálam ezek le vannak tiltva:
-LSA Shell
-Windows NT bejelentkeztető alkalmazás
-Userinit bejelentkeztető alkalmazás
-Generic Host Process for Win32 Services
-Microsoft File and Printer Sharing
és a gép/net gond nélkül megy
mellesleg az svchost ebben a listában a ''Generic Host...''
tehát ha azt letiltod, akkor talán már nem fog cseszegetni.
dc-zek is mellette és ezek nálam télleg semmihez sem kellenek
ha letiltottad ezeket, utána kell egy restart és már nem fogja terhelni a gépedet az svchost.exe.
egyébként ha nincs beállítva az automatikus csatlakozás, akkor amíg nem csatlakozol a netre, vagy a hálózatra, addig ez a file/alkalmazás egyáltalán nem terheli a gépet - legalábbis nálam így volt. mihelyt csatlakoztam, azonnal 100%os terhelés....
[Szerkesztve] -
Zeck
aktív tag
Nekem is volt ilyen problémám. Taskmanagerbe mindig kikapcsoltam ezt a folyamatot és utána jó volt. Aztán végigfertőztem vele egy lan-t. A vége: format
Igazából nemtudom, hogy mi volt, de haverom szerint egy vírus, amit nála Kaspersky meg is fogott. Sztem próbáld meg kaspával aztán ha nem, akkor format. -
mixyboy
tag
Olyan, mintha a hálókártya fogná le. Lanon másoltam egyet, és megakadt a zene... Pedig max. 10Mbittel mehetett volna, de sztem még annyival sem ment..
-
mixyboy
tag
Csá Boys! Vmi fogja a gépet!
Néha van egy bizonyos svchost.exe, amely gyakran 100%-ra terheli CPU-t. Vmi spyware, szemet virusféle akármi lehet??? Ha vki már találkozott vele, help! Mellesleg F-Prot for windows van fennt, kétnaponta update, ezért nem értem.
Egy kollégiumi szobáról lenne itt szó, és szobatársammal tutira egy switchen vagyunk, és nekem kegyetlen lassan megy a 10 Mbit helyett happy vagyok, ha 100kByte fölé megy... És múltkor még ment 7-800zal.???
Ha meg DC++-t elindítom, akkor nem írja feladatkezelő, hogy 100%-os CPU használat - 0-2%, és a teljes sem megy 10% felé, és eközben a winamp akadva játszik le.... :F
És a net is azért lehet lassú, mert vmi fogja a rendszert. Ez most jött be, vmi infó, megpróbálok még egy régebbi DC-t, hátha jó lesz, mert kb. azóta csinálja.
Szóval tippeket várok, köszi!!!! :))
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Háztartási gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óvodások homokozója
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Vivaldi (böngésző)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest