- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #16894 üzenetére
A tápcsatlakozó 14. tűjén (zöld vezeték) történik a tápegység indítása, érdekes lenne feszültséget mérni rajta.
Amikor az alaplap ezt lezárja GND-re, a táp elindul, 12V, 5V megjelenik, ezzel együtt indul a tápventilátor is, mivel az is a 12V-ra van kötve.
Amikor az alaplapon a kapcsolótranzisztor "elenged", a zöld vezetéken a feszültség felszökik, legfeljebb 5V-ra (vagyis az 5Vsb értékére), vagy gyakorlatilag néhány voltra. Ez ugyebár nem egy komplikált dolog (tervezéskor lényegében el sem lehet rontani), ezért is tűnik furcsának, hogy egy adott táp és egy adott alaplap egymással nem akar kompatibilis lenni.
Amikor nálad leáll a HDD, az valószínűleg megkapta motorleállító parancsot, de attól még az 5V és 12V továbbra is rajta van, a jelek szerint.
Mindent összevetve ez nem táphiba, az alaplappal van valami, szerintem. Még azt sem zárnám ki, hogy valamelyik kondenzátor elhasználódása közvetve így nyilvánul meg.
Ellenben egy Chieftec GPS400AA-101A táppal simán leáll, igaz a ventik forgásának leállása után még kell 5-6mp a Power LED-nek, mire hajlandó kialudni.
Ez az, hogy ezzel sem viselkedik normálisan.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #16873 üzenetére
A fotón a klasszikus csehszlovák pillanatpáka szerepel, amit leginkább üzletekben lehetett kapni. A piaci orosz változatot nem használtam, egy kollégánál láttam, de ő is jól elvolt vele a szervizben, ahol dolgoztunk. Azóta már én is megkerestem vele egy lakás és autó(k) árát, és itt nem gányolásról beszélek.
Nyilvánvalóan a technika fejlődése, SMD stb. megkíván egyéb eszközöket is, de általános célra máig ugyanúgy megfelel, mint régen. Csak érzéssel kell használni, nem túlégetni, sem hidegen taknyolni, ennek megvannak a szakmai fogásai.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #16869 üzenetére
Nem értem a logikát, a profi csehszlovák (nem orosz!) pákát lecserélni valami gagyiszetre, attól lesz jobb a munka minősége? (Nem írtam hibásan, set / készlet szimpla T, csak ezt mintha senki nem tudná ebben az országban.)
Gyakorlatilag én ilyen pákával a kezemben születtem. Csak tudni kell használni, kifogástalan munkát lehet vele végezni.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #16866 üzenetére
Kicseréltem, hagytam volna inkább, csak a szigetelés volt kemény, alatta a kábel sértetlen volt. Átforrasztottam egy másikat, de ezzel a tetves orosz pákával nem lett valami szép. Öcsém nyúzza most MW2 alatt a gépet, eddig nem feküdt meg. Ja meg ráengedtem kb egy 5 perces stressz tesztet a gépre, hogy melegszik-e a forrasztásnál, elvileg oké.
Most legalább már nem túl esztétikus
-
tornas
őstag
válasz
Ed3r_X_ #16858 üzenetére
De, ez a táp Delta belsős...
"Ki tudom deríteni valahogy, hogy van-e komolyabb baj? Vagy mindenképp csapjam le, és nézzem meg a vezetéket, hogy nem égett-e az is meg?"
Nincs komolyabb, csak oxidáció miatt égett meg a vezetéked. Viszont ha ilyennel találkozom, akkor nemcsak a műanyag "csatlakozóházat", hanem magát a csatlakozót is kicserélem. Levágom az égett csatlakozót és forrasztok rá egy másikat egy bontott tápból. De nem árt az alaplapon lévő csatlakozó körmére nézni, mert az is lehet oxidált és akkor rövid időn belül megint meg fog égni a tápcsatlakozód. Az alaplapi csati cseréje kicsit macerásabb ezért a tüskék megtisztítása jöhet szóba finomabb szerszámokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest